in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τι σημαίνει να σε ζητούν σε ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος;

Μήπως ότι δεν ενδιαφέρονται αρκετά;

A, μπα μου, θα ήθελα τη γνώμη σου όσον αφορά την επικοινωνία μέσω μηνυμάτων στο κινητό όταν γνωρίζεσαι με κάποιον που σε ενδιαφέρει. Μου έχει τύχει αρκετές φορές, να μου ζητήσουν ραντεβού μέσω μηνύματος, δηλαδή, να με ρωτήσουν αν είμαι διαθέσιμη, που θα βρεθούμε, τι ώρα κλπ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

A, μπα μου, θα ήθελα τη γνώμη σου όσον αφορά την επικοινωνία μέσω μηνυμάτων στο κινητό όταν γνωρίζεσαι με κάποιον που σε ενδιαφέρει. Μου έχει τύχει αρκετές φορές, να μου ζητήσουν ραντεβού μέσω μηνύματος, δηλαδή, να με ρωτήσουν αν είμαι διαθέσιμη, που θα βρεθούμε, τι ώρα κλπ. Κι αν τύχει και αργήσουν λίγο, πάλι μήνυμα θα στείλουν αντί να κάνουν μια γρήγορη κλήση να με ενημερώσουν. Εγώ προτιμώ να καλώ στο κινητό και το κάνω. Το δικαιολογώ όταν είναι πολύ αρχή ακόμα, όμως όταν με τον άλλον έχεις βγει αρκετές φορές και εξακολουθεί να μην παίρνει τηλέφωνο; Από τη μικρή μου εμπειρία, έχω προσέξει πως όσοι άνδρες με καλούσαν, ήταν πιο ανοιχτοί και συνήθως πιο σίγουροι για το ενδιαφέρον τους στην αρχή τουλάχιστον, ενώ όσοι επικοινωνούσαν αποκλειστικά με μηνύματα (ενώ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μιλήσουν με άλλους ανθρώπους στο τηλέφωνο), ήταν πιο απόμακροι, δεν ήξεραν αν ήθελαν να είναι μαζί μου ή όχι και τελικά μου σπαταλούσαν χρόνο. Αποφάσισα λοιπόν κι εγώ να κόβω κάθε επαφή με όποιον χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας. Από την άλλη αναρωτιέμαι, μήπως έτσι αποκλείω την πιθανότητα μιας καλής γνωριμίας. Θέλω να βγαίνω ραντεβού με άντρες αλλά από την άλλη μου τη δίνει ο τεμπέλικος τρόπος επικοινωνίας που αρκετοί επιλέγουν. Είναι αυτός ένας νέος τρόπος να γνωρίσεις έναν άνθρωπο; Τα βλέπω λάθος; Ποια είναι η γνώμη σου;


old fashioned

 

Πρέπει κάπως να καταλάβουν όσοι προτιμούν τις κλήσεις ότι υπάρχουν άλλοι που δεν τις προτιμούν, και να μην το παίρνουν ως ένδειξη χαρακτήρα, όπως ακριβώς και το ανάποδο. Και τα δυο είναι τρόποι επικοινωνίας, και ο καθένας έχει τα συν και τα πλην του, ανάλογα με τις συνήθειες του καθενός. Η κλήση, αγαπητή φίλη, σε δεσμεύει και εσένα, και τον άλλον. Πρέπει να σταματήσεις ό,τι κάνεις, για να μιλήσεις. Επίσης η κλήση έχει και το θέμα ότι μπορεί να ακούν κι άλλοι. Μπορεί ο άνθρωπος να μην θέλει να ξέρει ο ταξιτζής ότι έχει αργήσει σε κάποιο ραντεβού. Η κλήση δεν είναι απόδειξη αγάπης, γιατί αυτό που βλέπεις εσύ ως θετικό (με πήρε, άρα ενδιαφέρεται) μπορεί να ισχύει, αλλά μπορεί να ισχύει και το ακριβώς ανάποδο (πού να γράφω τώρα, καλύτερα να πάρω να ξεμπερδεύω).

Ο λόγος που η κλήση θεωρείται από κάποιους πιο σωστή από τα μηνύματα είναι απλώς ιστορικός: η κλήση προϋπήρχε των μηνυμάτων, άρα είναι ανώτερη. Το ίδιο είχε γίνει όταν το τηλέφωνο είχε αντικαταστήσει τα γραπτά μηνύματα (κυριολεκτικά γραπτά, τα ραβασάκια, σε φάκελο και τα λοιπά). Οι τεμπέληδες τηλεφωνούσαν αντί να κάτσουν να γράψουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που υπογράφεις old fashioned.

