Αγαπητή «Α, μπα»: Θυμώνω όταν ακούω ότι «οι άντρες μεγαλώνουν πιο όμορφα από τις γυναίκες»

Κοιτάω φωτογραφίες της Μπελούτσι και του Κασέλ και σκέφτομαι πως εκείνος είναι πιο γοητευτικός, ενώ εκείνη παρακμάζει, γερνάει. Βλέπω φώτογρ της Άνιστον που τη λατρεύω και προσπαθώ να διώξω τη σκέψη του πόσο γέρασε, ενώ βλέπω του Μπραντ και λέω πόσο όμορφος παραμένει θεέ μου!

Θυμώνω όταν ακούω ότι οι άντρες μεγαλώνουν πιο όμορφα από τις γυναίκες. Θυμώνω και αντιδρώ γιατί αναγνωρίζω τη σεξιστική βάση, αλλά θυμώνω και μαζί μου γιατί στην πραγματικότητα το βλέπω κι εγώ. Κοιτάω φωτογραφίες της Μπελούτσι και του Κασέλ και σκέφτομαι πως εκείνος είναι πιο γοητευτικός, ενώ εκείνη παρακμάζει, γερνάει. Βλέπω φώτογρ της Άνιστον που τη λατρεύω και προσπαθώ να διώξω τη σκέψη του πόσο γέρασε, ενώ βλέπω του Μπραντ και λέω πόσο όμορφος παραμένει θεέ μου! Αλλά ενώ ξέρω ότι όλα αυτά είναι εξωφρενικά και λάθος και ότι είμαι επηρεασμένη από την πατριαρχική μας κοινωνία σύμφωνα με την οποία η γυναίκα έχει όριο ηλικίας, μετά δεν κάνει για τίποτα, ούτε να γίνει μάνα μπορεί, ούτε να την έχεις γκόμενα αξίζει, υπάρχουν νεότερες, ενώ τα σκέφτομαι όλα αυτά , τα μάτια μου έρχονται και επιβεβαιώνουν αυτά τα στερεότυπα. Τόσο ποτισμένη μέσα μου είναι αυτή η νοοτροπία που δεν μπορώ να την ξεριζώσω; Πρόσφατα κάποιος στη σχολή υποστήριξε ότι οι γυναίκες γερνάνε πολύ πιο άσχημα από τους άντρες, αντέδρασα λέγοντας πως οι γυναίκες γεννάνε, κουράζονται κατά κανόνα περισσότερο με δουλειά οικογένεια κ.λπ. και βέβαια η απαντησή μου ήταν λάθος, γιατί ήταν σαν να συμφωνώ με το ότι γερνάνε πιο γρήγορα κ.λπ. Αυτό μου απάντησε κι εκείνος ότι δεν σχολιάζει γιατί συμβαίνει , σχολιάζει το γεγονός και δαγκώθηκα και δεν ήξερα τι να πω. Τι θα πρεπε να πω; Είμαι 25 χρονων.

Βαλέρια

Ναι, τόσο ποτισμένη είναι αυτή η νοοτροπία και δεν μπορείς να την ξεριζώσεις.

Όχι! Μπορείς!

Αυτό που απάντησες επιβεβαίωσες αυτό που πιστεύει αυτός που το είπε, και αυτό που πιστεύεις κι εσύ, εφόσον τα μάτια σου βλέπουν αυτές τις γυναίκες ως πιο άσχημες. Όταν βάλεις αρκετά κομμάτια του παζλ «μισογυνισμός» στη θέση τους, θα εμφανιστεί μια καινούρια εικόνα, και ίσως σου περάσει. Το λέω γιατί και τα δικά μου «μάτια», όπως νόμιζα, έβλεπαν το ίδιο, και πρόσφατα, με μεγάλη χαρά ανακάλυψα ότι τα μάτια μου άρχισαν να τα βλέπουν αλλιώς. Ειλικρινά σου λέω ότι η Άνιστον εμφανισιακά μου φαίνεται τώρα πολύ πιο ενδιαφέρουσα απ’ όταν μεσουρανούσε στα φιλαράκια. Ο Μπραντ Πιτ μου φαίνεται σταθερά σούπερ, ο Κασέλ χειρότερος τώρα. Οπότε, υπάρχει ελπίδα, και ελπίζω σε σένα να μην χρειαστούν δεκαετίες για να βγάλεις τα παραμορφωτικά γυαλιά. Είμαι σίγουρη, δηλαδή, γιατί στα 25 μου δεν ήξερα πού παν τα τέσσερα.

