Αγαπητή «Α, μπα»: Τελικά είναι ξεκάθαρα τα όρια μεταξύ φλερτ και σεξουαλικής παρενόχλησης;

Οι άντρες φοβούνται μην τους κατηγορήσουμε

Είναι πια τόσο δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ φλερτ και σεξουαλικής παρενόχλησης που τελευταία (που έχει έρθει επιτέλους στην επικαιρότητα η πραγματικότητα που βιώνουν οι γυναίκες) γκρινιάζουν οι άντρες ότι φοβούνται μην τους κατηγορήσουμε για σεξουαλική παρενόχληση (που είναι το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί και δεν αναλογίζονται ότι το δικό μας χειρότερο είναι βιασμός και φόνος) όταν θέλουν να φλερτάρουν; Πόσες φορές τελευταία έχω ακούσει/διαβάσει από άντρες ότι, αν ο άντρας είναι ωραίος, οι γυναίκες συνήθως το λέμε φλερτ, αλλά, αν είναι άσχημος, το λέμε παρενόχληση; (Δεν ξέρω από πού να το πρωτοπιάσω αυτό το σχόλιο!)… Εμένα μου φαίνονται ξεκάθαρα τα όρια. Μήπως δεν είναι τελικά;

Φλερτάρω-με φλερτάρουν. Παρενοχλούμαι-δεν παρενοχλώ.

Είναι ακόμα μεγάλη η αντίσταση στην αλλαγή που έχει μόλις να αρχίσει να γίνεται, και είναι λογικό. Απαιτούμε από μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας να χάσει προνόμια που είχε από τα γεννοφάσκια της. Είναι λογικό να υπάρχει έντονη αντίδραση, να αλλάζει η κουβέντα για να φύγει από την ουσία, να ακούς τα «συμφωνώ αλλά», να είναι η απάντηση ότι αυτό που είναι αυτονόητο και ξεκάθαρο δεν είναι καθόλου αυτονόητο και καθόλου ξεκάθαρο γιατί υπάρχει ακόμα η περίπτωση να μην ξέρουμε τελικά τι θέλουμε, και να φτάνουμε στο αιώνιο συμπέρασμα ότι τελικά οι άντρες είναι που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Είναι αναμενόμενο ακόμα και να αρχίσουν να αμφιβάλλουν κάποιοι από αυτούς που τα έχουν ξεκαθαρίσει μέσα τους. Όταν αμφιβάλλεις, διάβασε κι άλλο. Αυτό πρέπει να κάνεις.

Πλέον όμως, είναι υπαρκτός ο φόβος της κατηγορίας για παρενόχληση, και έχει αρχίσει να αποκτά ουσία σε ορισμένους κύκλους, όπως θα έπρεπε να είναι άλλωστε. Για κάποιον που έχει βλέψεις σε συγκεκριμένο αξίωμα, μπορεί να είναι όντως ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί, και γι’αυτό είναι κάτι που πρέπει να προστατέψουμε και να περιφρουρήσουμε. Υπάρχει κίνδυνος να μπαλαντζάρει το πράγμα προς την άλλη πλευρά, αλλά για την ώρα είναι τόσο μεγάλη η αντίσταση που νομίζω ότι για την ώρα είναι αστεία αυτή η κουβέντα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

25 points
Upvote Downvote

25
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
8 Θέματα σχολίων
17 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
13 Συντάκτες σχολίων
Nya92argent provocateurI need my medicineMitsiMafalda Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Οι άνδρες ΔΕΝ είναι από κάτω σε αυτή την κατάσταση φυσικά. Πολύ σωστά λες στο γράμμα σου ότι «το να τους κατηγορήσουμε για σεξουαλική παρενόχληση είναι το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί και δεν αναλογίζονται ότι το δικό μας χειρότερο είναι βιασμός και φόνος». Παράλληλα, έχει σημασία να μην καταργηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο το τεκμήριο της αθωότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα θύματα δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να μιλάνε. Το να ακούμε τις μαρτυρίες τους και να τις εξετάζουμε σοβαρά ενθαρρύνει όλο και περισσότερους να μιλάνε, και όταν ισχύει αυτό μιλάνε και πολλοί που μπορούν όντως να φέρουν αποδείξεις.… Διαβάστε περισσότερα »

