in

Αγαπητή «Α, μπα»: Τι εννοούμε όταν λέμε ότι πρέπει να γίνουμε δυσάρεστες;

Ότι πρέπει να γίνω κι εγώ αγενής όταν μου λένε χοντράδες;

Ότι πρέπει να γίνω κι εγώ αγενής απέναντι σε χοντράδες; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

doja cat boss bitch video birds of prey@1400x1050
Doja Cat για το κομμάτι Boss Bitch

Γεια και χαρά! Εδώ και καιρό διαβάζω τη στήλη και μπορώ να πω πως με έχει βοηθήσει αρκετά σε διάφορους τομείς. Για ένα πράγμα όμως έχω μια απορία και δεν μπορώ πραγματικά να διαχειριστώ οπότε θεώρησα καλό να ρωτήσω. Γενικά δεν αντέχω την αγένεια αλλά δυστυχώς για μένα οι συγγενείς του συντρόφου μου μου πετάνε διαρκώς χοντράδες. Στην αρχή αντιδρούσα μάλλον ήπια, κυρίως με την έκφραση του προσώπου μου ή με ένα απαξιωτικό σχόλιο, αλλά δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Εγώ από την άλλη είμαι πάντα πολύ προσεκτική με το πώς εκφράζομαι για να μην προσβάλλω τον άλλον, έτσι είμαι απέναντι σε όλους, και σέβομαι απόλυτα το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να σκέφτεται ή να δρα διαφορετικά από μένα. Ουσιαστικά δεν με νοιάζει κιόλας, και κυρίως για αυτούς περί ων ο λόγος. Επίσης θεωρώ πραγματικά κατάντια το να συμπεριφερθώ όπως αυτοί. Οπότε τελευταία έχω αρχίσει να εκφράζω δυσαρέσκεια και λεκτικά αλλά κανένα αποτέλεσμα. Όταν όμως λέμε να γίνουμε δυσάρεστοι, τι εννοούμε; Πρέπει να γίνω κι εγώ αγενής; Γιατί φαίνεται ότι τη δική μου δυσαρέσκεια δεν την αντιλαμβάνονται. Πρέπει δηλαδή να πέσω στο επίπεδο τους; Από τη μια μου φαίνεται αδιανόητο να μιλήσω έτσι σε άνθρωπο αλλά από την άλλη δεν καταλαβαίνουν με τίποτα. Οι συναντήσεις έχουν αραιώσει και ακόμη κι όταν είμαστε παρέα τους αποφεύγω και έχουν καταλάβει ότι δεν τους γουστάρω για συναναστροφή. Κάποιοι μου το έχουν πει κιόλας και τους έχω απαντήσει ότι έχουν δίκιο, αλλά επειδή το λέω έτσι χύμα το παίρνουν στην πλάκα! Ή λόγω της συγγένειας θεωρούν δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η επαφή ούτως ή άλλως. Δεν μπορώ να καταλάβω. Πρέπει να αρχίσω κι εγώ να πετάω χοντράδες και προσβολές ή να μαλώσω για να γίνει αντιληπτό ότι με ενοχλεί η συμπεριφορά τους; Επίσης να σημειώσω ότι ο σύντροφος μου έχει προσφερθεί να τους μιλήσει ο ίδιος αλλά δεν θέλω γιατί πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστώ εγώ.
-Ουφ

Δεν φαίνεται από τον τρόπο που το γράφεις: πετάνε χοντράδες σε σένα ειδικά, επειδή έχουν θέμα με σένα, για κάτι που κάνεις ή για αυτό που είσαι; Ή έχετε μεγάλη διαφορά αντίληψης στο τι σημαίνει κοινωνική ευγένεια (και σε τι χρησιμεύει) και είναι αυτό που θα λέγαμε «αγενείς» ενώ αυτοί θεωρούν ότι είναι ευθείς και τα λένε τσουβαλάτα;

Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι το «γίνομαι δυσάρεστη» δεν λύνει το πρόβλημα της αγένειας των άλλων, οι άλλοι θα παραμείνουν αγενείς, δεν θα αλλάξουν για χάρη μας. Το «γίνε δυσάρεστη» χρειάζεται για να μην βράζουμε στο ζουμί μας επειδή έχουμε μάθει να είμαστε πάντα ευγενικές να μην χαλάσουμε τις (ανύπαρκτες) ισορροπίες. Για την δική μας εκτόνωση χρειάζεται, ως αντίδραση, και όχι ως μεταρρύθμιση. Μεταρρύθμιση δεν γίνεται, μόνο η διακοπή συναναστροφής γίνεται, και η εκδήλωση δυσαρέσκειας με σαφήνεια γίνεται. Δεν εννοώ το «θα πέσω στο επίπεδο», το επίπεδο που οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν και δεν σέβονται; Αν δεν έχετε συμφωνήσει σε ένα επίπεδο, υπάρχει μόνο στο μυαλό σου.

