Update ιστορίας: Ήρθε το μάντρα του Α,μπα, πήγα σε ψυχολόγο

Ήταν πολύ χειρότερη η πραγματικότητα απλώς ντρεπόμουν να παραδεχτώ ότι ανεχομαι αυτά που ανεχομουν και μίλησα για το σεξ

Είμαι η κοπέλα που είχε στείλει αυτό . Ξεκινάω με ότι σήμερα είμαι πια ελεύθερη σχεδόν ένα χρόνο. Τότε κατάφερα να του πω ότι δεν μου άρεσει και τόσο το σεξ. Λένα είχες πέσει απολύτως μέσα το θέμα μου ήταν ότι δεν άντεχα την εικόνα του εαυτού μου ως “μη διεκδικητική, αυτή που φοβάται να μιλήσει” . Τελικά το είπα και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που όλοι προβλέψατε, δεν άλλαξε τίποτα. Με τη διαφορά ότι μετά με πίεζε να κάνουμε σεξ ενώ ήξερε ότι έτσι δεν το ευχαριστιεμαι αλλά αυτός ήθελε. Το έκανα αρκετές φορές όχι ακριβώς για να τον ευχαριστήσω αλλά γιατί στη θολούρα μου ένιωθα ότι δεν αντέχω να κάνω κάτι άλλο. Έρχεται το μάντρα του α,μπα; Πήγα σε ψυχολόγο, το πρώτο 6μηνο προσπαθουσα απλώς να μην νιώθω τόσο χάλια, τελικά χώρισα, και για το υπόλοιπο εξάμηνο ήμουν απλά χάλια και σκεφτόμουν συχνά να επιστρέψω για να νιώσω καλύτερα και ευτυχώς δεν το έκανα (με στήριξη από τη θεραπεία). Κατάλαβα ότι αυτή ήταν μια κακοποιητικη σχέση (γενικά είχα αντιμετωπισει και φωνες, ζηλιες, βαραγε τους τοίχους όταν τσακωνομασταν και τέτοια) στην οποία εγώ μπήκα και έμεινα γιατί είχα κάποια θέματα (πίστευα ότι δεν είμαι αρκετά ενδιαφέρουσα, cool, sexy) τα οποία είχα καμουφλάρει όπως όπως. Τον τελευταίο καιρό μετά από συνολικά τέσσερα χρόνια και 1,5 θεραπεία επιτέλους νιώθω ότι έχω βγεί από αυτη τη θολούρα και ζω ξανά χωρίς δυσκολία, η απόλαυση δεν είναι πια μια πρόκληση αλλά συμβαίνει τυχαία και αβίαστα, και τα θυμάμαι μπερδεμένα σαν όνειρο. Μέσα σε όλα αυτά ειχα μείνει και χωρίς φιλους καθώς “κάνεις δεν μπορούσε να καταλάβει αυτό που είχαμε” αλλά και γιατί είχε γίνει το μοναδικό project της ζωής μου και είχα κόψει λίγο πολύ τις εξόδους. Ευτυχώς σιγά σιγά έχω αρχίσει να επανακτω ποιες σχέσεις και έχω γνωρίσει και 2-3 άτομα. Το μόνο καλό για εμένα τότε ήταν ότι είχα αρκετά χρήματα ώστε να κάνω θεραπεία, αλλιώς δεν είχα τίποτα, ούτε φίλους, ούτε καν εαυτό, είχα χαθεί μέσα στο project της σχέσης. Κάποιοι στα σχόλια ειχαν γράψει ότι μου κάνει κατά τα άλλα για γάμο/σχέση και για αυτό εμενα. Ήταν πολύ χειρότερη η πραγματικότητα απλώς ντρεπόμουν να παραδεχτώ ότι ανεχομαι αυτά που ανεχομουν και μίλησα για το σεξ. Εγώ τότε ήμουν 21 και ο γάμος ή αποκατάσταση δεν υπήρχε ούτε στα άμεσα ούτε γενικώς στα σχέδια. Ακόμα και σήμερα ντρέπομαι για αυτή την ιστορία και μάλιστα όταν με ρωτάνε μιλάω με σχετικά καλά λόγια για αυτόν (τον να μην πω) γιατί δεν θέλω οι άλλοι να καταλάβουν πόσο αδύναμη υπήρξα και πόσα ανεχτηκα με τη θέληση μου. Αισθάνομαι ντροπή ακόμα και σήμερα και τότε ήταν ο βασικός λόγος που δεν μιλούσα ανοιχτά πουθενα, ούτε καν εδώ, ανώνυμα. Ελπίζω κάποτε να “ψηλώσω” κι άλλο και να λέω τα πράγματα με το όνομα τους. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, μου έδειξαν ότι σκεφτόμουν πια εντελώς παράλογα.