Έχεις βρει ότι αυτοί που σε παίρνουν τηλέφωνο σε θέλουν περισσότερο επειδή αυτό θέλεις να επιβεβαιώσεις. Κλειδί σε αυτό που λέω είναι αυτό που γράφεις από μόνη σου, το «στην αρχή τουλάχιστον», και η αρχή είναι τα τηλεφωνήματα. Συνολικά με την μικρή σου εμπειρία συμπέρασμα δεν βγαίνει. Προτείνω να επικεντρωθείς σε σημάδια που έχουν πραγματικά σημασία, όπως αν θέλει να σε ξαναδεί και πόσο χώρο κάνει στη ζωή του για να συμβεί.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

29 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Σεξτίνα Ακουαφίνα
Σεξτίνα Ακουαφίνα
5 χρόνια πριν

Θυμάμαι μία φορά πριν πολλά χρόνια είχα γνωρίσει ένα παιδί που μου είχε δώσει το τηλέφωνό του και ψηνόμουν τρελά να βγούμε αλλά επί μέρες δεν έβρισκα το κουράγιο να κάνω την πρώτη κίνηση και δεν ήξερα αν πρέπει να τον πάρω τηλέφωνο ή να του στείλω μήνυμα. Εγώ είμαι του γραπτού γενικότερα, αλλά οι φίλες μου θυμάμαι ότι με πιέζανε να του τηλεφωνήσω, μου λέγανε “20 χρονών γαϊδούρι είσαι κι αυτός 27, αν του στείλεις μήνυμα θα σκεφτεί ότι νοσταλγείς ακόμα το λύκειο”. Ευτυχώς ενώ το σκεφτόμασταν και το αναλύαμε σκάει ες εμ ες του και ξαλάφρωσε η ψυχή… Διαβάστε περισσότερα »

frabala
frabala
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σεξτίνα Ακουαφίνα

αχαχαχαχ

αμύριστο λουλούδι
αμύριστο λουλούδι
5 χρόνια πριν

το μνμ σου δίνει και τη δυνατότητα να το σκεφτείς ενώ σε μια κλήση, ειδικά αν σε πιάσει εξ απήνης, μπορεί να σε φέρει σε δύσκολη θέση. Η κλήση είναι άμεση και άμεσες πρέπει να είναι και οι αποφάσεις, το μνμ είναι πιο διακριτικό και χωνεύεται και πιο καλά η άρνηση.

Και τα δυο καλά είναι, αναλόγως την περίσταση.

frabala
frabala
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αμύριστο λουλούδι

επίσης μπορεί κάποιος να είναι ακουστικός τύπος και να προτιμάει τον προφορικό λόγο τηλ. αλλά κάποιος άλλος οπτικός και να προτιμάει το γραπτό

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν

Αυτό που κάνει λίγο φάση ότι ο τύπος έχει πολύ ελεύθερο χρόνο και προσπαθεί να τον γεμίσει. Πες μας κι άλλα για τη ζωή σου με το τίντερ :)) Δηλώνω fan των sms σε γκομενοκατατάσεις που ψήνονται. Παλιά είχα ένα flirt – ας το πούμε έτσι κομψά- ο οποίος ήθελε ασταμάτητα να μιλάει στο τηλέφωνο. Ετρωγε, έκανε διάδρομο στο γυμναστήριο, έβγαζε το σκύλο βόλτα, δε θυμάμαι κι εγώ τι άλλο και ήθελε να μιλάμε στο κινητό παράλληλα. Ενα βραδυ από περιέργεια ήθελα να δω πόση ώρα θα φτάσει αν δεν τον κόψω και είχαμε τηλεφώνημα σερι 2 ώρες. Εντωμεταξύ τον… Διαβάστε περισσότερα »

frabala
frabala
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

Σχετικα με το τηλ. εξισου χαλια ειναι κι οταν ο τυπος εχει φωνη μπεκαμ (χωρις τα υπολοιπα ουτε κατα προσεγγιση). Επισης στο τηλ δεν μπορεις να στειλεις συνημμενα λινκς, μιμιδια βιδεο κοκ. αντι απαντηςης για τις πιο καλλιτεχνιζουςες απο μας. Οι κλησεις ειναι το χειριστο διοτι αν εισαι με το εσανς της σασας φ στα μουτρα ξερω γω;

Φούστα Κλαρωτή
Φούστα Κλαρωτή
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φούστα Κλαρωτή

με το συμπάθειο κιόλας βρε @mitsi αλλά αυτός που επιμένει για βιντεοκλήσεις λίγο creepy μου φαίνεται. Ενοχλητικός σίγουρα, αλλά αυτός το έχει παει ένα βήμα παραπέρα!!!

