Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλω να κάνουμε παρέα αλλά δεν θέλω να ξαναπάω στο οδοντιατρείο της

Τα δόντια μου είναι σε κακό χάλι

Α, μπα καλησπέρα! Εδώ και πολλές μέρες με αποσχολεί ένα θέμα και θα ήθελα την γνώμη σου…Έχω μια ξαδερφή οδοντίατρο, με τη οποία κάνω παρέα. Η ίδια διατηρεί ιατρείο στην πόλη που κατάγομαι. Όλα αυτά τα χρόνια (τακτικά) πηγαίνω να μου ελέγξει τα δόντια. Όμως σχεδόν για ένα χρόνο είχα πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο δόντι για το οποίο όμως η ίδια δεν ανησυχούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να με πονέσει τόσο πολύ και να επισκεφθώ οδοντίατρο στην πόλη που εργάζομαι. Πηγαίνω στον καινούριο οδοντίατρο και μου λέει ότι τα δόντια μου είναι σε κακό χάλι (το συγκεκριμένο δόντι σώθηκε στο τσακ πριν χρειαστεί εξαγωγή) και πως χρειάζομαι οπωσδήποτε νέα σφραγίσματα, αντικατάσταση των παλιών, ενώ είναι απαραίτητο να κάνω 5 απονευρώσεις και μετά να βάλω θήκες. Πανικοβλήθηκα! Δεν είναι δυνατόν… και πάω και σε άλλους δυο οδοντιάτρους, ο ένας εκ των οποίων αναρωτήθηκε αν έχω δέκα χρόνια να επισκεφθώ οδοντίατρο. Έτσι αποφάσισα να φτιάξω όλα τα δόντια μου εδώ που εργάζομαι. Είναι γεγονός πως μέσω μιας ιδιότυπης συμφωνίας η ξαδέρφη μου δεν ζητούσε χρήματα και δεν έλεγε πόσο κοστίζει η δουλειά της. Δεν γνωρίζω αν αδιαφόρησε στην δική μου περίπτωση ή απλά δεν είναι καλή στην δουλειά της.  Το θέμα όμως είναι ότι έχω απογοητευτεί πλήρως  και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεδομένου ότι δεν θέλω να ξαναπάω στο οδοντιατρείο της, αλλά κάνουμε παρέα, πώς θα μπορούσα να προσεγγίσω το όλο θέμα? Λάβε υπ’ όψη σου ότι σαν άτομο παρεξηγείται εύκολα και δεν δέχεται την άποψη του άλλου.

Στόμα παπούτσι

Αναρωτιέμαι υπό ποιες συνθήκες θέλεις να συνεχίσεις να κάνεις παρέα με κάποιον που έφτασε την υγεία σου σε τέτοιο σημείο. Αδιαφορία ή ανικανότητα, έχει σημασία; Πολύ κακώς δέχτηκες την ιδιότυπη συμφωνία, αυτό ήταν μεγάλο λάθος, πρόσεξε να μην το επαναλάβεις, αλλά δεν λέω ότι φταις εσύ, το λέω για να προστατέψεις καλύτερα τον εαυτό σου στο μέλλον. Μου φαίνεται ότι είσαι εξαιρετικά υποχωρητική, περισσότερο από όσο είναι υγιές – στην κυριολεξία – όταν ξεκινάς μια τεράστια και δυσάρεστη και ακριβή περιπέτεια με τα δόντια σου, και αυτό που σε νοιάζει είναι αν θα παρεξηγηθεί.

Αν μη τι άλλο πρέπει να της πεις τι έγινε μήπως και συνέλθει και δεν καταστρέψει τα δόντια άλλου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

71 points
Upvote Downvote

23
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
πόντια ιντερνάσιοναλ💔broken heart💔bridgetjones19Βαλκυρία Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Σε καμια περίπτωση μην αμελήσεις την υγεια σου για το χατήρι οποιασδηποτε φιλίας. Στην έσχατη περίπτωση μπορείς: 1. Να αποκρύψεις το γεγονός ότι πηγαίνεις συστηματικά σε άλλο οδοντίατρο, ειναι βολικό μιας μένεις σε άλλη πόλη (με κίνδυνο να το καταλάβει όμως αν αλλάξεις κάτι στην πρόσθια περιοχή) 2. Να της πεις ότι σου ‘ετυχε κάτι επείγον (έσπασε ένα δόντι, απόστημα κτλ) και δεν μπορούσες να περιμένεις και πήγες “αναγκαστικά” σε οδοντίατρο στην πόλη διαμονής σου, καθαρά λόγω τοποθεσίας δηλαδή 😛 BTW είχα ασθενή που περίμενε να βγει ο κουμπάρος οδοντίατρος του στη σύνταξη (ο οποίος είχε κάνει κάποια σοβαρά λάθη… Διαβάστε περισσότερα »

