Γιατί το «Α μπα;» είναι ένα σάιτ που μιλάει στις γυναίκες

Εξήγηση για τον υπότιτλο, ένα ποστ που δεν περίμενα ότι θα χρειαστεί

Ας ξεκινήσουμε από το απλό: δεν είναι ένα σάιτ ΜΟΝΟ για γυναίκες. Είναι η πιο συχνή ερώτηση που έχει έρθει. Δεν προκύπτει από πουθενά το «μόνο». Ένα σάιτ που μιλάει στις γυναίκες σημαίνει ότι απευθύνεται σε αυτές, αλλά δεν μιλάει σε κάποιον κώδικα που καταλαβαίνουν μόνο αυτές, κι αυτό επειδή μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, επειδή είμαστε όλοι άνθρωποι, γυναίκες και άντρες.

Μιλάει στις γυναίκες, ναι. Δεν το αποφασίσαμε. Το διαπιστώσαμε. Δεν είναι ούτε θέμα μάρκετινγκ, ούτε θέμα κατηγοριοποίησης, ούτε έχει προκύψει από κάποιο σκοτεινό σχέδιο συλλογής πλούτου. Το «Α μπα» ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν ως μια τρέλα, εξελίχθηκε σε σπιντάτο διάλογο, και σιγά σιγά, μέσα από τη συμμετοχή, άρχισε να αποκτάει μια πιο συμπαγή μορφή. Όντως, το ανάλαφρο έχει αντικατασταθεί από κάτι άλλο, που δεν θα το έλεγα «βαρύ», αλλά έχει μια παρουσία και έχει ένα μήνυμα, που προέκυψε από την καθημερινή ανταλλαγή απόψεων. Μέσα από την τυχαιότητα των ερωτήσεων σιγά σιγά βγήκε μια ανάγκη, μια αγωνία, και ο χώρος του ‘Α μπα’ έγινε ένας χώρος για αμοιβαία υποστήριξη για θέματα που – είναι λυπηρό, αλλά έτσι είναι – δεν συζητιούνται αλλού με τον ίδιο τρόπο, δημόσια.

Και δεν είναι ούτε κρυφό ούτε μυστικό, αντιθέτως είναι οφθαλμοφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, σε ερωτήσεις και σχολιασμό, είναι γυναίκες. Προέκυψε φυσικά, αν και πήρε αρκετό καιρό, ίσως επειδή είμαι γυναίκα και ξέρω τα προβλήματα μιας γυναίκας. Ίσως να έγινε και επειδή όλα αυτά τα χρόνια άλλαξα κι εγώ η ίδια. Μακάρι να υπήρχε ένα μέσο όταν ήμουν δεκαέξι να μου εξηγήσει για ποιο λόγο νιώθω αυτή την ασφυξία μεταξύ του καλού και κακού κοριτσιού, του έξυπνου άρα άσχημου, ή του όμορφου άρα διακοσμητικού. Μακάρι κάποιος να μου έλεγε «μην παίζεις αυτό το παιχνίδι, είναι σχεδιασμένο για να χάσεις». Το κατάλαβα με πολύ κόπο, με πολλά χρόνια προσπάθειας, και η ισορροπία βρέθηκε σχετικά πρόσφατα. Βλέπω την ίδια αγωνία σε κάποιες νεαρότερες γυναίκες που νιώθουν ότι αρχίζουν να βρίσκουν τις απαντήσεις. Είναι τυφλός όποιος δεν το βλέπει.

