Αγαπητή «Α, μπα»: Θεωρώ ότι είναι αφύσικο να έχουν παιδί οι ομοφυλόφιλοι

Η φύση αδιαφορεί για τα δικά μας κόμπλεξ

Η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θεωρώ ότι δεν συμβαδίζει με την ελεύθερη επιλογή της σεξουαλικής ταυτότητας κάθε ατόμου ούτε και με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η πολιτεία ως νομοθέτης αποδίδοντας στους πολίτες όχι μόνο δικαιώματα αλλά και ευθύνες, τις ευθύνες των επιλογών τους. Και εξηγώ. Παιδιά γεννιούνται από ετεροφυλόφυλα ζευγάρια τα οποία επέλεξαν το συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό. Σε περιπτώσεις ωστόσο οργανικής αδυναμίας, ανεπάρκειας ή προβλήματος μπορούν να προχωρήσουν σε υιοθεσία υπό προϋποθέσεις. Τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια εκ φύσεως δεν γεννούν παιδιά. Η υιοθεσία με ποιο τρόπο μπορεί να δικαιολογηθεί σε αυτή την περίπτωση? Μόνο αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφυλία καθεαυτή ως ανεπάρκεια, ασθένεια, πρόβλημα. Κατά την άποψή μου αποτελεί απλώς μία επιλογή που δεν πρέπει να στιγματίζει ούτε να περιθωριοποιεί το άτομο. Η επιλογή αυτή όμως έχει ένα τίμημα, δεν μπορείς να έχεις παιδί. Η συνειδητή επιλογή της ομοφυλοφιλίας όπως κάθε συνειδητή επιλογή για οποιοδήποτε ζήτημα απαιτεί ευθύνη προκειμένου να μπορείς να την στηρίξεις, να τη βιώσεις ελεύθερα και να την ευχαριστηθείς. Ευθύνη όμως σημαίνει να δέχεσαι και το πιθανό τίμημα της επιλογής σου. Δε γίνεται να τραγουδάς 30 χρόνια πίστα και να θες το Ηρώδειο, δε γίνεται να ληστεύεις και να λες γιατί με φυλακίζετε. Δε γίνεται να είσαι ομοφυλόφυλος και να θέλεις παιδί ρε γίγαντα, αναιρείς την επιλογή σου. Η πολιτεία όταν νομοθετεί οφείλει να σέβεται και να περιφρουρεί τα δικαιώματα και την ελευθερία των πολιτών και ταυτόχρονα να θέτει τους πολίτες προ των ευθυνών τους βάσει των επιλογών τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν πιθανή νομοθεσία υπερ της υιοθεσίας από ομοφυλόφυλα ζευγάρια αφαιρεί την ευθύνη της επιλογής της σεξουαλικής ταυτότητας από τα άτομα. Θεωρώ ότι οι ίδιοι οι ομοφυλόφυλοι θα πρέπει να προστατεύσουν τις επιλογές τους και να μην επιτρέψουν στην πολιτεία να τους φέρεται ως διαφορετικούς που τους παρέχει ελεημοσύνη ή ειδική μεταχείριση. Ποιά η γνώμη σου επί του θέματος.

 

Ότι έχεις τεράστια τρικυμία εν κρανίω.

Οι ομοφυλόφιλοι ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν παιδιά. Πολλές φορές μάλιστα, κάνουν. Για να κάνεις παιδιά πρέπει να έχεις βιολογικές προϋποθέσεις που δεν έχουν σχέση με τον σεξουαλικό σου προσανατολισμό. Όχι μόνο μπορούν να κάνουν παιδιά, αλλά και κάνουν παιδιά, και ανατρέφουν παιδιά, και προσέχουν παιδιά άλλων, και είναι η δουλειά τους να μορφώνουν παιδιά, και ξέρεις γιατί; Γιατί είναι άνθρωποι ακριβώς όπως κι εσύ. Δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι άτεκνοι, ούτε είναι πάντα επιλογή τους να μείνουν άτεκνοι. Είναι πολύ συχνά εξαναγκασμένοι από την κοινωνία, από ανθρώπους σαν κι εσένα, που δεν καταλαβαίνουν τις πιο βασικές αρχές της πολιτικής ελευθερίας και της ισότητας.

Δεν καταλαβαίνεις αυτό το βασικό, βασικότατο πράγμα  – ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν παιδιά ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού – γιατί έχεις κολλήσει στον Αδάμ και την Εύα. Η πυρηνική οικογένεια δεν είναι βιολογικό σχήμα. Εμείς αποφασίσαμε ότι έτσι είναι. Η φύση αδιαφορεί για τα δικά μας κόμπλεξ.

