Αγαπητή «Α, μπα»: Τα παιδιά μου είναι ήσυχα και με ακούνε, κάνω κάτι λάθος;

Δεν θα κάνουν πολλές αταξίες και δεν θα είναι πολύ ζωηρά

Αγαπητή α,μπα και σχολιαστές Γεια σας !! Θα ήθελα και εγώ να μοιραστώ μαζί σας ένα θέμα που το σκέφτομαι και με απασχολεί . Είμαι παντρεμένη με δυο παιδιά , η κόρη μου είναι 8 και ο γιος μου δυο . Το θέμα μου είναι ότι τα παιδιά μου σύμφωνα με τους γύρω μας είναι ήσυχα !! Δηλαδή δεν θα κάνουν πολλές αταξίες όπως τα αλλά παιδιά η θα με ακούσουν όταν τους λέω όχι εδώ η όχι εκεί Ο γιος Μου έχει ίδια ηλικία με την ανίψια μου ( ούτε μήνα διαφορά ) και εκείνη είναι πιο υπερκινητικό παιδάκι . Μόλις δει τον γιο μου θα χαρεί , θέλει να τον αγγίξει , τον κυνηγάει από πίσω να παίξουν!! Ο γιος μου από την άλλη φεύγει , την κοιτάει για λίγο και άμα περάσει κάνα δίωρο τότε αρχίζει να παίζει μαζί της . Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σε οικογεινειακα τραπέζια η όταν βρισκόμαστε για να παίξουν λίγο τα ξαδελφάκια μαζί ακούω σχόλια από τον αδερφό μου τη την νύφη μου του τύπου : αααα το δικό σας είναι ήσυχο εμάς μας βγάζει την πίστη , η δικιά μας δεν ακούει κανέναν της λες κάτι και κάνει του κεφαλιού της Γενικά συνέχεια συγκρίνονται στην οικογένεια , ας πούμε η μικρή μίλησε εσένα ο μικρός είπε καμία λέξη ; Να πω εδώ ότι έχουν αδυναμία στην μικρή και φαίνεται αλλά αυτό δεν με πειράζει καθόλου , τα σχόλια είναι που με πειράζουν Νιώθω ότι κάτι κάνω λάθος με τα παιδιά μου , αφού τα δικά μου δεν είναι ζωηρά γιατί σύμφωνα με την κοινωνία ζωηρό = έξυπνο. Μια φίλη μου επίσης με ένα ζωηρό παιδάκι το ίδιο σχολίασε ποσό ήσυχο είναι το δικό μου ,πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω Η κόρη μου μικρή έτσι ήταν και αυτή αλλά τότε δεν είχαμε άλλο συνομήλικό με την κόρη μου να συγκρίνονται και ! Έχω αποδεχτεί βέβαια πως είμαστε από την ιδιοσυγκρασία μας πιο χαμηλών τόνων . εγώ μικρή και ο σύζυγος , ήμασταν ήσυχα παιδάκια . Λενα και σχολιαστές μήπως κάνω κάτι λάθος ; Εμείς δηλαδή οι ήσυχοι άνθρωποι μειονεκτούμε ; Δεν ξέρω πραγματικά τι να ρωτήσω ακριβώς και ελπίζω και εσυ να έβγαλες κάποια άκρη από όλα αυτά ! Σε ευχαριστώ εκ το προτέρων για το χρόνο σου

Μανούλα

Το ότι τα ζωηρά παιδιά είναι έξυπνα παιδιά είναι η θεωρία κάποιων από αυτούς που έχουν «ζωηρά παιδιά», νομίζω, γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν είναι το πρώτο που σκέφτονται όλοι οι γύρω γύρω. Είναι κάπως φλου το «ζωηρό παιδί», μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, και ένα από αυτά μπορεί να είναι η αδυναμία του γονέα να ορίσει όρια. Το πίστεψες κι εσύ επειδή σου το λένε συνέχεια και δεν έχεις την αυτοπεποίθηση να γράψεις την απίθανη τους άποψη στα παλιά σου τα παπούτσια.

Φυσικά και δεν κάνεις λάθος. Είναι πολύ λογικό να προκύπτουν παιδιά χαμηλών τόνων από γονείς χαμηλών τόνων, και σας ευχαριστούμε που υπάρχετε. Εγώ πάντως, τα παιδιά που δεν κάνουν πολλές αταξίες και μπορούν να ακολουθούν οδηγίες μέσα σε λογικά πλαίσια (όχι ρομπότ), δεν τα λέω «χαμηλών τόνων», έξυπνα τα λέω.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

126 points
Upvote Downvote

40
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
28 Θέματα σχολίων
12 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
34 Συντάκτες σχολίων
idrilMiaouleePannenkoekLouk Ritia Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Kelly
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Γονείς ήσυχων παιδιών σας ευχαριστούμε! Συνεχίστε την εκπληκτική δουλειά που κάνετε!