Ναι, είναι ένα σάιτ για γυναίκες. Δεν χρειάζεται ούτε να δικαιολογηθούμε, ούτε να εξηγηθούμε. Φυσικά και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι σε ένα σάιτ για γυναίκες. Γιατί να μην είναι; Δεν αποκλείουμε κανέναν δηλώνοντας ότι μιλάμε στις γυναίκες. Δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση να κάνουμε τους άντρες να νιώθουν άνετα στο ‘Α μπα’ αναφέροντας τους ρητά. Όσοι νιώθουν ήδη άνετα με τον εαυτό τους, δεν αναρωτιούνται για τον υπότιτλο. Άντρας σκέφτηκε την δημιουργία του σάιτ. Άντρας μας έγραψε για την επίκληση της φύσης ως μέσο άσκησης μισογυνισμού (να το διαβάσετε, πολύ καλό, δεν έχει μπει ακόμα). Άντρας μου είπε ότι διάβασε για τα καλλυντικά διότι, γιατί όχι. Άντρες συνεχίζουν να γράφονται στο σάιτ, να συμμετέχουν στα σχόλια. Κανένας δεν χρειάστηκε ειδική διευκρίνηση. Και απαντάω στις γυναίκες που λένε ότι θα λείψει η «αντρική ματιά»: μην φοβόσαστε τόσο πολύ να μην δυσαρεστήσετε τους άντρες. Οι άντρες δεν είναι ένα πράγμα, όπως δεν είναι όλες οι γυναίκες ένα πράγμα. Κοιτάξτε τους άντρες που γράφουν στο σάιτ. Να η αντρική ματιά που φοβόσαστε ότι θα χαθεί. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε ανθρώπους, άντρες και γυναίκες, που ζουν στο ίδιο σύμπαν με εμάς. Τα γυναικεία θέματα είναι ανθρώπινα θέματα που επηρεάζουν τις αντρικές ζωές.

Δεν είναι ένα σάιτ που μιλάει για τη ζωή, για το σύμπαν και τα πάντα. Δεν μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο. Είναι ένα σάιτ που μιλάει στις γυναίκες. Οι γυναίκες είναι κανονικοί άνθρωποι, άρα μιλάει σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διαβάσουν αυτά που γράφονται.

Ευχαριστούμε και πάλι από τα βάθη της καρδιάς μας όσους έχουν ξεκινήσει στις εγγραφές και στα σχόλια που αρχίζουν να ανάβουν και πάλι, και καλούμε όσους το σκέφτονται ακόμα. Ελάτε, είναι ανοιχτά για όλους. Και η εγγραφή έχει απλοποιηθεί πολύ!

in

Αξιολογήστε το άρθρο

86 points
Upvote Downvote

121
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
36 Θέματα σχολίων
85 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
49 Συντάκτες σχολίων
InfluenzaMarinaKΔανάη ΒαρδαλήΜάρα Φέτη Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εν τω μεταξύ, αν ήταν ένα αντρικό σάιτ, θα ήταν πολύ πιο αυτονόητο ότι μπορούν και γυναίκες να διαβάζουν και να σχολιάζουν τα άρθρα του. Γενικά, ό,τι είναι αντρικό θεωρείται ότι είναι για όλους, ενώ ότι είναι γυναικείο θεωρείται ότι είναι μόνο για τις γυναίκες. Μάλλον γιατί, ακόμα, έχουμε ταυτισμένη την έννοια του ανθρώπου με την έννοια του άντρα.

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Έχεις δει πολλές γυναίκες να σχολιάζουν στο menshealth, το oneman και δεν ξέρω τι άλλο παρόμοιο υπάρχει; Γιατί αυτά είναι τα “αντρικά σάιτ”. Τα σάιτ που “απευθύνονται σε άντρες”. Το wsj, η kathimerini, η lifo, τα mikropragmata δεν είναι “αντρικά σάιτ”. Είναι σάιτ γενικής θεματολογίας και απευθύνονται σε όλους. Όχι σοβαρά τώρα, θεωρεί κανείς ότι το oneman, ή το playboy, που είναι “αντρικά”, είναι για όλους; Δεν είναι κακό να είσαι σάιτ εξειδικευμένης θεματολογίας ή κοινού. Αλλά είναι περίεργο να το δηλώνεις και κατά τα άλλα να πιστεύεις ότι απευθύνεσαι σε όλους. Και οι φίλαθλοι κανονικοί άνθρωποι είναι, αλλά αν… Διαβάστε περισσότερα »

