Αγαπητή «Α, μπα»: Τα ζωώδη ένστικτα μου με κάνουν και έχω εμμονή με αυτό το αγόρι

Πως θα ξεκολλήσω;

α,μπα μου, σε αγαπώ κ σέβομαι πολύ. με κάνεις να πιστεύω στους ανθρώπους.. βοήθησε με τώρα λίγο.. εμμονή με άνδρα που ενώ εγώ πριν 10 περίπου χρόνια χώρισα τον σύντροφο μου για να είμαι μαζί του, αυτός επειδή ήμασταν φίλοι όλοι εκεί ανακατεμένοι, δεν τόλμησε να είναι μαζί μου.. 10 και χρόνια μετά, τον συναντάω στο δρόμο, βρισκόμαστε στο κρεβάτι ξανά, με πάθος τρέλα κ πολλές λέξεις που δείχνουν αγάπη κι έκτοτε εγώ είμαι κολλημένη.. ότι αυτόν θέλω, μόνο αυτός με κάνει να νιώθω όπως με κάνει να νιώθω στο κρεβάτι και όποτε έχω ωορρηξία, είμαι άρρωστη μαζί του και θέλω να τον δω.. δεν τον βλέπω γιατί την τελευταία φορά που βρεθήκαμε, μου ζήτησε να μην συνεχιστεί αυτό γιατί είναι ευτυχισμένος στη σχέση του.. το σέβομαι εννοείται κ δεν τον κοντεύω.. θέλω το τσεκούρι σου α,μπα.. διαβάζω παρόμοιες εξομολογήσεις και στις απαντήσεις σου βρίσκω ησυχία και στροφάρω καλύτερα, αλλά όσο αστείο κι αν ακούγεται, λίγες μέρες το μήνα τα ζωώδη ένστικτά μου με κάνουν να έχω εμμονή με αυτό το αγόρι.. γιατί ενώ βρίσκω λογική στα λόγια σου, δεν μπορώ να εφαρμόσω στην ζωή μου;

κολλημένη 10 και χρόνια.

Γιατί έχεις φτιάξει μια ιστορία στο μυαλό σου στη οποία πιστεύεις, και η ιστορία σου, έτσι όπως την έχεις φτιάξει, σου απαγορεύει να σκεφτείς με έναν τρόπο που θα σε οδηγήσει σε αποδέσμευση.

Δεν υπάρχουν λόγια που θα σε κάνουν να απαρνηθείς αυτό το δεκανίκι πάνω στο οποίο στηρίζεσαι εδώ και δέκα χρόνια. Αν θέλεις να γκρεμίσεις το οικοδόμημα που έχεις μέσα σου, θα πρέπει να το κάνεις με βοήθεια ειδικού, για να είναι ασφαλής η κατεδάφιση και να μη σε πλακώσει. Έχεις πιστέψει σε αυτή την ιστορία σα να είναι θρησκεία, και είναι πάρα πολύ δύσκολο και επίπονο να σταθείς μόνη σου, χωρίς να πιστεύεις στο ιδανικό που τώρα είναι παραδίπλα, σχεδόν προσβάσιμο, αλλά όχι ακριβώς. Αν το κάνεις, θα αναγκαστείς να βγεις στο κρύο και να αντιμετωπίσεις τον εαυτό σου και όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους, να καταλάβεις ποια είσαι, και διαπραγματευτείς την θέση σου ανάμεσα τους. Το αποφεύγεις αυτό εδώ και δέκα χρόνια. Όσο πιο πολύ το αποφεύγεις, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επανενταχτείς.

Ο ακρογωνιαίος λίθος της θεώρησης που σε κρατάει δέσμια είναι ότι αυτός ήθελε να είναι μαζί σου, αλλά δεν το τόλμησε λόγω εξωτερικών παραγόντων. Περίπου αυτό πιστεύεις ότι κάνει και τώρα. Η σχέση του δεν είναι η απόδειξη ότι δεν θέλει να τα φτιάξει μαζί σου, αλλά ένα εξωτερικό εμπόδιο. Θα βρεθούν πολλοί να σου πουν ότι είναι βολικός ο τρόπος να το βλέπεις για να μην βλέπεις το προφανές: αν ήθελε να είναι μαζί σου, θα ήταν. Δεν υπάρχει τίποτα να τον εμποδίζει. Η σχέση που έχει δεν είναι εμπόδιο. Είναι η επιλογή του. Αλλά θα μας πιστέψεις;

Το άλλο θεμέλιο της θρησκείας σου είναι ότι δεν τον θέλεις μόνο επειδή είναι καλό το σεξ (που είναι καλό επειδή αυτός δεν είναι διαθέσιμος, κάτι που λειτουργεί αφροδισιακά) αλλά επειδή θέλεις να κάνεις παιδί μαζί του, εξ’ ου και η φούντωση της επιθυμίας «στην ωορρηξία». Άρα, δεν είναι κάτι επιφανειακό, θέλεις να μας πεις. Υπάρχει βάθος. Πολλοί θα μπορούσαν να σου πουν ότι έχεις βρει αυτόν τον τρόπο για να παραμένεις δέσμια – αφού είναι οι ορμόνες που μιλάνε, δεν φταις εσύ. Αλλά θα μας πιστέψεις;

