in

Αγαπητή «Α, μπα»: To κάνουν να φαίνεται ότι φταίει η γυναίκα που δεν πιστεύει στον εαυτό της

Στοχεύει στην ενδυνάμωση;

Στοχεύει στην ενδυνάμωση; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

womanizer wow tech 8oB43mw658c unsplash

Α, Μπα μου καλη γεια σου. Παρακολυθω αυτες τις ημερες τη συγκεκριμενη διαφημιση
η οποια καταληγει οτι αμα οι γυναικες πιστεψουν περισσοτερο σις δυνατοτητες τους θα πανε πιο ψηλα. Θεωρησα καπως απλοϊκη και μονομερη τη σκοπια. Θα μου πεις διαφημιση ειναι και οχι διατριβη. Απλα με ενοχλησε η δεδομενη αξιοκρατια που υπονοειται στο σποτακι και οτι η γυναικα “φταιει” που δεν πιστευει αρκετα στον εαυτο της. Τι λες? Το θεωρεις πετυχημενο σποτ αν θεωρησουμε οτι αποσκοπει στην ενδυναμωση της γυναικας?
–τηλεθεατης

Η πρώτη μου αντίδραση δεν ήταν αρνητική. Η δεύτερη είναι αυτή που λες. Θεωρώ επιτυχία ότι μια μεγάλη εταιρία κάνει μια τέτοια διαφήμιση στην Ελλάδα (ή οπουδήποτε).

Χοντρικά οι γυναίκες υποτιμούν την δουλειά τους και τις ικανότητές τους. Αυτό, είναι μια πραγματικότητα που είναι καλό να σχολιαστεί. Το γιατί το κάνουν, είναι κάτι που καμία εταιρία δεν θέλει να ξεστομίσει, για την ώρα. Το χέρι της πατριαρχίας είναι βαρύ και δίνει γερές σφαλιάρες. Γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ 😊

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

16 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Siouxie
Siouxie
5 χρόνια πριν

Είπαμε συμπερίληψη αλλά μην πάρουμε αέρα. Σε λίγο θα κυκλοφορούμε με κυτταρίτιδα, τρίχες, θα είμαστε επιτυχημένες και θα νιώθουμε και αυτοπεποίθηση.

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν

Εμένα δε μου άρεσε για τρεις λόγους:
1) προδιαγραφές μοντέλου που αναφέρει η Sally, κάνει δύσκολη τη συσχέτιση.
2) διάλεξαν γυναίκες επιχειρηματίες ενώ θα μπορούσαν να διαλέξουν και υπαλλήλους σε επιχειρήσεις που έχουν υψηλες θέσεις ή νέα κορίτσια που ξεκινάνε τώρα να εργάζονται και αποτελούν παράδειγμα για φοιτήτριες πχ.
3)το ντύσιμο της οικοδέσποινας ήταν τελείως “αντρικό” και μου ερχόταν σε αντιπαράθεση με το μύνημα που θέλει να προβάλλει η διαφήμιση.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cycling in the rain

ενταξει κι εσυ.. δεν ηθελαν να μας κοροιδευουν μεσα στα μουτρα μας. “επιτυχημενη καριερα σαν υπαλληλος” στην ελλαδα, ειναι το πιο συντομο ανεκδοτο. ειδικα για γυναικα..

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Όσο εργαζόμουν στην Ελλάδα υπήρχαν γυναίκες που είχαν πολυ καλές θέσεις. Ναι λιγότερες και όχι CEO. Αλλά αυτές ήταν ένα παράδειγμα για μένα και ευχομουν να έχω τις ευκαιρίες να κάνω κάτι παρόμοιο (και κάπου εκεί βέβαια έφυγα από την Ελλάδα).

Ismini
Ismini
5 χρόνια πριν

Πήγα να την παρακολουθήσω την διαφήμιση και με το πρώτο λεπτό έφαγε Χ από μένα γιατί δεν έχει υπότιτλους για ανθρώπους με πρόβλημα ακοής. Ωστόσο διαβασα μερικα σχόλια εκεί, καθώς και εδώ και κατάλαβα ότι δεν χάνουμε κάτι που δεν μπορούμε να την παρακολουθήσουμε οι μή έχοντες ακοή. 🙂

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν

Δε νομίζω ότι έχουν προδιαγραφές μοντέλου. Κανονικές γυναίκες είναι, εμφανίσιμες και περιποιημένες αλλά όχι εκτός πραγματικότητας. Και επίσης οι 3 από τις 4 δουλεύουν σε αντικείμενο που σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με την εμφάνιση (fitness/ μακιγιάζ/ μόδα).

