Αγαπητή «Α, μπα»: Βάζω τον εαυτό μου πάνω από την οικογένεια;

Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα, γιατί έχω στήσει εδώ μια δουλίτσα, έχω έναν κύκλο κοινωνικό. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να ψάχνω πάλι γιατρούς και διαδικασίες για το παιδί μου ΑΜΕΑ

Αγαπητή Α, μπα και αμποφίλοι, σας διαβάζω μετά μανίας εδώ και κάποιον καιρό και χαίρομαι πολύ που σας ανακάλυψα! Η ερώτησή μου είναι η εξής: είμαι παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια με 3 παιδιά (το ένα ΑΜΕΑ). Στην αρχή της κρίσης, κι ενώ είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί, ο άντρας μου έπιασε δουλειά στο εξωτερικό και εγώ έμεινα εδώ με τα παιδιά, ενώ εκείνος ερχόταν κάθε ΣΚ (σχεδόν). Αυτός ο ρυθμός συνεχίστηκε όλα αυτά τα χρόνια on-off (δηλαδή, υπήρξαν κάποια διαστήματα που ο άντρας μου ήταν στην Ελλάδα, είτε με είτε χωρίς δουλειά) μέχρι πριν 2 μήνες που βρήκε δουλειά σε μυστηριώδη εξωτική χώρα, ιδιαίτερα φιλική για τους Έλληνες χρήστες. Από τότε που έπιασε αυτή τη δουλειά, με πιέζει να πάμε εκεί οικογενειακώς, με διάφορα επιχειρήματα “Πότε θα είμαστε όλοι μαζί;”, “Θέλω να είμαι με τα παιδιά μου”, “Τα σχολεία είναι πολύ καλά”, “Όλοι έχουν φέρει την οικογένεια και είναι πολύ ευχαριστημένοι” (οι άντρες συνάδελφοι δηλαδή. Τις γυναίκες τους δεν τις έχουμε ρωτήσει) κτλ. Εγώ με το που το ακούω, αγχώνομαι. Δεν θέλω να φύγω από την Ελλάδα, γιατί έχω στήσει εδώ μια δουλίτσα, έχω έναν κύκλο κοινωνικό κτλ. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να ψάχνω πάλι γιατρούς και διαδικασίες για το παιδί μου ΑΜΕΑ (εδώ είδα κι έπαθα να βγάλω άκρη στην Ελλάδα). Και εγώ και τα παιδιά έχουμε μπει σε μια σειρά τελοσπάντων. Από την άλλη, γνωρίζω ότι το “Θέλω να είμαι με τα παιδιά” ουσιαστικά μεταφράζεται στο “Θέλω να τους δίνω φιλάκι για καληνύχτα” – δηλαδή να υπάρχει η παρουσία του πατέρα χωρίς ουσιαστική βοήθεια για μένα. Επίσης, έχω πει και θα το κάνω ότι θα πηγαίνουμε με τα παιδιά 3 εβδομάδες το Πάσχα, όλο το καλοκαίρι και 3 εβδομάδες τα Χριστούγεννα. Και έρχεται η ερώτηση: είμαι εγωίστρια; Βάζω τον εαυτό μου πάνω από την οικογένεια; Είναι σωστό αυτό; Είναι σωστό να στερώ από τα παιδιά μου την καθημερινή παρουσία του πατέρα τους; Ελπίζω πραγματικά σε μια απάντηση και εν τω μεταξύ, σε φιλώ Λένα και όλους!

– Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

 

Υπάρχουν πολλών ειδών οικογένειες, και δεν θέλω να κριτικάρω ή να σχολιάσω κάτι που είναι διαφορετικό από αυτό που συνηθίζεται. Ωστόσο, για να υπάρχει μια οικογένεια, πρέπει να συμφωνεί το ζευγάρι ότι υπάρχει. Για σένα υπάρχει με τις τρέχουσες συνθήκες (νομίζω;) αλλά για τον άντρα σου, όχι.