Μου φαίνεται πολύ μεγάλη η απαίτηση να ζητάς να σε ξεκολλήσω εγώ από κάτι, ενώ δεν θέλεις να ξεκολλήσεις. Δεν είναι προσπάθεια να ζητάς από άλλους να σου κάνουν μαγικά για να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Αν θέλεις να προσπαθήσεις πρέπει να το κάνεις μόνη σου. Κανείς δεν έχει το κίνητρο ή τη δύναμη να σε κάνει να δεις τα πράγματα αλλιώς. Μολαταύτα, το έκανα. Γιατί;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

48 points
Upvote Downvote

68
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
5 Θέματα σχολίων
63 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
23 Συντάκτες σχολίων
Φρύνηnot today...MarinaKΚαραβάνWhere are the turtles??? Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σας παρακαλώ. Σας εκλιπαρώ. Ας πει κάποιος κάτι γι αυτό με την ωορρηξία.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Τι να πούμε βρε msShelby μου; Ξεκάθαρα έχεις διαβάσει πολλά άρθρα ποπ ψυχολογίας η κοπέλα. Άμα λέω ότι φυραίνουν τον εγκέφαλο, δεν με πιστεύουν. Να τα αποτελέσματα!

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ξεκάθαρα ε; οκ.. αφού με φυραίνουν τον εγκέφαλο τα άρθρα ποπ ψυχολογίας που έχω διαβάσει και το ξέρεις με τόση σιγουριά… παρεμπιπτόντως τα αποφεύγω όλα αυτά και ζητάω βοήθεια ανά τα χρονια από επαγγελματίες.. γιατί βγάζετε κακια ρε παιδιά; που ξέρεις με τι είμαι διαγνωσμένη κι αν δεν θέλω να κάνω σεξ πέρα από τις μέρες που έχω ωορρηξία; όλοι γιατροί εδώ μεσα; ξέρεις ποσο χρονων είμαι; το παρελθόν μου; τα βιώματα μου; κάνω λάθος μάλλον που μπαίνω στη διαδικασία να σου απαντήσω αλλά περίμενα από γυναίκες, όταν θα δουν πιο κάτω, ότι παραδέχομαι ότι έχω θέμα και ξεκίνησα ψυχίατρο,… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Επειδή είμαι άνθρωπος που παραδέχομαι τα λάθη μου και δεν διστάζω να ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη όταν όντως φταίω, απαντώ. Σου ζητώ συγγνώμη που ο τρόπος που διατύπωσα το άνωθεν σε προσέβαλε. Έχεις δίκιο ότι ακούστηκε άσχημα. Δεν είχα διαβάσει ότι έχεις απευθυνθεί σε ειδικό πριν απαντήσω (μάθημα, να διαβάζω τα πάντα πριν το πράξω). Δεν είχε κίνητρο όμως κακία όπως μου αποδίδεις, άλλωστε δεν έχω να κερδίσω προσωπικά κάτι, και κακία άνευ προσωπικού οφέλους είναι βλακεία, και βλάκας δεν είμαι (παρακαλώ αυτό να μην λογιστεί ως αλαζονική έπαρση, όσοι με διαβάζουν ξέρουν). Η αγανάκτησή μου για τα άρθρα ποπ… Διαβάστε περισσότερα »

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

με συγκίνησες που απάντησες… ειλικρινά. σε ευχαριστώ πολύ. θα ήθελα πολύ να μπορούσα να συζητήσω περαιτέρω μαζί σου, αλλά ντρέπομαι να “ξεγυμνωθώ” περισσότερο..

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αλίμονο, χρέος μου ήταν. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι κλπ. 🙂

Θα χαιρόμουν κι εγώ να συζητούσαμε! Να, κρίμα που δεν υπάρχει μια λειτουργία Private Message στην στήλη….

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καραβάν, είχα γράψει το λογύδριο υπεράσπισης αλλά ήμουν σίγουρη ότι θα απαντούσατε.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

4.bp.blogspot.com/-p-EoUJkZXmQ/WLsholrNuQI/AAAAAAAAU_w/vKv0f9vYrikrszG1V_Ws7A47Qbrjl_55wCLcB/s1600/relieved-smiley.png

s3.amazonaws.com/pix.iemoji.com/images/emoji/apple/ios-11/256/face-blowing-a-kiss.png

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν είναι κακία. Η Καραβάν ΔΕΝ είναι τέτοιο άτομο, αφού διαβάζεις θα έπρεπε να γνωρίζεις το ύφος (γραφής της). Τώρα το σχόλιο με την ωορρηξία προφανώς όταν το έγραφες ήξερες ότι θα σχολιαστεί. Είμαστε γυναίκες, η πλειοψηφία τουλάχιστον, πως να μην το σχολιάσουμε? Νομίζω είσαι αμυντική χωρίς λόγο. Μπράβο σου που προσπαθείς για το well being σου αλλά εδώ δεν κάνουμε debate ούτε έχουμε πρόθεση να θίξουμε κανέναν. Ίσα ίσα που η Καραβάν υπονοεί ότι το περι ωορρηξίας που κάναμε Κυπριακό δεν είναι δικό σου, μάλλον κάπου το διάβασες και το έβαλες στο κείμενο για να δώσεις έμφαση. Και πάλι,… Διαβάστε περισσότερα »

