Αγαπητή «Α, μπα»: Παρανόηση

Επίσης: γραφειοκρατική βοήθεια

Γεια σου αμπακι! Έχω παρατηρήσει πολλές φορές στις απαντήσεις σου λες “αφού σου είπε έτσι άρα είναι έτσι” δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να λέει ψέματα η να λέει απλά δικαιολογίες για να σε ριξει η απλά το λέει πιο κομψά αντί για σκληρή αλήθεια; Να φέρω παράδειγμα μιλάω που κ που στο φβ ένα παιδί οποίος λέει ότι με έχει δει πολλές φορές έξω εγώ δεν τον έχω δει ποτέ. Κ μου λέει συνέχεια ότι με αγαπάει κ ότι θα με περιμένει μέχρι να χωρίσω του έχω πει κ ελεύθερη να ήμουν δεν θα έκανα κάτι μαζί του… Κ άρχισε τα δικά του ότι δεν μπορεί χωρίς εμένα κ να το σκεφτώ…  Του λέω δεν με έχεις ζήσεις για να το λες… Δεν έβγαλα άκρη τέλος πάντων!  τώρα πως το βλέπω εγώ σε αυτόν; ότι λέει ψέματα, λέει παραμύθια για να με ρίξει! Εσύ τώρα πως το βλέπεις; Δηλαδή πιστεύεις σε αυτό που λες ότι λέει ισχύει;  σε αυτή την περίπτωση το θεωρώ τρελό…

– Βούλα 32

Δεν το λέω σε όλες τις περιπτώσεις. Λέω ότι αν κάποιος σου λέει κάτι δυσάρεστο, να το πιστέψεις, γιατί όλοι θέλουν να τους αγαπάνε. Μπορεί να σου λένε δικαιολογίες, να χρυσώνουν χάπια, να σου λένε ψέματα για να κάνεις αυτό που θέλουν, φυσικά, ναι. Αλλά αν κάποιος δεν σε θέλει και σου το λέει, δεν είναι επειδή φοβάται τη δέσμευση. Δεν. Σε. Θέλει. Για να έχει φτάσει σε σημείο να σου το λέει, είναι πολύ σίγουρος. Είναι τόσο σίγουρος, που προσπερνάει την ανάγκη του να τον αγαπάς.

Ο συγκεκριμένος δεν είναι σε αυτή την κατηγορία.

 

 

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

24 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
4 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
Athina_CharatsiMaggieMitsiNeverlander Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Μα γιατί μιλάς μαζί του, αγαπητή φίλη; Στο fb είναι, μπορείς να τον αποφύγεις πολύ εύκολα. Εγώ σε κάτι τέτοιους (και irl) παρατηρώ πρώτα αν προσποιούνται έστω ότι τους ενδιαφέρει τι δουλειά κάνω ή τι χόμπι έχω ξέρω γω (και όχι! δεν τους νοιάζει και δεν ρωτάνε ποτέ το κάτι παραπάνω που δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον, παρατήρησε το, ακούνε με υπομονή όσα εσύ θες να βγάλεις από μέσα σου και σε αντάλλαγμα σου λένε μόνο γενικότητες και κοπλιμέντα που υποθέτουν ότι θες να ακούσεις) κι έτσι παίρνω το πιο πονηροαγγελικό μου ύφος και ρωτάω: Σε πόσες τα λες αυτά; Εκεί κομπλάρουν… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ωραία ατάκα αυτό το σε πόσες τα λες αυτά αλλά να πω ότι την έχω πει κι εγώ και δεν έπιασε όπως θα περίμενα. Δηλαδή αντί να κομπλαρει ο άλλος και να μαζευτεί μου έκανε φουλ επίθεση ,και πολύ άσχημη μάλιστα. Μάλλον δεν έχω αυτό το πονηροαγγελικο ύφος που λες. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι και αυτή η αντίδραση αποτέλεσμα του ότι τον ξεσκεπασαν είναι αλλά είναι βλαβερή για την ψυχική μου ηρεμία!

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Σε έχει δει πολλές φορές Ενώ εσύ καμία;
Μήπως Ο τύπος είναι λίγο stalker? εγώ και μόνο που το διάβασα ανατρίχιασα

Mileena
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

32 χρονών γυναίκα,σπαταλάς φαιά ουσία να απαντάς σε έναν τύπο που παραπέμπει σε stalker,σου λέει πως σε αγαπάει (ενώ δε σε ξέρει,το είπες κι εσύ!)&θα σε περιμένει να χωρίσεις (wtf?!?!?)?!Συμπεριφορά psycho ο τύπος…Και καλά αυτός,εσύ πάλι,γιατί ασχολεί σαι…έχεις ανάγκη επιβεβαίωσης?

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα μου φαίνεται ότι χρησιμοποιεί ένα ακραίο παράδειγμα για να στηρίξει αυτό που λέει, όχι ότι η ιστορία με το φμπ της συμβαίνει στα αλήθεια, από την άλλη ποιος ξέρει.