Αγαπητή «Α, μπα»: Τα παιδιά του συζύγου μου φέρνουν την πρώην του σε τραπέζια

Αισθάνομαι ότι δεν με υπολογίζουν

Καλημέρα Αμπα Τι κάνουμε όταν τα παιδιά του συζύγου μου από τον πρώτο του γάμο τα οποία είναι γύρω στα 20-23, φέρνουν τη μητέρα τους σε τυχαία οικογενειακά τραπέζια (σε εστιατόρια/ταβέρνες) εντελώς απροειδοποίητα; Στην αρχή δεν με ενοχλούσε διότι ξέρω ότι αυτός ο γάμος έχει τελειώσει πάνω από 15 χρόνια και δεν υπάρχει θέμα ζήλιας από πλευράς μου για την πρώην, αλλά όσο το σκεφτόμουν και όσο το συζητούσα με τις φίλες μου, δεν μου άρεσε καθόλου. Όσες φορές έχει συμβεί ούτε ο σύντροφος μου το ήξερε και αφού το συζητήσαμε μου είπε ότι δεν μπορεί να πει κάτι για να μην στεναχωρήσει τα παιδιά που πιθανόν να θέλουν να κάνουν πράγματα μαζί και με τους δυο γονείς τους. Παρόλα αυτά είπε ότι εάν τον είχαν ρωτήσει θα τους απαντούσε αρνητικά διότι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια πολλές φορές, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται σε περιπτώσεις πέραν των ονομαστικών εορτών και γενεθλίων των παιδιών , αλλά εκ των υστέρων δεν θέλει να δημιουργήσει θέμα. Αλλά είναι δυνατόν να μην ρωτάνε ή να μην ενημερωνουν; Όμως εγώ εξακολουθώ να το θεωρώ απαράδεκτο και από την πλευρά της πρώην, και από των παιδιών αλλά και του συζύγου που δεν λέει κάτι. Αισθάνομαι ότι δεν με υπολογίζουν. Έχω δίκιο; Είμαι υπερβολικη; Πως να το χειριστω;
-Είμαι η κακιά μητριά;;;

 

Είναι αρκετά φλου το «οικογενειακά τραπέζια». Ποιας οικογένειας; Δηλαδή, αν έχει ο πατέρας τους γενέθλια; Ή αν έχεις εσύ γενέθλια; Υπάρχει η πρώτη οικογένεια, η δική σας οικογένεια, και η διευρυμένη οικογένεια, που αποτελείται από όλους εσάς.

Αλλά όπως  πάντα, το πρόβλημα δεν το έχεις ούτε με τα παιδιά, ούτε με την πρώην. Με τον σύντροφό σου σου το έχεις (μια τον λες σύζυγο, μια σύντροφο, ό,τι είναι τέλος πάντων).

Είναι εκνευριστικό να έρχεται κάποιος απρόσκλητος, αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν είναι απρόσκλητη, ή δεν είναι σαφές αν είναι. Στην αρχή λες ότι όσες φορές έχει συμβεί οι σύντροφός σου το ήξερε και μετά λες ότι αν τον είχαν ρωτήσει θα είχε πει όχι. Άρα, υποθέτω ότι του λένε «θα έρθει και η μαμά» κι αυτός λέει «οκ», και μετά δεν σου το λέει, κι εσύ την βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου. Άρα, μάντεψε ποιος βγάζει την ουρά του απ’ ΄έξω και με ποιον πρέπει να κάνεις κουβέντα. Ούτε με τα παιδιά έχεις άμεση σχέση, ούτε με την πρώην, για να σου οφείλουν κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Θα ήθελα επίσης πολύ να μάθω γιατί στην αρχή δεν σε ενοχλούσε καθόλου και τι έγινε και άρχισε να σε ενοχλεί. Στο κάτω κάτω, περισσότερη σημασία έχει αν τη συμπαθείς ή όχι, παρά το γεγονός ότι είναι πρώην, μετά από τόσα χρόνια.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

12 points
Upvote Downvote

32
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
24 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
27 Συντάκτες σχολίων
souxoumouxoumatildaFridaFreeΤο α-κτινιδιοMumu Pipi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
stephiestep
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Αγαπητή “Είμαι η κακιά μητρία;”, είμαι η φίλη των παιδιών του συντρόφου σου. Στην κυριολεξία όμως, αν ήταν 2-3 χρόνια μεγαλύτερα τα παιδιά του και έλεγες ξεκάθαρα ότι μένετε Αττική, θα αναρωτιόμουν μήπως είμαι καρδιακή τους φίλη. 😛 Εγώ το μόνο που μπορώ να πω, απ’ αυτή τη θέση και με τις εμπειρίες που έχω ζήσει, είναι ότι τα παιδιά του συντρόφου σου βλέπουν πολύ ωραία την όλη κατάσταση, χαίρονται που μπορούν να υπάρχουν τέτοιες περιστάσεις, τούς δίνουν αυτοπεποίθηση και τη γνώση ότι, παρότι οι γονείς τους χώρισαν, εξακολουθεί να υπάρχει μία διευρυμένη οικογένεια που τους δίνει την αίσθηση του… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μια παρατήρηση μόνο , λέει πως ούτε αυτός το ήξερε από πριν. Τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ από τη διατύπωση.