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

mrs Shelby δεν διαβάζω όλα τα σχόλια όταν διαβάζω α,μπα και δεν ξέρω το ύφος όλων των σχολιαστών… και δεν διάβασα πουθενά περί ωορρηξίας.. ήμουν ειλικρινής όσο κι αν σου ακούγεται περίεργο. ίσως ήθελε να είμαι αναλυτικότερη σε αυτό που έστειλα στην Λένα.
Το να γράψω μια απάντηση όμως σε ένα σχόλιο που με πείραξε, δεν είναι κακό νομίζω. εσύ με βλέπεις αμυντική χωρίς λόγο, εγώ από την πλευρά μου ένιωσα να παρερμηνεύομαι σαν άνθρωπος.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

“εχει διαβάσει”

(πω πω αυτό με την κατάργηση της διόρθωσης είναι κόλαφος για άτομα ADD)

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σκεφτόμουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο. Τι φάση με αυτό; Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Στην αρχή νόμιζα ότι ήθελε να πει όταν έχει οργασμό. Παράξενα πράγματα. Τι να πω ο καθένας με τις κ…ς του.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Υποτίθεται (η έμφαση στο υποτίθεται) ότι η γυναικεία σεξουαλική επιθυμία είναι εντονότερη τις αναπαραγωγικές ημέρες (δηλαδή της ωορρηξίας) ώστε με ανθρωπολογικά-βιολογικά κριτήρια να κατευθύνει το ένστικτο της αναπαραγωγής να κάνει την δουλειά του. Δηλαδή ένας συλλογισμός “νιώθω μεγαλύτερες καύλες όταν έχω πιθανότητες να μείνω έγκυος” (Όσες σαν κι εμένα έχουμε μονίμως καύλες, ως και στην περίοδο, ξέρουμε εμπειρικά ότι δεν είναι κανόνας). Υποτίθεται επίσης ότι η δράση των γυναικείων αναπαραγωγικών ορμονών είναι εντονότερη μέσω της (μη οριστικά αποδεδειγμένης μέχρι τούδε) δράσης των φερομονών (που δεν είναι ακριβώς ορμόνες, κι η ύπαρξή και δράση τους έχει επιβεβαιωθεί στο ζωϊκό βασίλειο) που… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Καραβάν, θυμάμαι κάποτε είχα διαβάσει μια έρευνα ,δεν ξέρω πόσο έγκριτη ή όχι ήταν, που εξέταζε τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γυναικών με βάση των κύκλο τους. Έλεγε λοιπόν ότι ενώ στον υπόλοιπο κύκλο οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έλκονται από άντρες με πιο θηλυκα χαρακτηριστικά και συμπεριφορές την περίοδο οωρηξιας οι γυναίκες ήταν πιο επιρρεπείς σε άντρες με ποιο αρρενωπά χαρακτηριστικά, ας πούμε πιο τετράγωνο πιγουνι, πιο μπάσα φωνη και άλλα τέτοια . Δεν έχω ιδέα αν όντως είναι έτσι ή έλεγε μπαρουφες, πάντως μου είχε κάνει εντύπωση όπως βλέπεις και ακόμα το θυμάμαι.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ουφ….ναι. Κι αυτό… 😡 Όπως κι άλλη θεωρία κι έρευνα ότι τάχαμου οι έφηβες επειδή έχουν “φόβο πέους” προκρίνουν πιο θηλυπρεπείς άντρες (πιο κοντινούς στο δικό τους καλούπι, δηλαδή, για να μην ¨τρομάζουν”) ενώ όταν μεγαλώσουν και νιώθουν το βιολογικό ρολόϊ να χτυπάει τις πιάνει η τάση να διεκδικήσουν τον Βίκινγκ της καρδιάς τους και κερδίζει τότε το alpha maleμ μπλα μπλα μπλα, που σπέρνει το σπέρμα του στος 4 ανέμους, μπλα μπλα μπλα. (Να υποθέσω άμα γεράσουν και τις ξεπεράσει η εμμηνόπαυση γυρνούν πάλι στο εφηβικό καλούπι μιας και αναπαραγωγή δεν παίζει και τους αρέσουν πάλι οι “θηλυπρεπείς”; Αλλά… Διαβάστε περισσότερα »

ane moni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τι να πούμε;;; Κατι απο κοσμοπολιταν μου θύμισε πάντως.

No bread, cake
Επισκέπτης
Συμμετέχων
No bread, cake

Είναι το αντίστοιχο με την εκσπερμάτωση (ευγενεστατα) για τους άντρες μάλλον…

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

λοιπόν εγώ είμαι που το έστειλα αυτό το παραπάνω.. ναι.. το ομολογώ.. και θα πω ότι δεν θέλω παιδί μαζί του, η Φωτεινή παραπάνω το ερμήνευσε σωστά.. είμαι ήδη αγκαζέ με τον ειδικό, την επομένη της ημέρας που έστειλα την ερώτηση μου, γιατί ντράπηκα για μένα.. κι αν σας πω ότι από πάντα έλεγα μέσα μου ότι είναι πολύ απλό, κι ότι αν με ήθελε θα ήταν μαζί μου; και παρόλα αυτά εκεί, κόλλημα; δεν ξέρω γιατί επέλεξα να γράψω ότι δεν τόλμησε να είναι μαζι μου για άλλους λογους από αυτό που πιστεύω πραγματικά.. Γραφεις Λένα: Μου φαίνεται πολύ… Διαβάστε περισσότερα »