latro
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Γιατί δηλαδή να μην πει την αλήθεια;
Η ξαδέρφη της είναι επικίνδυνη.
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει όλο να χαϊδεύουμε τ αυτιά για να μην παρεξηγηθεί ο άλλος.
Κάποια πράγματα τόσο σημαντικά πρέπει να λέγονται.
Δεν της έπαιρνε λεφτά αλλά τώρα θα πληρώσει όσα δεν πλήρωσε πριν x10 !

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Εγώ στη θέση της συναδέλφου, αν είχα κάνει τόσο τραγικές παραλείψεις θα ήθελα κάποιος να έρθει και να μου το πει. Και αν η ξαδέρφη είναι πολύ μικρή και άπειρη ακόμα, θα βοηθηθεί ΚΑΙ εκείνη αν το μάθει. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, επειδή γράφει η κοπέλα ότι φοβάται την παρεξήγηση, γι αυτό της πρότεινα τις εναλλακτικές.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

“Κάνε αυτό που πρέπει εγκαίρως, κανένας σοβαρός επαγγελματίας δε θα σε παρεξηγούσε.” Συμφωνώ απολύτως. Το αν η ξαδέρφη είναι εντάξει, θα φανεί από την αντίδραση της. Αν παρεξηγηθεί που πόνεσε και πήγε στο γιατρό και θα συνεχίσει μαζί του, μπορεί ωραιότατα να παρεξηγηθεί κι εκείνη, που δεν γίνεται κατανοητή και σεβαστή η επιθυμία της να φροντίσει για τα δόντια της όπως τη βολεύει. Νομίζω όμως ότι δίνονται υπερβολικές προεκτάσεις. Είχε ένα δόντι που ενοχλούσε, δηλαδή θα της έκανε απονεύρωση σε ενόχληση; Και αυτό το στο τσακ γλυτώσαμε την εξαγωγή, πόσο καραμέλα πια. Οκ, όμως, κάπως πρέπει να μη σε πονέσει… Διαβάστε περισσότερα »

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Ποτέ μα ποτέ δεν χρησιμοποιούμε τις παροχές ενός γνωστού ή φίλου δωρεάν, πάνω από την πρώτη φορά, αν εκείνος προσφερθεί. Ακόμη κι αν επιμένει. Έτσι θα μπορείς να ζητήσεις το λόγο εαν οι παροχές δεν είναι ικανοποιητικές. Τώρα να σου πω την αλήθεια, καλύτερα μην πεις τίποτα για το γεγονός ότι δεν βρήκες καλές τις τζαμπέ παροχές της ξαδέρφης. Αέρα έδωσες, αέρα πήρες, δυστυχώς. Ξέρω, είναι πιο άσχημο όταν είναι για υγεία, αλλά δεν πειράζει, όλα τα χρήματα που έκανες οικονομία από αυτά που δεν έδινες στην ξαδέρφη θα τα διαθέσεις στο νέο οδοντίατρο για να φτιάξεις τα δόντια σου.… Διαβάστε περισσότερα »