Με την ευκαιρία, προσπάθησε να αποβάλεις και την μισογυνίστικη θεωρία ότι όταν οι γυναίκες γεννάνε ασχημαίνουν, γιατί δεν ισχύει. Είναι απλώς σκέτος μισογυνισμός. Εμ να γεννήσουμε με το ζόρι, αλλά όταν γεννήσουμε ξοφλήσαμε κι όλας. Το σώμα αλλάζει κάποιες φορές, αλλά συνήθως επανέρχεται πάνω κάτω, κι αν όχι, όλα τα σώματα αλλάζουν με τον χρόνο, αντρών και γυναικών. Το «αλλάζει» δεν ισούται με το «ασχημαίνει».

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

60 points
Upvote Downvote

91
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
49 Θέματα σχολίων
42 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
63 Συντάκτες σχολίων
Φάλτσο αηδόνιpounuΛένα Φουτσιτζή@bombalarinaMuse Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
all things must pass
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δείτε σας παρακαλώ αυτή την κυρία που την εποχή του video θα πρεπει να ήταν 80 φεύγα. προκειται για μία από τις μεγαλύτερες ελληνίδες χορογράφους, η κ Ζουζου Νικολούδη. https://www.youtube.com/watch?v=tQXptjjSqUo Και θα δείτε πως ειναι απόλυτα εφικτό ηλικία και γοητεία να συμβαδίζουν απόλυτα. Επίσης η παρουσία της Helen Mirren σας λέει κάτι;;;;Στα 70 φεύγα και του λόγου της.. Η γοητεία, η θελτική αύρα ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει με το πόσο στητό είναι το βυζί του, ή ο πισινός του, με το συμπάθειο,αλλά με το εσωτερικό του φως . Τώρα θα μου πείτε πως the average people εστιάζουν σε… Διαβάστε περισσότερα »

@bombalarina
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Σας ευχαριστεί για την αναφορά στην μητέρα της και το link, η κόρη της, Ελένη Γαζή.

miakotara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Advocate

Εγώ πιστεύω μας φαίνεται έτσι γιατί έχουμε μάθει να συγκρίνουμε την πενηντάρα με την εικοσάρα, για να αποφασίσουμε αν είναι γοητευτική, ενώ αντίστοιχα τον πενηντάρη ποτέ. Θεωρώ φανερά πιο όμορφη και γοητευτικότερη την Μπελούτσι από τον Κασέλ, αλλά η Μπελούτσι πρέπει να συγκριθεί με την Bella Hadid. O Κασέλ δεν πρέπει να συγκριθεί με τον Liam Hemsworth, αλλά και να γίνει αυτό μας έμαθαν ότι τα γκρίζα μαλλιά, οι ρυτίδες και η κοιλιά στον άντρα είναι γοητεία. Ε λοιπόν δεν είναι. Και εγώ προτιμώ τους κοιλιακούς, το σφιχτό δέρμα και τα πλούσια μαλλιά, από την μπάκα, τις ρυτίδες και τις… Διαβάστε περισσότερα »

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Έτσι και γω. Εξακολουθούν να μου αρέσουν οι άντρες που είναι 30, όσο χρόνων κι αν είμαι εγώ.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η Jen είναι μια κουκλάρα, ο Μπραντ ομόρφυνε τελευταία, αλλά τώρα ο Κασέλ είναι σαν επιδειξιομανής στο πάρκο της Μπουλόνης, αν έτσι λέγεται, διορθώστε με οι γαλλομαθεις. Τα μάτια θα φτιάξουν μόλις φτιάξουν τα μυαλά, είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Συνέχισε.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Εκλαψα με τον σχολιο για τον κασελ!!!!
Επισης “τα ματια θα φτιαξουν μολις φτιαξουν τα μυαλα”, well said louise!

