Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλω να βάλω το σπίτι στο airbnb αλλά φοβάμαι μην με κλέψουν

Α-μπα, μια χαρά θα νοίκιαζα το σπίτι μου μέσω airbnb. Tους τοίχους δεν τους φοβάμαι, τα έπιπλα ούτε, τα αξεσουάρ και τα σκεύη ούτε. Δεν θα ασχοληθεί με αυτά ο πελάτης. Όμως, φοβάμαι για την 4 x 2,7μ βιβλιοθήκη μου, με διπλό βάθος, που είναι τιγκαρισμένη, και με έχει πιάσει μια ανησυχία πως άνετα μπορεί ο οποιοσδήποτε να ζουλάρει 3-4 ή και περισσότερα χωρίς να το αντιληφθώ -εγκαίρως τουλάχιστον. Μην πεις νοίκιαζε μόνο σε ξένους, έχω και ουκ ολίγα ξενόγλωσσα. Άλλος χώρος να τα μετακομίσω τόσα βιβλία δεν υπάρχει. Πως θα κοιμάμαι ήσυχη; Ιδέες

Είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρεις, κάνοντας το σπίτι σου Airbnb, και φοβάμαι ότι δεν είσαι πλήρως προετοιμασμένη για το τι σημαίνει αυτό. Αν όντως το κάνεις, τα βιβλία θα είναι το τελευταίο που θα σε ενδιαφέρει στο τέλος.

Δεν αγαπάνε πάντως όλοι τόσο πολύ τα βιβλία ώστε να τα κλέβουν.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

25 points
Upvote Downvote

30
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
11 Θέματα σχολίων
19 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
HaifischnetsterngintonikΜαριάννα Θ.Βραστά λαχανικά Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
stern
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

thieves don’t read and readers don’t steal

gintonik
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι είπες τώρα! Βέβαια υπάρχει και η κλέφτρα των βιβλιων, αλλα απo αυτήν η κλεψιά είναι πιο καλοδεχούμενη

stern
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν είναι δικό μου το ρητό, το έκλεψα🙄
Βιβλία όμως δεν κλέβω!!

Φρύνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μπορείς να βαλεις μια επιγραφή ότι μπορούν να διαβάσουν τα βιβλία όσο είναι στο χώρο σου και αν θέλουν να γράψουν κάποια κριτική για κάποιο βιβλίο στο βιβλίο επισκεπτών. Έτσι θα δώσει την εικόνα ότι έχεις πλήρη έλεγχο του τι κρύβεις εκεί μέσα αλλά και θα το εκτιμήσουν ως υπηρεσία. Αν θες όντως να έχεις πλήρη έλεγχο, θα πρέπει να κάνεις αρχειοθέτηση, και μια λίστα με συγγραφέα και όνομα βιβλίου η οποία θα είναι προσβάσιμη στους καλεσμένους σου για να μπορούν ακόμη πιο εύκολα να βρουν κάποιο βιβλίο. Θέλει δουλεία να τα χωρίσεις αλφαβητικά άμα είναι τόσα πολλά, αλλα για… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Μάλλον θα πρέπει να βρεις άλλον τρόπο για να λες σε παντελώς αγνώστους “Κοιτάχτε πόσο καλλιεργημένη είμαι”. Να το γράφεις στο ίντερνετ ας πούμε…

sktpsx
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

το ιδιο σκεφτηκαμε.. σκεψου κοκκινο!

@Σχολιάστρια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γιατί τόση κακία;Τόσο απίθανο είναι ο άνθρωπος να έχει μια μεγάλη συλλογή απο βιβλία και να φοβάται μην κάποιο κλαπεί; Μαλλον θα πρέπει να βρείς άλλον τρόπο για να λες σε παντελώς άγνωστους “Κοιτάχτε πόσο κακιασμένος είμαι”.Να το γράφεις στο ίντερνετ ας πούμε…

