Αγαπητή «Α, μπα»: Τώρα θα πρέπει να με απορρίψουν απ’ όλες τις δουλειές γι’ αυτό;

Εγώ θα υπερασπιστώ την επιλογή μου, θα αναφέρω ότι επένδυσα σε όλο αυτό το 100% των δυνατοτήτων μου, έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα αλλά δυστυχώς δεν εξελίχθηκε έτσι όπως θα ήθελα

Έχω κάνει κάποιες λάθος επιλογές στα επαγγελματικά μου με μια σημαντική παύση εργασίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ανασυγκροτηθώ. Είχα πάρει ένα ρίσκο το οποίο δε μου βγήκε κι έμεινα άνεργη. Αυτή τη στιγμή αναζητώ εργασία στο εξωτερικό. Φοβάμαι μήπως λογιστεί ως αρνητικό χαρακτηριστικό μου το γεγονός ότι δε μου βγήκε το εγχείρημα το οποίο επέλεξα. Εγώ θα υπερασπιστώ την επιλογή μου, θα αναφέρω ότι επένδυσα σε όλο αυτό το 100% των δυνατοτήτων μου, έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα αλλά δυστυχώς δεν εξελίχθηκε έτσι όπως θα ήθελα. Σε μια συζήτηση που είχα με έναν φίλο μου, μού είπε ότι μπορεί να μη με εμπιστευτούν και να μη με προσλάβουν αν το αναφέρω έτσι. Και να πω ψέματα κουκουλώνοντάς το με κάτι άλλο (λ.χ. μέχρι και να επικαλεστώ λόγους υγείας). Δε συμφωνώ με όλο αυτό. Θεωρώ πιο έντιμο και δυναμικό να παραδεχτώ το ρίσκο μου και τη “λάθος” επιλογή μου (αν και δε θεωρώ ότι υπάρχουν λάθη σε αυτή τη ζωή). Δοκίμασα κάτι και δεν εξελίχθηκε έτσι όπως πίστευα. Θα πρέπει να με απορρίψουν απ’ όλες τις δουλειές γι’ αυτό; Ποια είναι η δική σου άποψη;

-Μάχη

Ότι εξαρτάται από το ρίσκο που πήρες και τους λόγους για τους οποίους δεν σου βγήκε. Διαφωνώ κι εγώ απολύτως με την πρόταση να πεις ψέματα, προσπάθησε όμως να πεις την αλήθεια με έναν τρόπο που δεν σε κάνει να φαίνεσαι πελαγωμένη ή πικραμένη. Μην πεις, ας πούμε, ότι σε έφαγαν τα κυκλώματα. Μπορείς να πεις όμως ότι έκανες κάποιες λάθος υποθέσεις λόγω απειρίας (αν ισχύει κάτι τέτοιο).

Από τον τρόπο που τα περιγράφεις φαίνεσαι ψύχραιμη με αυτό που έγινε, οπότε αν σε απορρίψει κάποιος, θα είναι επειδή δεν έχει αποτύχει ποτέ, και αν δεν έχει αποτύχει ποτέ, θα είναι επειδή τα βρήκε όλα έτοιμα και κάποιος προλάβαινε τα λάθη του, οπότε δες το και σαν ξεσκαρτάρισμα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

46 points
Upvote Downvote

35
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
18 Θέματα σχολίων
17 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
29 Συντάκτες σχολίων
μιμόζαΜανδάμ Φρου ΦρουLaurelesteMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
the_duck
Επισκέπτης
Συμμετέχων
the_duck

Αν δεν οδήγησες στη χρεοκοπία την Giant, δεν έχει σημασία αν πέτυχες ή όχι. Δυο χρόνια προσπάθησα ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα και δε μου βγήκε καθόλου. Έκλεισα τα βιβλία και πήγα έξω (και δουλεύω στην περιβόητη εταιρεία που έρχονται όλοι σαν λέτσοι : P) . Δεν με ρώτησε κανένας εργοδότης “γιατί δεν σου βγήκε;” “τι πήγε λάθος;” κλπ. Είναι αναμενόμενο κάποιος που ξεκινάει ένα νέο εγχείρημα να από το 0 να μη πετύχει και δεν σε κατηγορούν για αυτό. Αντιθέτως θεωρείται ως έξτρα “συν” στο βιογραφικό σου: δυνατός και αποφασιστικός χαρακτήρας, παίρνει ρίσκα κλπ. Θα πεις την αλήθεια: Ήθελα πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

Avant Gardener
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τώρα με έπιασε η περιέργεια.. ποιά είναι η “περιβόητη” εταιρία που έρχονται όλοι σαν λέτσοι?