Dioni
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Γενικά IrisPrismatica, συμφωνώ με τα περισσότερα, όσον αφορά όμως το πρότυπο της γυναίκας που αντιστέκεται επειδή έτσι πρέπει και του άντρα που επιμένει επειδή έτσι πρέπει εξακολουθείς να το βλέπεις γύρω σου στο φλερτ;

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Εγώ πάντως ναι, Dioni. Και το βλέπω και το ακούω, από νεότερες συνήθως. Οι άνδρες επίσης το έχουν καραμέλα “έλα μωρέ τη δύσκολη κάνει, τι θες κι εσύ να σου κάτσει με τη μία; τότε δεν θα τη θες μετά γιατί θα αποδειχτεί τσούλα”. Διαμαρτύρομαι εντόνως σε κάθε τέτοια αποστροφή αλλά μάλλον αποφεύγουν να τα πουν μπροστά μου έκτοτε, παρά το καταλαβαίνουν ότι είναι λάθος.

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Dioni το αν το βλέπω είναι κάπως σχετικό, πχ. δεν ξέρω τι παίζει στους 20ρηδες. Επίσης αλλάζει με την περιοχή, τη χώρα, ακόμη και το κοινωνικό περιβάλλον.
Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι δεν έχει εκλείψει η έννοια της”τσούλας”. Και όσο καταδικάζεται η “τσούλα” και η “εύκολη”, αυτομάτως αποκτά αξία η “δύσκολη”. Και πολλές προσπαθούν να προβάλλουν αυτό το προφίλ λόγω των προτύπων με τα οποία έχουν γαλουχηθεί.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Το τελευταίο που λες είναι σωστό (για το δύσκολες). Οχι για το αν κάποιος είναι όμορφος ή άσχημος γιατί αυτό α) είναι μια παθογένεια της κοινωνίας νομίζω κι ένας τρόπος προβολής που δημιουργεί λανθασμένα στερεότυπα (όποιος είναι όμορφος εξωτερικά είναι και εσωτερικά) β) το αν μια γυναίκα προτιμήσει τον όμορφο γι αυτην αντί για τον άσχημο είναι γούστα. Αυτό που λένε μερικοί άντρες οτι οι γυναίκες είναι επιφανειακές επειδή όταν της την πέφτει ο όμορφος φίλος δίνουν τηλέφωνο ενώ στον άσχημο όχι είναι απαράδεκτο. Τώρα όσον αφορά τις γυναίκες που το παίζουν δύσκολες είναι όντως ένα πρόβλημα (ειπες εσύ το… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Όντως το όμορφος/άσχημος είναι από απλουστευτικό ως λάθος, το χρησιμοποίησα κυρίως επειδή διατυπώθηκε έτσι στην ερώτηση. Στην ουσία εννοώ αυτός που σου αρέσει/αυτός που δεν. Απλώς ψιλοταυτίζεται με τα πρότυπα που αναφέρω και στα παραδείγματα, επειδή ειδικά στην οθόνη χρησιμοποιούν αντικειμενικά ωραίους για να αποδώσουν την έννοια της γοητείας, που στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο υποκειμενική για καθέναν. Εκεί λοιπόν ένας γοητευτικός (για τους περισσότερους) πρωταγωνιστής φέρεται με creepy τρόπο, κάνει κανονικό stalking, και παρουσιάζεται ως ρομαντικό. “Με την επιμονή θα κερδίσεις το κορίτσι”. Κάποιοι έχουν μεγαλώσει έτσι. Επίσης όποιος νομίζει ότι οι ωραίοι είναι εξ ορισμού ωραίοι και εσωτερικά… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Συνεργάτης

