Αγαπητή «Α, μπα»: Θέλει να φροντίζω το παιδί της ενώ ξέρει ότι δουλεύω αλλού

Έφτασε σε σημείο δυο φορές να μου πει ότι εύχεται να αποτύχει η επιχείρηση και να γυρίσω σ’ αυτούς

Α, μπα γεια σου! Θα ήθελα τη γνώμη σου σε ένα θέμα, που πραγματικά τους τελευταίους τρεις μήνες με έχει κουράσει και δεν ξέρω τι να κάνω… ζω εδώ και πέντε χρόνια στην Ολλανδία και εργάστηκα τα δυο από αυτά σαν νοσοκόμα. Παράλληλα με την σταθερή μου δουλειά μέχρι πέρσι δούλευα μια μέρα την εβδομάδα σε μια οικογένεια, όπου φρόντιζα το παιδί τους που είναι με ειδικές ανάγκες. Να μην στα πολυλογώ η δουλειά αυτή με κούρασε και ήθελα να ανοίξω την δική μου επιχείρηση. Στην μητέρα του παιδιού το είχα πει ότι από Νοέμβριο δεν θα μπορώ άλλο να πηγαίνω και αρχικά είχε δείξει κατανόηση. Στην πορεία με έπαιρνε τηλέφωνο και μου ζητούσε να ψάξω να βρω έναν υπάλληλο, για να μου κρατάει το μαγαζί και εγώ ακολούθως να κρατάω το παιδί, γιατί δεν μπορούσε να βρει προσωπικό. Αυτό το λύσαμε μιας και πρότεινα να μου τον φέρνει στη δουλειά και να κάθεται εκεί ένα δίωρο μέχρι αυτή να κάνει τις δουλειές της. Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει και γίνεται πολύ πιεστική να πάω εκεί ξανά για δουλειά, γιατί ο άντρας της έχει επίσης πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν τα βγάζει πέρα με το προσωπικό. Της εξήγησα πολλές φορές ότι πλέον έχω την επιχείρηση μου και δεν μπορώ να δουλέψω σ’ αυτήν. Έφτασε σε σημείο δυο φορές να μου πει ότι εύχεται να αποτύχει η επιχείρηση και να γυρίσω σ’ αυτούς…. ειλικρινά έμεινα με την κακιά της, αλλά είπα να μην πω κάτι μιας και σέβομαι ότι έχει σοβαρά προβλήματα αλλά πόσο υπομονή να κάνω; Προσφέρθηκα να ρωτήσω τους παλιούς μου συναδέλφους αν κάποιος ενδιαφέρεται για τη θέση, αλλά δεν ενδιαφέρεται κανείς, γιατί δεν προσφέρει και καλά χρήματα… Δεν θέλω να μαλώσω μαζί της, γιατί ξέρω ότι το παιδί θα πληγωθεί, αλλά δεν μπορώ να ανέχομαι τις κακίες που αμολάει…. τι μπορώ να κάνω;

Σοφία

Να της πεις ότι ο λόγος που δεν βρίσκει άλλον είναι ότι δεν είναι καλά τα λεφτά. Αυτό θα ήταν το πιο βοηθητικό από όλα.

Επίσης, πρέπει να της πεις ότι δεν είναι ότι δεν μπορείς να γυρίσεις, αλλά ότι δεν θέλεις, διότι τώρα θέλεις να κάνεις άλλη δουλειά. Με κάποιον τρόπο πρέπει να το πεις, γιατί τώρα επιλέγει να καταλάβει ό, τι την βολεύει περισσότερο, ότι είναι η επιχείρηση σου που σε κρατάει, παραβλέποντας ότι εσύ είσαι αυτή που την ξεκίνησε.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

