Αγαπητή «Α, μπα»: Τι γίνεται όταν σε μια σχέση χωρίς προβλήματα ο ένας αποφασίζει να φύγει;

Σταματά η αγάπη;

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια σχέση χωρίς εμφανή προβλήματα και ο ένας αποφασίζει να φύγει. Γιατί σταματά η αγάπη; προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται. Σκέφτομαι παλιότερες σχέσεις μου που εμένα έφυγε η αγάπη για αυτούς και πάντα υπάρχει ένας λόγος. Η ζήλια η απιστία κλπ. Αν δεν υπάρχει κάτι τι γίνεται; Βοηθήστε με σας παρακαλώ γιατί δεν μπορώ να ξεπεράσω αυτόν τον χωρισμό.

Νόρα

Μπερδεύεσαι γιατί έχεις τη θεωρία ότι τα ζευγάρια δημιουργούνται με την αγάπη και χωρίζουν όταν τελειώνει η αγάπη. Μόνο που δεν είναι έτσι. Τα ζευγάρια δεν δημιουργούνται με την αγάπη αλλά με την προοπτική και την υπόσχεση που άλλοτε βγαίνει και άλλοτε όχι. Συνήθως, όχι. Διαλύονται για πολλούς λόγους, και πολλές φορές δεν έχει να κάνει με την αγάπη. Μπορεί να χωρίσεις ακόμα και με κάποιον που αγαπάς. Ο πιο συχνός λόγος είναι ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε «ταίριασμα». Αν οι λόγοι που είχες συναντήσει ως τώρα ήταν η ζήλια ή η απιστία τότε έχεις περάσει αρκετά δύσκολα. Οι συνηθισμένοι χωρισμοί συμβαίνουν επειδή ο ένας ανακαλύπτει ότι ο άλλος δεν τον καλύπτει, τελικά, και αυτό μπορεί να είναι και κοινωνικό, ή συναισθηματικό, ή και τα δυο μαζί.

Όταν λες «χωρίς εμφανή προβλήματα» αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν ήταν εμφανή σε σένα, και όχι ότι δεν υπήρχαν. Αν εσένα σου αρέσει ο άλλος, και του άλλου δεν του αρέσεις εσύ, τότε αυτό δεν είναι μια σχέση χωρίς προβλήματα. Αυτό που μας φαίνεται πάντα εντελώς ακατανόητο είναι το «αφού μου αρέσει εμένα και εγώ περνάω καλά, πώς γίνεται αυτός να μην περνάει καλά μαζί μου και να μην του αρέσω;» ‘Όταν βέβαια δεν μας αρέσει κάποιος, δεν υπάρχει κάτι ακατανόητο, όλα είναι ξεκάθαρα, και απορούμε που ο άλλος δεν το καταλαβαίνει να φύγει από μόνος του.

Είναι δύσκολη η απόρριψη. Θα την ξεπεράσεις όμως, όπως και όλες όσες ακολουθήσουν.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

67 points
Upvote Downvote

16
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
PapakiavisMitsiGalina ReznikovKaramouza Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Moodus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μου θυμίζεις το πρώην μου…έφυγα χωρίς να έχω άλλον, χωρίς να υπάρχει η ζήλεια ανάμεσά μας, απλά και μόνο γιατί έβλεπα, τουλάχιστον εγώ, ότι δεν υπάρχει κοινό μέλλον.Χωρίζεις γιατί νοιώθεις ότι με τον άλλον δεν ταιριάζεις.Κατηγορήθηκα και εγώ ότι βρήκα άλλον απλά και μόνο γιατί ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει το σχεδόν απλοικό, ότι όλοι δεν είναι για όλους και δεν μπορείς να μένεις σε μία σχέση που δεν υπάρχει κοινή αντίληψη των πραγμάτων.

@
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κάποιος φεύγει από μια σχέση γιατί υπάρχουν προβλήματα, εμφανή τουλάχιστον σε αυτόν που φεύγει. Και αφού σε αυτόν που δεν θέλει να φύγει δεν είναι εμφανή, τότε υπάρχει τουλάχιστον πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ των δύο. Και έλεος με την αγάπη (που φεύγει και έρχεται), έχω και εγώ μια φίλη που δεν καταλαβαίνει πως την χωρίζουν ενώ της έχουν πει σ΄αγαπώ και γιατί δεν προσπαθούν για τη σχέση η οποία συνήθως δεν κυλάει από την αρχή. Δεν προσπαθείς να ταιριάξεις, ταιριάζεις και προσπαθείς.

