Αγαπητή «Α, μπα»: Τι κάνεις όταν δεν μπορείς να έχεις αυτόν που θες;

Μπορεί αυτός ο πόνος να μη φύγει ποτέ;

Πιστεύεις ότι είναι δυνατόν ο μεγάλος πόνος από μια ερωτική απογοήτευση να κρατήσει για μια ζωή και να μη φύγει ποτέ; Τι κάνεις όταν δεν μπορείς να έχεις αυτόν που θες και δεν εμφανίζεται και τίποτε άλλο τόσο δυνατό που να σε κάνει να τον ξεχάσεις; Και βγαίνεις, γνωρίζεις κόσμο, δεν κάθεσαι σπίτι να κλαις τη μοίρα σου, προσπαθείς αλλά τίποτε. Όλοι γύρω σου, σου λένε “ξεκόλλα”, λες κι είναι στο χέρι σου, λες και μπορείς να πατήσεις ένα μαγικό κουμπί και να περάσει. Και λες κι εσύ στην αρχή, κάποια στιγμή θα το ξεπεράσω, όπως τόσοι και τόσοι, αλλά περνάει ο καιρός και δεν ξεπερνιέται. Κάποιοι είναι απλώς τυχεροί και δεν ζουν ποτέ αυτόν τον πόνο ή τόσο τυχεροί ώστε ξυπνούν κάποια μέρα και τους έχει περάσει;

Και βέβαια μπορεί να κρατήσει ένας πόνος τέτοιου είδους για μια ζωή και να μην φύγει ποτέ. Μαγικό κουμπί δεν υπάρχει, αλλά είναι βέβαιο ότι είναι στο χέρι σου. Ποιος είναι ο λόγος που δεν θέλεις να το ξεπεράσεις δεν ξέρω, μόνο εσύ το ξέρεις αυτό, αλλά για την ώρα δεν θέλεις να το αντιμετωπίσεις. Δεν είναι επειδή ήταν τόσο τέλειο αυτό που έχασες. Ακόμα και αν ήταν τέλειο, τώρα δεν το έχεις. Αν έχεις ανεπτυγμένη αίσθηση αυτοπροστασίας, αυτό θα έπρεπε να αρκεί για να κάνεις προσπάθειες να συνεχίσεις. Κάπου εκεί υπάρχει το πρόβλημα.

Όλοι ζουν τον πόνο της απόρριψης, κανένας δεν ξυπνάει γιατρεμένος ένα πρωί, όλοι όσοι το ξεπερνάνε κάνουν την σκληρή εσωτερική δουλειά που απαιτείται, γιατί αγαπάνε τον εαυτό τους και θέλουν να τον δουν ευτυχισμένο. Αν περιμένεις να σου περάσει χωρίς να κάνεις τίποτα απολύτως, θα περάσει κι άλλος καιρός. Αν ξέρεις τι είναι αυτό που σε ανακουφίζει και κρατάς τον πόνο μέσα σου ως φυλαχτό, ίσως και να καταφέρεις κάποτε να το αποδομήσεις, αλλά αν δεν ξέρεις σου συστήνω να το κάνεις με ψυχολόγο. Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά δεν είναι δύσκολο να χαραμίσεις τη ζωή σου επειδή φοβάσαι να τη ζήσεις. Αν βλέπεις τον εαυτό σου ως ηρωίδα ερωτικού δράματος, πολύ κακώς, είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνεις. Δεν υπάρχει τίποτα ρομαντικό στην άρνηση σου να ξεπεράσεις μια πολύ κοινή δυσκολία της ζωής.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

99 points
Upvote Downvote

21
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
ΚατανοητικόςKaterillianXiao MeiNow or neverKarlee Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μανδάμ Φρου Φρου
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Φαντάσου τον στην τουαλέτα με διάρροια αλά ηλίθιος και πανηλίθιος.
Πλάκα κάνω. Ή και όχι.

Δε χρειάζεται πάντως να βγαίνεις και να προσποιείσαι ότι δεν έγινε τίποτα. Αν έχεις ανάγκη να κλαις και να οδύρεσαι, κάν’το. Έχω κλάψει εγώ για γκόμενους σε τραίνα, αεροπλάνα και βαπόρια ουουου.

Αν όμως ο πόνος δεν περνάει, βρες γιατί εξιδανίκευσες τόσο έναν άνθρωπο σε σημείο να μην μπορείς να πας παρακάτω. Όσο γαμάτος κι αν ήταν ο πρώην, άλλοι τόσοι υπάρχουν εκεί έξω εξίσου γαμάτοι.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μου θυμίζεις μια φίλη μου. Οπότε χωρίζει πέφτει στα πατώματα γιατί η ζωή εδώ τελειώνει και δε θα βρει ποτέ άλλον και μετά κάθεται και κλαίγεται ότι πονάει, ότι δεν την καταλαβαίνω , ότι δεν μπορεί να το ξεπεράσει και φυσικά πάντα φταίει ότι δεν έχει βρει κάποιον άλλον. Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τον προηγούμενο που χώρισε και η κασέτα ήταν ίδια. Ότι ακόμα τον αγαπάει, ότι ακόμα πονάει και πως θα φύγει αυτό από τη στιγμή που δεν βρήκε άλλον; Θα σου πω ότι έλεγα και σε αυτήν. Αρχικά δεν μπορείς να περιμένεις να βρεις άλλον για να… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Λίγη καλημέρα ζωή για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα.