-Καλύτερη εκδοχή

Συγχαρητήρια!

Τέλειο μήνυμα. Ευχαριστούμε πολύ και προσπάθησε να μην κατηγορείς άλλο τον εαυτό σου, αλλά να τον συγχαίρεις για την μεγάλη του πρόοδο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

125 points
Upvote Downvote

11
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
11 Συντάκτες σχολίων
lady gagano_rootscyoraidrilFelis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ψήλωσες ήδη, και μεγάλωσες, και άνθισες, και θα δεις ότι πια δε θα μπορείς να χωρέσεις σε αυτά τα στενά ασφυκτικά τετραγωνάκια της κακοποιητικής σχέσης. Γιατί για να χωρέσεις, θα πρέπει να κόψεις κομμάτια του εαυτού σου, και τώρα ξέρεις ότι το ποτάμι δε γυρνάει πίσω. Δεν μπορείς να πετσοκοφτείς πια. Δεν υπάρχει λόγος να πιέζεσαι να λες σε διάφορους αυτά που πέρασες, αλλά ούτε και να μιλάς γι αυτόν με καλά λόγια. Ένα απλό “βαρεθήκαμε/ δεν τράβαγε”, αρκεί. Δε χρωστάς λογαριασμό σε κανέναν. Μπράβο! Συνέχισε την ψυχοθεραπευτική δουλειά, για να φύγει και η ντροπή, και να αναγνωρίζεις με περηφάνια… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Συγχαρητήρια γιατί όντως έχεις κάνει μεγάλη πρόοδο! Το καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που λες ότι ντρέπεσαι που ανέχτηκες τόσα πολλά. Να ξέρεις ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι έχουμε κάποια σοβαρά θέματα στην ζωή μας για τα οποία ντρεπομαστε’ και εγώ έχω. Επίσης, το ότι είμαστε φεμινίστριες δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε λύσει όλα μας τα θέματα. Είναι πολύ φυσιολογικό να υποστηρίζεις τον φεμινισμό αλλά πολλές φορές στην ζωή σου να μην φέρεσαι φεμινιστικά’ δεν είμαστε τέλειοι άνθρωποι, σιγά σιγά προσπαθούμε να βελτιωθούμε όσο μπορεί η καθεμία.

Χαρουλίδιο
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπράβο σου κοπέλα μου υπέροχο μήνυμα❣️ Μη ντρέπεσαι για τίποτα. Εγώ σε καταλαβαίνω έχω περάσει από τέτοια σχέση και πολύ χειρότερη και μάλιστα αυτομαστιγωνομουν και ντρεπομουν μέχρι που σταμάτησα και εγώ μέσω θεραπείας που τον Σεπτέμβριο κλείνω και 3 χρόνια. Να μη ντρέπεσαι. Δες το σαν ένα κομμάτι του εαυτού σου. Δες το πέρα από το αρνητικό του σαν κάτι θετικό που αν δε υπήρχε δε θα χες μια αφορμή η ένα έναυσμα για να κάνεις θεραπεία άρα και να είσαι αυτό που κατάφερες σήμερα❣️

soukaivou
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Παιδί μου τι λες, δεν θα ντρέπεσαι καθόλου, μόνη σου δεν αναζήτησες θεραπεία; Μόνη σου δεν είδες τα κακώς κείμενα και άρχισες να τα διορθώνεις; Μόνη σου δεν έκανες όλη αυτή την πρόοδο; Να εισαι περήφανη όχι να ντρέπεσαι.
Άντε και εις ανώτερα!

ακρίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Χίλια μπράβο!!!!!!!!! Η ιστορία σου είναι σαν textbook επιτυχημένης αντιμετώπισης!!!!!!

Gigi
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Gigi

Να ξέρεις θαυμάζω τη δύναμη και το θάρρος σου. Μπράβο.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μα τι υπέροχο update! Χίλια μπράβο κορίτσι μου, είσαι έμπνευση! 🥰 Και να αγκαλιάζεις τρυφερά τον εαυτό σου, γιατί τον φρόντισες και δες πόσο μακριά έχεις φτάσει! Είναι το προσωπικό σου ταξίδι, μην απολογεισαι, να κοιτάς μπροστά και να συνεχίσεις να σε αγαπάς!

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Έχεις ήδη κάνει τόση πολλή πρόοδο, που κανείς επόμενος δεν θα μπορέσει να σου πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Τη σχέση και τη συμπεριφορά για την οποία ντρέπεσαι τώρα, θα την κάνεις παντιέρα επαναστατική στο μέλλον. Λάβαρο της λευτεριάς. Η καλύτερη εκδίκηση για ένα τέτοιο σκουπίδι που σε μείωσε και προσπάθησε να σε πιέσει, είναι που βρήκες τη δύναμη να ψάξεις τον εαυτό σου. Και αυτό που βρήκες ήταν ότι δεν σου φτάνουν τα ψίχουλα, στο εξής θα διεκδικείς αυτά που σου αξίζουν. Συγχαρητήρια, και εύχομαι να απολαμβάνεις στο έπακρο το σεξ στο μέλλον με τα άτομα που θα επιλέγεις… Διαβάστε περισσότερα »

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Μα που είσαι εσύ; Όλα καλά idril μου;

cyora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ευχαριστούμε για το update, είσαι πολύ δυνατή, να είσαι πάντα καλά. Να είσαι περήφανη που κατάφερες να γλυτώσεις από αυτήν την κατάσταση και μην νιώθεις άσχημα που ανεχτηκες όσα ανεχτηκες οπως λες. Είχα διαβάσει ένα βιβλίο για την κακοποίηση που έλεγε ότι πάντα αυτός που κακοποιει εχει “σχέδιο” και χρησιμοποιεί τρόπους να κλονισει την αυτοπεποιθηση ακόμα και την λογική μιας γυναίκας. Ανέφερε περίπτωσεις όπου ο άνδρας άλλαζε θέση στα έπιπλα μέσα στο σπίτι και μετά έλεγε ότι ηταν παντα έτσι ή ότι έκρυβε τα κλειδιά της και τα εμφάνιζε μετά από ώρες λέγοντας ότι τα βρήκε εκει οπου ήταν συνήθως.… Διαβάστε περισσότερα »

lady gaga
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το παρουσιάζεις τόσο απλό και εύκολο… Αυτή την εντύπωση είχα όταν διάβαζα το κείμενό σου. Ήταν σαν να διάβαζα για ένα πρόβλημα με αρχή (κακοποιητική σχέση), μέση (λύση-ψυχολόγος) και τέλος (ηρεμία). Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο. Είμαι σίγουρη. Συμβουλεύεις κάποιον να πάει σε ψυχολόγο, ξέρεις ότι είναι παλούκι, αλλά παράλληλα ξέρεις πόσο εύκολο θα φαίνεται μετά από καιρό. Και είναι τόσο δύσκολο να μεταφέρεις σε κάποιον αυτή την ηρεμία του μετά, για να τον πείσεις. Βέβαια αυτή την εντύπωση την έχω επειδή το έχω νιώσει το συναίσθημα αυτό μετά από χρόνια ψυχοθεραπεία. Δεν ξέρω αν θα το καταλάβαινα χωρίς προσωπική… Διαβάστε περισσότερα »