Mileena
Mileena
5 χρόνια πριν

Είναι ισοπεδωτική η γενίκευση αυτή που κάνειαναφορικά με την υφή της σχέσης&του ενδιαφέροντος(ε,δεν προσδιορίζεται από τα μηνύματα),ωστόσο θα συμφωνήσω μαζί της ξαθαρά στο θέμα ότι είναι προτιμότερες οι κλήσεις των μηνυμάτων,τα οποία εμένα προσωπικά μου βγάζουν κάτι “πιτσιρικίστικο” όταν χρησιμοποιούνται ως αποκλειστικό μέσο επικοινωνίας.

lcommalX
lcommalX
5 χρόνια πριν

Αγαπητή φίλη πολύ ωραία στα λέει η Λένα. Δεν δείχνει τίποτα απολύτως για το πόσο σε γουστάρει ο άλλος το αν προτιμάει να σε καλέσει ή να στείλει μήνυμα. Έχει να κάνει πολύ απλά με το τι εξυπηρετεί και βολεύει τον καθένα και ίσως με το τι προγράμματα έχει στο κινητό του ώστε να του έρχεται πιο οικονομικά η όλη επικοινωνία. Δηλαδή τι; Αρνείσαι ότι υπάρχει το είδος του καψούρη μηνυματάκια;;

flavors
flavors
5 χρόνια πριν

Γιατί να δώσεις τόσο μεγάλη σημασία σε κάτι τέτοιο; Σημασία έχει στο επικείμενο ραντεβού πως είναι απέναντι σου και αν πέρασες καλά.Το να αποκλείσεις ανθρώπους γι αυτόν και μόνο τον λόγο μου φαίνεται κάπως στενόμυαλο.Εμένα πάντως η εμπειρία μου, μου έχει δείξει μέχρι στιγμής πως εκείνοι που ήταν υπέρ του δέοντος ενθουσιασμένοι στην αρχή (πιο πολλά τηλέφωνα στην αρχή από το σύνηθες, και πολλές φαρφάλες) ξεφούσκωσαν γρήγορα, χωρίς πάντα να είναι απόλυτο αυτό.

ντε
ντε
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  flavors

ακριβώς αυτό ήθελα να πω.
γιατί να τα κρίνεις όλα από τον τρόπο επικοινωνίας εξ αποστάσεως και όχι από την επικοινωνία που έχετε στο ραντεβού;

Between Worlds (she/her)
Between Worlds (she/her)
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  ντε

Αν, όμως, διαφωνούν στον τρόπο επικοινωνίας δεν είναι σημάδι, ότι δεν ταιριάζουν; Αυτή δηλώνει ξεκάθαρα, ότι της αρέσει να επικοινωνεί με κλήσεις.

DrStrange
DrStrange
5 χρόνια πριν

Είμαστε και εμείς που έχουμε αμέτρητα λεπτά χρόνο ομιλίας και κανένα SMS στο πακέτο μας και αρνούμαστε να πληρώσουμε 0.25€ το SMS. 😛

Franny
Franny
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  DrStrange

γι αυτο υπαρχει το viber..εκσυγχρονιστειτε επιτελους,

Franny
Franny
5 χρόνια πριν

και φαντασου ποσο αβολο θα ειναι να ειναι παντρεμενος και να πρεπει να κανονιζει ραντεβου στο τηλεφωνο.
χαχαχαχαχαχαχααα

Macho Pony
Macho Pony
5 χρόνια πριν

Γενικευση, πχ στο Λονδινο ολοι ειναι υπερ του ΣΜΣ….είναι πιο διακριτικό!
Δεν ενοχλει, δε κρυφακουει κανεις κτλ.
Αν ειναι booty texts ή δεν εχουν μια συν’εχεια κτλ ειναι ‘αλλο θεμα,
μη δαιμονοποιούμε το μέσο για την ανωριμότητα του αποστολέα.
Εμεις στο ξεκινημα λογω διαφορετικών ωραρίων κτλ, παντα ΣΜΣ και γουατςαπ. και μια χαρα παει 4 χρονια τωρα. Ισα ισα αν χτυπαει το τηλεφωνο νομιζω πως κατι κακο έγινε!

ντε
ντε
5 χρόνια πριν

σιγά που δεν είναι συχνή.
μηνύματα για πάντα!
και πρώτο ραντεβού, περπατάμε για δύο ώρες, ίσως να μιλήσουμε και λίγο.
🙂