Η Απαγόρευση των συναθροίσεων, η πανεπιστημιακή αστυνομία και η βαλλόμενη εκπαιδευτική κοινότητα

Το όριο των 100 ατόμων στις συναθροίσεις ενόψει φοιτητικών συλλαλητηρίων κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Από σήμερα το πρωί στις 6.00 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου επιβάλλεται απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 100 άτομα για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Η ΕΛ.ΑΣ διευκρινίζει ότι η απόφαση δε σχετίζεται με προγραμματισμένες συναθροίσεις και δεν αφορά την παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία ή καταστήματα ενώ επικαλέστηκε και εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

«Κίνηση πανικού» χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, την απόφαση τονίζοντας πως «έχει άλλες προεκτάσεις» και «πρέπει να διορθωθεί».

Με την αστυνομία να μην έχει ανακοινώσει παρόμοια μέτρα απαγορεύσεων σε κατεξοχήν χώρους καθημερινού συγχρωτισμού, όπως τα μέσα μεταφοράς ή τα καταστήματα, η απόφαση αυτή ερμηνεύεται ως παράβαση θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων και τρόπος να αποφευχθεί η δράση των φοιτητικών συλλόγων να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα στο συνέρχεσθαι, προχωρώντας στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο υπερ του ανοίγματος των σχολών και κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, για τις 28\1.

«Νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, οργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη 28  Ιανουαρίου οι φοιτητές που ζητούν να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές τους που παραμένουν κλειστές εδώ και ένα χρόνο, ενώ αντιδρούν στο νομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας που ιδρύει Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Μια μέρα νωρίτερα οι φοιτητές θα κάνουν και παράσταση διαμαρτυρίας, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στο Υπουργείο Παιδείας.» είχαν ανακοινώσει πριν λίγες μέρες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας.

Σε παρόμοια απαγόρευση συναθροίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη 17η Νοέμβρη 2020, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε τοποθετηθεί με ανακοίνωση της για το αντισυνταγματικό της απαγόρευσης λέγοντας ότι :

«Το άρθρο 11 παρ. 2 του Συντάγματος ορίζει ότι «υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια…». Η γενική απαγόρευση δεν παύει και αυτή να αφορά συγκεκριμένη συνάθροιση η οποία έχει εξαγγελθεί για ορισμένο τόπο και χρόνο με το ένα ή άλλο περιεχόμενο. Δεν μπορεί να επεκταθεί σε απαγόρευση και κάθε άλλης συνάθροισης σε ολόκληρη γεωγραφική περιοχή (πχ σε Νομό ή πολύ περισσότερο σε όλη την Επικράτεια) διότι τούτο θα ισοδυναμούσε με αναστολή της ισχύος του άρθρου 11 του Συντάγματος κάτι που μόνο στις έκτακτες συνθήκες του άρθρου 48 του Συντάγματος (κατάσταση πολιορκίας) μπορεί να συμβεί. Η δε ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 5 του Συντάγματος, την οποία επικαλείται η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορά στη λήψη ατομικών διοικητικών μέτρων περιορισμού της ελεύθερης κίνησης (πχ θέση σε καθεστώς καραντίνας συγκεκριμένου πολίτη) και δεν βρίσκει έδαφος εφαρμογής στις μαζικές υπαίθριες συναθροίσεις για τις οποίες προβλέπει αποκλειστικά και μόνο το άρθρο 11″

Ενώ είχε προσθέσει ότι:

«Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη δημόσια υγεία μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, χωρίς να υπερβαίνει τα όρια του Κράτους Δικαίου.  Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η σχολιαζόμενη απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός  Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί».

Στο πλαίσιο των τωρινών απαγορεύσεων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων και κυρίως εν όψει του νομοσχεδίου για τη Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τίθεται ένα πολύ σημαντικό θέμα συνταγματικού δικαίου και στάθμισης περιορισμών θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων καθώς είναι η τρίτη φορά μέσα στους τελευταίους μήνες που αναστέλλεται το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι (αρ.11 Ελληνικού Συντάγματος).

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

36 points
Upvote Downvote

74
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
63 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
23 Συντάκτες σχολίων
Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξηavisΑπλά ΜαθηματικάBabyDoll Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Scarlet Witch
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Scarlet Witch

Δυστυχώς μόνο τυχαίο δεν είναι που ενώ όλες οι δραστηριότητες μπαίνουν σιγά σιγά σε έναν ρυθμό, εμάς τους φοιτητές εξακολουθούν να μας αγνοούν προκλητικά. Ούτε καν την πρακτική μας δεν μπορούμε να κάνουμε. Και δεν άνοιξαν ποτέ τις σχολές ούτε δοκιμαστικά. Που σημαίνει ότι επιχειρήματα περί εστίας κορονοιου δεν στέκουν. Δηλαδή δεν μας ενοχλεί ο συνωστισμός στην Ερμού, αλλά μην τυχόν και ανοίξουμε τα Πανεπιστήμια, θα κολλήσουμε όλοι! Μας δουλεύουν ψιλογαζί και πολύ απλά θέλουν τους φοιτητές κλεισμένους μέσα για να μην αντιδράνε σε τίποτα. Αναρωτιέμαι μόνο για πόσο ακόμα θα το ανεχτούμε αυτό μέχρι να καταλήξουμε στα κάγκελα όπως… Διαβάστε περισσότερα »

Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
Μέλος
Συμμετέχων

Ακριβώς, ούτε δοκιμαστικά δεν τις ανοίγουν. Γιατί είναι γνωστό ότι όλοι οι φοιτητές είμαστε ανεύθυνοι και κάθε βράδυ πάμε σε “κορωνοπαρτυ”. Στοχοποίηση μιας ηλικιακής ομάδας, λες και όλοι ανεξαιρέτως οι 30+ είναι τέρατα υπευθυνότητας, αλλά στα 20 εξ ορισμού είσαι ανεύθυνος και στον κόσμο σου. Πήγα για πρακτική σε δημοτικό σχολείο πριν την καραντίνα, και ήμουν η μόνη που δεν έβγαζα ποτέ τη μάσκα. Καθηγητές και παιδάκια στα διαλείμματα με τις μύτες έξω. Προσωπικά, είμαι στο τελευταίο έτος, όλο το καλοκαίρι πήγαινα στη σχολή για να δουλεύω στο εργαστήριο και δεν είδα ποτέ πάνω από 10 άτομα σε ολόκληρη τη… Διαβάστε περισσότερα »