Οταν κάποιος σε πλησιάσει και σου μιλήσει κι εσύ απαντήσεις και συνεχίσεις την κουβέντα είναι φλερτ, όταν θες να σταματήσεις την κουβέντα και ο άλλος επιμένει το φλερτ μετατρέπεται σε παρενόχληση. Οταν κάποιος σου μιλήσει και εσύ δεν θες να συνεχίσεις την κουβέντα αλλά αυτός επιμένει είναι παρενόχληση. Δεν είναι δυσδιάκριτη η γραμμή, είναι αρκετά ξεκάθαρη κι όποιος λέει το αντίθετο ή δεν έχει φλερτάρει ποτέ είτε θέλει να μεταφέρει την ευθύνη στις γυναίκες. Και μην αρχίσω με αυτούς που λένε οτι μόνο για τους άσχημους το λέμε παρενόχληση. Αυτοί συνήθως είναι τα “καλά παιδι” που επειδή είναι ευγενικοί θεωρούν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Baby Doll σου απάντησα πριν δω το ξεχωριστό σου σχόλιο. Α αυτό πάλι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Σοβαρά, γράψτε στο YouTube “r/niceguys top posts” να σας σηκωθεί η τρίχα. Μιλάμε για άλλη κατηγορία. Άτομα που νομίζουν ότι επειδή έγραψαν σε μια κοπέλα “Ωραία φωτό προφίλ” αυτή είναι υποχρεωμένη να πιάσει κουβέντα μαζί τους και να κανονίσουν επιτόπου ρντβ! Αποδίδουν την μοναξιά τους στην άδικη κενωνία που τα χαρίζει όλα στους ωραίους, ενώ η εμφάνισή τους είναι το τελευταίο που παίζει ρόλο. Είναι οι διάσημοι πλέον “incels”.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τα όρια είναι εξαιρετικά ευδιάκριτα. Το φλερτ είναι μία αμφίδρομη μορφή παιχνιδιάρικης επικοινωνίας που διέπεται από σεβασμό και στοιχειώδη ευγένεια. Έμφαση στο αμφίδρομη και στο σεβασμός. Όταν ένας από τους δυο νιώθει την παραμικρή ενόχληση ή δυσφορία ΔΕΝ είναι φλερτ πια. Είτε είναι ένα άκομψο σχόλιο όταν περπατάς ή κάποιος που σου βάζει χέρι στο λεωφορείο. Οτιδήποτε δε συναντά ανταπόκριση ή/και δεν είναι μέρος μία ανταλλαγής μηνυμάτων βαθμιαίας προκλητικότητας που προκαλούν ευχαρίστηση, είναι παρενόχληση. Ούτε κομπλιμέντο, ουτε αστειάκι, ούτε φιλικότητα, ούτε παραξενιά, ούτε τίποτα “αθώο και χαριτωμένο”. Μη περιμένεις όλοι οι άνθρωποι να το βλέπουν έτσι. Αν το έβλεπαν, δε… Διαβάστε περισσότερα »

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

ο καθένας μπορεί να φλερτάρει με όποιον θελει, όμως όταν ακουστεί ένα όχι, δεν ενδιαφέρομαι, εε ειμαι με τις φίλες μου, κλπ κλπ κλπ τότε τελειώνει το φλερτ και ξεκινάει κάτι άλλο.

Κοντράριος
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Κοντράριος

Εμ, όχι ακριβώς, το αφεντικό δεν μπορεί να φλερτάρει με τους υφιστάμενους του, ή ο καθηγητής με τις μαθήτριες, ο πελάτης με τη σερβιτόρα κλπ. Επειδή αυτός που δέχεται το φλερτ μπορεί να φοβάται να πει το όχι, δεν ενδιαφέρομαι. Όπως η κοπέλα με το γλυκό γεράκο χτες.

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

ναι δεν αντιλέγω, αλλά πολλά είναι τα ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει από τέτοιες σχέσεις. Και επίσης μιλάω για φλερτ, όχι για ξεκάθαρη εκμετάλευση της θέσης που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Το φλερτ ξεκινάει ακόμα και με ματίες (και δεν εννοώ του ματιές τύπου σε γδύνω με τα μάτια και σε κάνω να νίωθεις σαν να περνάς από ακτινογραφία) και ένα απλό χαμόγελο και βλέπεις τον αλλον (γλώσσα του σωματος) το πως αντιδράει και αν ανταποδίδει. Δεν χρειάζεται να γίνει τίποτα πρόστυχο, ή τίποτα που να φέρει οποιονδήποτε σε δύσκολη θέση. Αυτό που έκανε ο γεράκος και ο κάθε γεράκος δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Για να ισχύει αυτό που λες παίρνεις ως δεδομένο ότι και τα δύο μέρη έχουν την ίδια ισχύ και δυνατότητα να πούνε όχι. Όταν είσαι υφιστάμενος, πολύ νεότερος, όταν ο άλλος έχει περισσότερη δύναμη (μυική, οικονομική ή κοινωνική) ή είναι μέλος της οικογένειας κλπ δε ξεκινάτε από το ίδιο επίπεδο εξουσία, γνώσης και δυνατότητας για να δηλώσετε ή να επιβάλετε τη γνώμη σας. Δε μπορείς να φλερτάρεις όποιον θες. Πρέπει να έχετε ίδιο επίπεδο ελευθερίας. Επίσης, το φλερτ έχει πολλές εκφράσεις. Υπάρχουν πράγματα που τα κάνεις για να δεις αν ο άλλος ενδιαφέρεται, κι άλλα που τα κάνεις ΜΟΝΟ αν… Διαβάστε περισσότερα »

