Αγαπητή «Α, μπα»: Το πρόβλημα μου είναι με τους γείτονες

Θα αναγκαστούμε να γίνουμε δυσάρεστοι

Αγαπητή Α,μπα και Α,μπα-holics, Συγχαρητήρια για το νέο υπέροχο σαιτ! Το πρόβλημα μου είναι με τους γείτονες μου. Ζούμε σε πολυκατοικία, σε διπλανά διαμερίσματα και είμαστε μόνο εμείς και αυτοί στον όροφο. Με το σύντροφό μου μετακομίσαμε εδώ πρόσφατα σχετικά. Οι γείτονες είναι οικογένεια με δυο παιδιά στην εφηβεία ή έχουν τελειώσει πρόσφατα το σχολείο. Το πρόβλημα είναι ότι κάνουν πολλή φασαρία. Κάθε μέρα παίζουν μουσική στη διαπασών και μάλιστα σε ώρες που είναι ακατάλληλες (πχ μεσημέρια η αργά το βράδυ) αν και καμιά φορά τυπικά όχι σε ώρες κοινής ησυχίας. Το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο και το δωμάτιο όπου παίζει η μουσική ακριβώς δίπλα στην κρεβατοκάμαρα μας. Πέραν του ότι ακούγεται μέσα από τον τοίχο, τώρα το καλοκαίρι που έχουμε ανοιχτά παράθυρα και μπαλκονόπορτες, γίνεται ακόμα πιο ενοχλητικό. Πολλές φορές έχουμε ξυπνήσει νωρίς Κυριακές λόγω της μουσικής ή δεν ακούω πχ το ίδιο μου το λαπτοπ όταν βλέπω καμιά σειρά στο κρεβάτι και αντί για αυτούς είμαι εγώ αυτή που βάζει ακουστικά. Άσε που λόγω επαγγέλματος περνάω και πολλές ώρες δουλεύοντας από το σπίτι άρα δεν το γλυτώνω πάντα. Έχουμε διαμαρτυρηθεί 2-3 φορές μέχρι τώρα και ενώ τη στιγμή που γίνεται η παρατήρηση λένε ναι ναι και κλείνουν τη μουσική, με μαθηματική ακρίβεια, το πολύ λίγες μέρες μετά θα το ξανακάνουν. Τι άλλη λύση μπορεί να βρεθέι; Γενικά είμαστε άνθρωποι ήπιων τόνων που δεν τσακωνόμαστε και δε θα θέλαμε να έχουμε κακές σχέσεις με τους γείτονες, ειδικά γιατί είμαστε νέοι στο κτίριο. Αλλά είναι παράλογο που όπως εμείς δεν ενοχλούμε και δεν επιβάλλουμε τα γούστα μας σε κανέναν άλλο με το ζόρι, δε μπορούμε να ακούμε τη μουσική τους; Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνουμε δυσάρεστοι αλλά ποια είναι η χρυσή τόμή;

Ποια είναι η χρυσή τομή για ποιο πράγμα; Του πώς θα γίνεις δυσάρεστος με κομψό τρόπο;

Πρέπει να τους μιλήσετε και να πείτε ότι είναι ενοχλητικοί κάθε μέρα, όχι τις 2-3 φορές που ζητήσατε να χαμηλώσει η μουσική. Πείτε ότι πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να συμβιώνετε, προτείνετε να μπουν στο σπίτι σας να ακούσουν με τα αυτιά τους πόσο δυνατά ακούγεται η μουσική που βάζουν. Πείτε το όσο πιο ευγενικά γίνεται, και εξίσου ευγενικά πείτε ότι αν δεν συμμορφωθούν, πολύ ευγενικά θα αναγκαστείτε να απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία, που είναι η αστυνομία. Μην σας απασχολεί τόσο πολύ τι θα σκεφτούν για εσάς οι γείτονες. Αυτούς δεν τους απασχολεί και πολύ τι σκεφτόσαστε εσείς για εκείνους. Δεν χρειάζεται να υπάρχει συμπάθεια, προθυμία για συμβίωση χρειάζεται.

Υπάρχουν apps που μετράνε τα ντεσιμπέλ. Κατεβάστε ένα και μετρήστε τον θόρυβο, γκουγκλάρετε να δείτε ποια όρια θεωρούνται ανεκτά από το νόμο. Δεν είναι ζήτημα προτίμησης ο θόρυβος, μπορείτε να τον μετρήσετε. Τα αποτελέσματα ενδεχομένως να σας δώσουν επιπλέον επιχειρήματα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

57 points
Upvote Downvote

5
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
5 Συντάκτες σχολίων
Mia ideaClumsieLenia_LandBabyDollVasilis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Vasilis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πλέον υπάρχει και δεδικασμένο με τσουχτερά πρόστιμα. Καλέστε την αστυνομία και ας γίνετε δυσάρεστοι.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Φοβάσαι μην γίνετε εσείς δυσάρεστοι ενώ αυτοί γίνονται αγενείς και δυσάρεστοι κάθε μέρα. Ξέρουν οτι ενοχλούν, αλλιώς δεν θα σταματούσαν την μουσική, όμως συνεχίζουν να το κάνουν γιατί το ανέχεστε. Την επόμενη φορά να τους πείτε απλά και ήρεμα οτι το φαινόμενο αυτό συνεχίζετε για πολύ καιρό και την επόμενη φορά δεν θα κάνετε παρατήρηση απλά θα καλέσετε την αστυνομία. Και να το κάνετε, κάθε φορά που ενοχλούν.

Δυστυχώς πρέπει να γίνετε δυσάρεστοι, δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά (που λένε και οι Αγγλοι)

Απαστράπτουσα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Υπάρχουν apps που μετράνε τα ντεσιμπέλ. Κατεβάστε ένα και μετρήστε τον θόρυβο, γκουγκλάρετε να δείτε ποια όρια θεωρούνται ανεκτά από το νόμο. Δεν είναι ζήτημα προτίμησης ο θόρυβος, μπορείτε να τον μετρήσετε. Τα αποτελέσματα ενδεχομένως να σας δώσουν επιπλέον επιχειρήματα.

Ορίστε!! Δεν το ήξερα αυτό και είναι εξαιρετικά χρήσιμη πληροφορία.

Clumsie
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ξεκάθαρα θα τους είχα φέρει αστυνομία ρε, με την πρώτη κιόλας…η καλύτερη μου είναι κάτι τέτοια

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν έχουν καμία δικαιολογία αυτοί οι άνθρωποι, είναι και πολύ προκλητικοί κιόλας! Δεν πρόκειται για κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν, πχ δυσλειτουργικες σχέσεις που οδηγούν σε καυγάδες όπως σε μια άλλη πρόσφατη ερώτηση. Ούτε για μικρά παιδιά που κλαίνε τη νύχτα γιατί έχουν ξερω ‘γω ωτίτιδα. Εδώ δεν θα δίσταζα να το τραβήξω κι άλλο, αν και η αλήθεια να λέγεται, ακόμα και μήνυση να κάνετε, ουσιαστική λύση είναι δύσκολο να βρείτε, ιδίως αν είναι ιδιοκτήτες. Δείτε μήπως φύγετε εσείς ή μήπως πείσετε τον ιδιοκτήτη σας να σας βάλει καμιά καλή μόνωση στην κρεβατοκάμαρα.