Galina Reznikov
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

@, με την άδειά σου θέλω να χρησιμοποιώ από εδώ και πέρα την τελευταία φράση:

“Δεν προσπαθείς να ταιριάξεις, ταιριάζεις και προσπαθείς”.

Wow! Πόσο σοφό!
⭐⭐⭐⭐⭐

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κάθε χωρισμός ,και ειδικά όταν τον θέλει ο άλλος και όχι εμείς, πονάει. Και περνάει. Αρκεί να θέλεις να περάσει.

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“Θα την ξεπεράσεις όμως, όπως και όλες όσες ακολουθήσουν.” Πόση αλήθεια περιέχει η συγκεκριμένη πρόταση. Γιατί θα είναι πολλές, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στα προσωπικά σου. Θάρρος και συγχώρεση των άλλων και του εαυτού σου, είναι η μόνη λύση! τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μου 🙂

snowflake
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τα “γιατί” που ακολουθούν έναν χωρισμό αν δεν έχει συμβεί κάτι τρανταχτό, είναι τόσα πολλά και τόσο επώδυνα που μπορεί να σε κρατήσουν ξάγρυπνη πολύ καιρό και μήνες αργότερα να αναρωτιέσαι. Ειδικότερα όταν ο άλλος δεν μπαίνει στη διαδικασία να σου εξηγήσει και ας πει έστω το πιο απλό : δε σε θέλω πια, δεν θέλω να συνεχίσω μαζί σου. Είναι λύτρωση όταν καταλάβεις κάποια στιγμή ότι δεν υπάρχει γιατί, ότι πιθανότατα ούτε εκείνος το ξέρει γιατί το “γιατί” δεν είναι ενα. Και όποιο και να ήταν το γιατί, ήταν επαρκές για να φύγει μακριά σου αυτός ο άνθρωπος και… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πόσο ταυτίζομα! Πέρασα 2 χρόνια στο κενό & ψάχνοντας τα γιατί…. Απαντήσεις δεν βρήκα, αλλά ήταν η αρχή για μια νέα γνωριμία. Αυτή με την ψυχολόγο μου. Η ζωή προχωράει (πάνε 5 χρόνια πια), άλλον σύντροφο δεν βρήκα οπότε γλύτωσα και τις απορρίψεις που αναφέρει η Λένα ; ) Που ξέρεις? Μπορεί στο μέλλον να έρθουν και αυτές

αστροπελέκι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

επειδή υπάρχουν πολλοί που παραμένουν σε προβληματικές σχέσεις για τους δικούς τους λόγους (ασφάλεια, ρουτίνα, οικονομική εξάρτηση, χαμηλή αυτοεκτίμηση κά), συχνά υπάρχει η εντύπωση ότι πρέπει να παλέψεις για τη σχέση και δεν πρέπει να τα παρατάς με την πρώτη δυσκολία. Αυτό για μένα είναι η μεγαλύτερη ανοησία που κυκλοφορεί σε βιβλία και ταινίες. Και δεν εννοώ ότι μια σχέση πηγαίνει με τον αυτόματο. Εννοώ να μην αντιλαμβάνεσαι ότι η σχέση δεν πάει, ότι υπάρχει εμφανής απομάκρυνση που δεν παλεύεται, ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα που δε λύνονται. Η αγάπη τέλειωσε προ πολλού και αν δε φύγει κάποιος απ’ τους δυο… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δεν είναι θέμα αγάπης.Πες ότι γνωρίζεις κάποιον, σου αρέσει, βγαίνετε, ταιριάζετε, όλα καλά. Όμως επειδή η ζωή αλλάζει, οι άνθρωποι αλλάζουν, βλέπεις ότι σιγά-σιγά βγαίνουν μέσα στη σχέση προβλήματα, που στην αρχή δεν υπήρχαν. Και κάποια στιγμή αυτά τα προβλήματα μπορεί να γίνουν τόσο κουραστικά και επώδυνα, που εκεί να πεις, δεν αντέχω άλλο, θέλω να φύγω από τη σχέση. Συμβαίνει συνέχεια. Είναι όπως στο ανέκδοτο. Στην αρχή μπαίνει ο νιόπανδρος στο σπίτι, τον περιμένει η γυναίκα του με το νεγκλιζέ και με τα κεράκια στο τραπέζι και του λέει “καλώς ήλθες, αγάπη μου”. Μετά 2 χρόνια μπαίνει στο σπίτι… Διαβάστε περισσότερα »

toumpitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

αμαν πια με την ανακάλυψη οτι Τελικά δεν ταιριάζουμε.
Βρε παιδιά, αυτο φαινεται FULL στο πρωτο εξάμηνο.
Δλδ οταν το ανακαλύπτεις μετά απο χρόνια, ενώ δεν μαλώνετε και δεν εχεις φαινομενικά προβλήματα.Τότε ξαφνικά σε χωρίζει.Δεν ταιριάζουμε εν τέλει…
-συγγνώμη κιολάς κυριε αλλα έχεις βρει άλλη.( εμενα ετσι με συμφέρει να σκέφτομαι).

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

εξαρτάται από πολλά πράγματα, πχ ηλικία. Μπορεί στα 25 να ταιριάζεις αλλά στα 30 να μην. Γιατί έχεις αλλάξει, έχουν αλλάξει οι προτεραιότητές σου, η αυτογνωσία σου, οι συνθήκες κλπ. Ο πιο δύσκολος χωρισμός μου ήταν τέτοιος, με έναν άνθρωπο που δεν είχα να του προσάψω τίποτα, μετά από 2 σχεδόν χρόνια σχέσης απλά είχα βαρεθεί. Αυτά που στην αρχή με είχαν ενθουσιάσει και είχα ερωτευτεί, δεν με κάλυπταν ούτε με ενθουσίαζαν πια. Μου πήρε 1 χρόνο ο ενθουσιασμός και ο έρωτας, μισό χρόνο να συνειδητοποιήσω πόσες δικές μου ανάγκες παρέβλεπα και μισό χρόνο να βρω τρόπο να χωρίσω χωρίς… Διαβάστε περισσότερα »

toumpitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μ’ αρεσει που έχεις βάλει τις χρονικές περιόδους ανά συναισθήματα.
αχ τι να πω?!
ο δικος μου, του πήρε 4 χρονια για να καταλάβει οτι δεν ταιριάζαμε.
κρατάω λίγο κακία εάν και θελω να ειναι καλά βεβαίως! Μακριά μου πάντα!

avis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δικαίωμα! κράτα όση κακία θες!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Toumpitsa μου αν κάποιος δεν ξέρει τον εαυτό του δεν ξέρει και με ποιον ταιριαζει. Κατανοώ απόλυτα τι λες και πώς το λες, αλλά αυτό έχει εφαρμογή στους ώριμους και με αυτογνωσία ανθρώπους. Και ο πρώην σου ,όπως και ο δικός μου, ξεκάθαρα δεν ηταν ένας από αυτούς.

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Μα δε χωριζει κανεις χωρις λογο και αιτια. Προσωπικα σε μια σχεση απο αποσταση που είχα για χρονια, ημουν αυτη που το εληξε. Η σχεση δεν ειχε καβγαδες, απιστιες κλπ αν αυτο εννοεις με τα “προβληματα”. Ωστοσο δεν υπηρχε κοινός στοχος μετα απο ενα διαστημα. Δηλαδη αλλου ηθελε να ειναι ο ενας και αλλου ο αλλος. Ναι η αγαπη η υπηρχε αλλα το προβλημα ηταν ακριβως αυτο: οτι θελαμε αλλα πραγματα και να ζησουμε μαζι σε αλλα μερη και δεν συμφωνουσαμε στο τελος. Μπορει λοιπον και εσυ να μην ησουνα σε μια κακη σχεση αλλα αυτο δε σημαινει αυτοματα οτι… Διαβάστε περισσότερα »

Papaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι σημαίνει “σχέση χωρίς προβλήματα”;