Με εκτίμηση,
All the childless people out there.

Pannenkoek
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Κι όλοι εμείς που χρησιμοποιούμε αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία κλπ.

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Αν η μικρή είναι 2 και κάνει ήδη του κεφαλιού της και δεν ακούει με τίποτα, δεν ξέρω τι λέει αυτό για την εξυπνάδα του παιδιού, για των γονιών της όμως δεν δείχνει καλά σημάδια. Είναι πολύ συχνό γονείς να ερμηνεύουν, τουλάχιστον απ’ έξω τους, την απείθαρχη συμπεριφορά των παιδιών τους ως δείγμα εξυπνάδας, “προσωπικότητας”, “τσαγανού” και όλα αυτά τα χαριτωμένα που λένε οι γονείς στους εαυτούς τους και στις γύρω τους για να δικαιολογήσουν τη δική τους ανεπαρκή παροχή γονεϊκής φροντίδας και ελέγχου. Αυτό που συμβαίνει τις περισσότερες φορές, στην πραγματικότητα, είναι ότι δεν ξέρουν πώς να δίνουν σαφείς… Διαβάστε περισσότερα »

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ωω, τι σκληρή απάντηση. Πάω να αυτοκτονήσω ήσυχα, ήσυχα. Μην ενοχλείστε.

loglady
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Όχι ρε συ Πιριπιρι, δεν είπαμε κι έτσι. Ζωηρό από ζωηρό διαφέρει. Παιδιά δεν έχω η ίδια, για να ξέρω από πρώτο χέρι ποιες είναι οι δύσκολες ηλικίες, αλλά ασχολούμαι με παιδιά και υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μου αρέσουν καθόλου. Η συγκεκριμένη ερώτηση, ας πούμε, με τσίτωσε, γιατί έχω βαρεθεί/κουραστεί να ακούω τη μια και την άλλη να λένε για την “προσωπικότητα” του παιδιού τους, για να δικαιολογήσουν τη μικρή τραμπούκο, π.χ. Λες και τα άλλα παιδιά δεν έχουν προσωπικότητα, είναι τούβλα. Επίσης, βλέπω πολύ συχνά στο άμεσο και ευρύτερο περιβάλλον μου γονείς που δεν ψήνονται να βάλουν όρια… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Βασικά να πω εδώ σαν εκπαιδευτικός, ότι μπορώ να καταλάβω μέσα σε λίγη ώρα πιο ζωηρό παιδί είναι ζωηρο και ανεξέλεγκτο λόγω έλλειψης ορίων και ποιο παιδί είναι απλά έτσι σαν χαρακτήρας. Έχει διαφορά και φαίνεται και με μια ματιά από την αλληλεπίδραση γονιών παιδιού.

rakoun
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

πάντως συγκεκριμένα τα 2 είναι πολύυυυυυυ δύσκολη ηλικία (γενικά συμφωνώ με αυτά που λες)

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Δεν κάνεις κάτι λάθος. Κι εγώ, όπως λέει και η μητέρα μου, μικρός ήμουν πολύ ήσυχος. Το ίδιο και ο αδερφός μου.

Πάντως ο προβληματισμός σου μου θυμίζει τον προβληματισμό που έχουν οι προγραμματιστές:

“Χμμ… δεν παίζει το πρόγραμμα… γιατί άραγε…”.
“Χμμ… το πρόγραμμα λειτουργεί μια χαρά… γιατί άραγε…”.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Τώρα θυμήθηκα την οικογένεια με τους Γάλλους τουρίστες που μπορούσαν να σε πείσουν ότι τα παιδιά είναι εύκολο να τα μεγαλωνεις και είναι η απόλυτη ευτυχία. Είχαν τρία ήσυχα ξανθά αγγελούδια που έπαιζαν με τα κουβαδακια τους χωρίς να πλακώνονται μεταξύ τους, χωρίς να τραβολογανε όλη την ώρα τη μαμά και το μπαμπά, χωρίς να απομακρυνονται όταν αφαιρούνταν οι γονείς, ούτε έκαναν σαν παλαβά να πάνε να πέσουν στο νερό και να τους συμηκωνουν τους ανθρώπους. Τα έβλεπες κι έλεγες δεν μπορεί. Και δεν έδειχναν καταπιεσμενα, ήταν πολύ χαρούμενα. Και έβλεπες μετά τους γονείς να σηκωνονται για να παίξουν με… Διαβάστε περισσότερα »

