Αγαπητή «Α, μπα»: Τα πισωγυρίσματα είναι πάντα κακή ιδέα;

Θέλω να του ζητήσω συγγνώμη

Πριν από ένα χρόνο και ένα μήνα χώρισα το τότε αγόρι μου. Ήμουν πολύ χάλια σε όλους τους τομείς τις ζωής μου και μετά από θεραπεία βρήκα τα πατήματα μου και πάλι. Τώρα σκέφτομαι ότι λυπάμαι που δεν έχουμε επαφή και που βεβιασμένα αποφάσισα να χωρίσω μέσω ενός μηνύματος αλλά ταυτόχρονα ξέρω και ότι δεν ήμουν σε θέση να κάνω κάτι καλύτερο. Θέλω να τον πάρω τηλέφωνο για να ζητήσω συγγνώμη αλλά κυρίως να δω τι κάνει. Μέσα μου έχω ελπίδες ότι μπορεί να προκύψει κάποια συνάντηση και συνέχεια αλλά ξέρω ότι το πιθανότερο είναι ότι στην καλύτερη απλά θα έχουμε μια σύντομη συνομιλία στο τηλέφωνο. Παρόλα αυτά θέλω να το ρισκάρω. Ανησυχώ ότι ίσως κάνω πισογυρισματα αλλά θυμάμαι και αυτό που είχαμε τοτε και ζεσταίνεται η ψυχή μου. Υπαρχει περίπτωση να υπάρχει και μέσα στον άλλον κάτι από αυτά που εγώ θυμάμαι; Τα πισωγυρισματα είναι πάντα κακή ιδέα; Γνώρισα κόσμο, έκανα εθελοντισμό, δοκίμασα με κάποιον κάτι παραπάνω αλλά δεν μπορώ να αντικαταστήσω αυτό που λανθασμένα αφησα για άσχετους λόγους…
– Φερθηκα ανώριμα, συνεχίζω να φέρομαι;

Στην καλύτερη θα έχετε μια συνομιλία, στην χειρότερη όμως; Αυτό το έχεις σκεφτεί;

Εφόσον θέλεις να το ρισκάρεις, δεν υπάρχει ερώτηση. Έχεις πάρει την απόφαση. Αν ήσουν προετοιμασμένη να ακούσεις κάτι που δεν θα σου αρέσει καθόλου, ή να αντιμετωπίσεις την απόλυτη αδιαφορία, αν είσαι προετοιμασμένη πραγματικά για όλα τα σενάρια, θα ήταν καλύτερα.

Μιλάς για την ιστορία σα να την έζησες μόνο εσύ. Παράλληλα με όσα συνέβησαν σε σένα (ο εθελοντισμός, ο κάποιος άλλος, η θεραπεία) συνεχιζόταν και η δική του ζωή. Δεν έμεινε στάσιμος σε εκείνη την ημέρα που τον χώρισες σε ένα μήνυμα. Όπως άλλαξες εσύ, άλλαξε και αυτός. Αυτό που θυμάσαι και σου ζεσταίνει την ψυχή, δεν υπάρχει πια. Τι υπάρχει τώρα, δεν ξέρω. Πάντα «υπάρχει περίπτωση». Με την ελπίδα ζούμε όλοι.

Δεν μπορείς να αντικαταστήσεις αυτό που λανθασμένα άφησες. Πρέπει να το δεχτείς όμως. Αν δεν σε πείθει η λογική σου, ίσως χρειάζεται να σε πείσει η πραγματικότητα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

31 points
Upvote Downvote

30
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
21 Θέματα σχολίων
9 Απαντήσεις θεμάτων
6 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
23 Συντάκτες σχολίων
πόντια ιντερνάσιοναλSloathLouMarieAnda Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Sloath
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγώ θα σου έλεγα να το κάνεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μην γιγαντωθεί κι άλλο στο μυαλό σου. Και φυσικά να μην περιμένεις τίποτα από αυτό το τηλεφώνημα.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Πάρα πολύ συμφωνώ, αν και δεν ξέρω πώς εννοείς το γρήγορα ως Sloath!

