Αγαπητή «Α, μπα»: Τι φταίει και δεν μπορώ να είμαι τρυφερή με τον άλλον;

Γιατί φοβάμαι να εκτεθώ;

Πρόσφατα ο -κάτι που πλησίαζε στο- σύντροφος μου με χώρισε με τη αιτιολογία ότι δεν είχε feedback από μένα. Γενικά η -κάτι σαν- σχέση μας είχε θέματα και δεν νομίζω ότι θα πήγαινε μακριά αλλά τώρα που έχει περάσει ένας μήνας βλέπω ότι ενώ μου άρεσε και είχα συναισθήματα για αυτόν δεν μπορούσα να του δείξω σχεδόν τίποτα διότι κάτι με σταματούσε(Ο εαυτός μου). Μόλις πήγαινα να κάνω κάτι τρυφερό και συναισθηματικό σταματούσα λες και αν “εκτεθώ” θα χαλάσει ο κόσμος. Επίσης ενώ μου άρεσαν οι “γλύκες” του απέναντι μου δεν μπορούσα να τις ευχαριστηθώ και πάντα είχα τάσεις φυγής ενώ όταν είμασταν χώρια τα νοσταλγούσα και μου έλειπε. Εδώ να πω ότι είμαι σχεδόν άπειρη από σχέσεις και γενικά δεν είχα ιδιαίτερη συναναστροφή με το αντρικό φύλο. Μάλλον φταίει και η έλλειψη τρυφερότητας που υπάρχει ανάμεσα σε εμένα και τους γονείς μου, σε σημείο που με τον μπαμπά μου έχουμε να αγκαλιαστούμε 15 χρόνια+++. Εγώ είμαι 22 και αυτός 30 αν έχει σημασία. Ευτυχώς ήμουν τυχερή και συνειδητοποίησα το λάθος μου με ένα άτομο που δεν ταιριάξαμε και τόσο στα θέλω και στις απόψεις παρόλο που ένιωσα πολλά για αυτόν, αν ήταν ο Mr. Perfect ακόμη θα εκλαιγα.. Πιστεύεις ότι αυτό που κάνω υπάρχουν ελπίδες να αλλάξει; Να βελτιωθει η κατάσταση ή και να φύγει εντελώς. Επίσης θα αλλάξει με τον καιρό και την εμπειρία ή πρέπει να έχω καθοδήγηση από ειδικό;

-sourgirl

Αν δεν αναλάβεις ενεργή δράση, αυτό που κάνεις μπορεί να αλλάξει, αλλά όχι απαραίτητα προς το καλύτερο. Μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερο. Όταν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στον εαυτό μας, επειδή νιώθουμε ότι μας δημιουργεί προβλήματα με τους άλλους, η μόνη λύση είναι ο ψυχολόγος.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

20 points
Upvote Downvote

6
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
3 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
4 Συντάκτες σχολίων
αγριοκέρασοTheodore DeckerJOAN DE BARK Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
JOAN DE BARK
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ήταν πολύ αναμενόμενο ότι πήγαινε για το μάντρα του Α Μπα! 🙂

Theodore Decker
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή φίλη, Δεδομένου ότι δε δίνεις πληροφορίες για τη σχέση αυτή, δε μας βοηθάς και πολύ, αλλά επειδή κούμπωσαν κάποια λόγια σου σε δικές μου συμπεριφορές, θα πω την άποψή μου. Φυσικά, αυτά προέρχονται από τη δική μου οπτική και μπορεί να είναι παντελώς άσχετα με εσένα, αλλά μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις αυτό. Έχω, λοιπόν, να θέσω τα εξής ερωτήματα: Μήπως απλά τα συναισθήματά σου γι’ αυτόν τον άνθρωπο ήταν πολύ χλιαρά? Μας αναφέρεις “κάτι που πλησίαζε στο”, “κάτι σαν”, “δε νομίζω ότι θα πήγαινε μακριά”, “δεν ταιριάξαμε και τόσο στα θέλω και στις απόψεις”, “ΑΝ ήταν ο… Διαβάστε περισσότερα »

αγριοκέρασο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Τι να εννοεί άραγε όταν λέει ότι είχαν “κάτι σαν σχέση”; Βρε παιδιά, δίνετε και μια εικόνα της σχέσης σας, μην βάζετε έτσι αυθαίρετα ταμπέλες γιατί αυτό που εννοείτε μπορεί να βγάζει νόημα στο δικό σας κεφάλι, αλλά εμείς οι υπόλοιποι μένουνε με την απορία για το τι ακριβώς θέλετε να πείτε.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν ορίσουμε την “κανονική” σχέση, ως μια κατάσταση με σταθερή επαφή, κοινές δραστηριότητες, ότι πάντα υπολογίζει ο ένας τον άλλον στη ζωή του, το κάτι σαν σχέση, σημαίνει ναι μεν βλεπόμαστε, αλλά όχι σταθερά, ούτε συχνά. Υπάρχουν δηλαδή συναισθήματα, αλλά όχι πολύ δέσιμο με κοινή ζωή. Εγώ το λέω πιο απλά….. φιλογκόμενος, ναι μεν σεξουαλική σχέση αλλά και ολίγη παρέα εκτός σπιτιού

αγριοκέρασο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Είναι μια ερμηνεία και αυτή αλλά σημασία έχει πιστεύω πως το εννοεί κατά κύριο λόγο η γράφουσα. Εγώ προσωπικά “κάτι σαν σχέση” θα χαρακτήριζα και την αραιή επαφή λχ. μια φορά κάθε δέκα μέρες και συνάντηση μόνο για σεξ όπως και την αραιή επαφή η οποία έχει ορισμένα κοινά στοιχεία με την τυπική συμβατική σχέση που γνωρίζουμε. Δηλαδή, πέρα από το σεξ, υπάρχουν και κάποιες κοινές έξοδοι, ίσως εκδρομές κτλ. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι μπορεί η έλλειψη τρυφερότητας να οφείλεται ως ένα βαθμό στο είδος της σχέσης που είχε αναπτύξει με τον πρώην. Να ήταν ένα πρότυπο… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Δε διαφωνώ. Έτσι είναι οι φιλογκομενικές σχέσεις. Αν όχι μια φορά στις 10. και δύο φορές την εβδομάδα με κάποια παρέα, εγώ δεν τη λέω κανονική σχέση. Αλλά αυτό είναι προσωπικό.Δηλαδή δεν με καλύπτει , να ζω 5 μέρες μόνη μου , ούτε επενδύω σε κάτι τέτοιο. Βέβαια μέχρι να πάρει σχήμα μια σχέση, περιμένεις κάποιο διάστημα. Δεν ξέρω πόσο, μπορεί να περιμένει η κάθε γυναίκα, εγώ στο μήνα δίμηνο, βλέπω που πάει . Το κακό, είναι πως πολλές γυναίκες, περιμένουν ατελείωτα και σκάνε, γιατί η σχέση δεν βγαίνει, από την άλλη δεν το κόβουν και τελείως γιατί βολεύονται κάπως….… Διαβάστε περισσότερα »