Update ιστορίας: Συνειδητοποίησα τι σημαίνει να επιλέγεις να είσαι μονογαμικός στη σχέση

Δε θα ρίσκαρα την όμορφη ρουτίνα μου και την αγάπη που εισπράττω καθημερινά

Αγαπητή Λένα και αναγνώστριες, σας στέλνω το update του “Αφού είμαι χαρούμενη στο γάμο μου, πώς την πάτησα έτσι;” Να πω καταρχας ότι δεν ήταν ένας ωραίος που είδα και ταράχτηκα. Όμορφους άντρες βλέπω καθημερινά, κάποιοι μου αρέσουν κάποιοι όχι. Αυτός (ας τον πούμε Μάρκο) ήταν το κάτι άλλο. Βλέμμα μαγνήτης και ένα χαμόγελο που με καθήλωσε. Επίσης να πω οτι το τηλέφωνο το ζήτησα με πολύ μεγάλη άνεση λες και καθημερινά φλερταρω και έχω τις ατάκες ετοιμες(όπως είπε η φίλη μου). Έστειλα μήνυμα τελικά και απάντησε. Είχαμε για 10 μέρες καθημερινή επικοινωνία σχετικά “αθώα” μέσα στα πλαίσια γνωριμίας και αναφοράς πως ήταν η μέρα μας. Του είπα πως είμαι παντρεμένη και μου είπε πως είναι φρεσκοχωρισμενος από τη δεύτερη γυναίκα και ότι έχει 3 παιδιά (2 από την πρώτη και ένα από τη δεύτερη).Καθώς μένουμε σε διαφορετικές πόλεις το να βρεθούμε δεν ήταν εύκολο. Μου πρότεινε να περάσουμε ένα Σάββατο μαζί (τη μέρα, όχι το βράδυ) και να επιστρέψουμε σπίτι μας μετά. Δεχτηκα. Για άλλη μια βδομάδα μιλουσαμε συνέχεια και τελικά μια μέρα πριν βρεθούμε, συνειδητοποίησα τι πήγαινα να κάνω και το ακύρωσα. Θύμωσε πολύ και για μια βδομάδα δεν είχαμε επικοινωνία. Τον ξαναπροσεγγισα και μου είπε ότι θα είναι στην πόλη μου για δουλειά και θα διανυκτερεύσει εδώ σε ένα ξενοδοχειο. Βρεθήκαμε για φαγητό, πήγαμε για ποτό και ήταν υπέροχα. Μόνο που εξ αρχής γνώριζα ότι θα πάω σπίτι μου μετά και φορούσα τη βέρα μου (δεν τη φοράω συνήθως). Με ρώτησε για το τι θα μπορούσαμε να έχουμε σαν σχέση και πως θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί. Του είπα πως και να μην ήμουν παντρεμένη , η απόσταση, τα δύο απανωτά διαζύγια και οι δυσκολίες που έχει με τις κηδεμονιες θα το έκαναν πολύ δύσκολο. Περπατήσαμε προς τη στάση του λεωφορείου και αγκαλιαστηκαμε για να χαιρετηθουμε. Με έσφιξε τόσο πολύ πάνω του που ένιωθα να λιώνω από πόθο. Και μετά με κοίταξε στα μάτια και με φίλησε. Ήταν ένα γλυκό και παθιασμένο φιλί που μάλλον θα το θυμάμαι για πολύ καιρό. Μου είπε ότι πρέπει να φύγω και έφυγα. Καθώς έμπαινα στο λεωφορείο είχα μια παρόρμηση να τρέξω από πίσω του. Κρατηθηκα. Λίγο αργότερα η βέρα χτύπησε στο μέταλλο της τσάντας και αυτός ο μικρός ήχος στα αυτιά μου ήχησε σαν καμπάνα. Όχι δε θα ρίσκαρα την όμορφη ρουτίνα μου και την αγάπη που εισπράττω καθημερινά. Τώρα που πέρασε ο καιρός κατάλαβα πως ήμουν πολύ τυχερή, διότι θα ρίσκαρα ο,τι πιο πολύ αγαπαω για έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζω καθόλου. Και διαβάζοντας τα σχόλια και την εξαιρετική απάντηση της Λένας, συνειδητοποίησα τι σημαίνει να επιλέγεις να εισαι μονογαμικος στη σχεση. Ευχαριστώ πολύ! (Επειδή σχολιάστηκε για το Vivaldi, το ψευδώνυμο μου είναι το Wonderful Life από Black).

