Αγαπητή «Α, μπα»: Τι θέση πρέπει να παίρνουμε όταν ο σύντροφος μας βρίσκεται σε σύγκρουση με τρίτο;

Δεν ενοχλείται με τίποτα και τα παίρνει όλα πολύ χαλαρά

Αγαπητή Α μπα και σχολιαστές, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια είναι η άποψη σας για την θέση που πρέπει να παίρνει ο/η σύντροφός όταν το έτερον ήμισυ βρίσκεται σε σύγκρουση με κάποιον τρίτο. Και δίνω παράδειγμα: εγώ σε ιατρείο με τον σύντροφό μου να νιώθω άβολα με την συμπεριφορά του γιατρού και τις οδηγίες του, αφού νιώθω ότι δεν με ακούει και φέρεται απαξιωτικά. Δείχνω με τον τρόπο μου τον εκνευρισμό μου (οχι με τον πιο ώριμο τρόπο η αλήθεια είναι, σε τέτοιες περιπτώσεις συγχιζομαι και δείχνω νευρικη). Ο σύντροφός μου μένει αμέτοχος και σαν να μην καταλαβαίνει τι γίνεται, το οποίο μου επιβεβαιώνει όταν φευγουμε: ότι δηλαδή με είδε εμένα νευρική αλλά δεν κατάλαβε γιατί, κάπως του στυλ ‘είσαι υπερβολική’ (τελικα δεν ήμουν υπερβολική, πήγα σε άλλον γιατρό που θεώρησε τις οδηγίες του πρώτου λάθος και με βοήθησε πολύ με το θέμα που ειχα). Μέσα στα 7 χρόνια που είμαστε μαζί αυτό έχει συμβεί 3, 4 φορές (εννοώ να βρεθώ σε κάποια συγκρουση) κι ο σύντροφός μου αντιδρά πάντα με τον ίδιο τροπο: αμέτοχος στην σύγκρουση και εκ των υστέρων να μου λέει ότι είμαι υπερβολική. Εγώ πληγωνομαι πολύ και νιωθω προδομένη από αυτό αφού περιμένω να με καταλάβει και εν τέλει να πάρει το μέρος μου και να με υπερασπιστεί ή τουλάχιστον να φαίνεται ότι είναι μαζί μου. Από την άλλη αντιλαμβάνομαι ότι η δική του εμπειρία δεν συνάδει με την δική μου κι ότι όντως αυτός δεν θα εκνευριζοταν με τα ίδια που εκνευρίζουν εμένα (γενικά είναι πολύ πράος, δεν ενοχλείται με τίποτα και τα παίρνει όλα πολύ χαλαρά ενω εγώ είμαι κάπως πιο ευαίσθητη) Θα εκτιμούσα πολύ την γνώμη σας σε αυτό το θέμα. Νιώθω ότι ίσως κάτι πρέπει να αποδεχτώ για να μην στεναχωριέμαι τόσο και τα κραταω αλλά δεν ξέρω τι κι αν είναι καλό για την σχέση μου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Σε παραπέμπω στην απάντηση της σημερινής ερώτησης που δημοσιεύτηκε στις 13:00.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

-45 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
9 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
11 Συντάκτες σχολίων
TrinityTropiqueseagullLulucat Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αυτό με την ώρα καινούργιο καψόνι είναι;

Madeline Ashton
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και μάλιστα ακόμα μεγαλύτερο απ’ όσο φαντάζεται κάποιος που απλά διαβάζει την ερώτηση, καθώς αν προσπαθήσεις να βρεις την ερώτηση που δημοσιεύτηκε στη 13.00 θα δεις ότι τα post δεν έχουν ώρα δημοσίευσης, σου λένε μόνο πόση ώρα έχει περάσει. Οπότε βάλε και τα μαθηματικά στο homework

