Αγαπητή «Α, μπα»: Το ότι αντιμετωπίζουμε τους αλλοδαπούς ως ασθενέστερη ομάδα δεν είναι αντίστροφος ρατσισμός;

Επιπλέον, με το να μην τολμήσει κάποιος να διαμαρτυρηθεί για κάτι που μπορεί να κάνει ενας αλλοδαπός επειδή αυτόματα και αυθαίρετα ο αλλοδαπός θα τον χαρακτηρίσει ρατσιστή, δεν είναι αντίστροφος ρατσισμός;

Διαβάζω κατά καιρούς διάφορα άρθρα, τα οποία αντιμετωπίζουν τους αλλοδαπούς, τους τσιγγάνους, τους ομοφυλόφιλους κλπ ως ασθενέστερες ομάδες. Με το να τους χαρακτηρίζει όμως κάποιος έτσι, δεν είναι αντίστροφος ρατσισμός; Επιπλέον, με το να μην τολμήσει κάποιος να διαμαρτυρηθεί για κάτι που μπορεί να κάνει ενας αλλοδαπός πχ στο απο πάνω διαμέρισμα (όπως υπερβολικη, μόνιμη και αναίτια φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας) επειδή αυτόματα και αυθαίρετα ο αλλοδαπός θα τον χαρακτηρίσει ρατσιστή και θα πατήσει πάνω σ αυτό για να αποκτήσει δίκιο που δεν έχει, δεν είναι αντίστροφος ρατσισμός? Τί συμβαίνει ακριβώς με αυτό το θέμα γενικότερα;

-Μπερδεμένη

Ευχαρίστως να σε ξεμπερδέψω. 29 κατασκευαστές πλυντηρίων έχουν προ πολλού σκεφτεί και καταλήξει στο ότι αντίστροφος ρατσισμός, ΔΕΝ υπάρχει. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις το γιατί, ψάξε και διάβασε, υπάρχει παντού στο γκουγκλ, δεν είναι μυστικό.

Τα άρθρα αντιμετωπίζουν τους αλλοδαπούς, τους ομοφυλόφιλους κλπ ως ασθενέστερες ομάδες επειδή είναι ασθενέστερες ομάδες. Τι αντίστροφο βλέπεις εδώ, δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι η παραδοχή του κανονικού ρατσισμού. Θα σταματήσει ο ρατσισμός αν παριστάνουμε ότι δεν υπάρχει;

Η υπόθεση σου ότι αν κάποιος που θα παραπονεθεί για φασαρία σε έναν αλλοδαπό θα χαρακτηριστεί ρατσιστής, είναι η δική σου υπόθεση, την οποία την παρουσιάζεις ως γεγονός που πρέπει να δεχτούμε. Αν κάποιος παραπονεθεί για την φασαρία των αλλοδαπών, μπορεί να είναι ρατσιστής, μπορεί και να μην είναι. Αν κατηγορηθεί για ρατσισμό, μπορεί αυτός που τον κατηγορεί να έχει δίκιο, αλλά μπορεί να έχει άδικο. Ούτε αυτό είναι οτιδήποτε αντίστροφο.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

36 points
Upvote Downvote

38
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
26 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
32 Συντάκτες σχολίων
Elizabethleecurious chameleonΕντελβάιςClementine Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Στ’ αλήθεια, με έχει κουράσει η προσπάθεια των προνομιούχων να αποδείξουν ότι δεν είναι πραγματικά προνομιούχοι, απλά αντέχουν πιο καρτερικά τις δυσκολίες στη ζωή, που είναι ίδιες για όλους.
Όλοι μαθαίνουμε, όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά δεν είναι και τόσο πολύπλοκο κόνσεπτ.
Το να μη φέρεσαι σκατένια δεν είναι τόσο δύσκολο.

Μπείτε στο παιδικό τμήμα της τοπικής βιβλιοθήκης και πιάστε στην τύχη ένα βιβλίο. Όποιο να ΄ναι.

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Μέντορας

Μα τι ωραία που το είπες!!! Αυτό ακριβώς τίποτα άλλο. Ο καθένας με τον καημο του αλλά μου θύμισε λίγο το “τι ανάγκη έχετε το πραιντ, τι καραγκιοζιλικια είναι αυτά” από τύπους που πάνε κάθε καρναβάλι Τύρναβο.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Η μόνη απάντηση σ’ αυτό είναι: την ίδια που έχεις κι εσύ με την παρέλαση της 25ης.
Είναι πορεία, δεν είναι καρναβάλι.
Όχι ότι έχω κάτι με καρναβάλια, το πώς μου λείπουν τα καρναβάλια, δεν περιγράφεται!