Ευχαριστούμε για το update, θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι. Ήταν το «κάτι άλλο» επειδή εσένα σου άρεσε, όχι επειδή θα άρεσε σε όλες ανεξαιρέτως, και άρα δικαιολογείσαι που λύγισες όσο λύγισες. Κάτι σου άρεσε παραπάνω, αυτό που λέμε κλικ, για να μην πούμε πόθο, γιατί ντρεπόμαστε για τον πόθο μας. Αυτό είναι προσωπικό, δικό σου, αυτό που λες «μαγνήτης» και τα λοιπά, αυτά είναι δικά σου, εσύ τα ένιωσες. Το επισημαίνω γιατί μοιάζει σα να διαμαρτύρεσαι, ή σα να δικαιολογείσαι, ότι δεν ήταν απλώς ένας ωραίος, ήταν το κάτι άλλο. Δεν ήταν το κάτι άλλο, ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, και σου άρεσε πάρα πολύ. Κανονικοί άνθρωποι είναι αυτοί που μας αρέσουν πάρα πολύ, δεν είναι εξωγήινοι. Θα βρεθούν κι άλλοι στο δρόμο σου που θα σου αρέσουν τόσο πολύ ώστε να νομίζεις ότι είναι το «κάτι άλλο». Να θυμάσαι ότι είναι ο πόθος σου που μιλάει, και ότι κάποια αντικειμενική και πανανθρώπινη αλήθεια. Ξανά, όπως έγραψα και στην πρώτη απάντηση, «αυτό είναι όλο».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

51 points
Upvote Downvote

37
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
23 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
23 Συντάκτες σχολίων
GhostwriterKiss And tellντεBillouras Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Billouras
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Billouras

Ότι έπαιξε «φάση» με το «κάτι άλλο» παλικάρι ονομάζεται μονογαμία;! Πρέπει να μπει γκόλ για να το ονομάσουμε «κέρατο»;
Διαμορφώνω την εντύπωση ότι ο καθείς μετατοπίζει το τέρμα (ποδοσφαιρικός όρος) όπως κάθε φορά τον συμφέρει.

Με λύπη διαπιστώνω μια μεροληπτική στάση της Αμπά.

Etern1ty_ GR
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Etern1ty_ GR

Αφού δε ρώτησε αν έκανε σωστά ή όχι ή αν είναι υποκριτικό όλο αυτό.

Billouras
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Billouras

Όπως λένε και στο Ηπειρώτικο χωριό μου, αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.

Φαίδρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Bilouras από που προέκυψε η μεροληπτική στάση της α, μπα?δε σχολίασε καν το συγκεκριμένο περιστατικό ως περιστατικό. Με ειλικρινή απορία ρωτάω, όχι επιθετικά

Evelina Leivada
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Evelina Leivada

@Billouras που εντοπίζεις τη μεροληψία; Είναι νομίζω λίγο κουραστικό αυτό που γίνεται συχνά με το παιχνίδι αντιπαραβολής απαντήσεων (σε διαφορετικούς ανθρώπους/πλαίσια/στιγμές) με σκοπό να ‘πιάσει’ κάποιος την Αμπά να λέει κάτι διαφορετικό στον άλφα και κάτι διαφορετικό στον βήτα. Δεν είναι δικαστής, να της δείξουμε την προηγούμενη απόφαση και να της πούμε ‘ορίστε κυρία πρόεδρε, υπάρχει το δεδικασμένο’. Άσε που δεν βλέπω καν τη μεροληπτική στάση εδώ. Την προσγειώνει τη γράφουσα κανονικά αποδομώντας το συναίσθημα στα βασικά του συστατικά. Και ορθά πράττει.

Ghostwriter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η μονογαμία δεν είναι απόλυτη έννοια. Είναι το πως θα την ορίσει το ζευγάρι. Τώρα πχ για το δικαστήριο, αν δεν κάνω λάθος, κέρατο είναι μόνο όταν μπαίνει γκολ.

polkadots
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η μονογαμία έχει έναν βασικό ορισμό, πέρα από εκεί τον προσαρμόζουμε ΄κάπως ΄ στα μέτρα μας. Αν έθεσαν με το άλλο μέλος της σχέσης ότι μπορούν να κάνουν dating και φιλιά με άλλους καλά κάνουν αλλά αν δεν έθεσαν αυτό ας ερωτηθεί και το άλλο μέλος της σχέσης αν το εκλαμβάνει ως κέρατο ή τουλαχιστον ως τήρηση της συμφωνίας τους.

Ghostwriter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Συμφωνώ. Άλλοι λοιπόν στο πλαίσιο της μονογαμίας μπορεί να αποδέχονται το γλωσσόφιλο, άλλοι να θεωρούν απιστία αν πας μόνος/η διακοπές ή αν κοζάρεις γραμμωμένα κορμιά στην παραλία.

carpe-noctem
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Λίγο αργότερα η βέρα χτύπησε στο μέταλλο της τσάντας και αυτός ο μικρός ήχος στα αυτιά μου ήχησε σαν καμπάνα”.
Τρολ αλερτ!

