Update ιστορίας: Τρεις μέρες μετά τη δημοσίευση της ερώτησης γέννησα!

Γεια σας! Είμαι αυτή που φοβόταν να πάει στο νοσοκομείο να γεννήσει λόγω κορωνοιού και σκεφτόταν τοκετό στο σπιτι! Να πω αρχικά ότι η απάντηση ήρθε 2 μέρες αφού έστειλα την ερώτηση (και ευχαριστώ και τη Λένα για την άμεση ανταπόκριση και τον Νίκο για την εμπεριστατωμένη απάντηση). 3 μερες μετα τη δημοσίευση γέννησα! Στο νοσοκομείο! Δημόσιο γενικό νοσοκομείο στην επαρχία (είχε ήδη κρούσματα όταν έστειλα την ερώτηση. Έπρεπε να το ειχα αναφέρει). Στην απόφαση συντέλεσαν και οι απαντήσεις σας αλλά και η γνώμη της παιδιάτρου που ήταν κάθετη. Επίσης μετά την παρότρυνση του Νίκου πέρασα την λανθάνουσα φάση του τοκετού στο σπίτι (όπου όλα κύλησαν τέλεια με εξαιρετική διαχείριση του πόνου) και έφτασα στην κλινική με μεγάλη διαστολή. Σε λιγότερο από 1 ώρα είχα γεννήσει. Ουτε καρδιοτοκογράφοι, ουτε οροί, ουτε λογος για κλισμα και ξύρισμα. Δεν σας κρύβω ότι σε αυτή τη φάση σκέφτηκα πόσο καλύτερα θα ήμουν σπίτι, να μπορώ να κινούμαι τουλάχιστον. Όταν τελείωσαν όλα ρώτησα τον γιατρό αν θα μπορούσα να γεννούσα σπίτι. Μου είπε ότι έτσι όπως εξελίχθηκε, Ναι, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. Μόνο που δεν θα ξέραμε αν χρειαζόμουν ράμματα γιατί θα σκιζομουν ακανόνιστα. Είμαστε ευχαριστημένοι με την επιλογή μας. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι πήγα νοσοκομείο για μια περινεοτομη. Όλα πήγαν αψογα και είμαστε όλοι υγιείς σπίτι πια να περάσουμε τη δύσκολη φάση της λοχείας. Η καραντίνα στην οποια δυστυχώς είναι η χώρα, μου κάνει πιο υποφερτό τον δικό μου εγκλεισμό. Κουράγιο σε όλους κι εύχομαι να βγείτε πριν από μένα!

-Λεχώνα πια

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

80 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
Λένα ΦουτσιτζήGuardianΚέικ ΓεωγραφίαςΕντελβάιςΣκιάς όναρ άνθρωπος Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συγχαρητήρια!!! Γερό και τυχερό να είναι!!! Σαφώς και θα μπορούσες να είχες γεννήσει σπίτι και όλα να είχαν πάει καλά. Με τον ίδιο τρόπο που μπορείς να πας ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο χωρίς να φοράς τη ζώνη ασφαλείας σου. Έχεις και μεγαλύτερη άνεση κινήσεων. Δεν το κάνεις όμως, για τη μια περίπτωση στις χίλιες που θα σε σώσει σε ένα πιθανό τρακάρισμα. Έτσι είναι και το μαιευτήριο σε έναν τοκετό. Μια ζώνη ασφαλείας για τη μαμά και το παιδί. Χαίρομαι που έζησες μια όμορφη εμπειρία τοκετού!!! Υ.Γ.: είναι καιρός πια αυτή η ανοησία με το κλύσμα και το ξύρισμα… Διαβάστε περισσότερα »

PALE-RMO
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μόλις συνειδητοποίησα πόσο έτοιμη δεν είμαι να γίνω μάνα.. Πρέπει να είσαι πολύ περιγραφική σαν άνθρωπος.. Μπράβο! Πρέπει να ήσουν καλή και στην έκθεση. Να σας ζήσει το μωράκι σας (και μακριά από μας)

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Να σας ζήσει το μωράκι! Χαίρομαι που πήγαν όλα καλά! Μια φίλη μου αποφάσισε να γεννήσει σπίτι όταν έρθει η ώρα επειδή φοβάται με όλα αυτά στην παρούσα φάση, έχει σύνθημα “μένουμε σπίτι, γεννάμε σπίτι”. Προσωπικά δε θα το έκανα ποτέ, αλλά η καθεμία μας έχει δικαίωμα να ονειρεύεται τον τοκετό της όπως επιθυμεί.

Lady Chatterley
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Συχγαρητήρια! Εύχομαι ό,τι καλύτερο 🙂

Pandora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συγχαρητήρια, να σας ζήσει 🙂

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Συγχαρητήρια και να σας ζήσει!! Χαίρομαι πολύ που όλα πήγαν καλά!!!!

Chachacha
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Να σας ζήσει! Υπέροχα νέα. Καλά κουράγια και εύχομαι να μην έχει κολικούς και να κοιμάται εύκολα 🙂

Artzibal
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να σας ζήσει το μωράκι! Πάντα υγιές και ευτυχισμένο να είναι!

Ariadni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Nα είναι γερό και δυνατό το μωράκι και να σας δίνει πάντα χαρές

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Να σας ζήσει 🙂