Scarlet Witch
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Scarlet Witch

Ακριβώς αυτό! Δεν θα μπορουσα να συμφωνήσω περισσότερο! Εγώ είμαι διαιτολόγος και δεν μπορώ να πάρω πτυχίο χωρίς να κάνω την πρακτική μου. Και δεν είναι ότι όλοι κάνουμε πρακτική στο ίδιο μέρος. Και η σχολή μου έτσι κι αλλιώς δεν παιρνει πολλα άτομα οπότε με τα απαραίτητα μέτρα μια χαρά θα μπορουσαμε να πηγαίνουμε. Ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο για όλα τα Πανεπιστήμια προφανώς, αλλά πιστεύω ότι αν υπήρχε θέληση θα έβρισκαν λύση. Αλλά μας ενδιαφέρει να δώσουμε 30 εκατομμύρια στην αστυνομία.

αράχνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Ο άνθρωπος αντλεί πρότυπα από την επταετία από το ’73 και πίσω και αυτό εφαρμόζει με την πλήρη αποδοχή της κυβέρνησης. Το είπε κι ευθαρσως, δεν το κρύβει καθόλου, είναι και περήφανος
” Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση η δημοκρατία επιχειρεί να ορίσει το δικαίωμα του συναθροίζεστε κι αυτό είναι μια κατάκτηση”
από συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του mega και την Ρανια Τζίμα πριν από λίγες μέρες.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ακριβώς αυτό αράχνη. Αυτή η κυβέρνηση είναι χυδαία και φροντίζει να το αποδεικνύει συνέχεια.

Απλά Μαθηματικά
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η ικανότητα συμπεράσματος σας με ξεπερνάει.

Kira K.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Τι δοκιμαστικά; Να δούμε πόσοι θα πεθάνουν; Και τα μαγαζιά που ανοίγουν από άποψη προστασίας της υγείας λάθος είναι, απλά οι κυβερνώντες βάζουν οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες και πιστεύω οι φοιτητές είναι πραγματικά τυχεροί που έχουν το προνόμιο να μην είναι σε αυτές!… και σίγουρα κανείς δεν έχει σχέδιο απομόνωσης των φοιτητών, απλά η αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων δεν δημιουργει τόσο μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνία και την οικονομία σε σχέση με άλλα. Νομίζω ότι το 73 έχει χρησιμοποιηθεί από πολλές ομάδες για να πιστεύουν οι φοιτητές ότι οι αντιδράσεις τους (συγκεντρώσεις κτλ) όντως κάνουν κάποιους να φοβούνται και να… Διαβάστε περισσότερα »

Scarlet Witch
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Scarlet Witch

Λυπάμαι αλλά είσαι λάθος! Τυχεροί? Που έχουμε να δούμε αμφιθέατρο ένα χρόνο; Που δεν μπορούμε να κάνουμε τις πρακτικές μας για να πάρουμε ένα ρημάδι πτυχίο ώστε να ανεξαρτητοποιηθουμε επιτέλους ; Που δεν έχουμε βιβλία ; Που βγάζουν εργαστήρια από το πρόγραμμα σπουδών γιατί δεν μπορουν να γίνουν, υποβαθμίζοντας έτσι τις σπουδές μας; Που οι γονείς ένα σωρό παιδιών πληρώνουν τσάμπα σπίτια, ενώ μπορεί να έχουν χάσει τις δουλειές τους; Λυπάμαι πάρα πολύ που για άλλη μια φορά στοχοποιούμαστε ως παρτακηδες και όχι ως άνθρωποι με δικαιώματα, όνειρα και ανάγκες που εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται στον κάλαθο των αχρήστων.… Διαβάστε περισσότερα »

Ζοζεφίνα
Μέλος
Συμμετέχων

Υπάρχει μια συνεχής απαξίωση των φοιτητών και της ακαδημαϊκής κοινότητας γενικότερα στην Ελλάδα. Δεν θα πάθουν τίποτα οι τεμπέληδες φοιτητές αν μείνουν σπίτι, οι διδακτορικοί είναι κάτι άεργοι τεμπέληδες που σκασίλα μας αν πληρώνονται ή όχι, οι καθηγητές είναι επίσης κάτι άσχετοι τεμπέληδες και κάνουν μόνο 6 ώρες την εβδομάδα μάθημα κλπ κλπ. To mall να ανοιξει και τα άλλα τα βρίσκουμε. “η αναστολή των δια ζώσης μαθημάτων δεν δημιουργει τόσο μεγάλο πρόβλημα στην κοινωνία και την οικονομία σε σχέση με άλλα.” Αυτό είναι θέμα διδακτορικού κάποιου “τυχερού” διδακτορικού πάντως. Δεν είναι προφανές. Το τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα… Διαβάστε περισσότερα »

Scarlet Witch
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Scarlet Witch

Δεν είναι απλό επίσης να τα καταλάβουν κιόλας όσα λέμε Ζοζεφίνα. Από τα λεγόμενα ορισμένων το μόνο συμπέρασμα που μπορώ να βγάλω, είναι ότι δεν υπήρξαν ποτέ φοιτητές.