brightbird
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή όλο αυτό τον καιρό δε θα μπορούσε να σου πει ξέρεις τι; Δεν έχω χρόνο να σε δω ή να βρει μια δικαιολογία για να μη σε βλέπει χωρίς χρήματα; Και θώρησε προτιμότερο να σε αφήσει φαφούτα;; Να της μιλήσεις και να σκεφτείς αυτό που λέει η Λένα πολύ σοβαρά. Το ότι δεν παίρνει από λόγια και δεν δέχεται τη γνώμη άλλου είναι δικό της πρόβλημα, το να αφήνεις τους άλλους να σου δημιουργούν τέτοια προβλήματα χωρίς να μιλάς είναι δικό σου πρόβλημα.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Όταν κάποιος σου παρέχει υπηρεσίες χωρίς να σου ζητάει χρήματα, συνήθως τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Δεν ξέρω αν η ξαδέρφη σου είναι γενικά ασυνεπής ή απρόσεχτη στη δουλειά σου ή αν χειρίστηκε έτσι τη δική σου περίπτωση επειδή δεν την πλήρωνες. Φυσικά και δε θα ξαναπάς στο ιατρείο της αλλά μην περιμένεις να κάνετε παρέα και να είστε όπως πριν. Καταλαβαίνω ότι ίσως δε θέλεις να διαταράξεις τις οικογενειακές ισορροπίες αλλά 1ον δε φταις μόνο εσύ και 2ον δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

latro
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν μου βγάζει νόημα να είναι απρόσεκτη μόνο όταν δεν παίρνει λεφτά.
Πιστεύω πως είναι απρόσεκτη γενικά και βαριέται.
Δεν είμαι οδοντίατρος, αλλά ακόμα κ γω καταλαβαίνω όταν ένα δόντι ίσως χρειάζεται σφράγισμα. Δε νομίζω να είναι τόσο κακή στην δουλειά της που δεν το βλεπει, απλά μάλλον βαριέται.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έβλεπε ότι χρειάζεται σφράγισμα και σκεφτόταν ‘που να το κάνω τώρα και να πρέπει να ζητήσω και λεφτά’.. Το οποίο είναι χαζό και επικίνδυνο.

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

latro δεν ξέρω, μόνο υποθέσεις κάνω. Τείνω σε αυτό που έθεσε εύστοχα η Maggie στο σχόλιό της: αέρα έδωσες, αέρα πήρες. Επειδή έχουμε την οπτική ενός ατόμου, και αυτό υπό ορισμένες συνθήκες, μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο. Αν ήταν κάποιος που πλήρωνε για τις υπηρεσίες, θα έλεγα ότι είναι απρόσεκτη γενικά. Μα αν βαριέται να κάνει τη δουλειά της επί χρήμασι, τότε δε θα είχε καθόλου πελατεία γιατί η κακή οδοντιατρική δουλειά δεν μπορεί να μείνει κρυφή.

Melia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Χωρίς πλάκα, στις ΗΠΑ εργάζεσαι; Μόνο εκεί έχω γνωστούς που τους είπαν να κάνουν δέκα σφραγίσματα με το καλημέρα.
Προφανώς, το δόντι που σε ενοχλούσε θα έπρεπε να στο είχε σφραγίσει αμέσως. Αλλά είναι δυνατόν να μην είχες άλλες ενοχλήσεις αν όλα σου τα δόντια είναι χαλασμένα;

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Μη το λες Melia, κυκλοφορούν ανάμεσά μας δυστυχώς τετοιοι ασθενείς. Οσο για την κοπέλα της ερώτησης είναι πολύ συχνό φαινόμενο να μην υπάρχει ενόχληση παρά μόνο όταν είναι πολύ προχωρημένη η τερηδόνα ακόμα και το τι θεωρεί ο καθένας ενόχληση και πόνο διαφέρει τρομερά από ασθενή σε ασθενή.

bridgetjones19
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Κι όμως. Όταν διάβασα την ιστορία είναι καρμπόν με ό,τι συνέβη σε πολύ καλή μου φίλη. Πήγαινε σε οδοντίατρο και οικογενειακό φίλο για χρόνια ολόκληρα και τα δόντια της δεν ήταν ποτέ σε καλή κατάσταση, της είχε πει μάλιστα ο ίδιος ο ”γιατρός” ότι τα δόντια της δεν είχαν καλή ”πάστα”. Αυτά μέχρι να της σπάσει εντελώς τυχαία ένα δόντι και να επισκεφθεί άλλους οδοντίατρους όπου διασταύρωσε γνώμες: τα δόντια της ήταν σε άθλια κατάσταση και πρέπει να της τα φτιάξουν 45 μάστορες και 60 μαθητάδες για να επανέλθουν.. η γιατρός που την παρακολουθεί πλέον της είπε ότι είναι σα… Διαβάστε περισσότερα »