Fractal
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Απορώ με τα σχόλια που τη λένε στους ερωτώντες ότι καυχιούνται για τον όποιο λόγο. Λες και ξέρουμε ποια είναι. Είναι μία τυχαία διαβασμένη γυναίκα. Ε, και;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γυάλινα φύλλα στην πρόσοψη της βιβλιοθήκης με κλειδαριά. Εναλλακτικά εξωτερική αρίθμηση όλων των βιβλίων και μικρός έλεγχος πριν την αναχώρηση του πελάτη. Καλό θα ήταν να μην αφήσεις στο σπίτι τίποτα που έχει αξία ή είναι αναντικατάστατο. Ακόμα και αν χρεώνεις υψηλές τιμές έχε ακριβά έπιπλα αλλά όχι σημαντικά αντικείμενα. Τέλος, να κοιτάς το score των guests σου και πριν έρθουν να βγάζεις τα σημεία κλειδιά φωτογραφία που θα τους αποστέλλεται και θα επιβεβαιώνουν ότι έτσι το παρέλαβαν, ώστε πριν φύγουν μπροστά τους να βγάλεις φωτογραφίες για όποια απώλεια ή καταστροφή.

ollandeza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πριν κάποια χρόνια έκλεισα ένα airbnb στο Μιλάνο. Ο τύπος εκτός το ότι είχε ένα πανέμορφο (για τα δικά μου δεδομένα) σπίτι, είχε μια φοβερή συλλογή από δίσκους. 2 βιβλιοθήκες ολόκληρες με δίσκους. Η πρώτη μου σκέψη ήταν: ξέρει τι δίσκους έχει και τους τσεκάρει κάθε φορά που φεύγει κάποιος από το σπίτι; Τώρα θα μου πεις δεν εκτιμούν όλοι τους δίσκους ούτε την ροκ μουσική. Αντίστοιχα δεν εκτιμούν όλοι τα βιβλία. Γιατί να σου πάρει κάποιος τα βιβλία; θα πρέπει και να διαβάζει και να του αρέσουν το ίδιο είδος βιβλία. Δεν υπάρχει κάποιος χώρος να τα βάλεις (ντουλάπι… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αρχικά οποίος έχει δίσκους δεν ακούει μόνο ροκ, επίσης δεν το λέει ροκ, και άμα τον αποκαλέσεις ροκά ή του πεις για ροκ, να ξέρεις ότι έχεις μπει σε μαύρη λίστα. Ο όρος ροκ είναι για το mainstream ραδιόφωνο. Επίσης πολλοί δίσκοι είναι τεράστιας αξίας και κοστίζουν μερικά χιλιάρικα. Αλλά ακόμα κι αν μιλάς για δίσκους που δεν είναι αμύθητης αξίας, δεν είναι ανάγκη να ακούς κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής για να πάρεις έναν δίσκο να τον ακούσεις. Τον παίρνεις για να τον πουλήσεις από κάποια πλατφόρμα, ή σε κάποιο δισκάδικο. Πολλοί μεταχειρισμένοι δίσκοι έχουν κλαπεί από κάπου. Ανοίξανε σπίτι… Διαβάστε περισσότερα »

ollandeza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Jelly Roll, μίλαγα για τον συγκεκριμένο ο οποίος είχε μόνο ροκ δίσκους και υποψιάζομαι ότι πολλοί κόστιζαν και αρκετά! Συμφωνώ απόλυτα για τους δίσκους και την αξία τους για αυτό και το έφερα σαν παράδειγμα. Κατανοώ για τα βιβλία ότι μπορεί να είναι και σπάνια ανάμεσα σε αυτά που έχει, πρώτες εκδόσεις κλπ για αυτό έθεσα και το ερώτημα αν μπορεί να τα κλειδώσει κάπου. Όσον για την αναφορά στον όρο ροκ, θα διαφωνήσω 🙂

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αν πάρεις τέτοια απόφαση θα χρειαστεί να πάρεις από τη βιβλιοθήκη σου όσα βιβλία είναι αναντικατάστατα για σένα. Σαφώς και αν κάποιος έχει αϋπνίες και είναι και βιβλιόφιλος, θα πάρει να διαβάσει κάτι και αν είναι καλό θα το ”δανειστεί΄΄ να το διαβάσει και στο ταξίδι. Άσε λοιπόν βιβλία που δε σε νοιάζει και τόσο να τα πάρει κάποιος, πχ όλα αυτά τα μυθιστορήματα που τα διαβάζουμε και μετά τα ξεχνάμε, δες το και ρομαντικά, θα κάνουν ένα ταξίδι κι αυτά! Η εναλλακτικά ονόμασε ένα τμήμα της βιβλιοθήκης σου ως ”δανειστική ” και προέτρεψε τους καλεσμένους σου να πάρουν από… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ζόρικο πράγμα το Airbnb. Ξέρω άνθρωπο που οπότε είναι να λείψει καιρό διαθέτει έτσι το διαμέρισμα του και ξέρω το λούκι που τραβάει για να το ετοιμάσει για τους επισκέπτες και φυσικά για τον εαυτό του. Καθαρίζει μέχρι και τους διακόπτες. Και πάλι καλά που υπάρχει αποθήκη εκτός σπιτιού για να μαζεύει τα προσωπικά του αντικείμενα εκεί. Αλλά έχει δώσει πολύ χρήμα για να προστατεύει κάποια έπιπλα ή το κρεβάτι του… Το σκεφτόμουν κι εγώ, αλλά επειδή δεν έχω τις ίδιες δυνατότητες, άλλαξα γνώμη.