Chaotic Jester
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Chaotic Jester

Πάντα έτσι ήταν ο Κασέλ, καμία σχέση με τη γλυκιά φυσιογνωμία του πατέρα του, αν τον δείτε σε παλιές γαλλικές ταινίες. Δεν είναι τυχαίο που εννιά στις δέκα, τον εγκληματία ψυχάκια παίζει, ούτε καν το κακό παιδί με την χρυσή καρδιά.

damasandra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν κακογερνάνε οι γυναίκες, απλά στους άντρες επιτρέπεται να γεράσουν 🙃

Rebecca de Winter
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Άμα θες να ξεπεράσεις οποιοδήποτε μισογυνιστικο πρότυπο σε σχέση με την ηλικία γκούγκλαρε keanu reeves alexandra grant.

(Εμένα ο Μπραντ Πιτ μου φαίνεται χειρότερος τωρα)

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

(κι εμένα το ίδιο, κακογερασμένος πολύ)

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

από τις καταχρήσεις, και ίσως λιγότερο από τον χρόνο….

Pandora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Και εμένα.

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Και ο Κηάνου της ρίχνει καμιά 10ετία αν δεν απατώμαι, αλλά οι μισογύνιδες εκεί να λένε….

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Σωστή Αμπα μου, κι εγώ πλέον έτσι το βλέπω, έχει αλλάξει η ματιά μου. Επίσης να προσθέσω ότι δεν γερνάνε όλοι οι άντρες όμορφα σαν τον Brad Pitt.. Ειδικά στην εποχή μας, που οι γυναίκες φροντίζουν πολύ περισσότερο τον εαυτό τους και το σώμα τους, βλέπεις διαφορά από την ανάποδη όμως. Οι περισσότεροι άντρες των 45-50+ είναι αφημένοι, δεν γυμνάζονται, δεν φοράνε κρέμες καλλυντικά μην τους πουν και γκέι,…

Ladida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι πολύ σωστά, ειδικα στην Ελλάδα που ελάχιστοι αντρες γυμνάζονται και προσέχουν τη διατροφή τους από μια ηλικία και μετά. Σε πολλά ζευγάρια 50ρηδων η γυναίκα είναι περιποιημένη και φιτ ενώ ο αντρας έχει πάρει την κατηφόρα, το αντίθετο σπάνια το βλέπεις νομιζω.

Leave it to Beaver
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν θα το έλεγα. Πιστεύω ο μέσος Έλληνας και Ελληνίδα στις ηλικίες που αναφερεις δε διαφέρουν και ιδαίτερα, τουλάχιστον σε αγυμνασιά και επιπλέον κιλά. Δε βοηθάνε και οι πιο “μεσογειακοί” σωματότυποι σίγουρα. Τώρα στη γενικότερη περιποίηση πχ μαλλιού, χρήση καλλυντικών, ντύσιμο σίγουρα οι γυναίκες υπερέχουν. Από την άλλη βέβαια για να πω την αλήθεια να δω μια γυναίκα και μεγάλης ηλικίας με βαμμένο μαλλί δε μου κάνει ιδιαίτερα ή κακή αίσθηση, να βλέπω τον 60αρη με την καραμπογία μου κάνει λίγο σε φαιδρότητα.