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Εξηγήστε μου τότε, γιατί προφανώς εγώ καταλαβαίνω κάτι άλλο όταν ακούω “αντρικό σάιτ” και σίγουρα, δεν θα συνεννοηθούμε αν άλλα λέτε κι άλλα καταλαβαίνω. Τι σημαίνει “τα σάιτ που απευθύνονται σε όλους είναι αντρικά σάιτ, γιατί ο άνθρωπος είναι άντρας”; Τι σημαίνει το “ο άνθρωπος είναι άντρας”; Και, αν η Λίφο και ο New yorker είναι αντρικά σάιτ, και το oneman είναι επίσης αντρικό σάιτ, σε τι διαφέρουν; Και, αφού είναι όλα τους αντρικά σάιτ, γιατί στα πρώτα μπαίνουν όλοι, ενώ στο τελευταίο μόνο άντρες; Το “Ναι, είσαι μισογύνης”, που απευθύνεται σε όλους είναι αντρικό γκρουπ; Η wikipedia είναι αντρικό… Διαβάστε περισσότερα »

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Νομίζω για άλλα μιλάει ο ένας, για άλλα ο άλλος και είναι κρίμα. Κανείς δεν είπε ότι είναι αμφιλεγόμενο να δηλώσεις ότι ένα σάιτ είναι για γυναίκες, δικό σου είναι και ό,τι θέλεις κάνεις, όπως σωστά είπε και η Franny. Απλά επειδή πριν ήμασταν όλοι τουρλουμπούκι και μιλάγαμε μαζί, και ξαφνικά είπες “Λοιπόν, εγώ τώρα θα πάω πιο κει να απευθυνθώ στις γυναίκες, που είναι κανονικοί άνθρωποι”, αυτό στα δικά μου αυτιά ακούστηκε κάπως περίεργο (και σε άλλων απ’ ό,τι βλέπω). Όπως βλέπεις, παρ’ όλα αυτά ήρθα κι εγώ στο “πιο κει”, και σχολιάζω, γιατί μέχρι στιγμής θεωρώ ότι δεν… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

You’ re holding it wrong.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

“Δεν χρειάζεται να αμφιβάλλεις για αυτό που ένιωσες”

Φούστα Κλαρωτή
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

“Και απαντάω στις γυναίκες που λένε ότι θα λείψει η «αντρική ματιά»”

Από αντρικές ματιές….γκώσαμε!Χρειαζόμαστε μια εναλλακτική που δεν υπάρχει στα ελληνικά ΜΜΕ και η Α,μπα σε μορφή στήλης/microsite/ταμπλέτας/σκόνης καλύπτει εξαιρετικά το κενό αυτό.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Ακριβώς, είναι ώρα να φύγει το στίγμα από τα ”γυναικεία” σάιτ, να μη θεωρείται κάτι δεύτερο και αχρείαστο. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι και τζάμπα μαλώνουμε, είναι το αντίθετο της φιλοσοφίας της Αμπα τόσα χρόνια! Πιστεύω ότι είναι θέμα branding και ο κ. Τσαγκαρουσιάνος έκανε αυτό που έπρεπε για την αγορά. Εμάς γιατί μας αφορά; Ας χαρούμε αυτόν το νέο χώρο, είδατε ότι μπήκε και το βρείτε λεζάντα; Θυμηθήκαμε πολύ παλιά Αμπα <3

Λουκρητί@
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Νομίζω ότι μερικοί βάζουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Και τι εννοώ; Όντως τις γυναίκες μας θεωρούν ειδική κατηγορία βάση των ρόλων που κατέχουμε, ηθελημένα ή αθέλητα. Είσαι νεαρή; Μπές στο τάδε σάιτ να σου πουν πως να ντυθείς και να ρίξεις γκόμενο. Είσαι μάνα; Μπες στο δείνα να μάθεις τα πάντα. Λες και στη ζωή εισαι μόνο ένα πράγμα! Τα γενικού ενδιαφέροντος σαιτ απευθύνονται ιδιαίτερα σεξιστικά για τις γυναίκες, κατά πλειοψηφία. Οπότε ναι, ένα σάιτ που μιλάει για γυναικεία θέματα αλλά όχι με τον στερεοτυπικά γυναικείο τρόπο είναι ευπρόσδεκτο. Ανάλαφρη και μοντέρνα σχεδίαση και θέματα που αφορούν όλες… Διαβάστε περισσότερα »