Back to reality
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν νομιζω πως σου ειπε κατι θυμωμενα. Ετσι ισως το πηρες εσυ. Οταν στελνεις μια ερωτηση να εισαι ετοιμη και για την απαντηση

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Ξέρεις έχω άποψη κ την ελευθερια να την εκφράσω. Η Λένα είναι άνθρωπος κι αυτή.. σαν κι εμάς.. κι πολλές φορές δεν έχει την ολοκληρωμένη μας εικόνα και πρέπει να μας δώσει τα φώτα της από μια παράγραφο που στέλνουμε. πιστεύεις ότι οι απαντήσεις είναι καθόλα και πάντοτε σωστές; εγώ πάλι όχι.. στην δικη μου περίπτωση, ναι σωστά τα είπε.. κάποια πράγματα δεν τα έπιασε 100% και τόλμησα να πω ότι την βρίσκω θυμωμένη σε εκείνο το σημείο. αν δεν ήμουν έτοιμη για την απάντηση δεν θα έστελνα, δεν ακύρωσα την απάντηση.. Διαβάζω την Λένα χρόνια, ξέρω πως απαντάει. Μη… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

not today, ξέρεις τον τρόπο που απαντά η Λένα. Γι αυτό είμαστε fun της στήλης, γιατί αποδεχόμαστε το στυλ. Μερικά πράγματα, είναι προφανές ότι την εκνευρίζουν. Ομολογώ, πως αν ήμουν εγώ στη θέση της θα γινόμουν πολύ Τασώ σε μερικές ερωτήσεις. Σχετικά με την ερώτηση σου πάντως, αυτό που είναι ανησυχητικό, κατά τη γνώμη μου, είναι η διάρκεια του “κολλήματος” με κάποιον που στην ουσία, δεν έχεις τίποτα. Είναι σα να είσαι μικρό παιδί και να κλαις μπροστά στη βιτρίνα με τα γλυκά, που δεν σου δίνουν, αλλά εσύ νομίζεις πως θέλεις να τα φας, χωρίς να ξέρεις όμως αν… Διαβάστε περισσότερα »

Back to reality
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ουτε εγω σου ειπα οτι ακυρωνεις την απαντηση. Υπαρχουν καποια στοιχεια της απαντησης που προφανως δεν σου αρεσαν και σχολιαζεις για να τοποθετηθεις ή να δωσεις την οπτικη σου αν το πουμε διαφορετικα. Δεκτο, απλα δεν ειναι ολες οι αποψεις ίδιες ουτε αλλαζουν και να τις εξηγησεις. Απο κει και περα, δεν ηθελα να βγακω κακια λυπαμαι αν σου φανηκε αυτο. Βρισκω πολυ πολυπλοκο το προβλημα σου και θαρρω πως εχεις μπει σε εναν φαυλο κυκλο. Συμπασχω μαζι σου γιατι το εχω παθει κι εχω, ωσπου ο ψυχολογος μου ειπε “ζεις σε μια φαντασιωση και δεν βλεπεις την πραγματικοτητα”! Αυτη… Διαβάστε περισσότερα »

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ☺️

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Αχ, ρε κορίτσι, μπράβο! Εύχομαι τα καλύτερα, θα δεις που θα ξεκολλήσεις και θα είσαι μια χαρά, θα το σκέφτεσαι μετά και θα γελάς με την κατάσταση.
Μην ξεχνάς ότι δεν ταιριάζουμε μόνο με έναν άνθρωπο στη ζωή, σεξουαλικά ή/και συναισθηματικά, και ευτυχώς! Καλή επιτυχία στους στόχους σου! 🙂

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Σε ευχαριστώ πολύ Felis 🙂

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Μπράβο που άρχισες να το ψάχνεις με ειδικό, εύχομαι σύντομα να καταφέρεις αυτό που αναζητάς για να βελτιώσεις τη ζωή σου. Νομίζω ότι η Λένα προσπαθεί να σου εξηγήσει ότι με την αναζήτηση βοήθειας στέλνοντας ερώτηση, θέτεις απαιτήσεις πάνω σε κάποιον που μπορεί να δώσει μόνο μια σύντομη απάντηση για να σε ωθήσει να προσπαθήσεις να το λύσεις σωστά. Δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω, και υποψιάζεται ότι αυτό το λίγο ίσως να μην είναι αρκετό να σε σπρώξει. Κι όμως το προσπαθεί, για να σε κάνει να αναρωτηθείς και να ψάξεις βαθύτερα. Τελικά όμως, όπως συμβαίνει συχνά, μόνο και… Διαβάστε περισσότερα »

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

ευχαριστώ πολύ.
μπορούσε να μην απαντήσει πάντως.. δεν είναι υποχρεωμένη.. κάνει επιλογές η Λένα που θα απαντάει..
για καλή μας τύχη όμως, ξοδεύει τον χρόνο της για να μας εξηγεί πράγματα που ρωτάμε πολλοί και για την ανθρώπινη συμπεριφορά. και είναι πολύτιμη, δεν λέω κάτι διαφορετικό.
εύχομαι να μην χρειαστεί να κάνεις χιλιοειπωμένη ερώτηση και δεν το λέω ούτε με ένα τόσο δα ίχνος σαρκασμού.. το εννοώ..
εγώ έκανα.. δεν μπορώ να απολογηθώ για αυτό όμως..

