Αγαπητή «Α, μπα»: Τι γίνεται τώρα που συγκατοικούμε όλοι στο ίδιο σπίτι;

Έχω δικαίωμα να τους πω ότι ενοχλούμαι αφού δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας

Αγαπητή Αμπα, μένω Αγγλία και συγκατοικώ σε ένα σπίτι με άλλα τρία άτομα. Τώρα λόγω ιού, αναγκαζόμαστε όλοι να δουλεύουμε από το σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δύο από τους τρεις, να μιλάνε συνέχεια δυνατά στο τηλέφωνο, να βάζουν δυνατή μουσική και λοιπά. Αφού δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας, έχω δικαίωμα να τους πω ότι ενοχλούμαι και αντίστοιχα πρέπει αυτοί να καταπιεστούν?

Λειλ

Η μεσημεριανή ώρα κοινής ησυχίας δεν υπάρχει στην Αγγλία. Μην πω ότι δεν υπάρχει και πουθενά στον κόσμο εκτός από την Ελλάδα. Υπάρχει βεβαίως νόμος για την ηχορύπανση, αλλά τότε μιλάμε για μουσική από μπαρ, πριόνια, και τέτοια, και από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί.

Αυτό που λες εσύ ονομάζεται κοινή ευγένεια. Όταν μένεις με άλλους, προσπαθείς να μην ενοχλείς, ειδικά όταν όλοι πρέπει να δουλέψουν. Ζήτησε να κάνετε συμβούλιο συγκατοίκων και πες τι σε ενοχλεί, και προσπαθήστε να βρείτε μια λύση. Φυσικά και έχεις δικαίωμα να το συζητήσεις, όπως και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να «καταπιεστούν» μέσα σε κάποια όρια, διότι ζουν σε οργανωμένη κοινωνία. Αλλιώς υπάρχουν και οι σπηλιές στα δάση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

56 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
Little WolfPannenkoekAllesGoedpounuLou Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Και στις ελληνικές πολυκατοικίες τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα. Οι γείτονες του κάτω ορόφου έχουν τρία παιδάκια 3-6 ετών, τα οποία σε ανύποπτες στιγμές τρέχουν και ουρλιάζουν με αποτέλεσμα ο θόρυβος να γίνεται πολύ ενοχλητικός για εμένα που κάνω home office εκατό ώρες τη μέρα. Το επεσήμανα πολύ ευγενικά στη μαμά, η οποία μου εξήγησε το παιχνίδι: πετάνε τα μαξιλάρια του καναπέ στο πάτωμα και φωνάζουν όλα μαζί χοροπηδώντας. Το πόσο με ενθουσιάζει αυτό το παιχνίδι την ώρα που δουλεύω ή ακόμη χειρότερα ξεκουράζομαι δεν περιγράφεται.

kalamaraki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι εννοείς “σου εξήγησε το παιχνίδι”? Φάνηκες να ενδιαφέρεσαι να μάθεις πώς-παίζουν-τα-γλυκούλικα-μωλέ-μωλέ? Ή αυτό κατάλαβε εκείνη? Και τελικά πώς κατέληξε αυτή η συνομιλία?

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είναι αυτό το κλασσικό που σε βλέπουν στο διάδρομο και σου κάνουν τη ρητορική ερώτηση “μήπως κάνουμε φασαρία και σας ενοχλούμε;” περιμένοντας την επίσης κλασσική απάντηση “μα όχι, τι είναι αυτά που λέτε, εσείς δεν μας ενοχλείτε ποτέ”. ΔΕΝ ξέρουν όμως ότι εσύ διαβάζεις Α, ΜΠΑ και δεν φοβάσαι να γίνεις δυσάρεστη και τους πιάνεις εξ απροόπτου: “Η αλήθεια είναι ότι γίνεται κάποια φασαρία και ξεύρετε δουλεύω ώρες γραφείου και μετά τις ώρες γραφείου, οπότε αν γίνεται τα παιδάκια να παίζουν επιτραπέζια πολύ θα το εκτιμούσα.”

Valia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Από τις χειρότερες ενοχλήσεις το να είσαι αναγκασμένος να ακούς παιδάκια που αφηνιάζουν σε διαμέρισμα. Όταν σπούδαζα, αναγκάστηκα να μετακομισω λογω αυτού,γιατί δεν μπορούσα να διαβάσω στις εξεταστικές.
Και οι γονείς στον κόσμο τους, σαν η φασαρία να ήταν αναφαίρετο δικαίωμα της οικογένειας.
Ειδικά στη δική σου περίπτωση, λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών, θα έπρεπε η μαμά να βρει λιγότερο θορυβώδεις τρόπους να απασχολούνται τα παιδιά.

Dorothy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

E καλά ρε παιδιά. Με την κατάσταση που επικρατεί ας είμαστε λίγο πιο επιεικείς με παιδάκια 3-6 ετών που είναι κλειδαμπαρωμένα σε ένα διαμέρισμα. Θα υπάρχουν στιγμές που θα τρέχουν στο σαλόνι ή θα φωνάζουν μέσα στη μέρα. Δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό αυτή τη στιγμή. Εκτός αν η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Άμα εσύ κάνεις 100 ώρες home office την μέρα και φαντάζομαι τις υπόλοιπες ξεκουράζεσαι, το μη νορμάλ ωράριο είναι το δικό σου. Δεν αφήνεις ώρα που να μην πειράζει να ακουστεί και λίγο ο γείτονας. (όχι ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι για αυτό βέβαια.)