Επίσης, οι άνθρωποι δεν επιλέγουν σεξουαλικό προσανατολισμό. Διαλέγουν ομάδες, διαλέγουν παπούτσια, μερικές φορές διαλέγουν να παραμείνουν ημιμαθείς, μισαλλόδοξοι και φοβισμένοι, και κρυμμένοι πίσω από τα προνόμια τους για να νιώσουν κάπως καλύτερα με την ανεπάρκεια τους.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

200 points
Upvote Downvote

98
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
48 Θέματα σχολίων
50 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
57 Συντάκτες σχολίων
Αυτό είναι ψευδώνυμοβλαχάκι(το)IapetusloelaΦιλιώ Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Skepsou_prin_miliseis
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ως ομοφυλόφιλη μαμά 2 παιδιών που μεγαλώνουν με 2 μαμάδες, σε πληροφορώ ότι δεν παίζει κανένα ρόλο το φύλο ή ο σεξουαλικός πποσανατολισμός των γονέων στην ευτυχία και ανάπτυξη των παιδιών και αυτό είναι αποδεδειγμένο με πάρα πολλές έρευνες. Τα παιδιά χρειάζονται ένα σταθερό περιβάλον, αγάπη, υποστήριξη στις επιλογές τους και εμπιστοσύνη. Όταν συγκρινω την οικογένεια που έχω δημιουργήσει με αυτή στην οποία μεγάλωσα, ξέρω ότι έχω επιτύχει εκεί που οι γονείς μου, άνθρωποι ναι με μορφωμένοι στα χαρτιά αλλά εξίσου στενόμυαλοι σαν εσένα, απέτυχαν. Τα παιδιά μου είναι τα πιο γελαστά, αισιόδοξα και καλόβουλα όντα, δεν έχουν την καχυποψία… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαίρομαι αφάνταστα που διάβασα αυτό το τόσο υπέροχο σχόλιο στο πλαίσιο μιας τόσο άθλιας ερώτησης. Μακάρι και οι τυφλοί να δουν την αποστομωτική, εκτυφλωτική αλήθεια των λεγομένων σας.Τα θερμά μου συγχαρητήρια! ♥

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Γεννήθηκα το 1978 από μαμά και μπαμπά στρέιτ, αλλά 42 και 46 χρονών, πράγμα αδιανόητο για τα αυτιά της μικρής μας κοινωνίας και του ακόμα μικρότερου συγγενικού περιβάλλοντος, μιας και υπονοούσε ότι η μαμά τον τραγουδάει τον Βοσκόπουλο. Που αμφιβάλλω ότι σοκαρίστηκε όντως κάποιος για αυτόν τον λόγο, μιας και η μαμά μου ήταν ένας άνθρωπος όλο ζωντάνια, για να το πω κομψά. Η ανησυχία μάλλον ήταν ότι είχε ήδη 3 μεγαλούτσικα και φουλ ξεπεταγμένα παιδιά, τα οποία δεν μεγάλωσε και με ιδιαίτερη υπομονή, ούτε χωρίς τη συνδρομή τρίτων- κι ας μην ήταν ανεύθυνη, ήταν πάντως παρορμητική. Αγαπούσε αλλά και… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Τον τραγουδαει τον Βοσκόπουλο; Δεν την έχω ξανακουσει αυτήν την έκφραση,τι σημαίνει; Προσπαθώ να κάνω κανέναν συνειρμό αλλά.δεν ξέρω και κανένα τραγούδι του Βοσκόπουλου να με βοηθήσει,άσε θα κάψω φλάντζα, περιμένω εναγωνίως τη μετάφραση!

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ήταν μια σύλληψη της στιγμής, από το ελληνικό νέτφλιξ.