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

not today… να σου πω κι εγώ πώς το κατάλαβα μήπως βοηθήσει… Εσύ λες “στις απαντήσεις σου βρίσκω ησυχία και στροφάρω καλύτερα” και μετά “βρίσκω λογική στα λόγια σου”, οπότε κι εκείνη το ίδιο σου λέει: “Κανείς δεν έχει το κίνητρο ή τη δύναμη να σε κάνει να δεις τα πράγματα αλλιώς. Μολαταύτα, το έκανα.”. Δηλαδή ναι εκείνη σε έχει κάνει κατά καιρούς να δεις τα πράγματα αλλιώς, αλλά όσα και να διαβάσεις ή να σου πει κανείς την προσπάθεια θα την κάνεις μόνη σου . Το σωστό το ξέρεις και μόνη σου, το γεγονός πως τα λόγια της σε… Διαβάστε περισσότερα »

MarinaK
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Καλή αρχή!!!!! Θα τα πας τέλεια. Αυτό το καταλαβαίνω από το ότι έστειλες ερώτηση και αμέσως μετά πηγές σε ειδικό. Ήρθε η ώρα γιατί μάλλον ωρίμασε μέσα σου η ανάγκη να βρεις τον λόγο του κολλήματος σου. Γιατί πιστεύω βαθιά ότι αυτός ο άνθρωπος είναι απλά η αφορμή για να βρεις και να ανακαλύψεις άλλες πτυχές του εαυτού σου. Και πάλι καλη αρχή not today!

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Να είσαι καλά! 😊

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εγώ την αναφορά στην ωορρηξία δεν την ερμήνευσα ως επιθυμία για παιδί, άλλα ως επιθυμία για σεξ. Άλλωστε, βιολογικά, πίσω από την επιθυμία του ανθρώπου για σεξ βρίσκεται η επιθυμία για αναπαραγωγή. Απλά, τα σπερματοζωάρια του άντρα μπορούν να γονιμοποιήσουν συνέχεια, ενώ τα ωάρια της γυναίκας μπορούν να γονιμοποιηθούν μόνο της μέρες του μήνα που έχει ωορρηξία. Γι αυτό, βιολογικά, ο άντρας έχει όρεξη για σεξ συνέχεια, ενώ η γυναίκα έχει όρεξη για σεξ μόνο τις μέρες του μήνα που έχει ωορρηξία. Βέβαια όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο σε βιολογικό επίπεδο, γιατί για τους ανθρώπους υπάρχει και ο παράγοντας της… Διαβάστε περισσότερα »

mononoke
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συγγνώμη, αλλά το ότι η γυναίκα έχει όρεξη για σεξ μόνο όταν έχει ωορρηξία που το άκουσες; Η ωορρηξία δεν είναι κάτι αντίστοιχο του οίστρου.

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Ωορρηξία ξέρω ότι είναι οι μέρες του μήνα που η γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος. Ο οίστρος τι είναι;

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η ορμονική “ετοιμασία” των ζώων για ζευγάρωμα (και ταυτόχρονη ωορρηξία σε πλήθος περιπτώσεων)

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αν ίσχυε αυτό η ωορρηξία μου θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στα ρεκορ γκίνες από άποψη διάρκειας :”)

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Δηλαδή όταν δεν έχεις ωορηξία δεν έχεις όρεξη για σεξ;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Δεν είμαι γιατρός για να απαντήσω με σιγουριά, αλλά, από βιολογικης άποψης, δεν είναι λογικό η γυναίκα να μην έχει όρεξη για σεξ τις ημέρες που δεν έχει ωορρηξία; Όμως, όπως είπα, στους ανθρώπους, εκτός από τον βιολογικό, υπάρχει και ο κοινωνικός παράγοντας: εννοώ ότι μπορεί πχ στην ζωή της γυναίκας να εμφανιστεί ένας άντρας που να της αρέσει και να θέλει να κάνει σεξ μαζί του ακόμα και αν δεν έχει ωορρηξία.

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Αυτό που εσύ εδώ ονοματίζεις κοινωνικός παράγοντας (“της αρέσει και θέλει να κάνει σεξ μαζί του”), πάλι βιολογικός παράγοντας είναι. Η έλξη έχει βιοχημικό υπόβαθρό.