💔broken heart💔
Επισκέπτης
Συμμετέχων
💔broken heart💔

Melia, ναι είναι δυνατόν. Αν είχε κρυφή τερηδόνα ή κουφάλες στα δόντια και δεν έχει προχωρήσει η βλάβη στη ρίζα του δοντιού ( ακόμη) , τότε ενδέχεται να μην έχει πόνους. Η ερωτώσα τόνισε οτι πήγε όχι μόνο σε έναν άλλο οδοντίατρο αλλά σε μερικούς ακόμη αργότερα. Η ξαδέρφη της θα έπρεπε οπως είπε ο / η brightbird απο πάνω να την αποφύγει να την” εξετάζει ” τζαμπέ και όχι να της πει οτι όλα είναι καλά ενώ δν είναι. Φιλη της ερώτησης , η ξαδέρφη σου είναι απαράδεκτη, Δεν πρόκειται περί κακού κουρέματος ή χάλια μανικιουρ. Γράψε και ανάλογη… Διαβάστε περισσότερα »

lod
Επισκέπτης
Συμμετέχων
lod

Η φωτο πολύ creepy, σκιαχτηκαααααασ!!!! 😱

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Ο παππούς μου είχε ξάδερφο ο οποίος δεν του έπαιρνε λεφτά, αλλά ήταν και ελεεινός οδοντίατρος γενικά (και τεχνικώς και απο άποψη υγιεινής). Ντρεπόταν να πάει αλλού και όταν καταφέραμε να τον πείσουμε με τα χίλια ζόρια και ενοχές τεράστιες, ανακαλύψαμε οτι ήταν σε κακό χάλι και επιπλέον οι μολύνσεις είχαν προκαλέσει και κάποια προβλήματα υγείας σε άλλα όργανα. Αφού ζεις σε άλλη πόλη έχεις την δικαιολογία έτοιμη!

η Domus
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπορείς να της πεις ότι πηγαίνεις και κάπου αλλού γιατί είναι γνωστός και θέλεις να τον στηρίξεις. Και πήγαινε σε αυτήν για έναν καθαρισμό που λέει ο λόγος. Και εξάλλου αφού λέει ότι δεν έχεις τίποτα,δεν χρειάζεται να το ξέρει. Δε ξαναπάς και τελος. Δε θα σου ανοίξει το στόμα στον καφέ. Είχα περάσει το ίδιο με κομμώτρια ξαδέρφη και της είπα ότι πηγαίνω και αλλού γιατί το έχει φίλη και πρέπει να την στηρίξω. Την αφήνω να κάνει κανένα πιστολάκι που και που. Ταυτόχρονα, θα σου πω να είσαι γενικά προσεκτική με οδοντιάτρους. Χωρίς να έχω κάτι με το… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Άσχετα με τα δόντια, που πολύ σωστά σου είπε η Λένα, να μην ξαναπάς, το γεγονός ότι σαν άτομο παρεξηγείται εύκολα και δεν δέχεται την άποψη του άλλου, σου κάνει για δελεαστική παρέα; Λάβε υπ όψιν σου, πως αν δεν έχεις σωστά κριτήρια, για τους ανθρώπους, που κάνεις παρέα, θα μαζεύεις γύρω σου όλους τους ακατάλληλους και θα είσαι δυστυχισμένη. Θα σου πάρει 40 χρόνια να ξυπνήσεις και μετά θα πεις το κλασσικό “τι έγινε ρε παιδιά; “

anta188
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ενταξει ολοι την εχουμε πατησει με γνωστο που πρεπει να παμε εκει γιατι θα παρεξηγηθει ενω θελουμε να παμε αλλου. Προσωπικα επειδη μενω σε σχετικα μικρη πολη, αυτο συμβαινει συχνα. Βεβαια η περιπτωση σου ειναι τραγικη περιπτωση. Ειναι θεμα υγειας και πραγματικα τρομαζω που εχει και αλλους ασθενεις. Απο την στιγμη που πηρες δευτερη και τριτη γνωμη καλα εκανες και πηγες σε αλλον γιατρο. Παρεα δεν χρειαζεται να κοψετε. Μην της πεις τιποτα, μην δειξεις ενοχικη απεναντι της και με φυσιολογικο τροπο, σαν να μην συμβαινει τιποτα, αν το καταλαβει πες της ναι μωρε πηγα γιατι ποναγα και δεν θα… Διαβάστε περισσότερα »