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Μετά τη μεγαλύτερη ερωτική απογοήτευση είχα φτάσει να σκέφτομαι ότι θα αυτοκτονήσω.Οτι η ζωη μου δεν έχει νόημα και ότι ο πόνος δε θα φύγει ποτέ.Εκανα σεξ τον σκεφτόμουν και έκλαιγα που δεν ήταν μαζί του. Έβλεπα ανθισμένα λουλούδια και έκλαιγα που δεν τα βλέπαμε μαζι και άλλα τέτοια. Πολύ κλαμα,πολύ δράμα και όλη η αρνητική ενέργεια του κόσμου σε μένα. Μέχρι που σιχαθηκα τη μιζέρια μου και είπα τέλος. Μου πήρε πολύ καιρό αλλά τα κατάφερα σταδιακά να πάψω να πονάω. Δεν υπάρχει κουμπί για τον πόνο αλλά υπάρχει μια μαγική στιγμή που απλά αποφασίζεις ότι αγαπάς τον εαυτό… Διαβάστε περισσότερα »

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μοιάζει σαν να μην το έχεις ξαναπεράσει για αυτό και σου φαίνεται αδύνατο να το ξεπεράσεις. Τη δεύτερη φορά που θα το πάθεις, θα γνωρίζεις ότι αυτός ο πόνος περνάει. Και αυτή η γνώση θα είναι η δύναμη σου.
Προς το παρόν πάρε τη δική μας δύναμη που σου λέμε ότι θα περάσει και κάνε μια μικρή προσπάθεια.

Ροζ συννεφάκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν θέλεις να το ξεπεράσεις γιατί όσο κρατάς μέσα σου έντονο το συναίσθημα, έστω και του πόνου, είναι ένας τρόπος να κρατάς ζωντανή τη σχέση. Ο πόνος και η εμμονική σκέψη, σε συνδέουν με το αντικείμενο του πόθου σου, που, τι κρίμα, σε απέρριψε. Η απόρριψη είναι ένα από τα πιο σοβαρά πλήγματα που μπορεί να δεχθεί ο άνθρωπος, απευθείας χτύπημα στον εγωισμό του. Όσο εξακολουθείς να το σκέφτεσαι, συντηρείς και την ελπίδα να γίνει το θαύμα και να αλλάξει η κατάσταση. Έστω να πάρεις το αίμα σου πίσω.
Μην το κάνεις. Θαύματα δε γίνονται και μόνο χάνεις χρόνο.

Nefeli
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Υπέροχη η απάντηση. Κρατάω γερά το “Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά δεν είναι δύσκολο να χαραμίσεις τη ζωή σου επειδή φοβάσαι να τη ζήσεις”. Θα πρέπει να αποδεχτείς από που συμβαίνει και να ονομάσεις αυτό που βιώνεις. Είναι μια δύσκολη κατάσταση αλλά και κοινή, όπως είπε και η Λένα . Πολλές φορές αυτά τα αισθήματα μας τρομάζουν γιατί μας φέρνουν πιο κοντά στα κενά που έχουμε και στην ζωή που δεν ζούμε οπότε συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αισθήματα που δεν μπορούμε να διαχειριστουμε γιατί μαθαίνουμε να ζούμε για τους άλλους

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

“γιατί μαθαίνουμε να ζούμε για τους άλλους”
η’ μέσα από τους άλλους

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ο τόσο μεγάλος πόνος υποκρύπτει άλλα θέματα. Άρα η ψυχοθεραπεία είναι μονόδρομος. Εκεί θα καταλάβεις τι σε πονάει τόσο και πίστεψε με δεν είναι η ερωτική απογοήτευση ή δεν είναι μόνο αυτή. Και θα βρεις τρόπο να διαχειριστείς και να ξεπεράσεις την απελπισία που νιώθεις.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός
Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

I am the law, εχεις περασει τα images σε αλλο λεβελ! Χαχαχα

Pace
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι να κάνεις; Ζεις τη ρουτίνα σου μέχρι να έρθει στον δρόμο σου κάτι ή κάποιος που θα σου τραβήξει την προσοχή. Θα ξυπνήσεις μια μέρα και δε θα έχεις καταλάβει πως πέρασε ο καιρός. Απλά να είσαι ανοιχτος/η σε νέες εμπειρίες. Η ζωή πάντα βρίσκει τον δρόμο της!