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου, αν και νομίζω ότι δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Δεν είναι οι φοιτητές και οι οικογένειές τους ειδική κατηγορία πολιτών, όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες π.χ. έχουμε φάει απίστευτη οικονομική και επαγγελματική ήττα παγκοσμίως, πολύ μεγάλη μερίδα από εμάς έχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Όσοι εργάζονται με παροχή υπηρεσιών, ακόμα και όταν “ανοίξει” το πεδίο εργασίας μας δεν θα έχουν από ποιον να πληρωθούν. Από τα κλειστά επί μήνες καταστήματα πόσα είναι αυτά που θα ανοίξουν ξανά και θα καταφέρουν να παραμείνουν στην αγορά, κανείς δεν ξέρει. Ανεξάρτητα, λοιπόν από τις ανεδαφικές και εξοργιστικές μπαρούφες ¨κατηγοριοποίησης” που… Διαβάστε περισσότερα »

Scarlet Witch
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Scarlet Witch

Μα εγώ δεν είπα να μην ανοίξουν τα μαγαζιά. Σαφώς και έχουν ταλαιπωρηθεί οι εργαζόμενοι και έχεις δίκιο στο ότι πολλές επιχειρήσεις μπορεί να λυγίσουν εντελώς. Και ανάμεσα σε αυτους τους εργαζόμενους βρίσκονται πολλοί γονείς που πληρώνουν ενοίκια για σπίτια στα οποία τα παιδιά τους δεν κατοικουν, γιατί η υπουργός μας εξαπάτησε ότι θα ανοίξουν οι σχολές. Όσον αφορά την μαζική μετακίνηση φοιτητών, δεν είναι επιχείρημα, και θα επισημάνω κάτι που είπες εσύ, ότι σε αυτό το lockdown ο κόσμος μια χαρά έβγαινε έξω. Οπότε παλι προσπαθουμε να κατηγορήσουμε τους φοιτητές ότι θα επιβάρυναν την κατάσταση με το να πανε… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιατί δεν αντιδράμε; Γιατί δεν διεκδικούμε; Γιατί δεν ξεσηκωνόμαστε; Αυτό πρέπει να αναρωτιόμαστε. Το θύμα συνεχίζει να είναι θύμα, μέχρι να αποφασίσει ότι δεν είναι. Και τότε ίσως καταφέρει να κάνει την αλλαγή…

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ωπα με το 73. Ωπα.

Απλά Μαθηματικά
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ κλεισμένοι μέσα είστε ρε παιδί μου:
Κάθε εβδομάδα και άλλη διαδήλωση/πορεία.
Κάθε μέρα, μα κάθε μερα όμως, η αστυνομία βρίσκει μερικά κρυφά κορονοπάρτυ οργανωμένα συνήθως απο “φοιτητές”, δε μπορώ να υπολογίζω τα πόσα δεν βρίσκει βέβαια.
Όπως πολύ σωστά είπες ομως, “εκεί δε κολλάει”.

Απλά Μαθηματικά
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ κλεισμένοι μέσα είστε βρε παιδί μου.
Κάθε εβδομάδα και άλλη πορεία.
Κάθε μέρα και άλλο πάρτυ που ξετρυπώνει η αστυνομία.
Όπως σωστά είπες όμως “εκεί δε κόλλαει”

(Προς τον διαχειριστή: είναι ντροπή να λογοκρίνεις κόσμιες απαντήσεις που δεν περιέχουν ούτε βρισιές, ούτε απειλές επειδή δεν σου αρέσουν. Κατά τα άλλα σε έπιασε ο πόνος για τις συναθροίσεις)

Ζοζεφίνα
Μέλος
Συμμετέχων

Νομίζω ότι αυτά τα ειρωνικά σχόλια περί πάρτυ και για το πόσο κλεισμένοι είναι μέσα οι φοιτητές είναι λίγο φτηνά και εύκολα. Λες και οι μη φοιτητές έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τα μέτρα και οι φοιτητές μας χαλάνε την πιάτσα. Οι φοιτητές και ιδίως οι πρωτοετείς χρειάζονται τα δια ζώσης μαθήματα. Λύσεις θεωρητικά υπάρχουν αλλά δεν είναι προτεραιότητα. Θα μπορούσαν να δοκιμάσουν ένα υβριδικό τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων όπου οι αίθουσες θα δέχονταν ένα συγκεκριμένο αριθμό φοιτητών και οι υπόλοιποι θα παρακολουθούσαν online. Αυτό γίνεται σε δημόσια Πανεπιστήμια της Ιταλίας. Από δική μου εμπειρία το βάρος πέφτει στους διδάσκοντες που… Διαβάστε περισσότερα »

Scarlet Witch
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Scarlet Witch

Πραγματικά! Λες και οι μεγαλύτεροι τηρούν ευλαβικά τα μέτρα (γελάω). Όλα αυτά τα κορωνοπαρτυ που μας τσαμπουνανε κάθε τρεις και λίγο, μόνο φοιτητές δεν θα τα κανουν. Αλλά τόσα ξέρουν τόσα λένε.

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Είναι βολικό να ξεχνάμε τις βολτούλες στην πάρνηθα, τις συγκεντρώσεις με τσίπουρα σε σπίτια φίλων, πάρτυ γενεθλίων σε δικηγορικά γραφεία. Είναι βολικό να μην βλέπουμε τα σαρδελοποιημένα ΜΜΜ, την έλλειψη σοβαρών μέτρων σε βιοτεχνίες/εργοστάσια και την έξαρση του ιού σε περιοχές με τέτοια οικονομική δραστηριότητα (μακεδονία, δυτική αττική). Οι νέοι φταίνε για όλα

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Βάλε και τη θεία κοινωνία μέσα.

Scarlet Witch
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Scarlet Witch

Την είπες την εξυπνάδα σου. Τις πορείες τις κάνει η ΚΝΕ και ως συνηθως μας τσουβαλιαζετε! Όσο για τα παρτυ εγώ ακουω ότι τα κανουν 30ρηδες +, οχι φοιτητές! Όπως είπε και η Ζοζεφίνα, φθηνά επιχειρήματα απλά για να μας ειρωνευτειτε! Πάρτε χαμπάρι ότι δεν είμαστε παρτακηδες, αλλά άνθρωποι με ανάγκες και δικαιώματα τα οποία μας καταπατανε συστηματικά εδώ και ένα χρόνο!