Πάλι όλη η παρεξήγηση νομίζω οφείλεται σε μη ακριβολογία (πού είσαι J.Brian)

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Όταν λέω βιολογικός παραγοντας εννοώ κάτι που συμβαίνει στο σώμα του ανθρώπο, συμβαίνει και σε άλλα ζώα, και δεν αλλάζει πχ. τα θηλυκά κυοφορούν ενώ τα αρσενικά όχι. Όταν λέω κοινωνικός παράγοντας εννοώ κάτι που συμβαίνει στην ανθρώπινη κοινωνία, δεν συμβαίνει στα ζώα, και μπορεί να αλλάξει (αφού η ανθρώπινη κοινωνία αλλάζει ανάλογα με τον χρόνο και τον τόπο) πχ. το 1900 οι περισσότερες γυναίκες δεν έβγαζαν δικα τους λεφτά, ενώ το 2018 οι περισσότερες γυναίκες βγάζουν δικά τους λεφτά. ΥΓ Εννοείται δεν είμαι επιστήμονας, λέω την άποψη που, μέχρι στιγμής, έχω διαμορφώσει από τα λίγα που έχω διαβάσει και… Διαβάστε περισσότερα »

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Χμμμ. Ναι, δεν είσαι επιστήμονας, φαίνεται από τον τρόπο που χρησιμοποιείς ορολογία. Ωστόσο δεν είναι έγκλημα αυτό, ούτε σε κατηγορεί κανείς, απλώς αν δεν βρούμε κοινή γλώσσα επικοινωνίας, θα προβαίνουμε σε παρεξήγηση η μία της άλλης μέχρι το τέλος του χρόνου. Κοίτα να δεις, θα το πω απλά κι όχι απλοϊκά, δεν σε υποτιμώ καθόλου. Η λέξη βιολογία δεν είναι κάτι που επικαλύπτει με τον ίδιο τρόπο όλα τα ήδη σε μια κοινή πεπατημένη. Υπάρχουν ζώα που αναπαράγονται με ασεξουαλική αναπαραγωγή, οι αμοιβάδες ας πούμε με διχοτόμηση, ορισμένα φυτά με καταβολάδες, κάποια είδη εντόμων με παρθενογέννεση όπως οι ψύλλοι του… Διαβάστε περισσότερα »

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Με αυτή τη λογική, οι γυναίκες που είναι στην εμμηνόπαυση ή οι γυναίκες που δεν έχουν ωορρηξία για κάποιο λόγο, ή μετά από κάποια επέμβαση που τους αφαίρεσε την δυνατότητα παραγωγής ωαρίων, δεν θα θελήσει σεξ ποτέ.
Η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο. Σε αντίθεση με τα περισσότερα θηλαστικά, οι άνθρωποι κάνουμε σεξ όποτε θέλουμε, δεν έχουμε περιόδους ζευγαρώματος!

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Από βιολογικης άποψης, νομίζω ότι, ναι, η γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση δεν έχει ποτέ ξανά όρεξη για σεξ. Γι αυτό και όταν μια γυναίκα μένει χήρα μετά τα πενήντα (δηλαδή στην ηλικία που, περίπου, περνά στην εμμηνόπαυση) κατά 99% δεν ξαναπαντρεύεται. Αντίθετα, όταν μια γυναίκα μείνει χήρα πχ στα σαράντα πολλές φορές ξαναβρίσκει σύντροφο. Η {πραγματικότητα}που λες ότι δείχνει το αντίθετο νομίζω ότι είναι ο κοινωνικός παράγοντας που ανέφερα στα προηγούμενα σχόλια, ο οποίος υπάρχει στους ανθρώπους αλλά όχι στα ζώα.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

*τραβάω τα μαλλιά μου με τον καταδικασμό των γυναικών μετά την εμμηνόπαυση σε ζωή χωρίς σεξ*

Seriously, χρειάζεσαι να μιλήσεις ειλικρινά με μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, δεν βρίσκω άλλο τρόπο να αποβάλεις τις απόψεις που έχεις.

Δηλαδή όταν φτάσεις μετά την εμμηνόπαυση και συνειδητοποιήσεις ότι θες ακόμη σεξ, τι θα κάνεις; Θα κλειστείς σε μοναστήρι; Μα την Αστάρτη, τι ακούω πρωινιάτικα;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Δεν είπα ότι, αν μια γυναίκα θέλει σεξ σε μέρες όχι ωορρηξίας ή μετά την εμμηνόπαυση, δεν πρέπει να κάνει! Αν έχει όρεξη και θέλει, φυσικά και να κάνει.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Οι γυναίκες στα 50 δεν παντρεύονται ξανά για χίλιους λόγους, ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ, άσε που για να κάνεις σεξ δεν χρειάζεται να παντρευτείς! Θα σου πρότεινα να διαβάσεις καλύτερα για το τι είναι η εμμηνόπαυση και επίσης να ψάξεις και τι σημαίνει αυτό για γυναίκες πολύ πιο νέες που δεν τους ήρθε φυσικά η εμμηνόπαυση αλλά προκλήθηκε από κάποια απαραίτητη επέμβαση (ολική υστερεκτομή πχ). Ίσως βιολογικά να εξηγείται η μείωση όρεξης για σεξ, αλλά το “ποτέ ξανά όρεξη για σεξ”, απλά δεν ισχύει!