Frida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Δεν χρειάζεται κήρυγμα η γυναίκα, ούτε θα κρίνουμε έδω μεσα την ηθική της.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Αυτό ακριβώς, λες και οι υπόλοιποι είμαστε όλοι άμεμπτοι. Όχι μόνο στο θέμα της μονογαμίας, γενικά. Κανείς δεν παραστράτησε, κανείς δε δελεάστηκε, όλοι είναι άκρως συγκρατημένοι και συνειδητοποιημένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Δεν πιστεύω γρι.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Nαι θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα, αλλά καλό είναι να έχουμε και λίγο αίσθηση της πραγματικότητας. Η θεματοθέτρια έκανε κάτι πίσω από την πλάτη του συντρόφου της. Αυτό νομίζω ότι αναιρεί αυτόματα τον ορισμό της μονογαμίας και βασικά και τον ορισμό της ειλικρινούς σχέσης. Είναι βασικά ο ορισμός του κοροϊδεύω τον σύντροφό μου πίσω από την πλάτη του.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Προσωπικά θα έδειχνα πολύ μεγαλύτερη κατανόηση αν είχε δώσει ένα παθιασμένο φιλί εκείνο το βράδυ (το εν βρασμώ ψυχής το αναγνωρίζει και το δικαστήριο 😜) και μετά δεν ξανασχολουνταν, αλλά η γράφουσα μπήκε σε πολύ κόπο για να ξανασυναντηθει και εντέλει να φιληθει, είπε ψέματα, αντάλλαξε μηνύματα, τα ζύγισε πολύ, έκανε κινήσεις. Αυτό το θεωρώ πολύ χειρότερο και, ναι, στα όρια του ανήθικου.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Με κίνδυνο ν’ακουστω λίγο σαν θείτσα από το χωριό, την κινησουλα σου την έκανες πάντως, δεν είναι ότι κρατήθηκες, μην το παίζεις μονογαμικη. Μάλλον στο φιλί συνειδητοποιησες ότι δεν ήταν τελικά κάτι ιδιαίτερο, δεν υπήρξε η χημεία και αποχωρησες. Όσα παθιασμένα φιλιά έχω δώσει στη ζωή μου ποτέ δεν ήταν γλυκά. Άσε που δεν θα είχε happy ending με τίποτα με τόσο μπλέξιμο από μεριάς του.

Thereisalwayshope11
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Να ΄ταν τουλάχιστον ο Μάρκος κανένας γνωστός “ροκ σταρ”, από αυτούς που αγαπάμε εδώ στο Α,μπα (wink wink), να το καταλάβω το παθιασμένο φιλί εντός μονογαμικής σχέσης. Αλλά τώρα κάτι δεν κολλάει βρε παιδί μου…

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αλλιώς μας τα έλεγες στο πρώτο γράμμα, μια χαρά του έστειλες “αθώα” και βρεθήκατε επανειλημμένα. Το κέρατο δεν είναι μόνο το σεξ, σε περίπτωση που βιαστείς να σου δώσεις βραβείο μονογαμίας. Για να μη σχολιάσω τη βέρα, που έπρεπε να χτυπήσει για να θυμηθείς τον άντρα σου.

miakotara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Ευτυχώς που είχε μέταλλο η τσάντα δηλαδή. Αν ήταν κανένας τορβάς, θα έκανε φτερά η μονογαμία.

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ρε παιδιά, να πω κι εγω τον πονο μου, που τους βρίσκετε όλες οι παντρεμένες τους παθιαρικους ερωτες; Είμαι η μόνη που 10 χρόνια παντρεμένη δεν εχει χρειαστει να προσπαθησω με νύχια και με δόντια να κρατήσω ασπιλη τη μονογαμικη μου υπόσχεση; (πλην του γνωστού αγνώστου φαντασιακού έρωτά μου με τον Παύλο βεβαίως μόνο που
αυτός δεν μετράει γιατί το κοντινότερο που τον έχω δει είναι στα 3 μέτρα και σε μισοσκοταδο;)

rebel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

ήλπιζα να το πει κάποια αυτό!

emy memy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ας έδινε κ ο άντρας σου παθιασμένα φιλιά με κάποια που ένιωσε κάτι μοναδικό και αν σου ήταν ΟΚ, επειδή τελικά δεν την κυνήγησε για να αποτελειώσουν τη μοναδικότητα να μας γράψεις κ εμάς να αναθεωρήσουμε για το τί εστί μονογαμικότητα. Εγώ πάντως αν ο σύντροφος μου έλεγε οτι ένιωσε τόσο ακαταμάχητη έλξη για κάποια άλλη που δεν άντεξε κ την συνάντησε ΚΡΥΦΑ και ανταλάξαν κ παθιασμένο φιλί, δεν θα μπορούσα να τον ξαναακουμπήσω.