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Επιβεβαιώνω ως πρώην κάτοικος εξωτερικού, αυτή την αντίληψη με τα κενά στο βιογραφικό (όπως επίσης και την “μάζευε χαρτιά , θα σου χρειαστούν”) μόνο εμείς την έχουμε, σε άλλες χώρες καταλαβαίνουν ότι μια επαγγελματική πορεία δεν γίνεται να είναι μόνο ανοδική. Κι αν είναι συνήθως είναι ένδειξη ότι η αγορά είναι σε φάση τεράστιας ανάπτυξης, όχι προσωπικών δυνατοτήτων.

vin
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτή η νοοτροπία του ”αποτυχημένου” επειδή έγινε μια λάθος (φαινομενικά) επιλογή στα επαγγελματικά είναι τόσο έντονη στην Ελλάδα – ενδεχομένως και αλλού – όπως πχ όποιος δεν πέρασε στις Πανελλήνιες είναι μάλλον τεμπέλης ή όχι αρκετά έξυπνος και άλλα τέτοια ωραία, αλλά σίγουρα όχι παντού. Από την εμπειρία μου στο εξωτερικό και από συναντήσεις με στελέχη μεγάλων εταιριών, η απάντηση τους ήταν: Ότι στο επιχειρείν, δε θεωρείται κάποιος πετυχημένος επαγγελματίας ή ότι μπορεί να πετύχει εάν δεν έχει αποτύχει τουλάχιστον 2 φορές και αυτό γιατί θεωρείται ότι δεν έχεις πάρει ρίσκα και το βασικότερο ότι δεν έχεις μάθει από λάθη… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ -ας μας το επικυρώσει και η Λένα αυτό – όχι μόνο δεν είναι αρνητικό το να δοκίμασες δική σου επιχείρηση και να μη σου βγήκε, αλλά δείχνει και άτομο που τολμάει, και έχει εμπειρία στην διαχείρηση, ξέρει “από μέσα” πώς είναι να είσαι επιχειρηματίας/ελεύθερος επαγγελματίας με τις δυσκολίες και τα ρίσκα του.
Μόνο στην Ελλάδα της “σταθερή δουλειά να έχεις” είμαστε της νοοτροπίας ότι αμα δεν έχεις “καταφέρει” να κάτσεις 5-10-20-100 χρόνια στην ίδια εταιρία, είσαι αποτυχημένος, κάτι λάθος έκανες. 😒🤦‍♀️

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Πολύ μεγάλη αλήθεια αυτό που λέει η Λένα, για τους ανθρώπους που δεν έχουν αποτύχει. Αν προσπαθείς και εργάζεσαι, το να κάνεις λάθη κάποιες φορές και να μην υπολογίζεις πάντα σωστά είναι αναπόφευκτο. Το σημαντικό είναι να αναλύεις, να μαθαίνεις το μάθημά σου και να πηγαίνεις μπροστά.

Εμένα μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι και θα προτιμούσα ένα τέτοιο υπάλληλο από κάποιον που τα εμφανίζει όλα τέλεια.

Joelle VD
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν έκανες δική σου εταιρία και απέτυχες, αλλά έμαθες, όχι μόνο δεν είναι κακό για το βιογραφικό σου, αλλά ξέρω πολλούς εργοδότες που ψάχνουν άτομα με τέτοια εμπειρία – ειδικά στο εξωτερικό (πχ συμβουλευτικές εταιρίες).

Το να ρισκάρεις και να παίρνεις πρωτοβουλίες είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό στη δουλειά – αρκεί φυσικά να μαθαίνεις από αυτό.

Είναι πολύ σημαντικό το πώς θα το επικοινωνήσεις. Σε καμία περίπτωση να μην πεις ψέματα.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εγώ σου δίνω συγχαρητήρια που δεν το έβαλες κάτω και συνεχισες να προσπαθείς.
Διαφωνώ κάθετα με την πρόταση του να πεις ψέματα. Μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη και τις αποτυχίες μας και κανένας δεν εφτασε κάπου πατώντας πάνω σε δρόμο από ροδοπέταλα. Χρησιμοποίησε το ως μια από τις σημαντικότερες εμπειρίες που είχες και μίλησε για αυτά που έμαθες. Είχες να ασχοληθείς με επενδύσεις, προμηθευτές, προσωπικό; Κάτι σίγουρα θα βρεις για να μιλήσεις.