Sloath
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εννοώ να μην το σκεφτεί πολύ παραπάνω, γιατί συνήθως αυτές τις συζητήσεις το μυαλό μας τις γιγαντώνει και μας αγχώνουν παραπάνω.
Είναι σαν να ζητάς αύξηση από το αφεντικό σου: Προετοιμάζεσαι και πας. Αλλιώς στο μυαλό σου έχεις κάνει 3748439 σενάρια για το τι μπορεί να πάει στραβά και στο τέλος πας εκεί και σου δίνει την αύξηση που θέλεις.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ναι αγαπητό Sloath, κατάλαβα γι’άυτό και συμφωνώ, έκανα λίγο χιούμορ με την προτροπή ενός sloth για ταχύτητα 😀

Σουσουράδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Και βέβαια να τον πάρεις! Άσε στην άκρη τα τσιτάτα που καταδικάζουν τα πισωγυρίσματα και άκου τον Κόκοτα: “Κι άσε να λένε αυτοί αν σπάσει το γυαλί
ότι ποτέ πια δεν ξανακολλά,
Ν’ ακους τι λέω εγώ που σ’αγαπώ πολύ
Ποτέ καρδιά μου δεν είναι αργά”

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αρκεί να μην ακούσει κι αυτός τον Κόκοτα: “Άσε με μόνο μου, να ζήσω δε μπορώ
ούτε και θέλω να ξανασυναντηθούμε.
Δε με ενδιαφέρεις άλλο πια δε συγχωρώ
και αν μετάνιωσες για αυτό αδιαφορώ,
γι’ αυτό και τίποτα δεν έχουμε να πούμε”
😬

toumpitsa
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

δεν ειναι αργααααα λαλαλα λαλαλα

lioness
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εγω παλι λεω να τον αφησεις ησυχο τον ανθρωπο. Τι προσδοκας προσπαθωντας να ξαναμπεις στη ζωη του 1 χρονο μετα?

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Και αν εκείνος τη θυμάται και κατά βάθος ελπίζει? Να μην το μάθει?

Bobos
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Λογικά αν το δεις, ποιές οι πιθανότητες να μην έχουν αλλάξει τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που ενώ είχαν αναπτύξει συναισθηματικό δεσμό του ανακοίνωσε το τέλος της σχέσης με μήνυμα; Τουλάχιστον ως μέτρο αυτοπροστασίας θα περίμενε κανείς ψύχρα και αποστασιοποίηση, τώρα αν το άτομο είναι εκδικητικό, περιπλέκεται η κατάσταση και δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να προκύψει κάτι υγιές. Γενικά θα έλεγα να κρατά μικρό καλάθι. Δυστυχώς η ζωη δεν είναι ρομαντική κομεντί και καλό είναι η γραφουσα να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα κι όχι μόνο για τη θετική έκβαση. Λέω εγώ τώρα…

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ναι, είναι πολύ πιθανό να έχει ξενερώσει. Επίσης, μπορεί να πρόκειται για εκδικητικό άτομο. Αλλά μπορεί και να την αγαπάει ακόμη. Στη ζωή υπάρχουν πολλές πιθανότητες.

Valda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Μου εμφανίστηκε πρώην 12 χρόνια μετά, έχω εμφανιστεί σε έρωτά μου 7-8 χρόνια μετά… Με κάποιους ανθρώπους συνδεόμαστε με τέτοιο τρόπο, που είναι σαν κάτι να μας τραβάει προς αυτούς.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αυτό που χρειάζεσαι ενδεχομένως να είναι closure. Το έκανε και η Rachel και δεν της βγήκε σε κακό.
Δεν είναι άσχημη ιδέα αρκεί να είσαι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα – κυρίως δε, για το χειρότερο ενδεχόμενο.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Προσωπικά, αν πίστευα ότι αξίζει τον κόπο ο άνθρωπος, θα τον έπαιρνα. Ακόμη κι αν δεν έβγαινε επανασύνδεση, έχω πάντα την ανάγκη να επανορθώνω εφ όσον θεωρώ ότι ξέφυγα ή έβλαψα κάποιον. Σε άλλους ανθρώπους αυτό δε λέει τίποτα, εγώ όμως το κάνω και πολύ μου αρέσει όταν μου το κάνουν, άσχετα αν δε συνεχίζεται η σχέση. Το ρίσκο όμως, προϋποθέτει να είσαι ψυχικά ώριμος, γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να πέσεις στα πατώματα… που σιγά τα αυγά δηλαδή (εννοώ δεν έγινε και τίποτα άμα πέσεις), αλλά είναι επώδυνο για κάποιους. Αν το κάνεις και δε βγει μην τρελαθείς