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τι θέλεις να γίνει Scartet Witch? Nα κάνεις την πρακτική σου στη λοιμωξιολογία. Οκ. Τι προτείνεις τότε; Πες τι να ανοίξει και πότε.

Sally Spectra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Καλά με συγχωρείς, που τις είδες τις πορείες;
Τα πάρτυ τι σχέση έχουν με τα πανεπιστήμια;

Φυσικά και θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα το άνοιγμα, έστω με τροποποιήσεις και περιορισμούς, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Πχ . οι βιβλιοθήκες των πανεπιστημίων έπρεπε σίγουρα να ήταν ανοικτές, όλες, μιας και δεν παίζει καν θέμα συνωστισμού και μπορούν εύκολα να ελέγχονται.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Επίσης είναι ντροπή να εξισώνεις τα πάρτυ με τις πορείες, ειδικά όταν στις τελευταίες αυτοί που δεν τηρούν κανένα μέτρο είναι οι αστυνομικοί. Συγκρίνεις το να διαδηλώνεις για τα δικαιώματά σου που καταπατώνται με το να παρτάρεις επειδή είσαι ανεύθυνος.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Scarlet Witch μην συγκρίνεις το 73 με το σήμερα γιατί θα γελάνε όσοι το έζησαν τότε. Καταλαβαίνω την αγανάκτησή σου γιατί χάνεις την χρονιά σου και την πρακτική σου όμως ας δούμε λίγο πρακτικά τα πράγματα. Ζούμε μια πανδημία που κοντεύει να κλείσει χρόνο. Φοβάσαι να χάσεις την πρακτική σου όμως αναλογίσου τι σημαίνει το άνοιγμα όλων των πανεπιστημίων, μετακινήσεις. Μετακινήσεις χιλιάδων φοιτητών σε όλη την Ελλάδα, η χαρά του ιού δηλαδή. Επειτα ξέρεις πως είναι τα ελληνικά πανεπιστήμια, στο δικό μου στα αμφιθέατρα ο εξαερισμός ήταν μηδέν, ο συνωστισμός στην καντίνα και στους κοινούς χώρους τεράστιος. Αν οι φοιτητές… Διαβάστε περισσότερα »

Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
Μέλος
Συμμετέχων

Το έγραψα και παραπάνω, το ξαναλέω, οι μετακινήσεις φοιτητών έχουν επιτραπεί εδώ και καιρό για φοιτητές συγκεκριμένων μόνο σχολών και βέβαια τα κριτήρια με τα οποία έγινε η εξαίρεση δεν τα έμαθε ποτέ κανείς.
Το πρόβλημα δεν είναι ποιοι ανοίγουν και ποιοι όχι, ούτε κάνουμε διαγωνισμό ποιος έχει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Το πρόβλημα είναι η προκλητική αδιαφορία και απαξίωση προς την εκπαίδευση γενικότερα.
Και ναι θα συμφωνήσω ότι το ’73 είναι ένα μεγάλο και σοβαρό γεγονός που καλό είναι να μην το χρησιμοποιούμε για τα πάντα, ειδικά τώρα που μιλάμε για θέμα δημόσιας υγείας.

Scarlet Witch
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Scarlet Witch

Δεν λέω ότι οι φοιτητές χρίζουν ειδικής μεταχείρισης και ασφαλώς αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοι συνάνθρωποι μου και εννοείται χαίρομαι που η οικονομία αρχίζει να κινείται πάλι, δεν υπαινίσσομαι ότι κακώς άνοιξαν το λιανεμπόριο. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα κρουσματα θα αυξηθούν μόνο από την μετακίνηση των φοιτητών (βλέπε Θεοφάνεια, συγκεντρώσεις σε σπίτια, ουρές 50 μέτρων ξέρω γω στην Ερμού κλπ). Το παράδειγμα με το ’73 το χρησιμοποίησα σαν σχήμα λόγου, δεν κυριολεκτουσα και προφανως δεν είμαστε στην ίδια φάση, ζητώ συγνώμη αν παρεξηγήθηκα. Αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ άλλο την προκλητική αδιαφορία της πολιτείας. Κλείνοντας, να… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Scarlet Witch και Αννούλα, δεν απαξιώνω τους φοιτητές γιατί ήμουν κι εγώ φοιτήτρια. Ολοι μα όλοι περνάμε ζόρια αυτή την περίοδο και φυσικά δεν λέω οτι αν ανοίξουν τα πανεπιστήμια θα έρθει το χάος. Δεν ξέρω αν ο λόγος είναι η απαξίωσή τους από την κυβέρνηση ή το γεγονός οτι τα περισσότερα μαθήματα (πλην των εργαστηρίων) μπορούν να γίνουν online οπότε η ανάγκη να ανοίξουν τα πανεπιστήμια δεν είναι τόσο επείγουσα (από την προσωπική μου εμπειρία πάντως στην ΑΣΣΟΕ το μεγάλο μέρος των φοιτητών δεν παρακολουθούσε μαθήματα απλά πήγαινε καμιά φορά για σημειώσεις και εξεταστική). Αυτό που λέω εγώ είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
Μέλος
Συμμετέχων

Είπα και σε άλλο σχόλιο ότι δεν είμαι υπέρ των συγκεντρώσεων εν μέσω πανδημίας. Επίσης ούτε τη χούντα χρησιμοποίησα κάπου, μάλιστα είπα ότι δεν μου φαίνεται σωστό να τη χρησιμοποιούμε.

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φωνή λογικής. Πες τα, γιατί εδώ έχει γίνει καραμέλα το χούντα.