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ψυχαναγκασμός είναι αυτός να δίνει κανείς το σπίτι του για ενοικίαση παρόλο που ανησυχεί για τα αγαπημένα πράγματα που αφήνει μέσα στο σπίτι του. Δεν μπορεί απλά να το κλείσει και να το ανοίξει όταν επιστρέψει; Παρέχουν οι ενοικιαστές κάποιου είδους φύλαξη από διαρρήκτες; Πόσο μπορεί να εμπιστευθεί κανείς αγνώστους για να τους βάλει μέσα στο σπίτι του και να φύγει;

δήθεν
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κλείδωσε κάπου αυτά που είναι μεγάλης αξίας είτε χρηματικής, είτε συναισθηματικής. Για τα υπόλοιπα θα πάρεις ένα ρίσκο. Στη χειρότερη, δες το θετικά. Τα βιβλία είναι για να διαβάζονται, θα βοηθήσεις να αυξηθούν οι αναγνώστες 🙂 Θα μπορούσες επίσης να βγάλεις φωτογραφίεςσ τις ράχες των βιβλίων όπως είναι στη βιβλιοθήκη. Θα είναι πιο εύκολο έτσι να δείς τι λείπει. Επίσης ένας φίλος με υπερτεράστια βιβλιοθήκη διατηρεί σύστημα οργάνωσης αντίστοιχο με κανονικής βιβλιοθήκης. Δεν εννοώ οτι βάζει χαρτάκια στα βιβλία, εννοώ οτι τα έχει τακτοποιήσει με αντίστοιχο τρόπο. Και έχει και εφαρμογή στον υπολογιστή για την αρχειοθέτηση τους. Πολύ ακραίο κατα… Διαβάστε περισσότερα »

no-no
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Σίγουρα θα πρέπει να ασφαλίσεις τα πράγματά σου. Επίσης μπορείς να βάλεις λουκέτα σε κάποια ντουλάπα ή ένα δωμάτιο ή αποθήκη και να τοποθετήσεις εκεί τα πράγματα αξίας, πχ σπάνιες εκδόσεις.

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Μπορεί κάποιος επισκέπτης να σου κλέψει ένα βιβλίο αλλά πραγματικά δε νομίζω να γίνεται συχνά. Εξάλλου, νομίζω μπορείς κι εσύ μετά να τους σκοράρεις αρνητικά, έτσι δεν είναι;
Εγώ πιο πολύ θα ανησυχούσα μη γυρίσουν πορνό στο σπίτι μου και συμβάλω με τον τρόπο μου στην πορνεία (οι επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν στο ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκδιδομένων γυναικών, τουλάχιστον στην εκκίνηση της έκδοσής τους, τελούν κάτω από την ομηρία trafficking).

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι σχέση έχει το πορνό, με την πορνεία, το trafficking και το airbnb; Πορνό με το ζόρι δεν είναι εύκολο να γυρίσεις, εκτός αν τελεί υπό την επήρεια ουσιών το άτομο, πρέπει αναγκαστικά να δώσει συγκατάθεση. Αν μιλάμε και για κανονικά γυρίσματα κι όχι ερασιτεχνικό που μπορεί να κάνει ο καθένας μας, θα υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που θα αντιληφθούν την μη συναίνεση. Επιπλέον, όποιος κάνει πορνό δεν εκδίδεται ούτε απαραίτητα κινδυνεύει για κάτι τέτοιο. Ακόμα, τα θύματα trafficking τα πάνε σε μέρη ασφαλή και κρυφά. Δεν τους συμφέρει να δηλώσουν την ύπαρξή τους ή να τα πηγαίνουν από εδώ… Διαβάστε περισσότερα »

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Ε, εμένα με απασχολεί πολύ η πορνεία, τι να κάνουμε τώρα;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Μα τι σχέση έχει με το θέμα ο προβληματισμός που έθεσες; Θα μπορούσες να συνδέσεις την πορνεία με οποιαδήποτε ανάρτηση, άμα το δούμε έτσι. Elaborate.