77 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
9 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
sorrypatriciamongrelMitsiLazy catΜαύρο Γατί Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Άτομα που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα καθημερινά, τείνουν να αποκτούν μια προσωπικότητα προβληματική. Δεν μπορούν να δουν πέρα από το πρόβλημά τους και την ζωή τους ακριβώς γιατί είναι τόσο απαιτητική, δύσκολη και επίπονη. Μην περιμένεις κατανόηση από την γυναίκα αυτή, είναι μόνιμα σε μια συνθήκη πνιγμού και πιάνεται από όπου μπορεί. Δεν σκέφτεται πια με όρους κοινωνικής ευπρέπειας και κανονικότητας. Η συμβουλή της Λένας είναι σωστή, βρες ένα τρόπο να της πεις ότι πρέπει να δίνει περισσότερα χρήματα και τόνισε της ήπια αλλά με σταθερό τόνο ότι επέλεξες πλέον άλλη δραστηριότητα και δεν πρόκειται να γυρίσεις σε αυτούς. Ίσως… Διαβάστε περισσότερα »

Kritikothessalonikia
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ισχύει! Επίσης άτομα που έχουν κακοποιηθεί, άτομα που έχουν κακοπερασει γενικώς… βγάζουν τον πόνο τούς στους άλλους, δέν σκέφτονται τόν συνανθρωπο πρίν ανοίξουν το στόμα τούς και γενικώς είναι για να τούς λυπάσαι.. Εγώ έπαψα να θυμώνω, τους λυπάμαι πλέον. Όπως λέει η Λένα πολύ σωστά θέλει ξεκάθαρη αντιμετώπιση, με σταθερό ύφος χωρίς επιθέσεις και εκνευρισμό, γιατί θα αρχίσουν να το παίζουν θύματα και θα αρχίσουν άλλο φαυλο κύκλο. Πρέπει κανείς νά συμπονα μεν, αλλά επίσης να προστατεύει και να συμπονά και τόν εαυτό του, έτσι σταθερά ακόμα και άν χαρακτηριστει ως αναισθησία..

sorrypatricia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ελα κοριτσα μας βλέπουνε. Ταχύρυθμα μαθήματα ενσυναίσθησης γιατί με κάτι τέτοιες γενικεύσεις έχουμε γιομισει κτηναρες. Γενικά μιλάω, δεν φωτογραφίζω κάποιον ε;

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Τα προβλήματα που μπορεί να έχουμε δεν δικαιολογούν το να ξεστομίζουμε τέτοιες χοντράδες. Ακούς εκεί “εύχομαι να πάει για φούντο η επιχείρησή σου”! Αυτό είναι το ευχαριστώ για την πολύτιμη και κακοπληρωμένη εργασία σου; Εγώ δεν θα της ξανασήκωνα το τηλέφωνο.

ακρίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Loglady ήθελα και εγώ να της πω να μην ξανασηκωσει το τηλέφωνο όμως με κόλλησε το ότι θα πληγωθεί το παιδί. Παροτι δεν είναι ευθύνη της κοπέλας το παιδί στενοχωριέμαι και γι αυτό. Δεν είναι όμως ούτε ευθύνη ούτε δουλειά της κοπέλας!

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτή η γυναίκα πατάει πάνω στον οίκτο και τις ενοχές σου για να σε χειρίζεται. Για αρχή κόψε τις εξυπηρετήσεις, επιχείρηση έχεις, όχι μπειμπισιτεράδικο. Κι αφού ακόμα της μιλάς, συμβούλευσέ την, εκτός από το να πληρώνει καλύτερα, να μιλά και καλύτερα. Απορώ δηλαδή πώς δεν της έκοψες την καλημέρα όταν σου ευχήθηκε να αποτύχεις. Πολύ πονόψυχη σε βρίσκω

Διαλεχτή Κιούση
Μέλος
Δημιουργός Εικόνων
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

“Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια , γειά σας.”
Δεν μπορείς να υιοθετήσεις τον άλλο με το πρόβλημά του, δεν πήγες στην Ολλανδία-υποθέτω- για να λύσεις αυτό το πρόβλημα.
“Ο άνθρωπος είναι σαν το νερό, έλεγε μια φίλη, όσο χώρο του αφήνεις απλώνεται.”