Cogito ergo sum
Μέλος
Συμμετέχων

Ακολουθεί αιρετικό σχόλιο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που τόσο κόπτονται για τις σπουδές τους είναι από τους κύριους υπεύθυνους για το χάλι των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Ήμαστε η μοναδική ίσως χώρα στον κόσμο όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι συμμετέχουν στο μάνατζμεντ των Σχολών, όπου οι καθηγητές φοβούνται να πουν τη γνώμη τους γιατί η καριέρα τους εξαρτάται από την εύνοια ή μη των φοιτητικοπατέρων και ενίοτε είναι και θύματα βίας, όπου τα κτήρια είναι βρώμικα και γεμάτα αφίσες, όπου το κύριο μέλημα είναι η ”διακίνηση ιδεών” με τα λεφτά των γονιών μας φυσικά, όπου υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές, όπου μπορείς να μένεις και να… Διαβάστε περισσότερα »

Ζοζεφίνα
Μέλος
Συμμετέχων

Το χάσμα είναι απύθμενο και δεν διαφωνώ σε τίποτα αλλά συγγνώμη με τα χρήματα που δίνονται στην Ελλάδα για έρευνα, Νόμπελ δεν παίρνεις. Δεν φταίνε οι παρατάξεις για την κατάταξη των Πανεπιστημίων. Για το εργασιακό περιβάλλον των καθηγητών συμφωνώ απόλυτα, είναι απαράδεκτο το ότι την ώρα που εργάζονται μπορεί να μπει η Χ παράταξη και να σε πετάξει έξω από το γραφείο σου. Συμβαίνει πράγματι μόνο στην Ελλάδα αυτό. Αλλά αυτούς του φοιτητές εμείς τους παράγουμε. Τα δικά μας σχολεία παράγουν 16χρονα που καταλαμβάνουν τα σχολεία τους με κάθε πιθανή πρόφαση. “Επίσης επειδή τυχαίνει να γνωρίζω καλά, σε πολλές χώρες… Διαβάστε περισσότερα »

Cogito ergo sum
Μέλος
Συμμετέχων

Δεν διαφωνούμε, συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα αναφέρεις, οι εκάστοτε κυβερνήσεις έχουν τεράστιες ευθύνες και ναι τέτοιους φοιτητές και γενικότερα τέτοιους πολίτες παράγουμε οπότε αυτά είναι τα αποτελέσματα. Εστίασα στις παρατάξεις αλλά δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι και το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Εκεί που διαφωνώ είναι στο ότι δεν φταίνε οι παρατάξεις για την κατάταξη των Πανεπιστημίων. Θα πάρω ένα αληθινό παράδειγμα. Όταν μια σχολή επιτρέπει να χάσεις ένα μάθημα 2 φορές και μετά σε πετάει έξω (για όσους δεν γνωρίζουν έτσι είναι σε πολλές χώρες της Ευρώπης), ενώ μια αντίστοιχη στην Ελλάδα δεν έχει περιορισμούς, μείνε όσες φορές… Διαβάστε περισσότερα »

Ζοζεφίνα
Μέλος
Συμμετέχων

Μα φυσικά, πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έχουν τρομερό πολιτικό κόστος γι’ αυτό και καμία κυβέρνηση δεν τολμάει να προβεί σ αυτές. Μακάρι να εξαφανίζονταν σήμερα κιόλας οι παρατάξεις αλλά δεν θα λυνόταν το πρόβλημα. Οι γνωστές κατατάξεις γίνονται βάσει της έρευνας που παράγεται στο εκάστοτε τμήμα. Η χρηματοδότηση είναι καταλυτικής σημασίας, ειδικά στις θετικές επιστήμες. Η ύπαρξη των παρατάξεων δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον για τους ανθρώπους που δουλεύουν στο πανεπιστήμιο. Προφανώς και είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας για να επιστρέψει κάποιος στην Ελλάδα και να δουλέψει ως ερευνητής/ καθηγητής. Χάνουμε από αυτό. Για μένα το να επιτρέπεις σε… Διαβάστε περισσότερα »

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Τα κονδύλια για την έρευνα έχουν φύγει από το υπουργείο παιδείας και τα διαχειρίζεται το υπουργείο ανάπτυξης, με υπουργό τον γνωστό ερευνητή των νανογιλέκων. Από τα κονδύλια αυτά θα πληρωθούν πολλά πάγια της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Θες λεφτά για έρευνα

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Η ανακοίνωση έλεγε ότι το νέο σώμα θα το πληρώνει το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. και όχι το Παιδείας.

Πρακτική ερώτηση: αν το νέο Σώμα κάνει τις σχολές ασφαλέστερες χωρίς βανδαλισμούς και επιθέσεις γιατί είναι κακό;

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Η μισθοδοσία στο ΠΡΟΠΟ, η υλικοτεχνική υποδομή και οι υπάλληλοι για τη λειτουργία του σώματος στα πανεπιστήμια. Το προβλημα και ο θυμός μου προκύπτουν από το γεγονός ότι με βάση τη eurostat είμαστε πρώτοι μετά την Κύπρο σε αναλογία αστυνομικών-πολιτών και σχεδόν τελευταίοι ή τελευταίοι σε αναλογία πανεπιστημιακού προσωπικού-φοιτητών, νοσηλευτικού προσωπικού-πολιτών. Παρά τα νούμερα αυτά, έγιναν ήδη προσλήψεις 1500 ειδικών φρουρών και 2000 συνοριοφυλάκων (κάποιοι με οργανικές θέσεις σε Κόρινθο και Αττική!), ουσιαστικά χωρίς ΑΣΕΠ. Κάποιοι ειδικοί φρουροί από αυτούς είχαν παραβατικές συμπερίφορες που κόστισαν και ζωές. Θα προσλάβουμε άλλους 1000 ειδικούς φρουρούς χωρίς ΑΣΕΠ (και όχι αστυνομικούς από τις… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Μάλλον δεν κατάλαβα την πρώτη φράση τους μισθούς θα τους πληρώνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτό συμφωνούμε και το κατάλαβα. Σε ποιο προσωπικό αναφέρεστε; Για την υλικοτεχνική υποδομή γιατί να πληρώνουν τα ΑΕΙ κι όχι το Υπ. Προ.Πο; Συμφωνούμε ότι έχουμε πολλούς αστυνομικούς ανά κάτοικο αλλά δυστυχώς πολλοί είναι σε θέσεις που έχουν ελάχιστη σχέση με την αστυνόμευση και την ασφάλεια. Επίσης να συμφωνήσουμε ότι η Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις η εκπαίδευση σχετίζονται με τη γενικότερη νοοτροπία της χώρας. Ναι κάποιες φορές η Αστυνομία κάνει κατάχρηση εξουσίας και κάποιες φορές είναι υπερβολικά μαλακή. Για την αναλογία σπουδαστών –… Διαβάστε περισσότερα »

