Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλω όταν τον βλέπω να μην τρέμω

Ξαφνικά τον είδα και μου κόπηκαν τα πόδια. Αυτό που σε πιάνει ταχυκαρδία, ιδρώνεις και το μόνο που θέλεις είναι να τον αρπάξεις; Ε αυτό

Τώρα που στα γράφω το μυαλό μου έχει γίνει πουρές. Απλά επειδή τον είδα. Χειροκροτώ τον εαυτό μου (ειρωνεύομαι). Γνωριστήκαμε πριν 1 χρόνο. Ελεύθερη εγώ. Ήταν συνεργάτης στο γραφείο το οποίο εργάζομαι, ΕΥΤΥΧΩΣ όχι άμεσα μαζί του. Μου άρεσε από την αρχή. Του άρεσα και εγώ. Θα μου πεις πού το ξέρεις; Δεν το έκρυβε. Στην αρχή η σχέση μας ήταν ένα small talk όποτε βρισκόμασταν στο γραφείο (τυχαία), μετά το τυχαία έγινε επίτηδες (και από τις δύο πλευρές) και καταλήξαμε να πίνουμε κάθε πρωί μαζί καφέ και να τα λέμε. Τα λέγαμε ωραία, υπήρχε επικοινωνία, χιούμορ. Μετά ο καφές έγινε ανταλλαγή τηλεφώνων, μηνύματα και ραντεβού μετά την δουλειά για καφέ ή φαḯ, βόλτες με την μηχανή, πιασίματα, φιλάκια. Σεξ δεν πρόλαβε να γίνει. Όλα τέλεια θα πεις, προχωρούσατε. Όχι, θα πω. Δεν μου είχε πει ποτέ ότι είχε κοπέλα. Πολλά χρόνια. Το έμαθα τυχαία, αναφέρθηκε σε συζήτηση συναδέλφων στο γραφείο, που ήμουν παρούσα χωρίς να συμμετέχω. Στο γραφείο κανείς δεν ήξερε / ξέρει τίποτα από τα παραπάνω. Θα προσπεράσω την περίοδο των νεύρων και της στεναχώριας που πέρασα. Δεν είχα/έχω καμία όρεξη να μπλεχτώ σε μία τέτοια κατάσταση, για πολλούς λόγους. Επέλεξα να ξεκόψω. Δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία να εξηγήσω το γιατί. Φυσικά το κατάλαβε, φυσικά με έψαξε, φυσικά συνέχισε να μου στέλνει μηνύματα. Είναι προφανές, για να σας προλάβω, το ότι ο άντρας αυτός με ήθελε αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να είναι ειλικρινής μαζί μου. Δεν με ήθελε όσο και όπως τον ήθελα εγώ. Όλα καλά, κανένα δράμα. Δηλαδή αρκετό δράμα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος. Η ερώτηση τώρα. Έχει περάσει αρκετός καιρός που δεν βρισκόμαστε ούτε τυχαία (φρόντισα γι’ αυτό αργά και βασανιστικά), δεν μιλάμε και ΤΣΟΥΠ σήμερα τον είδα. Αυτό δεν μπορούσα να το προβλέψω. Και μου κόπηκαν τα πόδια. Αυτό που σε πιάνει ταχυκαρδία, ιδρώνεις και το μόνο που θέλεις είναι να τον αρπάξεις; Ε αυτό. Ήταν κόσμος μπροστά, χαιρετηθήκαμε ως γνωστοί, είπε μια μπαρούφα για το πόσο όμορφη είμαι (όταν δεν ήταν οι άλλοι μπροστά), καθόταν και με χάζευε (έλεος) και χωριστήκαμε, επειδή έφυγα. Και έμεινα με το άρπαγμα. Δεν θα κάνω τίποτα, δεν θέλω. Θέλω να μην τρέμω όταν τον βλέπω και να μην τον θέλω τόσο. Πότε θα γίνει αυτό;

 

Δεν ξέρω αν αντιστρέφεται η καταπίεση που έχεις επιβάλει στον εαυτό σου για να είσαι «κυρία». Σε έχει φάει ήδη, το σώμα σου άρχισε να επαναστατεί.

Στο γραφείο κανείς δεν ήξερε, εσύ ποτέ δεν είπες, ξέκοψες χωρίς να πεις γιατί (!!!!!!), «κανένα δράμα», έκανες ό,τι μπορούσες ώστε να μην τον δεις (σιωπηλά, αθόρυβα και βασανιστικά).

Αλλά τον είδες.

Κράταγες την αναπνοή σου για ένα πεντάλεπτο, και τώρα ρωτάς γιατί ζαλίζεσαι.