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η γυναίκα δεν είναι ζώο για να έχει όρεξη για σεξ μόνον όταν μπορεί να αναπαραχθεί. Υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που μια χαρά όρεξη έχουν (κι ακόμα και άφθονη κολπική ύγρανση παρά τα όσα λέγονται ως κανόνας!) και μετά την εμμηνόπαυση. Έχω κι οικογενειακό παράδειγμα επ’αυτού! Επίσης τι σχέση έχει το σεξ με τον γάμο στο προκείμενο; Η επισημοποίηση της συντροφικότητας δεν σχετίζεται/ταυτίζεται με την εύρεση ερωτικού παρτνέρ. Μπορεί μια γυναίκα να έχει ερωτικούς παρτνέρ μέχρι τα βαθιά γεράματα, εφόσον το επιθυμεί κι έχει κοινωνικό πλαίσιο που της το επιτρέπει, και να μην ξαναπαντρευτεί ποτέ. Νομίζω ότι το ageism είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Φωτεινή, οι άνθρωποι και τα δελφίνια κάνουν σεξ χώρις την πρόθεση τεκνοποίησης. Για την διασκέδαση, την ευχαρίστηση ….Αυτό με τις χήρες που δεν ξαναπαντρεύονται κατα 99%, το δίνει κάποια στατιστική υπηρεσία?

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Πραγματικά αποδίδεις στην γυναικεία ωορρηξία τα χαρακτηριστικά του οίστρου των υπολοίπων θηλαστικών Φωτεινή! Όπως άλλωστε υποπτεύομαι ότι κάνει και η θεματοθέτρια. Αν δεν ξέρεις τον όρο ψάξε τον.

Υπάρχουν και άλλα είδη ζώων που φαίνονται να κάνουν σεξ για την ευχαρίστηση εκτός περιόδων ωορρηξίας, ανάμεσά τους bonobo, μακάκοι & καπουτσίνοι πίθηκοι, δελφίνια, νυχτερίδες. Σίγουρα πάντως ο άνθρωπος, που μπορεί να εκφράσει και πώς νιώθει. Διαφωνώ καθέτως με την ιδέα ότι οι γυναίκες θέλουν σεξ μόνο στο μέσον του κύκλου τους, και δεν χρειάζεται να ανατρέξω σε τίποτε παραπάνω πέραν της προσωπικής μου εμπειρίας.

ffs
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προφανώς η σεξουαλική επιθυμία δεν εξαρτάται μόνο από την φάση της περιόδου, όμως εξαρτάται ΚΑΙ από αυτή, σε στατιστικά σημαντικό βαθμό μάλιστα

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0018506X13000482

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλές οι έρευνες (κι εγώ τις διαβάζω, για άλλον ειδικό λόγο) αλλά αυτό που η βιολογική-ανθρωπολογική και η στατιστική προσέγγιση στον τομέα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας αποτυγχάνει να συνυπολογίσει είναι ότι: 1.το εμπειρικό βιωματικό δεδομένο είναι η απόδειξη ότι αν κάτι ισχύει για μια ομάδα (έστω και πλειοψηφική) δεν συνάδει ότι ισχύει για όλο τον πληθυσμό. 2.η ερωτική επιθυμία δεν σχετίζεται μόνον με τον δείκτη οιστραδιόλης (και την ισορροπία της με την προγεστερόνη), αλλά με ένα περίπλοκο βιοχημικό κοκτέϊλ που πυροδοτείται στον ανθρώπινο εγκέφαλο από πλήθος ερεθισμάτων, κάποια εκ των οποίων έχουν ακόμα και περιβαλλοντική προέλευση (ας πούμε, είναι τυχαίο που… Διαβάστε περισσότερα »

Φρύνη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ε ναι, προφανώς και εξαρτάται. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσο θέμα. Δεν είπε κανείς ότι δεν έχουν σεξουαλική επιθυμία οι γυναίκες τις άλλες μέρες. Αλλά το ότι η σεξουαλική επιθυμία είναι έντονη τότε, αυτόματα, νομίζω είναι κάτι που οι περισσότερες το έχουμε παρατηρήσει. Δε λέω ότι ισχύει για όλες τις γυανίκες του κόσμου ανεξαιρέτως, αλλά στατιστικά το πιθανό αυτό είναι. Παράδειγμα, έχω περάσει μήνες άγχους και τρεχάματος, χωρίς γκόμενο, χωρίς καούρα να βρω γκόμενο, χωρίς καν οπτικά ερεθίσματα να με ξεσηκώνουν γύρω μου γιατί έχω τόσα άλλα στο μυαλό μου και κάθε μέρα γυρνάω σπίτι πτώμα και το μόνο που… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εντωμεταξυ εγώ τις μεγαλύτερες καύλες τις έχω την τρίτη μέρα της περιόδου. Καλά κάθε μέρα έχω, αυτό δεν το συζητάω καν, μου φαίνεται τραγελαφικο να πιστεύουμε ότι οι γυναίκες έχουν όρεξη για σεξονο στην ωορρηξία λες και είναι σκύλες,αλλά ρε κορίτσια την τρίτη μέρα της περιόδου πάντα παθαίνω κοκομπλοκο μιλάμε. Δεν μπορώ να σταθώ χωρίς να το σκέφτομαι!

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Έχεις μήπως ιδιαίτερα μικρό κύκλο; (κάτω των 21 ημερών;)

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Καραβάν έχω κύκλο στις 24 μέρες, γιατί;

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Προσπαθούσα να υπολογίσω αν συμπίπτει η ωορρηξία σου με τις τελευταίες μέρες περιόδου (ενδέχεται να συμβεί σε παρά πολύ μικρό κύκλο με παρατεταμένη διάρκεια ροής) αλλά όχι. Δεν συμπίπτει. Μερσί για την απάντηση.