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Η γυναίκα είναι απλά παράλογη, νομίζω ότι χάνεις το χρόνο σου εξηγώντας τα αυτονόητα. Το παιδί της δε θα πληγωθεί εξαιτίας σου και μη νιώθεις τύψεις γι αυτό, το πρόσεχες όσο δούλευες γι αυτήν, εψαξες να βρεις αντικαταστάτη, τους διευκόλυνες ένα διάστημα, έχεις κάνει ότι καλύτερο μπορούσες. Θα πρότεινα να διακόψεις οποιαδήποτε σχέση και να σταματήσεις τις διευκολύνσεις γιατί έτσι διαιωνίζεται η κατάσταση.

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Και τώρα η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Άντρας το χει παθει ποτέ αυτό; Εγώ οποτε.μιλαω στον.αντρα μου για παρομοιες καταστάσεις συναισθηματικού εκβιασμού, νομιζει πως μιλαω κινέζικα… ουτε καν διανοείται ποτέ να.μπει.σε αυτο το τριπακι.. No means no, που λένε και στο χωριό του!

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Και να πω κι ενα παράδειγμα. Το καλοκαίρι ο άντρας μου πούλησε το αμαξι του σε εναν Αγγλο. Αυτός ο καημένος προσπαθησε να τον παζαρεψει και του ειπε πως ηρθε Πρόσφατα Ελλαδα με 2 παιδιά, πως δεν εχει βρει ακομα τα πατήματα του,πως εχει άγχος με τη γλώσσα κλπ.. και ο αντρας μου ,του ειπε σε άπταιστα αγγλικά. “Brother, this is the car, this is the price “. Αχ… εγω πότε θα φτασω σε αυτό το επίπεδο;;

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Βασικά άντρα δε με λες αλλά ειλικρινά σαν κινέζικα το ακούω κι εγώ. Δεν καταλαβαίνω την υποχρέωση που νιώθουν ορισμένοι άνθρωποι να είναι εξυπηρετικοί. Και είναι και πολλοί! Τους το χρωστάνε; Για ποιο λόγο να γίνονται λάστιχο για κάποιον άλλο, ειδικά κάποιον άσχετο, και να μη βαζουν πρώτα τις ανάγκες τους; Ειδικά εκεί που λέει “να μου τον φέρνει στη δουλειά” κούνησα λίγο το κεφάλι μου να κάνει γκλιν γκλον και να σιγουρευτώ ότι διάβασα καλά. Δηλαδή και με καινούρια επιχείρηση και να νταντευω παιδί με ειδικές ανάγκες γιατί με πιέζει η μάνα του; Ε όχι δα.

Lazy cat
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν πιστεύω το πόσο πονόψυχη είσαι και το λέω με ταυτόχρονο θαυμασμό και τρόμο! Δεν είναι φίλη σου,είναι ένα πρώην αφεντικό που σε πλήρωνε και χάλια. Δεν έχεις παντρευτεί την οικογένειά της. Μπορεί να νιώθεις λίγο περίεργα λόγω του παιδιού αλλά δεν είσαι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Είχε χρόνο να βρει αντικαταστάτη,απλά σε είχε σίγουρη. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον εσύ πάθεις κάτι και δεν μπορείς να την εξυπηρετείς δεν θα νοιαστεί για σένα,είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που σου είπε ότι εύχεται να πάνε στράφι οι κόποι σου.Φρόντισε το μέλλον σου και δώσε το 100% στην επιχειρησή σου. Αυτό θα το… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί συνεχίζεις να της μιλάς. Αν σε πάρει τηλέφωνο μην απαντήσεις. Δεν είσαι υποχρεωμένη ξερεις

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Εν τω μεταξύ η κοπέλα δούλευε εκεί μια μέρα την εβδομάδα (!), δεν ήταν συνέχεια εκεί, όπως έχουν λύση για τις έξι μέρες ας βρουν και για την έβδομη. Άκου να βρει αυτή υπάλληλο να αφήνει στο μαγαζί! Είναι τόσο εξωφρενικο που δε μπορώ καν να θυμωσω μαζί της, μάλλον αισθάνεται τόση πίεση και πανικό που δεν καταλαβαίνει τι λέει. Η καλύτερη βοήθεια που μπορείς να της δώσεις είναι να της πεις ανοιχτά τη γνώμη σου για το γιατί δε βρίσκει κατάλληλους ανθρώπους να αναλάβουν.