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Οι αιώνιοι φοιτητές είναι πρόβλημα του εαυτού τους και κανενός άλλου γιατί ούτε πάσο δικαιούνται, ούτε συγγράμματα. Τους γονείς τους δεν τους λυπάμαι, όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν. Το πρώτο πτυχίο μου το πήρα κανονικά. Το δεύτερο έκανα 8 χρόνια γιατί δούλευα και ήταν αδύνατον να παρακολουθήσω τα εργαστήρια. Τα εργαστήρια τα έπαιρνα μαζικά (ένα εξάμηνο είχα 40 ώρες εργαστήριο την εβδομάδα) όταν ήμουν άνεργη και είχα μαζέψει κάποια χρήματα για να συντηρούμαι και με δουλειά ΣΚ σε ψιλικατζίδικο. Εννοείται ότι δεν είναι όλοι οι αιώνιοι φοιτητές σαν και μένα, αλλά είναι αρκετοί, και πιστεύω ότι το πλαφόν θα βοηθήσει τους… Διαβάστε περισσότερα »

Cogito ergo sum
Μέλος
Συμμετέχων

Εντάξει λείπω χρόνια από τη χώρα και έχω χάσει κάποια επεισόδια. Είναι θετικό το γεγονός ότι οι παρατάξεις είναι εκτός της διοίκησης. Όταν αναφέρομαι σε αιώνιους φοιτητές δεν βάζω μέσα περιπτώσεις σαν αυτή που περιγράφεις, η οποία και αξιέπαινη είναι και πρέπει να υποστηρίζεται δομικά (με part-time ή distance learning ή με άλλο τρόπο).
Το παράδειγμα με την αγορά δεν το κατάλαβα. Ας αφήσουμε τα έργα του δημοσίου στην άκρη, αυτά δεν είναι η αληθινή αγορά. Δεν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα η οποία να μην είναι κρατικοδίαιτη; Δεν νομίζω.

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την σύνδεση του πανεπιστημίου με την κοινωνία (μέρος της οποίας είναι και η αγορά). Δυστυχώς ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα (μεγάλο μέρος του οποίου είναι κρατικοδίαιτος έμμεσα ή άμεσα) βασίζεται στις χαμηλές αμοιβές και όχι στο εκσυγχρονισμό. Υπάρχουν και υγιείς μονάδες, που προσέχουν και τους εργαζόμενούς τους, αλλά πάλι δυστυχώς είναι λίγες. Οι παρατάξεις ήταν τραγικό φαινόμενο. Στην πρώτη σχολή που ήταν θεωρητική αυτό ήταν έντονο και οι συναλλαγές καθηγητών και παρατάξεων (όλων των χρωμάτων) γνωστές σε όλους. Στη δεύτερη που ήταν εργαστηριακή σχολή αυτό το φαινόμενο δεν υπήρχε γιατί αναγκαστικά τα τμήματα ήταν ολιγομελή… Διαβάστε περισσότερα »

Observer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Τα τελευταία χρόνια αυτό που κάνουν οι κυβερνήσεις και από τις δυο πλευρές του πολιτικού φάσματος είναι να καταστρέφουν καλές θέσεις εργασίας και να τις αντικαθιστούν από κακές .΄ Αν θέλουμε να δούμε καλύτερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα χρειαζόμαστε επιχειρήσεις όπως η team view που ήρθε στα Γιάννενα, αυτοκινητοβιομηχανίες με ηλεκτρικούς κινητήρες και με γνώσεις σε νέους τομείς. Καθώς υπάρχει η ελπίδα να έρχονται κάποιες τέτοιες εταιρείες θα είναι πιο εύκολο να δώσουν θέσεις για άσκηση και ευκαιρίες αρχικής κι όχι μόνο απασχόλησης όταν η εικόνα των Πανεπιστημίων είναι καλή και μπορεί να υπάρξει συνεργασία χωρίς τον κίνδυνο βιαιοπραγίας αν… Διαβάστε περισσότερα »

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συγγνώμη ποια σχολή έχει 40ώρες εργαστήρια την εβδομάδα; Δεν αμφισβητώ, για προσωτπική έρευνα ρωτάω, σκέφτομαι να δώσω.

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Από κατατακτήριες έμπαινες τόστε στο δεύτερο έτος αλλά χρωστούσες όλο το πρώτο. Έτσι, όταν ήμουν άνεργη παρακολουθούσα παραπάνω του ενός εξαμήνου εργαστήρια για να ξεμπερδεύω

Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
Μέλος
Συμμετέχων

Ανώτατη σχολή καλών τεχνών. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά όλη μέρα κάθε μέρα ακριβώς για το λόγο ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα στα σπίτια μας. Οπότε για να βγει η δουλειά που πρέπει να βγει, αρκετοί φοιτητές ήμασταν εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάθε μέρα.