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Μα εμείς οι άντρες δεν θέλουμε άλλο site! Την στήλη Α,μπα θέλουμε! Να ασχολείται και με τα δικά μας προβλήματα. Από που και ως που απευθυνόταν ποτέ σε γυναίκες; Έχουν οι γυναίκες περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την πατριαρχία. Ας πούμε ναι. Αλλά και οι άντρες έχουν προβλήματα (και όχι μόνο προβλήματ, φωνή και άποψη γενικά) και συζητούσαμε και γι’ αυτά στο Α,μπα! Είναι μία επιλογή διάκρισης και είναι πολύ δύσκολο να την υπερασπιστεί κανείς. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος αντικειμενικός λόγος για την διάκριση αυτή. Ακόμα και αν είναι “affirmative action”, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ακριβώς επειδή στο παρελθόν… Διαβάστε περισσότερα »

Melina
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Melina

Λένα, στην αρχή θύμωσα και μετά στενοχωρήθηκα. Είμαι γυναίκα και συμμετείχα στα σχόλια σχετικά συχνά στο παλιό σάιτ, γιατί είχα την εντύπωση πως συμμετέχω σε ένα σάιτ που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το madam figaro και με το men’s health, όπου δηλώνεται ρητά το φύλο. Που γνωρίζει την ύπαρξη των δύο φύλων αλλά που δεν αναφέρεται, ρητά, ούτε στο ένα ούτε στο άλλο. Που, ακόμα και αν το διαβάζουν και συμμετέχουν σε αυτό 100 γυναίκες και 1 άντρας, δε θα προσδιοριζόταν ποτέ ως σάιτ γυναικών. Γιατί ακριβώς, είναι ένα σάιτ που μιλάει για τη ζωή, για το σύμπαν… Διαβάστε περισσότερα »

Macho Pony
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Macho Pony

ενας αντρας αποφασισε πως ειναι για γυναικες, παιδια…απλη εξηγηση!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αντιληπτό και σεβαστό το σκεπτικό σας απλώς κι εγώ οφείλω να παραδεχτώ ότι όταν είδα το banner ροζ που να απευθύνεται στις γυναίκες, για ένα δευτερόλεπτο φοβήθηκα μήπως μπω στη σελίδα και δω παντού για μόδες και δίαιτες.. Απλά σας διαβάζω χρόνια και ήμουν βέβαιη ότι δεν πρόκειται περί αυτού. Όπως και να έχει όμως πιστεύω ότι το κοινό σας θα είναι πιστό και η παρέα θα μεγαλώσει κι άλλο!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλοριζικο κ καλοταξιδεμενο.. Ειχα προτεινει παλλιοτερα κ chat room.. Αλλα αυτο μαλλον στην επομενη πενταετια..

Δανάη Βαρδαλή
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το έχουμε και αυτόν στα άμεσα υπόψιν, μην ανησυχείτε! Απλώς έχουμε και τεχνικούς περιορισμούς τους οποίους ξεπερνούμε βήμα-βήμα.
Ευχαριστούμε και καλώς μας ήρθατε!

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Εγώ τόσο καιρό νόμιζα ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι δικηγόροι! Πέρα από την πλάκα, πώς δεν προκύπτει από πουθενά το “μόνο”; Όταν λέμε “μιλάω σε αυτούς”, “απευθύνομαι σε αυτούς”, αφήνουμε να εννοηθεί ότι “δεν μιλάω και δεν απευθύνομαι στους άλλους”. Αλλιώς ποιος είναι ο λόγος να κάνουμε την διευκρίνιση; Τόσα άτομα το έπιασαν με τη μία και το σχολίασαν από την πρώτη στιγμή, δεν καταλαβαίνω πώς σας διέφυγε. Ούτε καταλαβαίνω το “οι γυναίκες ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, άρα απευθύνομαι σε αυτές”. Άρα η μειοψηφία είναι αδιάφορη; Γιατί; Για μένα η πραγματικά συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν και… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Φίλε απ’ ότι βλέπω βρίσκεσαι ήδη στο σαιτ. Και μάλλον διαβάζεις τη στήλη καιρό. Αυτό σημαίνει ότι ήδη απευθύνεται και σε εσένα. Το πρόβλημα είναι ότι νιώθεις αμηχανία να σου αρέσει κάτι που στον τίτλο του έχει τη λέξη γυναίκες και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα χρόνων μισογυνιστικης κουλτούρας που μας επιβάλουν αλλά στο χέρι μας είναι να μην αναπαράγουμε. Είναι όμορφο να απολαμβάνεις κάτι που είναι για γυναίκες και δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό. Καλή ανάγνωση 😉