Χορτοφάγος Καρχαρίας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Ας πούμε ενα παράδειγμα: Περίπτωση 1: Κάνετε πολλή φασαρία, μπορείτε να σταματήσετε; – – > οκ Περίπτωση 2: Όλοι οι αλλοδαποί κάνετε φασαρία, να πάτε στη χώρα σας να φωνάζετε. – – > δεν είναι οκ Ρώτα κι εμάς που είμαστε αλλοδαποί σε άλλη χώρα. Τι έπρεπε να μας κάνουν, που είμαστε λίγο πιο βροντόφωνοι απ’ ότι οι ντόπιοι; Στην πολυκατοικία μόνο εμείς κάνουμε θόρυβο. Όλοι οι άλλοι ένοικοι είναι άνω των 60 ετών και εμείς είμαστε κοντά στα 30 με ένα παιδί 1,5 χρόνων. Μας έχουν πει ότι ο μικρός κάνει φασαρία, προσπαθούμε να το σεβαστούμε και να μην… Διαβάστε περισσότερα »

dex_
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Error 404. Page not found.

ΥΓ. Εντάξει παιδιά να μην κράζουμε αλλά έλεος. Έχουμε 2020, η συζήτηση έχει προχωρήσει. δε θα ξανασυζητάμε αν οι γκέις μόνοι τους αυτογκετοποιούνται και αφού η Όπρα έχει λεφτά γιατί θέλουμε φεμινισμό. Πρέπει να κάνετε και μόνοι σας κατς απ και δουλίτσα. 🤷‍♂️

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οι δύο γείτονες μου,οι δίπλα και οι παραδίπλα, χρησιμοποιούν τον κοινοχρηστο γκαράζ σαν αποθηκευτικούς χώρους ενάντια στον κανονισμό του συγκροτήματος. Ευγενικά σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές τους έκανα παρατήρηση. Οι παραδίπλα μου είπαν ότι προφανώς ειμαι ρατσιστρια. Από αυτήν την ιστορία μπορούν να βγουν 2 συμπερασματα: 1. Είμαι ρατσιστρια και στις Φιλιπινεζους δεν μίλησα όσο ευγενικά μίλησα στους Ολλανδους 2. Οι Φιλιπινεζοι χρησιμοποιούν τον ρατσισμό ως καρτα πασπαρτου όπου τους συμφέρει. Καλό θα ήταν να αποδεχτούμε ότι σε ορισμένες περιστάσεις μπορεί να συμβαίνει είτε το ένα είτε το άλλο και να μην εθελοτυφλούμε. Δεν απαρτίζονται όλες οι ασθενέστερες ομάδες από… Διαβάστε περισσότερα »

lee
Μέλος
Συμμετέχων

Τη στιγμή που λες Φιλιπινέζοι και Ολλανδοί γίνεσαι ρατσίστρια. Δεν έχει σημασία που και οι ίδιοι (ίδιοι = “παραδιπλανοί”, όχι “Φιλλιπινέζοι”) παίζουν αυτό το χαρτί. Για σένα θα έπρεπε να είναι οι “παραδιπλανοί” που παίζουν το χαρτί των διακρίσεων, όχι οι “Φιλιπινέζοι” που παίζουν το χαρτί των διακρίσεων. Get it?

Εύα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Σε ελεύθερη μετάφραση “δεν είμαι ρατσίστρια ΑΛΛΑ επειδή ασκώ το προνόμιο της κυρίαρχης ομάδας δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι ομάδες που δέχονται συστημική καταπίεση είναι ασθενέστερες”.

Ένα Μπλούμπερι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Θα έλεγες ‘ο Έλληνας γείτονας μου κάνει φασαρία’ ή απλά ‘ο γείτονας μου κάνει φασαρία?’ Αν κάτι δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα, συνήθως δεν υπάρχει λόγος αυτή να αναφερθεί. Αν πεις ‘ο αλλοδαπός γείτονας μου κάνει φασαρία’, ή αναφέρεις την ιδιότητα του αλλοδαπού εκ του περισσου ή αποδίδεις κάποιο συσχετισμό στην ιδιότητα αυτή και τη φασαρία. Ο αλλοδαπός γείτονας μου κάνει φασαρία γιατί είναι αλλοδαπός. Ο αλλοδαπός γείτονας μου κάνει φασαρία γιατί έτσι κάνουν οι αλλοδαποί. Ο αλλοδαπός γείτονας μου κάνει φασαρία γιατί είναι διαφορετικός. Αν δε θες να υπονοησεις αυτό, τότε δε χρειάζεται να αναφερθείς στη συγκεκριμένη… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ούτε σεξισμός υπάρχει από την ανάποδη έτσι;; Το λέω γιατί τις προάλλες με τη στυτική δυσλειτουργία καποι@ έπεσαν να με φάνε ότι ειμαι σεξιστρια. Άντε δε θα πω ονόματα ούτε θα θίξω avatars. 😂