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Συγγνώμη, αλλά για να καταλάβω: Σταυρώσαμε (και ΟΚ, δικαίως) πριν λίγες μέρες την τύπισσα που είχε πάει σε εστιατόριο (όταν ήταν νομίμως ανοικτά, και δεν έστελνες καν μήνυμα) με *έξι* άτομα
(https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-echo-covid-19-kai-fovamai-oti-ton-metedosa-s-eypathi-atoma/) και τώρα ενοχλούμαστε που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 100;

αράχνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Στην Ερμού μεταξύ Συντάγματος και Καπνικαρέας το ΣΚ (2 μέρες) στέκονταν σε ουρές περίπου 10.000 με 15.000 άτομα κι άλλοι τόσοι στα mall και σε κάθε λεωφορείο (ειδικά αυτά που πάνε στις φτωχογειτονιές του Πειραιά) στριμώχνονται ασφυκτικά 100 άτομα καθημερινά και σε κάθε δρομολόγιο. Δεν τον κάνουν για τη δημόσια υγεία, το κάνουν για την αποφυγή κινητοποιήσεων από φοιτητές τη συγκεκριμένη στιγμή.
https://thepressproject.gr/syllogi-ypografon-akadimaikon-enantia-stin-idrysi-panepistimiakis-astynomias/
Μεσούσης της πανδημίας, αντί να προσλαμβάνονται υγειονομικοί, προσλαμβάνονται στρατιές αστυνομικών και αντί να γίνονται δαπάνες για περισσότερα ΜΜΜ προς αποφυγή συνωστισμού, αγοράζονται στόλοι και στόλοι περιπολικών.

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Καμιά διάθεση (ή πρόθεση, ή συμφέρον) δεν έχω να μειώσω ή να δικαιολογήσω τις κυβερνητικές αστοχίες και ελλείψεις. Αν όμως κι εσύ θεωρείς πρόβλημα τις περιπτώσεις συνωστισμού που αναφέρεις (εγώ ναι) το νόημα θα ήταν να διαμαρτυρόμαστε για το ότι δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα για να αποφεύγονται/περιορίζονται αυτές οι περιπτώσεις. Όχι να αγωνιζόμαστε για περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις.
Avis, o χρυσοχοϊδης είναι μ@@ς. Αλλά το νόημα είναι να ζητάμε να βάλουν μάσκα οι μπάτσοι, όχι να την βγάλουμε κι οι υπόλοιποι.

αράχνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Iris, γνωρίζω χρόνια τις προθέσεις σου, την αμεροληψία και την αποστροφή σου σε ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και στερεότυπα, γι αυτό και σε εκτιμώ ιδιαίτερα. Οταν καταπατώνται σύνταγμα και δικαιώματα και η πανδημία δίνει αφορμές και άλλοθι για αυταρχική παρεμπόδιση κάθε δικαιώματος διαμαρτυρίας, τότε ναι, έχουν νόημα και οι συγκεντρώσεις. Είχα πάει στο εφετείο, στη δίκη ΧΑ, αρχές Οκτωβρίου που δεν ήταν ακόμα υποχρεωτική η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Το 95% των συγκεντρωμένων φορούσαν μάσκες και κρατούσαν αποστάσεις. Εδώ η δήλωση της κας Μίνας Γκάγκα, μάχιμης γιατρού του νοσ/μείου “Σωτηρία” και φιλοκυβερνητικής (υποψήφια επικρατείας στις τελευταίες εκλογές). Ασχετα από την κομματική της… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Σ’ευχαριστώ αράχνη. Τι να σου πω, δική μου πολύ στενή φίλη που ήταν εκεί (και που κάθε άλλο παρά εναντίον της συγκέντρωσης μιλούσε, όπως ήταν λογικό) παραδέχθηκε ότι, από όσους είδε,μάσκα φορούσε η ισχνή μειοψηφία. Για αποστάσεις δεν συζητώ καν. (Οι περισσότερες φωτό και βίντεο από την συγκέντρωση επίσης αυτό δείχνουν). Δεν ξέρω πόσο ρόλο έπαιξε στη διάδοση, η κ. Γκάγκα κάτι παραπάνω από εμένα θα γνωρίζει, αλλά στο διάστημα μετά τη συγκέντρωση υπήρξε γενικότερη αύξηση, για πολλούς και διάφορους λόγους προφανώς, καθώς διάφορα έγιναν και πολλά πράγματα λειτουργούσαν. Υπάρχουν πάντως πάντα πολλά “ορφανά” κρούσματα, που δεν είναι κανείς σίγουρος… Διαβάστε περισσότερα »

αράχνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Oλοι οι γιατροί (σε αυτό τουλάχιστον συμφωνούν) λένε ότι τα αποτελέσματα των μεταδόσεων από συνωστισμούς καταγράφονται 15-20 μέρες μετά από τις κοινωνικές συναθροίσεις. Τα αποτελέσματα του εφετείου θα μπορούσαν να καταγραφούν, αν μιλάμε για 20 μέρες, στις 27 Οκτωβρίου που ήταν αυτά https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/10/covid-gr-daily-report-20201027.pdf Η μεγάλη απότομη και δραματική κορύφωση άρχισε στα μέσα Νοεμβρίου. Δεν ξέρω τί είδε η φίλη σου και σε ποιο σημείο της Αλεξάνδρας βρέθηκε. Εγώ ξεκίνησα πεζή από Κηφισίας κι έφτασα μέχρι τα προσφυγικά όπου και παρέμεινα μέχρι τη ρίψη χημικών. Στα βίντεο φαίνεται ότι οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες https://www.youtube.com/watch?v=066GvWM7gjs&ab_channel=freedomTV https://www.youtube.com/watch?v=tofuDnj69HU&ab_channel=SBSNews Τεσπα, μικρή σημασία έχει πια. Τώρα… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αχ, καιρό είχα να το ακούσω το τραγούδι, παρόλο που το μημονεύω συχνά 🙂 Εε, έχει και αρκετούς στο βίντεο χωρίς μάσκα ή, το συχνότερο, με κατεβασμένη, και σίγουρα χωρίς αποστάσεις και πολλές αγκαλιές (κατανοητό βέβαια κιόλας). Η φίλη μου ήταν σχεδόν μπροστά στην κεντρική είσοδο, ερχόμενη από την αντίθετη πλευρά. Πάντως, η 27η Οκτωβρίου έχει τριπλάσια κρούσματα από τις 7. Αλλά όντως μ’εκείνη τη ζέστη δεν πρέπει να υπήρξε τρομερή διασπορά (γιατί άλλιώς, είπαμε, θα είχαμε αναστενάξει από τον Αϋγουστο). Για τα εμβόλια δεν διαφωνώ, το ανέφερα και παραπάνω. Δεν ξέρω, με τις εικόνες που βλέπω και τις ειδήσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Και στη Θεσσαλονική του Αγ.Δημητρίου τότε, καλά κάνανε. Εχουμε τρελλαθεί; Στο Εφετείο ήταν οι μισοί αμάσκωτοι.
Λάθος οι μεν, λάθος και οι δε.