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εγω που ειμαι γυναικα γιατι μου φανηκε περιεργο που έπρεπε να βάλουμε ταμπέλα σε όλα αυτά τα θέματα που διαβάζαμε εδώ τα οποία δεν θεωρούσα γυναικεία αλλά ανθρώπινα. Ξαφνικά μου λένε ότι δεν είναι ανθρώπινα ακριβώς είναι γυναικεία ανθρώπινα. Δηλαδή το Αμπα είναι το αντίπαλον δέος του Oneman; αυτο θα ηταν φρικτό.

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Γιάννη το αν απολαμβάνω κάτι δεν έχει σχέση με το αν μου απευθύνεται. Το πού απευθύνεται κάποιος, το αποφασίζει ο ίδιος, όχι ο ακροατής. Η στήλη που διαβάζω καιρό ήταν σε ένα σάιτ που απευθυνόταν σε όλους, άρα και σε μένα, και όταν διάβαζα ή σχολίαζα, ήμουν μέσα στο γκρουπ. Τώρα είναι λίγο σαν να μιλάνε οι άλλοι μεταξύ τους και να έρχομαι κι εγώ να ακούσω από δίπλα. Δεν είναι το ίδιο. Κατά τα άλλα, η Aphelia το εξήγησε καλύτερα από μένα και συμφωνώ μέχρι κεραίας με το σχόλιό της.

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Α, και όχι, δεν νιώθω καμία αμηχανία να μου αρέσει κάτι που στον τίτλο του έχει τη λέξη γυναίκες. Αυτό με το πατρονάρισμα να το προσέξεις.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Όπως ένα καλό αφρόλουρο με κεριά, κατά την κωμική αναφορά. Όχι, αυτό που έκανε η στήλη Α,μπα δεν απευθυνόταν μόνο σε γυναίκες. Αυτή είναι η ουσία. Εμένα προσωπικά με έκανε καλύτερο άνθρωπο, με βοήθησε πάρα πολύ στην διαμόρφωση της σκέψης μου. Σκεφτόμουν να το προτείνω σε άλλους προκειμένου να αποκτήσουν αυτή την προοπτική. Τώρα θα το προωθήσω πιο δύσκολα, μιας και “απευθύνεται σε γυναίκες”. Δεν είναι θέμα μισογυνισμού. Ούτε έχει σημασία αν η “συντριπτική πλειοψηφία των αναγνωστών” είναι γυναίκες. Πρώτον, που το ξέρουμε και, δεύτερον, τι έγιναν τα “δικαιώματα” της “μειοψηφίας”. Ένα site που θέλει να απευθύνεται σε όλους, πρέπει… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η στήλη είχε το δικό της κοινό, που ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί ένα σάιτ για να προσφέρει περισσότερα σ αυτό το κοινό. Αντιλαμβάνομαι ότι για να τα προσφέρει και να καλύψει πιο παρειστικες ανάγκες, η στήλη δε γινόνταν να παραμείνει εκεί που ήταν. Και αυτή η στήλη απέκτησε δικό της σπίτι. Αυτη η στήλη λοιπόν, που μιλούσε για το κακό της ταμπέλας, το κακό του σεξισμού των χρωμάτων, τις συνέπειες του μισογυνισμού και την ανάγκη να σταματήσουν να αναπαράγονται, έβαψε το σπίτι της ροζ, έγραψε απ ‘ εξω “ένα σπίτι για γυναικες “, μέσα… Διαβάστε περισσότερα »

Sorensen Myrti
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Sorensen Myrti

μπραβο Ποντια. ακριβώς αυτό.