Επίσης, είναι καλή ιδέα να τους μιλήσει ο σύντροφός σου. Κι εσύ θα το διαχειριστείς, κι αυτός θα το διαχειριστεί. Είναι κοινό πρόβλημα γιατί είσαστε ζευγάρι.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

20 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
αζιμούθιο
αζιμούθιο
5 χρόνια πριν

Αυτό που έχω καταλάβει από την επαφή μου με συγγενείς του συντρόφου μου που πετάνε χοντράδες είναι πως πρέπει να επιλέγω τις μάχες μου. Για παράδειγμα, την αδερφή της μητέρας του που όταν με πρωτογνώρισε, αγκαλιά με το 5 μηνών μωρό μας και η πρώτη της κουβέντα ήταν πως αυτό το παιδί δε μοιάζει για παιδί του ανηψιού της, απλώς δεν την ξαναεπισκεφτήκαμε. Με τους γονείς του έχω γίνει δυσάρεστη ουκ ολίγες φορές από ένα σημείο και μετά κι έτσι κατάφερα να μπουν όρια. Οι άνθρωποι δεν άλλαξαν, εξακολουθούν να είναι αδιάκριτοι, αλλά σταμάτησαν να έρχονται όποτε τους καπνίσει στο… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  αζιμούθιο

Μα δεν είναι του ανιψιού σας το παιδί, στο δρόμο το βρήκαμε.

este
este
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Ή εναλλακτικά:
“Μα δεν είναι του ανιψιού σας το παιδί.”

gore gore girl
gore gore girl
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  este

Ετσι σκετο. Και μετα πεφτει ο παγος απο μονος του

Lou
Lou
5 χρόνια πριν

Για να θυμηθούμε και μια παλιά, κλασσική ατάκα αμποσχολιάστριας (δεν θυμάμαι ποια ήταν): “Τα επίπεδα είναι για τους ορόφους.” Πάμε όλοι μαζί!

Sot
Sot
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

ε αυτο θα το κανω tattoo!!!

What The Fu_rfulo!
What The Fu_rfulo!
5 χρόνια πριν

Mitsi, ταυτίζομαι απόλυτα στο πρώτο κομμάτι του σχολίου σου… Θεωρώ όμως ότι μας αποκαλούν γκρινιάρες, γλωσσοκοπάνες, στρίντζες, στριφνές, ξινές, γεροντοκόρες (ως εδώ οι “πολιτισμένες” προσβολές), (το χοντραίνουμε απ’ εδώ) αμάμητες, κακομαμημένες, μπίτσεζ, κ.ο.κ. πολύ πιο συχνά, απ’ ότι αγενείς. Θα μου πεις, μια πανάρχαια τακτική για να σκάσεις και να μην διαμαρτυρηθείς είναι και αυτό, αλλά όπως και να έχει, δεν χρωστάμε ευγένεια σε κανέναν ακοινώνητο/η που είτε δεν έχει εργοστασιακά, είτε επιλέγει από μόνος του/της να μην έχει φίλτρα στις κοινωνικές του/της συναναστροφές. Ανταποδίδουμε στα ίσια, προσέχοντας όμως να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, γιατί δεν ξέρεις και… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Lou
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  What The Fu_rfulo!

Το bitches θεωρείται προσβολή? Καλέ εδώ υπάρχει ολόκληρη βιβλιογραφία, που δίνει συμβουλές στις γυναίκες να γίνουν bitches!

What The Fu_rfulo!
What The Fu_rfulo!
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Lou

Προσωπικά, θεωρώ το “bitch” εξίσου προσβολή με τους προαναφερθέντες χαρακτηρισμούς…
Για να σου το βάλω σε ένα πλαίσιο, όσο “κολακευτικός” είναι για τη γ@μ@τοσύνη σου ο όρος “milf” (γυρνάει στο ασπράδι του το μάτι όταν τολμάνε να μου πετάξουν τέτοιο προσβλημέντο), τόσο και άλλο τόσο… εχμμ… κολακευτικό είναι το bitchiness για τη δυναμικότητά σου.

gore gore girl
gore gore girl
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  What The Fu_rfulo!