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Φαντάσου σε 2-3 μέρες…

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Νομίζω ειναι άστοχο το παράδειγμα που δίνεις. Πήγες στο γιατρό για δικό σου πρόβλημα και περίμενες να μιλήσει ο σύντροφός σου; Καταρχήν τι δουλειά έχει ο σύντροφος ή ο οποιοσδήποτε στο γιατρό μαζί σου, εκτός αν έιναι πχ γυναικολόγος και πρόκειται για το παιδί σας που κυοφορείς. Νομίζω πως δεν έχεις μάθει να θέτεις τα όρια σου στους άλλους ανθρώπους και θα ήθελες να το κάνει ο συντροφός σου για σένα. Ομως δεν είναι αυτός ο ρόλος του, γιατί ούτε ξέρει ποια ειναι ακριβώς τα όρια σου, ούτε μπορεί να είναι πάντα εκεί να κάνει τον αστυνόμο. Αυτό το τεράστιο… Διαβάστε περισσότερα »

Trinity
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σοβαρά τώρα απορείς που δεν θέλει να πάρει θέση με το ζόρι;;
Μόνη σου λες πως δεν αντιδράς με ώριμο τρόπο & γίνεσαι νευρική..
Έχεις σκεφτεί μήπως ντρέπεται για την συμπεριφορά σου;; Μήπως τον εκθέτεις;;
Γι’αυτό τον κουβαλάς μαζί σου;;
Για support σε καυγά;; Τι φάση;;

Lulucat
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλά χαλάρωσε κι εσύ λίγο, πολύ νευρική μοιάζεις.. νόμιζα πως εδώ δεν κάνουμε shaming οπότε αντιδρά κάποιος κι ότι το επικροτούμε , ακόμα κι αν δεν γίνεται πάντα με τον καλύτερο τροπο (ευχαριστούμε πατριαρχια). Είπε η κοπέλα ότι ο γιατρός της φερόταν απαξιωτικά και την έκανε να νιώθει άβολα! Καλά έκανε κι αντέδρασε!

Trinity
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε ποιό σημείο είπα οτι κακώς αντέδρασε;;
Δεν σχολιάζω την αντίδραση της(αναφέρω μόνο τα δικά της σχόλια για τον εαυτό της..)
Όταν περιγράφει έτσι τον εαυτό της,μπαίνω αυτομάτως στη θέση του άλλου..
Το σχόλιο μου αρχίζει & τελειώνει με το γιατί να θέλει υποστήριξη σε έναν καυγά.
Όταν θίγεται απο κάτι,ας αντιδράσει όσο θέλει & όπως θέλει,χωρίς όμως να απαιτεί βοήθεια.
Ο φίλος θα την βοηθήσει όταν θέλει ή νομίζει ο ίδιος οτι χρειάζεται.

Όσο για το ότι σου φάνηκα νευρική & έκανα shaming…
Κακή διάγνωση!

Trinity
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε ποιο σημείο είπα να μην αντιδράσει η κοπέλα;;
Το σχόλιο μου αρχίζει & τελειώνει με το γιατί να θέλει βοήθεια στην αντίδραση της!
Ας αντιδράσει όπου νομίζει οτι αδικείται.
Αλλά και ο φίλος της θα εμπλακεί όποτε νομίζει ο ίδιος.
& στην προκειμένη περίπτωση δεν ήθελε.