Nya92
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

όπως απάντησα και στον κυριο από πάνω οκ συμφωνώ μαζί σου σε κάποια σημεία, άλλα όχι σε όλα.. πολλά είναι τα ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει από τέτοιες σχέσεις. Και επίσης μιλάω για φλερτ, όχι για ξεκάθαρη εκμετάλευση της θέσης που έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Το φλερτ ξεκινάει ακόμα και με ματίες (και δεν εννοώ του ματιές τύπου σε γδύνω με τα μάτια και σε κάνω να νίωθεις σαν να περνάς από ακτινογραφία) και ένα απλό χαμόγελο και βλέπεις τον αλλον (γλώσσα του σωματος) το πως αντιδράει και αν ανταποδίδει. Δεν χρειάζεται να γίνει τίποτα πρόστυχο, ή τίποτα που να φέρει… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Πάντως, και για μένα είναι ξεκάθαρα τα όρια ή θα έπρεπε να είναι τέλοσπάντων, και αυτό απαντάω σε όποιον μου ξεκινάει τέτοια “ναι μεν αλλά”.

Το επόμενο επιχείρημα είναι ότι κάποια μπορεί να θέλει επίτηδες να σε κατηγορήσει, στο οποίο σηκώνω τα χέρια ψηλά. Κι εμένα κάποιος μπορεί να θέλει να με βιάσει. Ωπα, ξέχασα, αυτή η πιθανότητα υπάρχει χρόνια τώρα.

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ από προσωπική εμπειρία έχω να πω ότι κάποιες γυναίκες είναι υπερβολικές στο θέμα της παρενοχλησης. Μπορεί βέβαια να έχουν βιώσει κάτι πολύ άσχημο στο παρελθόν και για αυτό να αντιδρούν έτσι. Ακολουθεί μια περίεργη και ίσως αστεία προσωπική ιστορία στην οποία εγώ και ένας φίλος μου κατηγορηθηκαμε για παρενοχληση για έναν τελείως ηλιθιο λόγο. Είχαμε πάει σε έναν κεντρικό πεζόδρομο κοντά στο σπίτι μου και απλά περναγαμε την ώρα μας καπνιζοντας και λέγοντας ηλιθια αστεία μεταξύ μας. Σε μια στιγμή παρατηρώ ότι σε ένα παγκάκι βρίσκεται μια στοιβα με φυλλάδια κατά των ναρκωτικών αλλά powered by church of scientology… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Ότι φοβήθηκαν, γι’αυτό αντέδρασαν έτσι. Θες υπερβολικά; Υπερβολικά. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν βιώσει οι ίδιες κάτι δυσάρεστο στο παρελθόν, αλλά σίγουρα σχετίζεται με το ότι ο φόβος του βιασμού είναι τόσο μεγάλος και ο κίνδυνος τόσο υπαρκτός που πολλές φυσάνε και το γιαούρτι. Πολλούς ανθρώπους τους ενοχλεί να τους κάνουν άγνωστοι χαβαλέ στο δρόμο. Κάποιες γυναίκες όχι απλά τις ενοχλεί: τις τρομάζει για το λόγο που ανέφερα παραπάνω, οπότε προσπαθούν να σε αποφύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται (το ύφος που μεταφράζεις ως σνομπ, το έχω πάρει πολλές φορές λόγω φόβου και μόνο). Φυσικά δεν φταίγατε και “τιμωρηθήκατε” άδικα.… Διαβάστε περισσότερα »