A-GiveLove💕
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Η κοπέλα είπε ότι ΟΥΤΕ ο σύντροφός της ήξερε. Όχι ότι ο σύντροφός της ήξερε… Μια λέξη αλλάζει τελείως το νόημα….. Άρα μήπως χρειάζεται διόρθωση και η τρίτη παράγραφος της απάντησης;

matilda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Θα σου πω πως τα βλέπω εγώ τα πράγματα από την δική μου πλευρά. Οι γονείς μου χώρισαν πριν περίπου 20 χρόνια. Είμαι στα 31 αυτή την στιγμή. Για πολλά χρόνια οπού ο πατέρας μου ήταν με μια “κακιά μητριά” , ούτε στο τηλέφωνο δεν μιλούσαν με την μητέρα μου. Χώρισε και με την κακιά μητριά και εδώ και 4 χρόνια είναι με μια πολύ ευγενική σύντροφο και έφτιαξαν και οι σχέσεις με την μητέρα μου. Τα τελευταία 2 χρόνια λοιπόν εννοείται πως στην αποφοίτηση της αδερφής μου μαζευτήκαμε όλοι μαζί (και η νέα σύντροφος μαζί), όπως και στα γενέθλια… Διαβάστε περισσότερα »

FridaFree
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Η ξένη! Φυσικά και είναι ξένη με ότι είχε φτιάξει ο άντρας της στο παρελθόν! Δεν είναι ξένη με τον άντρα της, όμως, στον καραπαρόν! Δεν έχει αυτό το δικαίωμα; Μήπως τα ενήλικα παιδιά δίνουν ή δε δίνουν δικαίωμα στους ενήλικες γονείς τους!!!

matilda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Φυσικά και έχει αυτό το δικαίωμα, εάν έχει οργανώσει εκείνη τα τραπέζια. Δεν γράφει σε τι περιστάσεις γίνεται αυτό με τα τραπεζώματα όμως ανέφερα συγκεκριμένα σε αποφοίτηση και γενέθλια παιδιών όπου δεν της πέφτει κανένας λόγος εάν θα είναι και η μητέρα των παιδιών. Θα πρέπει να δεχτεί ότι ο άντρας της έχει ένα παρελθόν και παιδιά με άλλη γυναίκα. Τα παιδιά δεν μπορούν να γιορτάζουν διπλά γενέθλια και να έχουν 2 αποφοιτήσεις, μια για τον μπαμπά, μια για την μαμά.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η πρώην σύζυγος, είναι μέλος της οικογένειας, εφ όσον οι άνθρωποι είναι πολιτισμένοι και φυσικά υπάρχουν παιδιά. Αν τα καλέσματα αφορούν μέλη της οικογένειας του πρώην σου, προφανώς το θεωρούν αυτονόητο να παρευρίσκεται η μητέρα των παιδιών. Αν πάλι έρχεται πάντα, ανεξαρτήτου αφορμής, εκεί θα συμφωνήσω ότι πρέπει να κάνεις κουβέντα με τον σύντροφο σου. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ενημερώνεσαι για τους καλέσμένους σου. Όμως δεν κατάλαβα για ποιου είδους καλέσματα μιλάς. Αν είναι στο δικό σου σπίτι , έχεις δικαίωμα να γνωρίζεις ποιοι θα έρθουν. Αν είναι καλέσματα άλλων ανθρώπων δε σου πέφτει κανένας λόγος και ούτε να… Διαβάστε περισσότερα »

Κεραμιδί Κεραμιδόγατα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ σωστή τοποθέτηση! Η κοπέλα δεν ξεκαθαρίζει τι είδους οικογενειακά τραπέζια είναι, ποιός καλεί και με ποια αφορμή. Η πρώτη σύζυγος είναι μητέρα των παιδιών άρα μέλος της οικογένειας και μπορεί η οικογένεια του συζύγου να τη συμπαθει και να την καλεί. Αν δεν δημιουργεί ίντριγκες ή προβλήματα δεν βλέπω πρόβλημα. Αν δημιουργεί τότε το ζήτημα τίθεται διαφορετικά και ο σύντροφός της είναι αυτός που πρέπει να βάλει όρια.