ΥΓ. Σούπερ η ατάκα σου στο λεγόμενο.

αγριοκέρασο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Mitsi, είσαι πάντα μια πολύ ευχάριστη νότα στα σχόλια!
Εμένα λίγες ώρες πριν μου έρθει η περίοδος, μου έρχεται να φάω τα ρούχα μου από τις καύλες!
Η καθεμία με το timing της, λοιπόν.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Λοιπόν που λες αγριοκερασο έχω πει σε γκομενάκι με το οποίο έχουμε απλά σεξουαλική σχέση χωρίς πολλά πολλά ότι κοίτα να δεις μου ήρθε περιοδος σήμερα. Μεθαύριο δεν ξέρω τι θα κάνεις αλλά θα έρθεις να μου γ@#€&+*ς τα πρεκια μη σε πάρει ο διάολος. Τι να κάνει ο έρμος, ήρθε!

αγριοκέρασο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Γέλια μέχρι δακρύων! Άλλο που δεν θα ήθελε και εκείνος!

Rubia
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Εγώ πάντως μιας και το γυρίσαμε στο προσωπικό όντως έχω μεγαλύτερη όρεξη για σεξ τις μέρες τις ωορρηξίας. Για να μην είμαστε και απόλυτες…

Καραβάν
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Απόλυτες δεν είμαστε, ακριβώς το αντίθετο. Εξετάζουμε κριτικά κάτι που έχει ειπωθεί ως κανόνας και μάλιστα κανόνας που προκύπτει από επιστημονικό πασπάλισμα (στις μέρες μας η επικινδυνότερη πλάνη τέτοιου τύπου είναι, με επιστημονική επίφαση, και ομιλώ γενικά μιας και μας κατακλύζει κυρίως στον τομέα της υγείας -ας είναι καλά η Ευαγγελία με τη στήλη της που απομυθοποιεί ορισμένες τέτοιες- και της διαφήμισης). Η βιωματική σου εμπειρία (έχω μεγαλύτερη όρεξη για σεξ τις μέρες της ωορρηξίας) είναι επιχειρηματολογικά ισοβαρής με την βιωματική εμπειρία άλλων εξ ημών (δεν έχω ιδιαίτερη διαφοροποίηση όρεξης μέσα στον κύκλο, πάντα έχω όρεξη), επομένως δεν υφίσταται κανόνας.… Διαβάστε περισσότερα »

Where are the turtles???
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Where are the turtles???

Κι εγώ έχω πολύ μεγαλύτερη όρεξη εκείνες τις μέρες (προφανώς έχω και τις υπόλοιπες, αλλά όχι τόσο). Αλλά γιατί πήγε η συζήτηση σε απόλυτους νόμους όταν η ερώτηση αναφέρεται ξεκάθαρα στη δική της περίπτωση; Μπορούμε εμείς να αμφισβητήσουμε ότι η κοπέλα έχει τρελές καύλες στην ωορρηξία της;

Where are the turtles???
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Where are the turtles???

Το ότι τρελαίνεται μαζί του πάνω στην ωορρηξία της, επειδή η φύση της τον θεωρεί κατάλληλο πατέρα, κι εγώ το αμφισβητώ, μου φαίνεται κι αστείο βασικά. Αλλά διαβάζοντας την ερώτηση το μυαλό μου πήγε στη γνωστή περίπτωση που αρχίζεις τα bootycall όταν θες σεξ.

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Κι εμενα μου συμβαινει, πριν αδιαθετησω να εχω τρελες κ@%ς, κ επισης να κανω πραγματα που σε αλλη περιπτωση θα με σταματουσα. (Και οχι δεν αυθυποβαλλομαι, δεν εχω παντα σταθερο κυκλο). Και στην τελικη ρε παιδια καθε ανθρωπος εχει αλλο οργανισμο, γιατι να ειμαστε τοσο επικριτικοι κρινοντας απο τα δικα μας βιωματα?

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ρε παιδιά δεν σας παρακολουθώ. Το ότι στην ωορρηξία ανεβαινουν οι ορμές είναι ένα γεγονός, ιατρικό πως το λένε, είναι έτσι. Και στην περίοδο ανεβαίνουν για κάποιες, και σε άσχετες φάσεις μπορεί να νιώσουμε σεξουαλική επιθυμία. Αλλά γύρω στην ωορρηξία έχουμε περισσότερες ορμές, τελεία. Εγώ αυτό κατάλαβα πως εννοεί η γράφουσα, και είναι λογικό να εννοεί αυτό. Τώρα αν το γεγονός ότι αναφέρει τη λέξη ωορρηξία, τονίζοντας ότι δεν είχε απλώς ας πούμε κ@@υλες αλλά της ωορρηξίας της κ@@υλες, αν αυτό λοιπόν σημαίνει ότι έχει φάει αυτοπαραμύθα πως τον τύπο τον θέλει για να της κάνει παιδιά, άρα πιο βαθύ,… Διαβάστε περισσότερα »

Where are the turtles???
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Where are the turtles???

Ούτε εγώ κατάλαβα.