Οπότε, πάμε πάλι στο «νομίζω». Αν γνωρίζεις ότι το «θέλω να είμαι με τα παιδιά» είναι ένα φιλάκι το βράδυ χωρίς ουσιαστική βοήθεια, τι γνώμη έχεις για αυτόν τον άνθρωπο; Μου φαίνεται ότι σου αρέσει να είσαστε μακριά, όχι επειδή λειτουργεί καλύτερα έτσι η σχέση σας, αλλά επειδή δεν θέλεις να έχετε σχέση. Πρέπει να του απαντήσεις στην ερώτηση «πότε θα είσαστε όλοι μαζί». Δεν έχει νόημα η ερώτηση «είμαι εγωίστρια», μου φαίνεται άσχετη. Έχεις τελείως άλλη άποψη για το πώς πρέπει να συμβιώνετε. Αν πιάσει δουλειά στην Ελλάδα κάποτε, τι θα κάνεις; Θα προτείνεις να μένετε σε διαφορετικά σπίτια; Αυτός θέλει να είσαστε όλοι σε ένα σπίτι, κι εσύ όχι. Έχεις φτιάξει μια ζωή μόνη σου (λες άλλωστε «το παιδί μου») και υποθέτω ότι αυτός συμβάλει οικονομικά. Μοιάζει σα να έχεις απομακρυνθεί από αυτόν. Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά αν το βλέπω εγώ, μάλλον το βλέπει κι αυτός. Εσύ, πώς το βλέπεις;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

40 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
13 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
leeΜαύρο ΓατίWanderlustXthesinito_gati Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Φεγγαροσκονη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Από όλη σου την περιγραφή αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση, είναι το γεγονός ότι πουθενά δεν φαίνεται να σου λείπει ο άντρας σου. Πιο πολύ δίνεις την εντύπωση ότι ψάχνεις τρόπους να ξεφύγεις από την πιθανότητα συγκατοίκησης. Μοιάζεις να έχεις ήδη χωρίσει χωρίς να το παραδέχεσαι.
Σκέψου σοβαρά τί θέλεις να κάνεις. Εσύ, για τον εαυτό σου. Και σταμάτα να βάζεις τα παιδιά μπροστά. Άλλωστε για το πού θα αισθάνεσαι καλύτερα εσύ προβληματίζεσαι αυτή την στιγμή.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Φιλη και εγω καταλαβαινω οτι για σενα οικογενεια ειναι τα παιδια σου και οχι τα παιδια και ο συζυγος. Δεν ξερω αν αυτο μπορει να αλλαξει αλλαζοντας χωρα, συνηθως αλλαζει αλλοζοντας συζυγο. Δυστυχως.

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν κατάλαβα από προέκυψε ότι η γράφουσα δεν θέλει να μείνει στο ίδιο σπίτι με τον σύζυγο. Να αλλάξει χώρα μόνιμα δεν θέλει. Επίσης θα σκάσω να μάθω ποια είναι αυτή η δουλίτσα που σου επιτρέπει να κάνεις 3 εβδομάδες διακοπές το καλοκαίρι, 3 το πάσχα και 3 μήνες το καλοκαίρι.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Υποθέτω δάσκαλος ελληνικών σε προξενείο , ίσως στη Γερμανία, το έχω ξανακουσει αυτό το πρόγραμμα .

Xthesini
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Έχω στήσει μια δουλίτσα”?

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Α ναι σωστό, μιλ παρντον, τη δουλειά του πατέρα είχα κατά νου. Ε τι να πω, ίσως κάποια μικρή επιχείρηση που να έχει αξιόπιστο συνιδιοκτήτη ; να μας πει η ερωτωσα να ξέρουμε 😁😁😁

Melia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Από τις περιπτώσεις που θα βοηθούσε να γνωρίζουμε και για ποια χώρα μιλάς, και ποιες είναι οι ειδικές ανάγκες του παιδιού σου. Ας πούμε οι Έλληνες με σωματικές αναπηρίες που έρχονται στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη, βλέπουν τρομερή βελτίωση στο επίπεδο ζωής τους. Από την άλλη, αν το παιδί σου χρειάζεται ειδική εκπαίδευση, τότε η ξένη γλώσσα μπορεί να είναι τροχοπέδη. Και κάποιες φιλικές για Έλληνες χώρες, π.χ. η Τουρκία, πιθανότατα είναι πιο πίσω και από την Ελλάδα σε θέματα ΑΜΕΑ (και από άποψη υποδομών και από άποψη διακρίσεων).

αζιμούθιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νομίζω πως εννοεί την Κύπρο.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Γιατί δεν πέφτει στο τραπέζι η πρόταση να γυρίσει εκείνος δηλαδή και πρέπει να ξεβολευτείτε 4 άτομα;; Ίσως αυτή να είναι η απάντηση στο ερώτημά του.