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η αλήθεια είναι πως αν δεν φευγαμε, ο υπάλληλος θα καλούσε την αστυνομία και από εκεί και πέρα η εξέλιξη θα ήταν άσχημη.Θα έπρεπε μετά να δίνουμε εξηγήσεις για το ποιες ήταν οι προθέσεις μας κλπ.Συμφωνω ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.Απλα εξακολουθώ να θεωρώ την αντίδραση τους υπερβολική.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Εντάξει ρε φίλε, εσύ έκανες χαβαλε αλλά σε μια άγνωστη γυναίκα ένας άγνωστος άντρας που την πλησιάζει αποτελεί κίνδυνο. Και δυστυχώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να καταλάβετε γιατί δεν το έχετε βιώσει ποτέ. Δεν έχεις νιώσει ποτέ φόβο περπατώντας το βράδυ όταν από πίσω ακούς βήματα ή φωνες. Δεν ξέρεις πως είναι να περπατάς με τα κλειδιά στα χέρια, το κλειδί να εξέχει ανάμεσα στα δάχτυλα για να το έχεις πρόχειρο όπλο. Δεν ξέρεις πως είναι κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι να ακούς αγνώστους άντρες να σου φωνάζουν προστυχολογα και να αναρωτιεσαι μήπως σε ακολουθήσει κιόλας.… Διαβάστε περισσότερα »

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των γυναικών (αν όχι όλες οι γυναίκες)βιώνει αυτά που ανέφερες.Και πραγματικά έχω υπερασπιστεί σε συζητήσεις με συνομηλικους μου γυναίκες τις οποίες αυτοί κατηγόρησαν ως Σνομπ, υστερικες και διάφορους άλλους χαρακτηρισμους που καλό θα ήταν να μην αναφέρω.Απλα εμένα μου φάνηκε υπερβολική η αντίδραση τους και θέλησα να μοιραστώ αυτή την ιστορία μαζί σας για να ακούσω την άποψή σας.Εδω επίσης θα ήθελα να πω ότι αυτό έγινε όταν ειμασταν 17 χρόνων και για αυτό πραγματικά απορώ ακόμα περισσότερο με την αντίδραση τους.Προφανως άμα ειμασταν 30 ετών τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

argent provocateur
Επισκέπτης
Συμμετέχων
argent provocateur

μπορει να φαινοταν μονο μεγαλυτερες οι κοπελες και να μην ηταν, να ηταν μικροτερες απο σας, αφου προβαλλεις την ηλικια ως τεκμηριο αθωοτητας. Επισης δεν μπορεις να κατηγορεις κανενα αν πραττει το better safe than sorry και στο εξης να πηρες ενα μαθημα επιτελους υςτερα απο τοοοςα χρονια μετα κ την ορθολογικη οπτικη γωνια που εδωσαν η συσχολιαστριες παραπανω. Περαστικααα

I need my medicine
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καταρχάς έχουν περάσει 2 χρόνια από τότε.Μπορεις επίσης να μου εξηγήσεις που κολλάει αυτό το “περαστικααα”;Προσπαθείς με κάποιο τρόπο να με προσβάλεις;

argent provocateur
Επισκέπτης
Συμμετέχων
argent provocateur

αναδιατυπωση προτερου σχολιου επι το ορθον: Μηπως θα χρειαςτει να αναθεωρησετε καποια πραγματα στον τροπο με τον οποιο χαρακτηριζετε εφεξης το περιστατικο ως “καπως αστειο” κ την αντιδραση του φοβου ως “υπερβολικη” μετα και απο οσα εγραψαν εδω οι συσχολιαστες/στριες αλλα κ οσα ως επι το πλειστον γραφονται σε αυτο το μπλογκ; Ευχαριστω.

Macaw
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είναι απλό, όταν ο άλλος σου αρέσει, ανταποκρίνεσαι και δίνεις ελπίδες ότι μπορεί να ενδιαφέρεσαι πρόκειται για φλερτ. Όταν τον άλλο τον βλέπεις και θες να φύγεις τρέχοντας, του λες όχι και καταλαβαίνει ίσως ή ακόμα χειρότερα ναι τοτε πρόκειται για παρενόχληση. Και αν δεν το πιάνει το νόημα τότε γίνεσαι πιο ξεκάθαρη

Magica De Spell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα τα όρια. Αυτοί που τα λένε αυτά θέλουν απλά να συνεχίσουν ανενόχλητοι να μην έχουν ευθύνες.