Ξέρω γιατί τα κάνεις όλα αυτά. Γιατί αυτό σου έμαθαν ότι είναι αξιοπρέπεια. Και μου έρχεται να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Δυστυχώς, λίγο ακόμα, και θα το κάνεις εσύ. Δεν υπάρχει λογικό επιχείρημα που δικαιολογεί γιατί θεωρείς αυτονόητο να μην μπαίνεις στην διαδικασία να ξεμπροστιάζεις κάποιον που σε κορόιδεψε. Αν δεν σε ένοιαζε καθόλου, οκ. Θα ήταν αυτή η εξήγηση. Αλλά και αν δεν σε ένοιαζε καθόλου, σκέψου το εξής: ποιον εξυπηρετείς όταν τον αφήνεις να πιστεύει ότι δεν κατάλαβες το δούλεμα; ΠΟΙΟΝ; Αυτό που κατάφερες είναι να σου λέει πόσο όμορφη είσαι. Αυτό ήθελες να γίνει;

Δεν είναι ανωτερότητα να καταπίνεις τον θυμό σου μέχρι να μπλαβιάσεις. Δεν είναι ανωτερότητα να αποφεύγεις όοοολες τις δυσάρεστες συζητήσεις. Δεν είναι ανωτερότητα να υποφέρεις σιωπηλά και αθόρυβα. Ανωτερότητα είναι να μην κοροϊδεύεις κανέναν, και σε αυτή την ιστορία, αυτή που είχε καθαρό κούτελο, ήσουν εσύ. Ήσουν η ανώτερη. Τώρα, δεν ξέρω τι είσαι. Είσαι η ανώτερη στις καρδιές μας. Δεν ξέρω αν σου φτάνει.

Αν δεν κάνεις τίποτα, δεν ξέρω αν θα σου περάσει το τρέμουλο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

72 points
Upvote Downvote

17
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
Διαλεχτή ΚιούσηLouOcelotoςΣουσουράδα Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Με ένα ωραίο ξεχεσμα θα σου φύγει και το τρέμουλο και κυρίως τα νεύρα. Δοκιμασμένα πράγματα όχι από μένα , από μια φίλη μου δε την ξέρετε.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Και μια δική μου φίλη επίσης. Που ακούστηκε σε περίπου τρία οικοδομικά τετράγωνα, αλλά πήρε μια ανακούφιση που δεν περιγράφεται.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Επειδή εγώ ακόμα καφέ δεν ήπια, άντε οι άλλοι αναφέρανε κάποια κοπέλα, αυτός το επιβεβαίωσε; Όχι γιατί θα μπορούσε να χει χωρίσει ο άνθρωπος ας πούμε και να μην έχει δώσει και ραπορτο. Α ναι, και έτσι όπως εξαφανίστηκες και έκοψες μόνο το μήνυμα που ήθελες να περάσεις δεν πέρασες. Δεν είναι ανωτερότητα όταν ο άλλος κάνει μαλάκια εσύ να το παίζεις κοντέσσα Βαλεραινα και ότι τίποτα δε σε αγγίζει.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Παρά πολύ ωραία και απελευθερωτική απάντηση. Και εγώ ήμουν σαν εσένα, εξακολουθώ σε κάποιες περιπτώσεις να είμαι. Στην προσπάθεια να είμαι τέλεια, ανώτερη, να μην μπορεί κανείς να μου προσάψει το οτιδήποτε, δεν μίλαγα, αποχωρούσα διακριτικά και αθόρυβα όπως λες, και έβραζα μόνη μου από θυμό, στενοχώρια, έρωτα, η λίστα ήταν ατέλειωτη. Μέχρι που σταμάτησα να καταπιέζω όλα μου τα αισθήματα, άρχισα να αντιμετωπίζω όσους με πλήγωναν ή με κορόιδευαν και ω τη μαγεία, άρχισα να νιώθω πολύ καλύτερα, δεν κολλούσα σε καταστάσεις τελειωμένες στον φυσικό κόσμο αλλά στο μυαλό μου ακόμα ενεργές γιατί θα είχαν ειπωθεί όσα έπρεπε να… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Για να μην τον θέλεις θα πρέπει να καταλάβεις ότι η περιγραφή δεν είναι “σε ήθελε, αλλά όχι αρκετά για να είναι ειλικρινής”, αλλά ήθελε να έχει και κοπέλα και δεύτερη κοπέλα και να σας κοροϊδεύει και τις δύο. Δεν το λέω για να σου στρίψω το μαχαίρι στην πληγή, αλλά γιατί αυτός είναι. Έμαθε ότι μπορεί να είναι έτσι, μάλλον επειδή μέχρι τώρα τη βγάζει καθαρή.
Όταν θα του τύχει κανα-δυο φορες να φλερτάρει και μετά να μάθει η κοπέλα ότι έχει σχέση και τον ξεχ3σει, μπορεί να μαζευτεί κάπως.