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ποιος να σου σου πει αν υπάρχει μέσα του κάτι από αυτά που θυμάσαι; Εσύ έφυγες , εσύ ξέρεις γιατί, εσύ προχωρήσεις. Ο άλλος; Αν νομίζεις ότι σε περιμένει εδώ και ένα χρόνο πάνω από το τηλέφωνό κάνεις πόλη μεγάλο λάθος. Το πιο πιθανό είναι να τα φας τα μούτρα σου. Είσαι προετοιμασμένη για αυτό; Να ακούσεις λόγια σκληρά; Να σου πει όλα όσα ήθελε όταν απλά τον χώρισες με ένα μήνυμα και δεν είχε την ευκαιρία να σου πει; Είσαι σίγουρη; Ναι, μπορεί και να νιώθει και αυτός το ίδιο. Ποιος ξέρει; Όμως μπορεί και όχι. Και αν δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Choko of the Hood
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Διαβάζω και καταλαβαίνω: Χώρισα άσχημα τον πρώην σύντροφο μου (με μήνυμα) γιατί δεν ήμουν καλά, τώρα ένα χρόνο μετά είμαι καλά και τον θέλω πίσω. Αναφέρεις ότι δεν βρισκόσουν σε καλή περίοδο όταν χώρισες και απόλυτα κατανοητό να κανείς αυτό που χρειαζόταν για σένα. Το να χωρίσεις με μήνυμα εμένα μου δείχνει από αδιαφορία μέχρι ασέβεια, άλλα μιλώντας με τα στοιχεία που μου δίνεις. Θέλεις τον πρώην σύντροφο σου πίσω αφού είσαι σε καλύτερη κατάσταση πλέον, έκανες τις δραστηριότητες σου, έζησες αυτά που ήθελες και νιώθεις κάτι λείπει. Για εμένα απόλυτα εγωιστικό. Όταν μου είχε συμβεί με είχε ενοχλήσει περισσότερο… Διαβάστε περισσότερα »

Valda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες.

Όταν έχουμε πληγώσει κάποιον, την έχει ανάγκη τη συγγνώμη μας, ακόμη και μετά από χρόνια. Είναι σαν να φεύγει ένα βάρος κι από τους δύο.

Συμφωνώ με τη Λένα, προετοιμάσου για το χειρότερο, αλλά αφού το έχεις τόσο ανάγκη, να τον πάρεις τηλέφωνο. Και καλή να μην είναι η έκβαση, θα κλείσει η όλη κατάσταση μέσα σου.
Και να νιώθει όπως εσύ, όμως, είναι πολλά που μας κρατάνε μακρυά από τους έρωτές μας- οι φόβοι μας κυρίως. Ελπίζω να πάνε όλα καλά!

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δεν ξέρω τι σου συνέβη αλλά φαίνεται να πέρασες πολλά τον τελευταίο καιρό. Ο άνθρωπος αυτός σου δίνει μια ζεστασιά γιατί ίσως είναι κάτι όμορφο που έχεις ανάγκη να θυμάσαι μετά από μια τρικυμία.
Κάποιες φορές καλό είναι να τα αφήνουμε αυτα εκεί που έμειναν. Η αδιαφορία ενός ανθρώπου που μας αγάπησε στο παρελθόν πονάει πάρα πολύ.

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Πάντα θεωρούσα κακή ιδέα τα πισωγυρίσματα. Το έχω κάνει και δεν θα το ξανάκανα. Εάν θεωρείς ότι οφείλεις μία συγγνώμη, να την πεις και ως εκεί, οκ. Βλέπω όμως ότι υπάρχουν προσδοκίες από αυτή την επικοινωνία και νομίζω ότι δεν θα σου αρέσει η έκβασή της. Από μένα, καλή τύχη, θέλει πολύ θάρρος για να το κάνεις και κυρίως, να ακούσεις τι θα πει η άλλη πλευρά.