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Άλλο ταινία πορνό, άλλο πορνεία. Μήπως φοβάσαι μήπως οι γνωστοί σου δουν σε τσόντα το σπίτι σου;

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Στο εξωτερικό απ ότι ξέρω συνέβαινε συχνά οι εκδιδόμενες (και οι εκδιδόμενοι)να ενοικιάζουν ένα AIRBNB για να πάνε με τον πελάτη για ένα βράδυ, και το επόμενο σε άλλο .Μάλλον έτσι δε φαίνονταν και δε στιγματίζονταν εύκολα στην πιάτσα ,ίσως να απέφευγαν και τον μεσάζοντα που τους έπαιρνε ποσοστά, την αστυνομία κτλ Αυτό αποτελούσε πρόβλημα βέβαια για τους ιδιοκτήτες και ‘έψαχναν έναν τρόπο να το ελέγξουν.Οι κριτικές των ιδιοκτητών για τους ενοικιαστές είναι σημαντικές πια, ε σε κανέναν δεν αρέσει να χρησιμοποιείται ο χώρος του για τέτοιον σκοπό, έτσι δεν είναι;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν ισχύει αυτό που λες Τόνια, τότε είναι ακριβώς το ανάποδο από αυτό που περιγράφει η Μαριάννα. Προστατεύει τις γυναίκες που είναι στην πορνεία και το πορνό παραμένει άσχετο μαζί με το trafficking. Τέλος, δεν έχεις τρόπο να ελέγξεις τι συμβαίνει στο σπίτι (εκτός αν η εμφάνιση των ατόμων ή του χώρου κατόπιν το δηλώνει απερίφραστα). Κι άσχετα αν θα σου άρεσε ή όχι δε μπορείς να το αποκλείσεις. Όταν νοικιάζεις ένα χώρο επιλέγεις ποιον θα βάλεις μέσα, αλλά δε θα του πεις κι τι θα κάνει. Στο κάτω κάτω ποια η διαφορά να έρθει ένα ζευγάρι να κάνει σεξ… Διαβάστε περισσότερα »

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Nομίζω ήμουν σαφής στο πρώτο σχόλιο. Η διαφορά είναι στο εξής: Όταν κάνει σεξ ένα ζευγάρι στο σπίτι μου, δεν μιλάμε για εξαναγκαστική πορνεία. Κι επαναλαμβάνω το ίδιο που έγραψα παραπάνω: οι επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν στο ότι το μεγαλύτερο μέρος των εκδιδομένων γυναικών, τουλάχιστον στην εκκίνηση της έκδοσής τους, τελούν κάτω από την ομηρία trafficking! Δηλ ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών που συμμετέχουν στην πορνεία, είναι θύματα trafficking, ενώ ακόμη και για τις υπόλοιπες, ενώ στηρίζω τις ιερόδουλες, δε στηρίζω με τίποτα το θεσμό της πορνείας γιατί για μένα είναι η υπέρτατη εκμετάλλευση της γυναίκας από την πατριαρχία. Δε φτάνει… Διαβάστε περισσότερα »

Haifischnet
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Haifischnet

Αν πρόκειται περί συναινούντων, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Και τα ξενοδοχεία δεν προσφέρονται για τέτοια δουλειά;

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Σιγά μη γυρίσουν και snuff και έρθει να τους ψάχνει ο Νίκολας Κέιτζ.

Βραστά λαχανικά
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ναι, θέλει προσοχή. Όταν είχε πρωτοξεκινήσει και είχα κάνει μερικά ταξίδια στο εξωτερικό, θυμάμαι που οι hosts μας έλεγαν ‘δείτε ότι dvd θέλετε από τη συλλογή μας’. Διαλέγουμε να δούμε το West Side Story, ανοίγουμε το βράδυ να δούμε την ταίνία και βλέπουμε ότι ήταν άδεια η θήκη. Άρον άρον το επιστρέψαμε στη βιβλιοθήκη τους για να μη νομίσουν ότι το είχαμε βουτήξει εμείς.