AllesGoed
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Άρα τα παιδιά (που δεν έχουν σχολείο ούτε παιδική χαρά να πανε) πρέπει να είναι ήσυχα όταν δουλεύεις ή όταν ξεκουράζεσαι δηλ. Δεδομένου ότι έχουμε καραντίνα και δεν μπορείς να πας πουθενά, 24 ώρες το 24ωρο! Λατρεύω αυτά τα σχόλια σε φεμινιστικά σάιτ. Φυσικά η μαμά της εν λόγω ερώτησης είναι δεδομένο ότι δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις από το σπίτι. γιατί είναι μαμά και ειναι υποχρεωση της,είτε έχουμε επιδημία είτε όχι, να είναι τέλεια σε αυτόν τον ρόλο προπαντός. Και επίσης έτσι και τα πιτσιρίκια αφηνιασουν σε καιρό επιδημίας και lockdown είναι κωλοπαιδα κακομαθημένα. Μπράβο κορίτσια, διχασμός και σε αυτό:φεμινίστριες… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Βάλε κι εσύ την ώρα που δουλεύει ή ξεκουράζεται ο άλλος τέρμα Βολάνη να σου πω εγώ για πότε θα συγκαλέσουν αυτοί συμβούλιο για να συζητήσετε τους κανόνες συνύπαρξης σε αυτό το σπίτι.

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Προτείνω Επίσης χαμηλής ποιότητας ηχογράφηση από πανηγύρι… Ξερετε, από αυτές με τους μικροφωνισμους και τα εκο-εκο!

Wanderlust
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και στη Γερμανία υπάρχουν παντως ώρες κοινής ησυχίας το μεσημέρι, 1-3 στα περισσότερα κρατίδια , κ με αυστηρούτσικα πρόστιμα κ ολας.

Φλώρα Μητροπούλου - Μουσουτσάνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Seldon Cooper knew better 🙂

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Τέσσερις συγκατοικοι συνολικά είναι μια συνταγή δύσκολη να πετυχει ειδικά αν είστε αναγκασμένοι να είστε κλεισμένοι στο σπίτι.Συζητησε μαζί τους,η ζωή δεν είναι “ή δε μιλάω καθόλου ή τσακώνομαι “.Αν δεν είναι τελείως γαϊδούρια θα βρεθεί μια μέση λύση.Η συγκατοίκηση θέλει υποχωρήσεις απ’ όλους.Επισης σαν extra tip θα σου πρότεινα για κάποιες ώρες της ημέρας ακουστικά.

daria
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Βέβαια στην περίπτωση του work from home δεν μετράνε οι ώρες κοινής ησυχίας αλλά οι ώρες εργασίας. Και αυτό είναι το δύσκολο. Τον Φεβρουάριο ο απο πάνω μου, ξεκίνησε ολική ανακαίνηση στο διαμέρισμα του. Και όταν λέμε ολική εννοούμε τα πάντα. Πατώματα, μπάνια κουζίνα κουφώματα κλπ κλπ. Με είχε ενημερώσει, λΙγο με ενδιέφερε καθώς το πρωί λείπω. Με ενοχλούσαν κάπως οι εργασίες του Σαββάτου αλλά έκανα υπομονή καθώς και εγώ πριν 2 χρόνια είχα κάνει αντίστοιχη ανακαίνηση και είναι λογικό να ενοχλείς τους γείτονες σου. Όταν έγινε το lockdown οι εργασίες συνεχίστηκαν ακόμη πιο εντατικά φοβούμενοι προφανώς μην αναγκαστούν να… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αλλιώς υπάρχουν οι σπηλιές και τα δάση! Λένα σε αγαπώ!

Now or never
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οι ώρες κοινής ησυχίας με το home office που αναφέρεις δεν έχει πραγματικά καμία σύνδεση, στην καραντίνα έχουν αλλάξει τόσα, που απλά πρέπει να επαναπροσδιορίσεις κάποια πράγματα και να κάνετε μια συζήτηση, πχ όταν έχουμε Skype calls βάζουμε ακουστικά πιάνουμε κάποιους χώρους αν είναι δυνατόν πιο μακρυά ο ένας από τον άλλον ώστε να μην ενοχλούμε κλπ, επίσης έχουν αλλάξει οι ώρες ύπνου, ξεκούρασης άρα όταν αποφασίζει κάποιος να βάλει μουσική καλό θα ήταν να σεβαστεί και τα υπόλοιπα άτομα που μένουν σε αυτό το σπίτι, μια λύση είναι πάλι ακουστικά και ας χτυπιέται όσο θέλει

Barolo
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ευκολάκι, η λύση εδώ!

Little Wolf
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Αχ πέστα ! Σπηλιές στα δάση! Πώς θα γίνει να πείσουμε όλους όσους δεν μπορούν να ζήσουν σαν πολιτισμένοι άνθρωποι να επιστρέψουν στο φυσικό περιβάλλον όπου ανήκουν για να το πω κόσμια; Είχα αποπάνω 8 ολόκληρα χρόνια πέντε παιδάκια τα οποία συμπεριφέρονταν σαν αγρίμια 24/7 φωνάζοντας, ουρλιάζοντας, ρίχνοντας πράγματα στο πάτωμα και τρέχοντας ασταμάτητα σε όλο το σπίτι βροντώντας τα πόδια τους στο πάτωμα λες και περνούσε το ιππικό. Τα είχαν κλεισμένα μέσα στο σπίτι μόνιμα κ οι γονείς δεν ασχολιόντουσαν μαζί τους παρά μόνο για να ουρλιάζουν και να βρίζουν. Έχω επίσης αποκάτω μια μαμά η οποία ουρλιάζει στο… Διαβάστε περισσότερα »