Pianist
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή Μάχη, Καταρχάς να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με το να μην πεις ψέματα. Πίστεψέ με, αργά ή γρήγορα το ψέμα αποκαλύπτεται και μετά θα βρεθείς σε ακόμα χειρότερη θέση. Όπως και να χει, τώρα καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου φαίνεται βουνό αλλά πίστεψέ με θα βρεθεί κάποιος που θα εκτιμήσει και την ειλικρίνειά σου και την εμπειρία σου. Προσωπικά κι εγώ είχα ένα αρκετά μεγάλο διάστημα κατά το οποίο δεν είχα εργασιακή εμπειρία πάνω στο αντικείμενό μου (είχα ασχοληθεί με κάτι άλλο στο ενδιάμεσο) αλλά βρέθηκε εργοδότης ο οποίος εκτίμησε το πόσο πολύ ήθελα να δουλέψω και με προσέλαβε.… Διαβάστε περισσότερα »

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τα εχει πει και ο Εντισον. Αν έμαθες κάτι από την «αποτυχία», τότε η αποτυχία σε βαθύ ορίζοντα δεν είναι αποτυχία, αλλά μια εμπειρία (ή πολλές) που σε εκανε σοφοτερη και σε έφερε ενα βημα πιο κοντά στην επιτυχία- αν φυσικά εισαι θεση να αναγνωρίσεις τα λαθη σου.

Ελπιζω μόνο η αποτυχία αυτή να μη σε γονάτισε οικονομικά.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Έχω βάλει αυτήν ακριβώς τη φράση στη διατριβή μου (που υποστηρίζω αύριο μέσω zoom παρεπιτόντως 🙂 🙂 )
Επι δυόμιση χρόνια πάλευα με μια κλινική έρευνα που πήγε κατά διαόλου. Τελικά δημοσιεύσαμε το πόσο σκ@τά πήγε η έρευνα αυτή και τι μάθαμε από τα λάθη μας. Το περιοδικό δέχτηκε τη δημοσίευση με μεγάλη χαρά και για μένα ήταν τεράστιο το μάθημα: από τα λάθη μαθαίνεις και εσύ και οι άλλοι και μη σου πω πως στην τελική μπορεί να είσαι και λίγο περήφανη για αυτά!

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!! <3<3<3
#teamΜιμόζα
#teamFifikos ^_^

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ευχαριστώ lioness!! Ο Φιφίκος λέει πρρρρρρρ

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Ωωω πολύ καλή επιτυχία μιμόζα! Εύχομαι να το απολαύσεις όσο γίνεται, είναι πολύ ωραία εμπειρία η υποστήριξη (δύσκολα θα ξαναβρεθείς να συζητάς την ερευνά σου με ανθρώπους που ΚΑΙ την έχουν διαβάσει ΚΑΙ θα δείξουν ενδιαφέρον γι’αυτην -έστω από υποχρέωση- ΚΑΙ ξέρουν πολύ καλά το -γενικό τουλάχιστον- αντικείμενο)!
Και εννοείται ότι οι μισές δημοσιεύσεις από διδακτορικά είναι τύπου “δοκιμάσαμε αυτό και δεν πέτυχε, οπότε να ξέρετε, δεν δουλεύει”! Λίγο είναι; Οι επόμενοι θα κερδίσουν αυτά τα 2,5 χρόνια!
Εύγε, εύγε και εις ανώτερα. Να μας πεις πώς πήγε! Συγχαρητήρια 🎉

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πολύ καλή επιτυχία σου εύχομαι!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Καλή επιτυχία μιμοζα! Τώρα κάθομαι και αναρωτιέμαι τι έρευνα ήταν αυτή που πήγε τόσο σκατά και γιατί. Και να πω κι εγώ εδώ με την ευκαιρία ότι το κλασικό σλόγκαν που λέω στους μαθητές μου όταν κλαίνε που κάνανε λάθος (τα πρωτακια το κλάμα το έχουν στο τσεπακι τους) είναι ότι από τα λάθη μαθαίνουμε και ότι τα λάθη είναι πιο σημαντικά από τα σωστά. Γιατί μπορεί να το κάνεις μια φορά σωστά κατά τύχη και αυτό δεν έχει να σου διδάξει τίποτα, αντίθετα το λάθος έχει να σου διδάξει πολλά.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καλη επιτυχια🌷🌷🌷🌷🌷.
(Πολυ ωραια η φραση του εντισον!)

Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Στο σημείο αυτό να πω πως ο Έντισον δεν τα είπε ακριβώς έτσι, τα είπε καλύτερα. Εγώ τα είπα με δικά μου λόγια.

μιμόζα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!!! Ηταν πολυ ωραια, πήγε πολυ καλα και είμαι ευχαριστημένη. Έγινε και αναμετάδοση μέσω livestream, οποτε μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν και οι δικοί μου. Και ηταν σούπερ που είμασταν στο σπιτι οι παράνυφοι και γω να το γιορτάσουμε όλες μαζι!!

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είναι λάθος να λες ψέματα σε συνέντευξη. Τα ψέματα αργά ή γρήγορα βγαίνουν στην επιφάνεια. Το ιδανικό είναι να περιγράφεις ακόμα και τα “στραβά” που σου χουν συμβεί (σε όλους έχουν συμβεί, ας μην το ξεχνάμε) ή τα λάθη που έχεις κάνει, με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνονται υπέρ σου. Φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο, πρέπει να είσαι προσεκτικός και καλά προετοιμασμένος για το πως θα το παρουσιάσεις. Κανένα λάθος δεν μπορεί να είναι τόσο σημαντικό ώστε να μπορεί να σταθεί μοιραίο για την καριέρα σου, εκτός αν το κάνεις εσύ τόσο σημαντικό.

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Πολύ καλό σχόλιο. Έχω προσλάβει άνθρωπο ο οποίος έκανε αυτό που λες στην συνέντευξη και μάλιστα μέτρησε καθοριστικά υπέρ του. Για την ιστορία, ήταν μια από τις πιο πετυχημένες προσλήψεις που έχω κάνει ποτέ.

Barolo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για να ανακεφαλαιώσουμε. Είσαι Ν χρόνων σε μια χώρα Χ1, με σπουδές Σ και κάνεις ένα επάγγελμα Ψ1 για Ω1 χρόνια. Ακολούθως αφήνεις το Ψ1 και τα δίνεις όλα στο Ψ2 για Ω2 χρόνια αλλά το Ψ2 αποτυγχάνει για λόγους Ζ και μένεις άνεργη για Μ χρόνια. Τώρα σκέφτεσαι να πας σε χώρα Χ2 και να βρεις δουλειά σε τομέα Ψ3, όπου Ψ3 μπορεί να είναι διαφορετικό από τα Ψ1 και Ψ2. Το ερώτημα είναι πώς ο μέλλον εργοδότης θα δει την Ψ2 επιλογή και αν θα σε απορρίψουν από όλες τις επιλογές {Ψ} σε όλες τις χώρες {Χ}. Θα… Διαβάστε περισσότερα »

salt and pepper
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μαθηματικός εεεε;

MadHatter
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

δεν κατάλαβα τίποτα και σκέψου είμαι καλή στα μαθηματικά!

Γβρμ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Γενικούρες! Αφού το ξεκίνησες που το ξεκίνησες, ας προσπαθήσουμε να βγάλουμε έναν υποτυπώδη αλγόριθμο ρε παιδάκι μου. Εγώ ας πούμε θα έλεγα ότι το αν η αποτυχία στο Ψ2 θα αποτελέσει παράγοντα απόρριψης εξαρτάται κυρίως από:
– Τη σχέση Ω2 και Μ και αν Ω2+Μ > 3Ω1
– Την ικανότητα της γράφουσας να παρουσιάσει μια επαρκή και εμπεριστατωμένη ποιοτική ανάλυση του Ζ
– Τις εντελώς ανεξάρτητες μεταβλητές Χ2 και Ψ3

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Είναι θετικό το ότι έχεις προσπαθήσει και τολμήσει να πειραματιστείς σε κάτι. Μην το καταχωρείς στο μυαλό σου σαν αρνητικό γιατί ό,τι και να πεις, αρνητικό, αμήχανο και απολογητικό θα ακουστεί. Ίσα ίσα που δείχνει μεγαλύτερη εμπειρία, εγω θα το θεωρούσα ατού.