CopyPaste
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Αν το τρέμουλο σε πιάνει από τα νεύρα σου επειδή σου φέρθηκε σκάτα τότε συμφωνώ με την Λένα 100%. Παίζει όμως να σε πιάνει επειδή δεν τον έχεις ξεπεράσει, επειδή νιώθεις έλξη για αυτόν κ τα όνειρα που κάποτε έκανες ακόμα δεν έχουν φύγει από το μυαλό σου. Πρέπει να τον απομυθοποιήσεις, βγάλτον από το βάθρο που τον έχεις κ παραδέξου στον εαυτό σου πόσο λίγο άνθρωπος για σένα είναι, πόσο υποκριτής κ ψεύτης. Δεν τον γνώρισες για το ποιός είναι αλλά για το ποιός σου πλάσαρε ότι είναι κ για αυτό που έφτιαξες μέσα στο μυαλό σου. Αυτό που… Διαβάστε περισσότερα »

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Όταν ξανβρεθέιτε μόνοι πες του κατευθειαν: “Γιατι δεν μου είπες οτι εχεις σχεση;” χωρις να κρυβεις τον θυμο σου. Αν η απαντησξ δεν ειναι ικανοποιητικη λες “μην με ξαναενοχλησεις”. Μην ντραπεις να δεξεις τα συναισθηματα σου, αυτος θα επρεπε να ντρεπεται

Μπούκλα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, το τρέμουλο δεν οφείλεται στο θυμό της, ή έστω οφείλεται πολύ λιγότερο στο θυμό της. Οφείλεται στο ότι τον θέλει ακόμα. Προσωπικά, θα λειτουργούσα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με σένα, αγαπητή γράφουσα, και σε μια παρόμοια περίπτωση που έχω ζήσει, έχω πράγματι λειτουργήσει με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Βέβαια, το ότι αποφάσισες να απομακρυνθείς και να μην το συνεχίσεις, δυστυχώς δε συμβαδίζει με τα όποια συναισθήματα ανέπτυξες, όπως και με την επιθυμία σου που έμεινε ανολοκλήρωτη. Αυτά, σε συνδυασμό με το τσούξιμο/πόνο που σου προκάλεσε η εξαπάτησή του, δημιουργούν μέσα σου ένα εκρηκτικό μίγμα. Δεν ξέρω… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Τι θράσος το τομάρι! Θα σου περάσει το τρέμουλο όταν συνειδητοποιήσεις ότι αντί να στεναχωρίεσαι ή να αποφεύγεις τα συναισθήματά σου, πρέπει να θυμώσεις επιτέλους. Να θυμώσεις που ο τύπος αυτός τελικά έκανε το κέφι του, το φλερτάκι του (πολλά χρόνια κιόλας!) και αντί να φάει ξεγυρισμένο βρισίδι, μόλις σε είδε σου είπε κιόλας πόσο όμορφη είσαι, το χειριστικό ζώον. Αν δεν μπορείς να τον ξεμπροστιάσεις έστω και τώρα, τουλάχιστον κάνε αυτό που έκανα κι εγώ (και κάνω ακόμα μερικές φορές), ρίξε ένα βρισίδι στον αέρα όταν είσαι μόνη σου, ξέσπασε κάπως, είναι ανακουφιστικό. Θα σταματήσεις να τρέμεις, μόλις καταλάβεις… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σε νιωθουμε φιλη…καπως ανωμαλα μαθαμε να υπομενουμε τον πονο βουβα (τι ποιος πώς και γιατι δεν ξερω)…σπασε την αλυσιδα ομως που κανει τη γυναικα να ναι lady οπως πολυ ωραια τα ειπε η Λενα.

seb
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν δεν αντιδράσεις δεν θα ησυχάσεις…εχει δίκιο η Λένα.Τον διευκολύνεις τόοοοοσο πολύ για να συνέχίσει αν παιζει το παιχνίδάκι του ..έλεος..δεν είναι συμπεριφορά κυρίας αυτή ειναι συμπεριφορά κοροιδου για δουλεμα για αυτο και εξακολουθεί να σε δουλεύει..αντέδρασε άμεσα σε προσωπκό επίπεδο και με καθόλου ευγένεια θα συνιστούσα..στο θράσος πρέπει να απαντάς με θράσος..