Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλω να τους καταγγείλω αλλά με απειλούν

Ποια είναι η λύση;

Ένα ίδρυμα.. εικόνες παραμέλησης και κακοποίησης. Μαζεύεις κάποια λίγα στοιχεία δεν μπορείς κ παραπάνω… Και όταν λες κ δείχνεις τι συμβαίνει σε διώχνουν… Σε απειλούν…σου επιτίθονται πρώην συνάδερφοι και άλλα πολλά. Και σου λέει η διοίκηση ότι αν πας στον εισαγγελέα θα σε εξαφανίσω από προσώπου γης. Και έμεινα να μην ξέρω τι να κάνω… Αυτοί έχουν χρήμα και εξουσία… Είναι κράτος και δεν φοβούνται τίποτα. Και εγώ ξέρω ότι αν μιλήσω κινδυνεύω να κατηγορηθω κ να μου στήσουν κατηγορίες και άλλα… Σκέψου ότι οι καποιοι από τους πρώην συναδέλφους που έχουμε καλές σχέσεις κρύβουν πως μιλάμε γιατι φοβούνται μην απολυθούν.

 

Πρέπει να μιλήσεις με δικηγόρο.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

37 points
Upvote Downvote

Total votes: 41

Upvotes: 39

Upvotes percentage: 95.121951%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 4.878049%

Σχολιάστε
  • Δεν συμφωνώ, ότι αυτές οι απειλές δεν έχουν βάση. Για την ακρίβεια ΕΠΕΙΔΗ έχουν βάση πρέπει οποιαδήποτε να μιλήσεις με δικηγόρο. Σε πολύ δικό μου άνθρωπο και φυσικά μετά από καταγγελίες για πολύ σοβαρά θέματα -εννοείται πως πριν τις καταγγελίες δέχτηκε κάθε είδους απειλές για να μην προχωρήσει- πήγε αστυνομία στην δουλειά της μετά από τηλεφώνημα από τον προϊστάμενο με την κατηγορία ότι είχε κλέψει έγγραφα. Η αστυνομία πήγε, έγινε ένας χαμός, φυσικά δεν βρήκαν τίποτα και συνέχισαν σε αυτό το κλίμα για καιρό. Δυσμένεις μεταθεσεις, αναφορές ότι ήταν στο χέρι τους. Τώρα 3 χρόνια μετά ακόμα περιμένει να δικαστεί η μηνυση που κατέθεσε εις βάρος τους για την κατηγορία της κλοπής που της φόρτωσαν. Θέλει αντερα αλλά γίνεται με έναν καλο δικηγόρο. Μπράβο σου για την ανάγκη σου να αλλάξεις κάτι που είναι σάπιο. Δεν το κάνουν όλοι.
   81   1
   • Θέλει άντερα και πολλά λεφτά για να πληρώσεις τον καλό ή μέτριο δικηγόρο, που θα κάνει το δικαστικό αγώνα. Κοινώς αν υποθέσουμε τουλάχιστον (στην καλύτερη περίπτωση) δύο ποινικά δηλαδή πρώτος και δεύτερος βαθμός και πάντα ανάλογα την κατηγορία, μιλάμε για πάνω από 2000 ευρώ. Αν τα ποινικά είναι περισσότερα που συνήθως είναι γιατί ο ένας κάνει μήνυση στον άλλο, ξεπερνά τα 5000………Αν βάλεις και αστικά δικαστήρια,,,αναλογίσου πόσα χρήματα χρειάζονται για να κάνει μία τέτοια κίνηση ένας μισθωτός
    26    1
 1. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς υπάρχει άνθρωπος που οχι μόνο δεν κάνει τη δουλειά του σωστά αλλά είναι τόσο διεφθαρμένος ώστε να έχει το θράσος να απειλεί όταν βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια.
  12  18
 2. Τιιιιι πάει να πει «θα σε εξαφανίσω από προσώπου γης»? Μου φέρνει στο μυαλό μαφία. Αν έχεις αποδεικτικά στοιχεία αυτής της απειλής, μπορείς να τους μπλέξεις πολύ πολύ χοντρά. Κανένας δικηγόρος εδώ να μας πει τις νομικές κυρώσεις του να απειλείς ζωή?
  22  1
 3. Θέλει άντερα και πολλά λεφτά για να πληρώσεις τον καλό ή μέτριο δικηγόρο, που θα κάνει το δικαστικό αγώνα. Κοινώς αν υποθέσουμε τουλάχιστον (στην καλύτερη περίπτωση) δύο ποινικά δηλαδή πρώτος και δεύτερος βαθμός και πάντα ανάλογα την κατηγορία, μιλάμε για πάνω από 2000 ευρώ. Αν τα ποινικά είναι περισσότερα που συνήθως είναι γιατί ο ένας κάνει μήνυση στον άλλο, ξεπερνά τα 5000………Αν βάλεις και αστικά δικαστήρια,,,αναλογίσου πόσα χρήματα χρειάζονται για να κάνει μία τέτοια κίνηση ένας μισθωτός
  8  0
 4. Γράφεις «ίδρυμα» , «κακοποίηση» και «απειλές» και κάνοντας,αναπόφευκτα,εικόνες στο μυαλό μου μου ανέβηκε η πίεση. Ούτε να φανταστώ μπορώ πως μπορεί να αισθάνεσαι εσύ που τα ζεις, ωστόσο, επειδή δε ζούμε και σε πρότυπο χώρας, ελπίζω να είσαι εξαιρετικά προσεκτική στις κινήσεις σου όσον αφορά στην ασφάλειά σου και στο τέλος εύχομαι να καταφέρεις να ξεσκεπάσεις τη σαπίλα που περιέγραψες.
  26  0
 5. σκιάχτηκα λίγο, μου ήρθαν εικόνες από ταινίες στο μυαλό, αλλά εκεί ήταν ταινίες, αυτό τι είναι; Το να μαγνητοφωνήσεις συνομιλίες και απειλές δε βοηθάει ή δε γίνεται αποδεκτό στο δικαστήριο; Επίσης άλλα αποδεικτικά όπως έγγραφα, μέιλ, στοιχεία για να στηρίξεις την κατηγορία σου έχεις; Νομίζω θέλει πολλή οργάνωση, απίστευτα αποθέματα θάρρους, υπομονής, αντοχής για τα όσα ακολουθήσουν και χρήματα φυσικά. Πρέπει να τα υπολογίσεις καλά, παρόλο που σε θαυμάζω απεριόριστα
  7  0
 6. Αγαπητή φίλη, η δική μου συμβουλή είναι αθόρυβα και συστηματικά να συγκεντρώσεις όσα περισσότερα στοιχεία μπορείς. Έπειτα αφού συμβουλευτείς δικηγόρο να καταθέσεις σε εισαγγελέα ότι έχεις. Αν πιστεύεις ότι αυτό δεν είναι ασφαλές για εσένα (ας μην κρυβόμαστε στην Ελλάδα ζούμε) σου προτείνω να δώσεις τα στοιχεία που έχεις σε έναν δημοσιογράφο. Επέλεξε μία από τις μεγάλες εφημερίδες που φιλοξενούν ρεπορτάζ και κρίνεις πως θα χειριστούν το ζήτημα με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Αν πρόκειται για δημόσιο ίδρυμα έχει μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Σου εύχομαι κουράγιο και δύναμη.
  11  0

Σχολιάστε