3🐣🐣🐣
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οπως τα λεει η Λενα, εχει σημασια αν πχ ειναι τα δικα σου γενεθλια που εχεις δικαιωμα να μην θελεις καποιον εκει. Φυσικα, εχει επισης σημασια τι σχεση εχεις εσυ με τα παιδια, αν υπαρχεις χρονια στη ζωη τους, αν σε κατηγορουν για το διαζυγιο των γονιων(ασχετα αν δεν ειναι σωστο, αλλα ενα παιδι μπορει να κατηγορησει το τριτο προσωπο) Εχετε καλη σχεση, μιλατε, σε υπολογιζουν, εσυ τα υπολογιζεις; Μαλλον επηρεαζεσαι απο καλοθελητες φιλους και αλλαξες ξαφνικα γνωμη. Ουτε εμενα θα μου αρεσε, αλλα πανω απο ολα ειναι τα παιδια. Και το παιδι δεν ειναι παιδι μονο μεχρι τα 10,… Διαβάστε περισσότερα »

City
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν είναι η “φιλενάδα του πατέρα”, είναι η σύζυγός/ σύντροφός του. Ούτε και τα παιδιά είναι πάντα παιδιά. Δεν είναι μόνο η νέα σύζυγος υπεύθυνη για τη μεταξύ τους σχέση, αλλά και τα ενήλικα “παιδιά”. Όλοι έχουν την υποχρέωση να φέρονται με σεβασμό ο ένας στον άλλον.

Το α-κτινιδιο
Μέλος
Συμμετέχων

City εγώ κατάλαβα ότι οι τρεις πιγκουίνοι έχουν ένα πατέρα που έχει μια φιλενάδα. Και οι πιγκουίνοι αναφέρονται στην δική τους οικογένεια όταν λένε “η φιλενάδα”
Πιγκουίνοι, μου αρέσει πάρα πολύ το νικ σου!! Είστε όμως τρεις, 6 ή 9 πιγκουίνοι;

FridaFree
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Εγώ πρώτα σκέφτηκα ότι είναι η μαμά που έχει γίνει πρώην, ΑΛΛΛΛΛΛΑ!!! θα είναι πάντα η μαμά που εμφυσεί στα παιδιά την ξινίλα! Μόνο που τις περισσότερες φορές τα παιδιά αποκτούν ξινίλα όχι μόνο για τη φιλενάδα του μπαμπά, αλλά για όλες τις γυναίκες του κόσμου κτλ κτλ! Προπαντώς μια Κυρία!

FridaFree
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ξινίλα!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλά, τα παιδιά δεν είναι και δέκα χρονών για να θέλουν να βλέπουν τους γονείς τους μαζί σε κάθε οικογενειακή περίσταση. Αν είναι τα γενέθλια τα δικά τους ή της γιαγιάς τους/μαμάς της μαμάς τους, το θεωρώ λογικό να την καλέσουν. Αν όμως είναι του συντρόφου σου ή κάποιου άλλου συγγενή του, είναι ασυνήθιστο. Επίσης δεν καταλαβαίνω και αυτή γιατί θέλει να έχει πάρε δώσε με τους πρώην συγγενείς εξ αγχιστείας. Υπάρχει περίπτωση να είσαι τόσο εγκάρδια μαζί της που να σε θεωρεί φίλη της και ότι δεν τρέχει τίποτα; Εν πάσει περιπτώσει, αφού σε ενοχλεί η κατάσταση, πρέπει να… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Λέει “ούτε ο σύζυγος το ξέρει”. Δεν είναι ωραίο που δεν ενημερώνουν, όπως δε θα ήταν ωραίο να φέρουν οποιονδήποτε χωρίς να ενημερώσουν, ειδικά αν δε το οργανώνουν τα παιδιά το τραπέζι. Πείτε ευγενικά και σαν ομάδα “πείτε το βρε παιδιά πριν, μη ψάχνουμε τελευταία ώρα να βγάλουμε έξτρα πορσελάνες από το πατάρι”. Κατά τα άλλα, γιατί όχι; Ο γάμος έχει τελειώσει και υπάρχουν παιδιά. Διευρυμένη οικογένεια. Γιατί σώνει και ντε να έχετε κακές ή τυπίκές σχέσεις; Γιατί έτσι έχουμε μάθει ότι είναι το φυσιολογικό. Ε, μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Εκτός ρε παιδί μου αν κάτι σου κάνει η… Διαβάστε περισσότερα »

Λουλουδι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν λέει ότι ο σύντροφος της το γνώριζε, λέει ” «Όσες φορές έχει συμβεί ΟΥΤΕ ο σύντροφος μου το ήξερε». Εν ολίγοις δηλαδή δεν ενημερώνεται ούτε εκείνος εγκαίρως για την παρουσία της πρώην όμως εκ των υστέρων δεν θέλει να δημιουργήσει θέμα οπότε δεν το θίγει στα παιδιά του. Κι εγώ πάντως αλήθεια δεν καταλαβαίνω πολύ τι εννοείς λέγοντας οικογενειακές γιορτές. Εφόσον δεν πρόκειται για γενέθλια /γιορτές των παιδιών (που είναι προφανές ότι θα παρευρίσκεται), υποθέτω μιλάμε για ρεβεγιόν Χριστουγέννων πχ ή καποια παρόμοια περίσταση. Οπότε με αυτό σαν δεδομένο θα πω τη γνώμη μου. Αν αυτές οι γιορτές γίνονται… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Aπό την όλη περιγραφή αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν είσαι ενημερωμένη για την παρουσία της μητέρας των παιδιών του συζύγου σου.