Αναλογα ποιος τα εκστομιζει. Απο μερικους τα λες και κομπλιμεντα

Anna
Anna
5 χρόνια πριν

Εντωμεταξύ αν δώσεις την ίδια ακριβώς απάντηση χωρίς να χαμογελάς και χωρίς ναζιάρικη φωνή βλέπεις πόσο εύκολα γίνεται δυσαρεστη, στριφνή ή γκρινιάρα μια γυναίκα. Τσακ-μπαμ.

gore gore girl
gore gore girl
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Anna

Ενω ο Ερνεστ, κι ο καθε Ερνεστ ειναι απλως σοβαρος …

Izabel
Izabel
5 χρόνια πριν

Όταν γίνεσαι μια δυο τρεις δυσάρεστη και βλέπεις ότι δεν καταλαβαίνουν απομακρυνεσαι για να προστατέψεις τον εαυτό σου. Δεν μπορεί να εκτίθεσαι σε τέτοιες συμπεριφορές για πάντα και νομίζω πως αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τον συντροφο σου. Καλό θα ήταν να κάνει μια κουβέντα μαζί τους πρώτου φτασετε σε αυτό το σημείο.

Po the Panda
Po the Panda
5 χρόνια πριν

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι δουλειά του συντρόφου σου να βάλει όρια στην οικογένειά του. Πρωτίστως δική του δουλειά είναι να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να δείξει οτι είναι όντως δίπλα σου σε αυτήν τη σχέση. Αν είχατε το αντίστροφο πρόβλημα, θα θεωρούσες οτι είναι δική του ευθύνη να τα βγάλει πέρα με την οικογένειά σου;

to_psipsini
to_psipsini
5 χρόνια πριν

Οι άνθρωποι φίλη είναι πάρα πολύ αγενείς, κακιασμενοι προκατειλημμένοι παρεμβατικοι εμπαθείς κ.α. χωρίς να τους το προκαλέσεις τις περισσότερες φορές. Αυτές οι περιπτώσεις συνήθως θεωρούν την ευγένεια και την διπλωματία αδυναμία και ευκαιρία να σου υποδεικνύουν διαρκώς την θέση σου ως υπόλογη τους, υποδεέστερη τους και άλλα τέτοια δυσαρεστα. Ναι θα απαντήσεις. Όπως σου λέει η Λένα επίπεδο δεν υφίσταται! Μπράβο σου που θέλεις και προσπαθείς να έχεις μια κάποια ποιότητα στη ζωή σου, άλλοι δεν ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο. Θέλουν να μιλήσουν άσχημα και να φερθούν επίσης. Μίλα , λύσε τη γλώσσα σου, δεν θα εκτιμήσουν την ευγένεια σου.… Διαβάστε περισσότερα »

the_duck
the_duck
5 χρόνια πριν

Νομίζω πως η κοπέλα της ερώτησης έγινε δυσάρεστη μια χαρά. Αλλά οι συγγενείς είτε δεν το αντιλαμβάνονται, είτε συνεχίζουν απτόητοι. Πιστεύω πως δε χρειάζεται να προσπαθείς να γίνεις δυσάρεστη, πλέον. Είναι τρομερά ψυχοφθόρο να πηγαίνεις στις συναντήσεις σας προετοιμασμένη να απαντήσεις στις χοντράδες τους. Μπορείς να γίνεις δυσάρεστη στο τελικό στάδιο και να μην τους συναντάς.

Πλουμιστή Μονστέρα
Πλουμιστή Μονστέρα
5 χρόνια πριν

«Κάποιοι μου το έχουν πει κιόλας και τους έχω απαντήσει ότι έχουν δίκιο, αλλά επειδή το λέω έτσι χύμα το παίρνουν στην πλάκα»

Δεν το παίρνουν στην πλάκα επειδή το λες χύμα, αλλά επειδή όντως προσπαθείς να το πεις στην πλάκα έτσι ώστε το βγάλεις μεν από μέσα σου, να νομίζουν δε ότι αστειεύεσαι.
Κάπως παθητικο επιθετική συμπεριφορά.
Με βάση αυτό, σκέψου σε πόσα άλλα δεν είσαι ξεκάθαρη, δεν γίνεσαι κατανοητή.

Δεν είναι τυχαίο που δεν καταλαβαίνεις τι πάει να πει «γίνομαι δυσάρεστη»

Μαύρο Πρόβατο
Μαύρο Πρόβατο
5 χρόνια πριν

Ένα ρητό λέει ”όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος” αλλά κάτι τέτοιο ξέρω οτι δεν γίνεται (κακώς).Μερικές φορές το ξύλο είναι η καλύτερα απάντηση.Από την στιγμή που εσύ έκανες την προσπάθεια σου και αυτόί δεν χαμπαριάζουν ή βάζεις τις φωνές ή απλά δεν τους ξαναβλέπεις ποτέ.Μα ποτέ και ίσως έτσι να το καταλάβουνε (που πολύ αμφιβάλω)