https://www.youtube.com/watch?v=2dFD24fbKPM

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Στο σχολείο υπήρχε μία κοπέλα με όνομα γαλλικό (το οποίο λειτουργούσε κατ’ευφημισμόν στην προσωπικότητά της) που λάτρευε 4 πράγματα (θα αναφέρω μόνο τα 2): τον Τόλη και το ανελέητο συστηματικό bullying. Αντιλαμβάνομαι, φυσικά, ότι θα πρέπει να ήταν μία προβληματική, συμπλεγματική σκατούλα, με σκατά διαπαιδαγώγηση από σκατογονείς, για λύπηση, αλλά εκείνη την εποχή θα ήθελα να την στείλω στον οδοντίατρο για μπροστινά εμφυτεύματα και δεν ήμουν, καν, από τα άτομα που έτρωγε το bullying (απλώς ήμουν 4 χρόνια, 2-3 κεφάλια και καμιά 50 κιλα μικρότερο/λιγότερο). Ποπο, πόσο μου την δίνει ο Τόλης δεν λέγεται! Και εμένα στα mid με late… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Κι εγώ Βλαχάκο τον σιχαίνομαι τον Τόλη. Τώρα για να δω αν είναι εντός θέματος μιλαμε για κέρατο έτσι; Δεν το πολυεβλεπα το είσαι το ταίρι μου αλλά δε θυμάμαι να τον λέγανε Βλάσση τον άντρα της. (Υπομονή για τον χαζό της παρέας κορίτσια που χρειάζεται δέκα επεξηγήσεις για να πιάσει το αστείο)

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Α και Βλαχάκι σορυ για την αλλαγή ονόματος, πρέπει μου φαίνεται να βγάλω την αυτόματη διόρθωση γιατί όλο μαργαριτάρια πετάω!

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

Παναγιώτη τον λέγανε και ήταν από την Σπερχειάδα ή κάτι τέτοιο; …Χμμ μιλάμε, όμως, για το κέρατο ή για το σεχς που θα νοούταν -άπα, άπα, άπα, άπαπα εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα- να το κάνει/απολαμβάνει μεσήλικη γυναίκα, αφού έχει τεκνοποιήσει και έχει ήδη 3 μεγάλα παιδια;

Α, δεν πειράζει, ακούω σε όλους τους βλαχικούς τύπους, όταν υπάρχει καλή διάθεση.

Light
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

@βλαχάκι (ω!), δεν μπορώ, θα στο πω γιατί θα σκάσω: Μου λείπει ο David… σνιφ! 🙁

βλαχάκι(το)
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Συνεργάτης

@light, o (low) david, της βερολινέζικης τριλογίας παραμένει στην lifo 🙂

Εδώ, όμως, πήρε το μάτι μου όμως άτομο που φέρει το εξής άβαταρ: goo.gl/images/CsUQss

Light
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

@βλαχάκι (ω!), love you anyway 😀

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ότι έκανε σεξ σήμαινε το ότι είναι έγκυος, όχι ότι κεράτωνε.
Δεν με κορόιδευαν για τους γονείς μου, ήταν αθώες παιδικές παρατηρήσεις τύπου “κι εσένα ο παππούς σου σε φέρνει;” ή ” η μαμά σου είναι πολύ νέα”, ενν. την αδερφή μου, που με περνάει 13 χρόνια. Ήταν πιο δύσκολο να το διαχειριστώ, το ότι δε γινόταν με κακή πρόθεση.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Οι ομοφοβικοί τρελαίνονται με το πραγματικό σενάριο ένας gay και μία λεσβία να κάνουν παιδί. Μου αρέσει να τριβελίζω το μυαλό τους, λέγοντάς του ότι όλα αυτά τα παιδιά θα γίνουν και σε λίγο δεν θα υπάρχουν πια στρέιτ. Επίσης τους λέω ότι και οι περισσότεροι που κάνουν παιδιά είναι μουσουλμάνοι, οπότε βαδίζουμε προς μία gay μουσουλμανική κοινωνία. Κλαίνε. Νιώθω γαλήνη.

Τσουμπλέκια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Η ερώτηση φαίνεται για τρολιά, αλλά αν δεν είναι, θα ήθελα να μας πει ο γράφων (ή η γράφουσα) πότε επέλεξε τον σεξουαλικό του/της προσανατολισμό και με τι κριτήρια.

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Αυτό που μου αρέσει να λέω πάντα όταν κάποιος αρχίζει για τις επιλογές και τα “γκέι πρότυπα στην τηλεόραση” είναι “Δηλαδή εσύ τώρα, ο μόνος λόγος που δεν είσαι γκέι σήμερα, είναι ότι δεν είδες αρκετές διαφημίσεις, σωστά;”. Το βουλώνουν αμέσως, κάθε φορά.