Ladida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ε όχι, μπορεί να είναι η μειοψηφία αλλά υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό γυναικών γύρω στα 50 που γυμνάζονται και προσέχουν τη διατροφή τους. Και όταν λέω γυμνάζονται εννοω εντατικά και με εμφανή αποτελέσματα, όχι μια φορά τη βδομάδα ζουμπα. Οι αντρες που γυμνάζονται εντατικά στην Ελλάδα στα 50 είναι ελάχιστοι.

Tawn Tawn
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Helen Mirren,  θεά για πάντα, να προσθέσω!

Σουβλίτσα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Δε σου περνάει καν απ το μυαλό ότι μεγάλωσες μαθαίνοντας πως όμορφη γυναίκα είναι μόνο η νέα αψεγάδιαστη γυναίκα, ενώ ο άντρας εινσι γοητευτικός με ρυτίδες και άσπρα μαλλιά, ακόμα και με κοιλίτσα; Είναι παντού γύρω σου , απλά πρέπει να το δεις.

aeromango
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το σκεφτομουν κι εγω προσφατα και συγκεκριμενα ειχα αυτο το παραδειγμα ανιστον – πιτ στο μυαλο μου. Καθισα λοιπον και τους παρατηρησα και ειδα ποσο ομολογουμενως ωραιος ειναι ο μπραντ. Τι γοητευτικος, τι ωραιες σεξι ρυτιδες γυρω απο τα ματια, τι ωραιο χαμογελο με τη φθορα του χρονου και με τα ολα του. Αλλα για ξαναδες προσεκτικα, και τωρα προσπάθησε να φανταστεις ολες αυτες τις ρυτιδες που εχει ο μπραντ να τις ειχε η ανιστον. Ακριβως ομως. Πως θα σου φαινοταν η τζενιφερ; ΓΡΙΑ. Πως μας φαινεται ο μπραντ; ΚΟΥΚΛΟΣ ΠΟΥ ΤΙ ΟΜΟΡΦΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΑΕΙ ΜΩΡΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΜΕ… Διαβάστε περισσότερα »

are_you_talking_to_me
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο τρόπος που τα χρόνια αποτυπώνονται επάνω μας, δεν έχει σχέση με το φύλο, αλλά με δεκάδες άλλους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η διατροφή, η κληρονομικότητα, οι συνήθειες,η εσωτερική μας ισορροπία κ.α. Τα γηρατειά είναι “απειλή”πρωτίστως για τις γυναίκες, οι οποίες δεν έχουν το δικαίωμα να παχύνουν, ασπρίσουν, γεμίσουν κυτταρίτιδα, ρυτίδες, πόδι της χήνας, του ελέφαντα κλπ. Η βιομηχανία της ομορφιάς που στηρίζεται άλλωστε; Στο “μην τυχόν και γεράσεις”, διότι τότε κανείς δεν θα σε θέλει! Άντε, τσατίστηκα.

Ladida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ε όχι κι ο Κασέλ ρε φίλη, που αν δεν ήταν παντρεμένος με τη μπελουτσι θα ήταν ενας ασχημουλης ηθοποιος, παντρεύτηκε τη Μονικα και έγινε και σεξ συμπολ! Η Ανιστον κι εμένα πιο καλη μου φαίνεται τωρα, ο Μπραντ πέρασε μια άσχημη περίοδο αλλά τωρα επανήλθε νομίζω. Η Μπελουτσι ομως γέρασε λίγο άσχημα είναι η αλήθεια δυστυχώς.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Συμφωνώ σε όλα εκτός από το τελευταίο. Κακογέρασε η Μπελούτσι;;; Τι λέτε ρε παιδιά! 🤯🤯🤯comment image

Ladida
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Α, σε αυτή τη φωτό είναι πολύ ωραία, αδυνάτισε κιολας πολύ, είχα καιρό να τη δω φαίνεται. Ισως πέρασε κι αυτή την κακη περίοδο της σαν το μπραντ και τώρα επανηλθε.