Άλλο το μου άρεσε κάποιος, να πω α, δες έναν όμορφο άντρα κ άλλο η νουβέλα που αναφέρεις. Εμάς μπορεί να μας κοροιδέψεις. Τον εαυτό σου μπορείς;

nena
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμενα παλι γιατι μου φαινεται οτι μια φωτιτσα σιγοκαιει και απλα περιμενει το καταλληλο οινοπνευμα για να γινει μπουρλοτο; Δεν εγινες ξαφνικα μονογαμικη επειδη χτυπησε η βερα στο μεταλλο, αλλα επειδη ο τυπος δεν ηταν ο ιδανικος για να το ζησεις οπως το εχεις στο κεφαλι σου. Αυτο που σε σταματησε ειναι τα διαζυγια και τα 3 παιδια. Αν δεν υπηρχαν ολα αυτα τα παρελκομενα, δεν θα ειχες ανεβει στο λεωφορειο για να φυγεις..

Billouras
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Billouras

Θέλει μεγάλα cojones να αφήσεις μια βατή και στρωτή καθημερινότητα για να μπεις σε περιπέτειες. Για να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις βαρεθεί πολύ τον/την άλλο/άλλη ή/και να μη σε καλύπτει καθόλου πλέον.
Οι περισσότεροι προσπαθούν να έχουν και τον σκύλο ολόκληρο (ασφάλεια σε μια σχέση/οικογένεια) και την πίτα χορτάτη (φλέρτ, καυλάντισμα, φιλάκια, αγκαλίτσες).

ντε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

αυτό βέβαια μετά λέγεται ανωριμότητα, κακομαθησιά, εγώ κι ο εαυτούλης μου καλά περνάμε κ.λπ. κ.λπ.
πάντα εφόσον δεν έχει γίνει το ανάλογο deal εντός της σχέσης. πράγμα που σε βάζει απευθείας στην κατηγορία του Μαλάκα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω ότι είναι προσωπικό το όριο από το οποίο δεν μπορείς να γυρίσεις μετά κι αυτό ορίζει την ατομική αίσθηση της μονογαμίας. Για τη γράφουσα μπορεί να είναι το σεξ αυτό από το οποίο δε θα μπορούσε να συνεχίσει το γάμο της όπως πριν. Για κάποιο/α άλλη το φιλί ή το ραντεβού. Εφόσον εκείνη φλέρταρε και συναντήθηκε και φιλήθηκε και νιώθει ότι δεν προχώρησε σε κάτι μεμπτό, εγώ την πιστέυω. Δεν προχώρησε βάση της δικής της ηθικής. Τώρα αν σ αυτό θα συμφωνούσε και το έταιρο ήμισυ.. δική τους δουλειά.

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Μα σε μία σχέση (όχι απαραίτητα μονογαμική) σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει προσωπικό όριο αλλά το όριο που θέτει μαζί το ζευγάρι. Ειδικότερα όσον αφορά τη μονογαμία, εξ ορισμού είναι μία. Αν η κοπέλα (και ο συντροφός της) είναι οκ με το να φλερτάρει/φιλιέται κτλ με άλλους, με γεια της με χαρά της. Αλλά ας μην το ονομάζει μονογαμία αυτό. Ας μην το πει τίποτα, αρκεί αν είναι συμφωνημένο με τον σύντροφό της.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι αυτό σωστό, το να κάνουμε μαζί define τι είναι μονογαμία. Αλλά το να φλερτάρεις έχει πολλές πτυχές και στο δικό μου το μυαλό δεν ορίζει τη μονογαμία, οπότε όχι η μονογαμία δεν υπάρχει εξ ορισμού.

Kiss And tell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

ΡΕ συ Α μπα, νομιζω την παρεξηγησες. Εγω πηγα να παρω ετσι αυτο που γραφει αλλα μετα καταλαβα οτι εννοει στα ματια της οτι ηταν περφεκτεμαν(τ)! Τσαμπα την κραζεις την κοπελα.
Και αααχ κοπελα, αυτο το φιλι στη σταση , “φυγε,φευγει το λεωφορειο”, τοσο εφηβικο,τοσο μαγικο, γκλιν γκλον η βερα, ειδες; ετσι θυμασαι οτι κανενας δεν ειναι τελειος. αλλα ο ατελης να σεβεται το ετερον ημισι ..