Granita Lemoni
Granita Lemoni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Βασικά ακόμη και το γεγονός ότι επέλεξαν γυναίκες που ασχολούνται με fitness/ μακιγιάζ/ μόδα (και βρέφη-νήπια θα συμπληρώσω) δεν λέει κάτι; Οκ, καλή η όποια πρωτοβουλία αλλά το θέμα είναι να σπάμε στερεότυπα, όχι να τα ενισχύουμε.

δε σου λέω!
δε σου λέω!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Ναι σαφώς, απλα εμενα προσωπικά δε μου φάνηκε ότι είχαν ούτε αναλογίες μοντέλου ούτε μαλλιά Ντισνευ. Είναι οντως όλες λεπτές, αλλα πέρα απ αυτό, μου φάνηκαν συμβατικά ωραίες γυναίκες – όχι μοντέλα – που περνώντας κι από ένα κομμωτηριο/ μακιγιάζ/ styling γίνονται ακόμα ωραιότερες, αλλα εξακολουθούν να είναι καθημερινές γυναίκες με τις οποίες μπορω να ταυτιστω, κι όχι η Χαιντι Κλουμ ξέρω γω.
Όπως κ να το κάνουμε διαφημίζουν ένα προϊόν, και οι άνθρωποι που επιλέγονται για παίζουν σε διαφημίσεις καλώς ή κακώς είναι κατά κανόνα ελκυστικοι για να κάνουν ελκυστική την ίδια τη διαφήμιση.

Siouxie
Siouxie
5 χρόνια πριν

Ισχύει ότι είναι αρκετά απλοικη η προσέγγιση αλλά να θυμόμαστε ότι όπου συζητιέται το θέμα της αντιπροσώπευσης των γυναικών και της αυτοπεποίθησης που τους την παίρνουν από το νηπιαγωγείο είναι ενα βήμα!
Απλά θα ήθελα να δω στη διαφήμιση και τις άλλες 6 στις 10 γυναίκες που θα είχαν την αυτοπεποίθηση. Γιατί η επιτυχημένη που δεν πιστεύει στον εαυτό της και είναι ταπεινή χαμογελαστή και ομορφούλα είναι κάπως ανεκτό και εύπεπτο θέαμα για την τηλεόραση. Αναρωτιέμαι πώς θα φαινόταν η άλλη πλευρά

Cycling in the rain
Cycling in the rain
5 χρόνια πριν

Ακριβώς!!!!

Melia
Melia
5 χρόνια πριν

Παρά τις ατέλειες που αναφέρθηκαν, βλέπω δύο βασικά θετικά στοιχεία.
Πρώτο, αναφέρει ρητώς ότι οι γυναικείες επιχειρήσεις είναι αποδοτικότερες.
Και δεύτερο, επικεντρώνεται αρκετά στο “Μπράβο, συγχαρητήρια”. Αυτό το μπράβο που αν το είχαμε ακούσει αρκετές φορές ανεπιφύλακτα (ειδικά στο σπίτι και το σχολείο), θα είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Όταν μια ζωή ακούς παραλλαγές του “δεν είσαι ιδιοφυΐα, αλλά τουλάχιστον είσαι επιμελής”, κάθε μπράβο μετράει.

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

ε καλα, μια διορθωσουλα το τελευταιο μηνυμα ηθελε και θα ηταν a ok!!
εκει που ελεγε “αν πιστεψει στον εαυτο της κι εχει την τεχνολογια στο πλευρο της”
μπορουσε να λεει “αν πιστεψει στον εαυτο της, και σταματησουν να της βαζουν τρικλοποδιες”.
5 λεξουλες, δρομος…

My sunshine
My sunshine
5 χρόνια πριν

Είναι μια καλή αρχή σίγουρα να προβάλλονται γυναίκες και να τονίζονται τα προβλήματα που υπάρχουν, αποτελεί μια αφετηρία και κάτι Είναι και αυτό . Όταν θα προβάλλονται και πραγματικές γυναίκες με παχακια και ρυτίδες και κιλά θα είναι ακόμα καλυτερα.

George Kapages
George Kapages
5 χρόνια πριν

Δεν ειναι τοσο μονομερής η σκοπια. Οι γυναικες “εκπαιδευονται” απο μικρες να ειναι risk averse, σε διαφορα θέματα. No risk , no gain. “Μονο” αυτο αν άλλαζε, μπορει να γινοταν η χιονοστιβαδα ευρυτερων αλλαγων. Βέβαια πώς να αλλάξει αυτό, αν οι γυναικες πρέπει να εχουν -εως τα 12 προτυπα πριγκηπισσας και νοικοκυρας. -από τα 12 (μη σου πω και νωριτερα) το ρολο του θηραματος στο φλερτ και το νου τους για τον τον βιαστη, τον ψυχακια, τον πεφτουλα, -οταν γινουν μητερες, να αναλαμβανουν το ρολο της υπευθυνης για την ασφαλεια του παιδιου και να αφησουν στον αντρα το παιχνιδι. Όσο… Διαβάστε περισσότερα »