Όσο για το οτι σου φάνηκα νευρική & κάνω shaming…
Κακή διάγνωση

Louk Ritia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Όλα έχουν να κάνουν με την περίσταση. Όταν θεώρησα ότι ο σύντροφός μου είχε άδικο σε κάτι, κράτησα μια απόσταση, αν όμως δω ότι έχει δίκιο και “με παίρνει” να πω κάτι ή να εκφράσω ένα επιχείρημα που δεν έχει πει ο ίδιος τότε θα μιλήσω ευγενικά. Αναφέρομαι σε περιπτώσεις όπου η άλλη πλευρά είναι ευγενική, αν όχι θα μιλήσω ανάλογα αν και ο ίδιος είναι πολύ πιο ετοιμόλογος. Όταν συμβαίνει το αντίστροφο, δηλαδή πετάγεται εκείνος σε μία δική μου διένεξη…δε μου αρέσει συνήθως (το ομολογώ) και δε μου αρέσει είτε γιατί θα επέμβει σε μία απλή διαφωνία και θα… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Όμως πως περίμενες να καταλάβει με τι ενοχλήθηκες; Λες ότι ήσουν νευρικη, ωραία, τι έπρεπε να κάνει; Να σε ρωτήσει μπορστα στο γιατρό τι σου συμβαίνει; Συμφωνώ ότι μετά το να σε λέει υπερβολική δεν είναι ωραίο, και θέλουμε ο σύντροφός μας να παίρνει το μέρος μας, αλλά να μην περιμένουμε να έχει μαντικές δυνάμεις ε;

CopyPaste
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Εγώ θα σου πρότεινα να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου σε επίπεδο συναισθημάτων, δλδ πως νιώθεις σε μια τέτοια κατάσταση, τι σκέψεις σου περνάνε από το μυαλό κλπ. Χωρίς κατηγορώ, χωρίς εσύ δεν καταλαβαίνεις κλπ. Δως του τη δυνατότητα να σε καταλάβει, ειδικά αφού είστε τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες. Αν αρνείται να προσπαθήσει να σε συναισθανθεί τότε είναι μεγαλύτερο θέμα από 3-4 φορές που μπορεί να βρεθείς σε ανάλογη κατάσταση.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δηλαδή σαν τι να έλεγε ο φίλος σου μπροστά στο γιατρό ? Άκουγε μαζί σου αυτά που έλεγε και από κει και πέρα, όταν θα βρισκόσαστε μόνοι θα το συζητούσατε το θέμα και θα αποφασίζατε ανάλογα. Ακούς αυτά που σου λέει κάποιος, συμφωνείς ή διαφωνείς αλλά γιατί τόσος εκνευρισμός ? Αν διαφωνείς με κάτι, έχεις αμφιβολίες, δεν σου ταιριάζει, δεν χάλασε ο κόσμος, απλώς ζητάς και μια άλλη γνώμη. Δεν θα σε έλεγα ευαίσθητη, θα σε έλεγα νευρική, ειδικά αν έρχεσαι σε διαρκείς αντιπαραθέσεις. Και ο φίλος σου δεν είναι καθόλου υποχρεωμένος να παίζει ξύλο για χάρη σου. Μάλλον δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Εγώ από την άλλη έχω ακριβώς το αντίθετο “πρόβλημα”. Ο σύντροφος μου μπλέκεται στους καυγάδες μου για να με υπερασπιστεί ή να με βοηθήσει ή να το αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα κι αυτό με εκνευρίζει τρομερά. Τα προβλήματα μου θέλω να τα λύνω μόνη μου. Ξέρω ακριβώς πως να αντιμετωπίσω κάποιες καταστάσεις, τι να πω και τι να κάνω. Κι αφού του το εξήγησα πλέον προσπαθεί, με μάλλον ικανοποιητικά αποτελέσματα, να το σταματήσει. Το να σε λέει υπερβολική δεν είναι καθόλου καλό βέβαια. Δείχνει ότι μάλλον δεν σε καταλαβαίνει ή ότι έχετε διαφορετική οπτική. Συζήτησε το μαζί του, εξήγησε του… Διαβάστε περισσότερα »

Tropique
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Μα τι ερώτηση; Αν έχει δίκιο, παίρνεις το μέρος του -αν όχι, όχι. Δηλαδή διαφωνούν μπροστά μου ο δικός μου με ένα φίλο του, διαφωνώ κάθετα με τον δικό μου, αλλά πρέπει να τον στηρίξω γιατί είμαι η γκόμενά του;