Supergirl
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ απολύτως!! Επίσης η γράφουσα δε μας λέει καθόλου πώς αποφασίστηκε να φύγει ο σύζυγος, σε πρώτη φάση!! Ήταν κοινή απόφαση; Ή κάτι που της επιβλήθηκε; Γιατί κάτι τέτοιο εισπράττω… Πάνω σε τι βάσεις δημιουργήθηκε η οικογένεια; Ήξερε η γράφουσα ότι ο σύντροφός της θα αναζητήσει την εργασιακή του τύχη στο εξωτερικό; Ή με άλλες προδιαγραφές ξεκίνησε αυτή την οικογένεια και αλλιώς της προέκυψε; Και τέλος, τόσα χρόνια δεν του έλειπαν τα παιδιά; Ή του λείπουν μόνο υπό προϋποθέσεις;; Όταν θεωρεί τις συνθήκες ευνοϊκές για να τα βάλει στη ζωή του; Όλα αυτά δε δηλώνονται βέβαια στο κείμενο, αλλά εγώ… Διαβάστε περισσότερα »

Wanderlust
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορεί πάντα να του έλειπαν αλλά τώρα να θεωρεί τις συνθήκες ευνοϊκές να τα βάλει στη ζωή του, ακριβώς. Να τα ζύγισε κ να είπε δεν υπάρχει λόγος πλέον να ζω με την απώλεια, τα πράγματα πλέον στρώσαν, ας το συζητήσουμε.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Υπάρχουν πολλά είδη οικογένειας, φτάνει να συμφωνούν και οι δύο. Είναι ο λογικό ο άντρας σου να θέλει να είστε μαζί, το θέμα είναι τι θες εσύ. Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω οτι ο γάμος σου είναι κάπως συμβατικός, λες οτι ο άντρας σου απλά θελει τα παιδιά για να τους λέει μια καληνύχτα, δεν συμμετέχει ουσιαστικά στην διαπαιδαγώγησή σου. Ισως αυτός είναι ο λόγος που σου αρέσει αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτή την κατάσταση, σκέψου πρώτα τι θες εσύ από αυτή την σχέση και την οικογένεια και μιλήστε με τον άντρα σου για την… Διαβάστε περισσότερα »

to_gati
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως θέλετε διαφορετικά πράγματα από τη ζωή σας, έχετε διαφορετικό όραμα ευτυχίας που θα έλεγε και η Α,μπα. Ίσως όλα αυτά τα χρόνια όπου έχετε ζήσει λίγο μαζί, συνέβαλλαν ώστε να φτιάξει ο κάθε ένας σας τη ζωή του, χωρίς να έχει και τον άλλο μέσα, παρά μόνο όπως αναφέρεις τα ΣΚ, σαν φιλική συμμετοχή. Δεν μπορούμε να σου πούμε αν είναι σωστό ή λάθος να τον ακολουθήσεις. Ακούγεται λογικό να θέλεις να συνεχίσεις τη ζωή που έχεις χτίσει εδώ και θα ακουγόταν λογικό να θέλεις να ακολουθήσεις και τον άντρα σου. Αν πλέον δεν αισθάνεσαι… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Δεν θεωρώ κακό να θέλουμε να ζήσουμε τα όσα χρόνια έχουμε τέλος πάντων, στον ελάχιστο βαθμό που έχουμε τη δυνατότητα μέσα στο απόλυτο, ακατανόητο χάος, όπως εμείς θέλουμε. Αν αυτό είναι εγωιστικό, ίσως να μην χρειάζεται και τόσο πολύ το αρνητικό πρόσημο στη λέξη. Ένιωσα το ίδιο και σε προχθεσινή ερώτηση με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η λέξη φιλοδοξία, σαν καθολικά κακό χαρακτηριστικό.

Πάντως δεν είναι από τις περιπτώσεις που μπορείς να είσαι σίγουρη ότι τα παιδιά θα ζημιωθούν ή θα επωφεληθουν.

Kat
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και εγώ απο την περιγραφή αποκομίζω την ίδια αίσθηση, οτι υπάρχει απομάκρυνση και πρακτική και συναισθηματική. Οπότε η απόφαση σου θα πρέπει να ληφθεί αναγωρίζοντας και το συναισθηματικό κομμάτι. Ακόμα και αν βρεθείς για 3 μήνες εκεί το καλοκαίρι πάλι θα χρειαστεί να δεις τι θα κάνεις με τη δουλειά, θα χάαεις τον κοινωνικό σου κύκλο κτλ Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν θέλεις να είσαστε όλοι μαζί ή αν έχεις βολευτεί με την παρούσα κατάσταση

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Δυσκολη πίστα φιλενάδα, και το που θα μείνει ένα ζευγάρι αποτελεί θεμελιώδη λίθο της σχέσης και του γάμου. Προς το παρόν δε συμφωνείτε και αυτό μπορεί να σας ταράξει συθέμελα. Το θέμα δεν είναι αν είσαι εγωιστρια η όχι, αυτό είναι άσχετο. Το θέμα είναι αν μπορείτε να βρείτε κοινό τόπο συνεννόησης.