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Συγγνώμη Ίρις αν φάνηκε ότι στην είπα. Στον Χρυσοχοϊδη την έλεγα

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Καλέ μη μου ζητάς συγγνώμη!

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Ο χρυσοχοϊδης μας πληροφόρησε ότι οι αστυνομικοί έξω δεν φοράνε μάσκες γιατί σε εξωτερικό χώρο δεν κολλάει!

Ούρσουλα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μιζέρια, αναξιοκρατία, καταστροφές, χαμένες εξεταστικές, παρατάξεις, καταλήψεις φορεβα!!!! Έτσι ! Να μην αλλάξει τίποτα!

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Να αλλάξουν πολλά, αλλά όχι προς το χειρότερο

Banksy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Επίσης, τα τελευταία επτά χρόνια έχουν καταγραφεί 107 παρεμποδίσεις δραστηριότητας, 96 καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων, 76εισβολές, 45 απειλές κατά προσώπων, 44 καταστροφές εντός ΑΕΙ, 38 επιθέσεις και 35 προπηλακισμοί, 31 ματαιώσεις εκλογών, 30 περιστατικά διακίνησης ναρκωτικών εντός πανεπιστημίων, 2 βιασμοί, 6 διαρρήξεις, 10 εμπρησμοί και περιστατικά ηλεκτρονικής βίας, 17 περιστατικά ξυλοδαρμού και 10 ομηρίας, μία περίπτωση πυροβολισμού, ένα κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης, 24 σοβαροί τραυματισμοί, ένας φόνος, 23 συλλήψεις, ενώ έχουν εντοπιστεί ακόμη και όπλα Πηγή: http://www.lifo.gr
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΚΑΙ ..ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ!!! ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ!!!

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

ένα κρούσμα σεξουαλικής παρενόχλησης; ένα;;;

Ponemenosspourgitis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Το νούμερο λογικά θα είναι πάνω από 200, αλλά τι να πεις και που.

Woooo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τώρα πήγε στους 100? Στις 17 Νοέμβρη ήταν 4! Περίεργα μας τα λένε, ήρεμα το λέω…

Corry Karav O'Keerie
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν θέλω να σχολιάσω αυτό καθ’αυτό το άρθρο, όσο μία από τις προεκτάσεις που έχει το άνοιγμα των πανεπιστημίων που δεν βλέπω να αναφέρεται συχνά. Δεν είναι μόνο ο συγχρωτισμός εντός των σχολών που προβληματίζει, αλλά και η τεράστια μετακίνηση πληθυσμού που θα γίνει προκειμένου οι φοιτητές να επιστρέψουν στις πόλεις φοίτησής τους.

Η μικρή Αννούλα μετά την έκρηξη
Μέλος
Συμμετέχων

Αυτό έχει ήδη επιτραπεί εδώ και καιρό για τους φοιτητές σχολών επιστημών υγείας και αστυνομίας. Και το γεγονός ότι δεν ακούστηκε ιδιαίτερα σημαίνει ότι δεν αποτέλεσε πρόβλημα. Τώρα για ποιο λόγο να γίνεται εξαίρεση για συγκεκριμένες σχολές, αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Στο δρόμο που χάραξε ο Ερντογάν

haiku
Μέλος
Συμμετέχων

Το δόγμα του σοκ για άλλη μια φορά στην Ελλάδα.

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η εποχή μας είναι ένα συνονθύλευμα καινούργιων, ανώμαλων συνθηκών σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Όλες οι συνθήκες αυτές επηρεάζονται από την επίδραση των ανθρώπινων συμπεριφορών και αποφάσεων, και όλες αυτές είναι μεταξύ τους αλληλοδιαμορφούμενες. Επίσης έντονο φαινόμενο των καιρών μας είναι η αυτοαναγόρευση πολλών σε γνώστες αντικειμένων τα οποία ΔΕΝ γνωρίζουν. Η κυρία Λινού, ως επιδημιολόγος, καμία δουλειά δεν έχει να μας κάνει ανάλυση και ερμηνεία των άρθρων του Συντάγματος από το βήμα και τη δημοσιότητα που της παρέχεται ως λοιμοξιολόγος, οφείλει να περιορίζεται στο αντικείμενό της. Ως πολίτης, μπορεί να σχολιάζει ο, τι θέλει και να κρίνεται… Διαβάστε περισσότερα »

Just Me
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Στην Ερμού παθαίνεις αγοραφοβία, αλλά οι συναθροίσεις μας πείραξαν…

Ασκαρδαμυκτί!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν υποχρέωσε κανείς κανέναν να σαρδελοποιηθεί στα καταστήματα (σε αν, στους δρόμους και στα σπίτια (σε αντίθεση με τα ΜΜΜ, καθώς πάρα πολλοί άνθρωποι δεν έχουν εναλλακτική μετακίνησης), αυτό είναι σίγουρο.
Αν όντως κόβονταν τα αντίστοιχα πρόστιμα, το μέτρο θα χαρακτηριζόταν από πολλούς καθαρά εισπρακτικό!
Τώρα που δεν κόπηκαν όσα έπρεπε να κοπούν, φταίει που δεν έχουμε όλοι από έναν αστυνομικό πάνω από το κεφάλι μας για να μας φοβερίσει με το πρόστιμο, μήπως και κάνουμε το αυτονόητο!
Έχω την απελπιστική αίσθηση ότι το κράτος και μια ικανή μερίδα των πολιτών ανταγωνίζονται σφόδρα σε ανοησία και επικινδυνότητα.