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

«Δηλαδή εσύ τώρα, μου λες ότι… *

(Έχει σημασία, γιατί το ρίχνεις πάνω τους)

Lady E
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, τώρα που το λες και την ξαναδιαβάζω έχει γίνει τόσες φορές η χρήση της λέξης “επιλογή”, που είναι τόσο εκνευριστικό, που μόνο τρολλιά θα μπορούσε να είναι…

Flying Grandma
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Advocate

11 φορές αναφέρεται στην «επιλογή». Τρολιά κατά τη γνώμη μου. Βγάλτε το ΤΕΖΑ, κατσαρίδες στο σπιτικό μας.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εγώ θα μείνω σε αυτό που, πάρα πολύ σωστά, είπε η Λενα: ότι η πυρηνική οικογένεια δεν είναι βιολογικό σχήμα. Στην φύση, από όσο ξέρω γιατί δεν είμαι κτηνίατρος ή βιολόγος, γίνονται διάφορα. Πχ το αρσενικό κάνει σεξ και φεύγει και το θηλυκό κυοφορεί, γεννάει, θηλάζει και μετά το μωρό αφήνεται και αν καταφέρει να επιβιώσει ζει, αλλιώς πεθάνει. Αν γινόταν αυτό στους ανθρώπους δεν θα γνωρίζαμε τον πατέρα μας και ίσα που θα θυμόμαστε την μητέρα μας. Η ανθρώπινη κοινωνία έφτιαξε την πυρηνική οικογένεια πατέρας – μητέρα – παιδιά, όπως έφτιαξε και στον παρελθόν και άλλα σχήματα οικογένειας, και… Διαβάστε περισσότερα »

Athina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

1. Όπως ειπώθηκε, προϋπόθεση της υιοθεσίας από ετερόφυλα ζευγάρια δεν είναι να μην μπορούν να κάνουν παιδιά.
2. Ο υπάρχον νόμος δεν μιλά για υιοθεσία αλλά για αναδοχή
3. παιδιά υιοθετούν και μη παντρεμένα άτομα
4. Η ομοφυλοφυλία δεν στειρώνει
5. Αυτό το τίμημα που λες ποιος το καθορίζει???
6. Ξεχνάς κάτι πολύ βασικό ότι υπάρχουν πολλά παιδάκια που μεγαλώνουν σε συνήθως άθλιες συνθήκες και τα οποία έχουν ανάγκη από αγάπη
και ότι πολλά ετερόφυλα ζευγάρια με βιολογικά τέκνα είναι εντελώς ακατάλληλα για γονείς

Με σύγχυσες μεσημεριάτικα

Athina
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Συγνώμη για τα ορθογραφικά λάθη αλλά τα νευράκια τσατάλια.

frabala
Επισκέπτης
Συμμετέχων
frabala

Μετραει η ουσια, του 6 ειδικοτερα

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Α, μα το τίμημα είναι επειδή τολμά κανείς να έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και φύλο από αυτό που τ@ απέδωσε κάποιος άγνωστος, όταν γεννήθηκε. Δια του γυμνού οφθαλμού και μηδενός παραπάνω χαρακτηριστικού πέραν των ορατών γεννητικών οργάνων. Χωρίς να τ@ ξέρει, χωρίς να ξανασχοληθεί μαζί τ@ ποτέ.

ank1986
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Φοβήθηκα

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Κουράγιο. Για κάτι τέτοιες στιγμές υπάρχει η αγκαλιά του Αμπα.☺️

frabala
Επισκέπτης
Συμμετέχων
frabala

Υπαρχουν και ετεροφυλα ζευγαρια που εκ φυσεως δεν γεννουν παιδια, αυτα τα ξεχασες, ε;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

κλαπ κλαπ κλαπ!

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

“Σε περιπτώσεις ωστόσο οργανικής αδυναμίας, ανεπάρκειας ή προβλήματος μπορούν να προχωρήσουν σε υιοθεσία υπό προϋποθέσεις.” Εμμ, τι; (Αγγλιστί lolwhut?) Ποιος στο είπε αυτό; “Τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια εκ φύσεως δεν γεννούν παιδιά. Η υιοθεσία με ποιο τρόπο μπορεί να δικαιολογηθεί σε αυτή την περίπτωση? Μόνο αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφυλία καθεαυτή ως ανεπάρκεια, ασθένεια, πρόβλημα.” Αυτό που λες θα είχε βάση, αν όντως μόνο ζευγάρια με “οργανική αδυναμία, ανεπάρκεια ή πρόβλημα” μπορούσαν να προχωρήσουν σε υιοθεσία. Επειδή όμως δεν υπάρχει καμία τέτοια προϋπόθεση, η όλη “λογική” σου πάσχει, και τελικά το πρόβλημα το έχεις εσύ. Την επόμενη φορά που θα κάνεις ένα… Διαβάστε περισσότερα »

frabala
Επισκέπτης
Συμμετέχων
frabala

Επισης εξισωσες τους ομοφυλοφιλους με τους εγκληματιες. Αθανασιε Λενη, εσυυυ;

Macho Pony
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Macho Pony

οχι βρε, αυτος μας φτυνει κιολα για να μη μας ματιασει!