Ocelotoς
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Έκλαψα με το “avatars”!!!

angus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εντελβάις, όπως σου είπα και την πρωτη φορά που έκανες το σχόλιο, το σχόλιό σου έκανε μία διάκριση βάσει φύλου (συγκεκριμένα προέβλεπες τη συμπεριφορά κάποιου επειδή ήταν άντρας). Αυτό είναι ο ορισμός του σεξισμού. Σεξιστικό είναι το “Οι άντρες δεν κλαίνε” , σεξιστικό και το “οι γυναίκες δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά γιατί σκέφτονται με το συναίσθημα” πχ. Δεν πρόκειται για “αντίστρο σεξισμό” και είτε έχεις αδυναμία κατανόησης κειμένου είτε δεν μπαίνεις καν στον κόπο να διαβάσεις ένα κείμενο και επιλέγεις φράσεις του κειμένου για να κολλήσεις μία γνώμη.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Άντε πάλι με κυνηγάς. Δεν έκανα κανένα διαχωρισμό βάσει φύλου, μίλησα για τις αμέτρητες περιπτώσεις ατόμων που έχουν πρόβλημα με τη στύση τους και κατηγορούν το σύμπαν χωρίς να αναζητούν λύση σε ειδικό. Το έχουμε χιλιοδιαβάσει εδώ στο Α μπα και το έχουμε και χιλιοζήσει επίσης πολλές από εμάς. Ποιά είναι η διάκριση εναντίον των ανδρών;; Δε θα σχολιάσω την αδυναμία κατανόησης κειμένου, επειδή είμαι καλούλα κατά βάθος. 😁

Clementine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πω βρε εντελβαις μαζί μιλάμε χωριά καταλαβαινομαστε ομως.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Αυτό λέω κι εγώ. Μια κάποια λύση στην ασυνενοησία μας πάντως θα ήταν να σταματήσετε να σπαμμάρετε τα σχόλιά μου. 😁

Elizabeth
Μέλος
Συμμετέχων

Μου έχει συμβεί το εξης: Στο διπλανό μου σπίτι (σχεδόν κολλητά το ένα με το άλλο) ζει ένα ζευγάρι αλλοδαπών με τα παιδιά τους. Αυτά, λοιπόν, κάθε μεσημέρι (ώρες κοινής ησυχίας) κάνουν όση φασαρία μπορούν τσιριζοντας, φωνάζοντας κλπ. Τις περισσότερες φορές βάζουν και πολύ δυνατή μουσική. Και όταν πήγα μετά από πολλές μέρες που είχαν συνεχόμενα αυτή τη συμπεριφορά και τους έκανα μια ευγενική παρατήρηση, η απάντηση ήταν: “είσαι ρατσίστρια, γι αυτό διαμαρτυρεσαι”
Αντε βγάλε άκρη μετά.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Σαν πολλές τέτοιες ερωτήσεις δε μαζευτηκανε τελευταία; Όχι αντίστροφος ρατσισμός, όχι blackface και ντραγκ, ή που έχουμε γεμίσει ανθρώπους που βρέθηκαν σε λάθος σάιτ και αρνούνται να ενημερωθούν, είτε προέρχονται από τ@ ιδι@ που θέλει απλά να μας τρελάνει.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Εγώ το βλέπω θετικά εάν στέλνει κάποιος αυτές τις ερώτησεις εδώ και όχι σε κάποιο τριτοκοσμικό φορουμ πολιτικών παρατάξεων. Εδω οι απαντήσεις είναι ψύχραιμες χωρίς συναισθηματισμούς και εάν καποι@ διαβάζει αμπα τότε υπάρχει ελπίδα αλλαγής 🙂

aphroditimaria
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ θα συμφωνήσω ότι το θεωρώ θετικό το ότι αναρωτιούνται και στέλνουν τις ερωτήσεις τους εδώ. Δεν είναι και τόσο δύσκολο με όλη αυτή τη φασαρία που γίνεται γύρω μας από ρατσιστές/σεξιστές να μπερδευτείς, υπάρχει και μια σύμπνοια τελευταία που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είσαι ο τρελός του χωριού. Ναι, υπάρχει πολλή πληροφορία πλέον και o καθένας μας είναι υπεύθυνος για την προσωπική του μόρφωση, αλλά δεν είχαμε όλοι μας και τα ίδια ερεθίσματα και δεν έχουμε φτάσει όλοι στο ίδιο επίπεδο συνειδητοποίησης και ενημέρωσης, οπότε όταν κάποιοι δεν είναι φανατισμένοι και αναρωτιούνται, τότε μόνο ως θετικό σημάδι… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πώς να μη σε πούνε ρατσίστρια ενώ εκφράζεις ρατσιστικές απόψεις σαν να λέμε.