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ε ναι

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Ποντια συμφωνώ, κι εμένα αυτό με ξένισε, το χρώμα καθόλου ούτε το περιεχόμενο (νομίζω συνεχίζει να έχει το ίδιο στυλ και περιεχόμενο). Ομως η ταμπέλα πιστεύω δεν ταιριάζει σε αυτό το σάιτ, ακόμα κι αν υπάρχει η επεξήγηση οτι απευθείνεται και σε άντρες που καταλαβαίνουν τις γυναίκες. Γιατί υπάρχουν και γυναίκες που δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες, που βάζουν ταμπέλες και είναι μισογύνεις. Ε δεν νομίζω το σάιτ να απευθύνεται σε αυτές. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι ένα σάιτ που απευθύνεται σε όσους δεν κρίνουν με βάση το φύλο, την φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ηλικία κλπ. Ενα σάιτ ανταλλαγής… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πόντια δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Εγώ κατατρόμαξα με το αρχικό promo – βίντεο τύπου cosmopolitan. Το σάιτ δεν έχει κανένα τέτοιο σκοπό (ευτυχώς), απλά το όλο promotion μου φάνηκε εντελώς αντίθετο με το μέχρι τώρα χαρακτήρα της στήλης.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Όμως υπάρχει και ένα άλλο βασικό στοιχείο: το αρχικό δωμάτιο υπάρχει στο καινούριο σπίτι ακριβώς όπως ήταν και πριν.
Οπότε όποιος ενδιαφέρεται μόνο για τις ερωταπαντήσεις, μπορεί να συνεχίσει να παρακολουθεί μόνο το κομμάτι ΑΓΑΠΗΤΗ Α,ΜΠΑ από αυτό το σάιτ. Και, αν θέλει κάποια στιγμή, να κοιτάζει λίγο καμιά φορά και στα άλλα κομμάτια – μόνο καλό θα του κάνει.

Sorensen Myrti
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Sorensen Myrti

Συμφωνώ σε όλα με Παρίσιο. Το δικό μου σχόλιο λογοκρίθηκε απο την λάιφο, γιατί ενω ηταν ευγενικό, δεν ηταν διθυραμβικό, αντιθετα κριτικό.
Κρίμα το λιγότερο.

Aphelia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εμένα που είμαι γυναίκα με ξενίζει ο ορισμός ότι το site απευθύνεται σε γυναίκες, πρώτον γιατί φοβάμαι τι θεματολογία θα έχει και δεύτερον γιατί δεν θα ήθελα να χάσουμε τα πολύ αξιόλογα σχόλια από άντρες που έχω διαπιστώσει μέσα από την στήλη της Α,μπα. Θα προτιμούσα ο ορισμός να ήταν ότι πρόκειται για ένα site με γυναικεία ματιά (και ειδικότερα ως έμπνευση η ματιά της Α, μπα) ώστε να μην περιορίζει το κοινό προς το οποίο απευθύνεται αλλά να καταδεικνύει το πνεύμα προσέγγισης. Δεν ξέρω αν είναι σαφής η διαφορά στους άλλους αλλά σε μένα είναι. Π.χ. η Marie… Διαβάστε περισσότερα »

straight white male
Επισκέπτης
Συμμετέχων
straight white male

Εγώ διαβάζω Α,Μπα εδώ και 3 χρόνια και όντως ένιωσα κάπως όταν διάβασα ότι μιλάει σε γυναίκες το site, καθώς δεν το είχα δει ποτέ έτσι. Ίσως μάλιστα ένιωσα και έναν μικρό φόβο, απο αυτόν που προσπαθεί η κοινωνία να μας πλασάρει σε εμάς τους λευκούς ετερόφυλος άντρες από όταν ήμασταν πιτσιρίκια… να απέχουμε από οτιδήποτε “θυληκό”. Anyway δεν με πολυνοιάζει, ας απευθύνεται όπου θέλει. Όπως και μια γυναίκα αν βρίσκει το ποδόσφαιρο ενδιαφέρον ας διαβάζει “γαύρο”. Αν και η αλήθεια είναι ότι βρίσκω ενδιαφέρον μόνο τον τομέα “ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ” (ίσως και κανα αρθρο στον τομέα “ΖΩΗ” ). Άντε καλή αρχή… Διαβάστε περισσότερα »