lee
Μέλος
Συμμετέχων

Τί μου θύμησες…! Παραλία ελεύθερου κάμπινγκ. Οικογένεια Ελλήνων: έχουν καταλάβει τεράστιο κομμάτι γης γιατί ελληναράς χωρίς το τσιφλίκι του δε νοείται, ακόμη και αν το παίζει αναρχικός-εναλλακτικός με ράστα μέχρι τον πωπό. Τα δε παιδιά τους και τα σκυλιά πανταχού παρόντα γιατί “πρέπει να μεγαλώνουν ελεύθερα”. Η φασαρία σε άλλα επίπεδα…. Οικογένεια Σέρβων: τρία άτομα συν το σκυλί, με μια σκηνούλα, κάθονται ήσυχοι και χαμογελαστοί, το σκυλί αναρωτιόσουν αν ήταν ζωντανό, το παιδί ή μιλά με τους γονείς ή παίζει με τα παιχνίδια του, οι γονείς συζητάνε και διαβάζουν, στα 3-4 μέτρα δεν αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν καν. Κάποια στιγμή όλοι… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Αχαχαχαχ! Είναι η ίδια φιλοσοφία που υπάρχει και στην αντίληψη ότι ο πλούσιος έχει έγνοιες λόγω πολλών χρημάτων, ενώ ο φτωχός είναι ελεύθερο πουλί. Είναι και που στις μέρες μας όπως λέει και η Λένα στα παιδιά πολλές φορές δεν τίθενται όρια και αντί να τα συμμαζέψουμε καμαρώνουμε κιόλας που το τρίχρονο είπε “σκάσε!” στη γιαγιά (είναι δυναμικό παιδί) ή αρπάζει όλα τα παιχνίδια για πάρτη του (ξέρει να διεκδικεί). Μια χαρά είναι τα παιδάκια σου, να τα χαίρεσαι, να τους μιλάς πολύ και να μην επιτρέπεις να σε επηρεάζουν τα σχόλια σύγκρισης

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Μαμά, διαβάζεις Α,μπα;

Έλα μωρέ, όσο βεβαιώνεσαι παρακολουθώντας τα ότι θα διεκδικούν το χώρο που τους αναλογεί και είναι ευχαριστημένα, όλα τέλεια! Επειδή φτιάξαμε ένα κόσμο που κερδίζουν οι άνθρωποι που κάνουν φασαρία, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για όλους 😊
Να τα χαίρεσαι, τα παιδάκια τα χαμηλών τόνων τα αγαπάμε λίγο πιο πολύ ♥

Amaya
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Τα παιδιά “συντονιζονται” με το περιβάλλον τους. Σε ένα ήρεμο περιβάλλον γίνονται ήρεμα. Σε ένα ένα έντονο περιβαλλον πχ με 2 γονεις που τρέχουν πανικοβλητοι, αγχωμένοι κλπ είναι πολύ πιθανό να δεις παιδιά που δεν ηρεμούν εύκολα. Τα παιδιά απορροφούν την ατμόσφαιρα των σπιτιών, όχι οι καναπέδες!
Νορμάλ το ακούω αυτό που περιγράφεις. Αν πιστεύεις ότι είναι ήσυχα επειδή είναι φοβισμένα, συμβουλευσου έναν ειδικό.

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ε θα τρελαθω. Εμενα τα παιδια μου ειναι το ακριβως αντιθετο και ειμαι ετοιμη να στειλω ερωτηση: “τι κανω λαθος”, εσυ αγαπητη μανουλα, γιατι ανησυχεις;; επειδη εχεις ηρεμα και συνεργασιμα παιδια; Ε οχι δα, να τα χαιρεσαι και γενικοτερα να χαιρεσαι που το ζεις αυτο.
Εκτος φυσικα, αν μιλαμε για υποπτη ηρεμια που ομως απο το κειμενο δεν καταλαβα κατι τετοιο.

Piripiri
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σίγουρα κανείς λάθη. Είναι σίγουρο. Αλλά υπάρχουν λύσεις. Ζήτα βοήθεια και θα βοηθήσεις πολύ και τον εαυτό σου και τα παιδια σου. Στα λέει μια παθούσα!

este
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Αυτο που με δυσκολευει ειναι οτι αλλο ειναι το “καλο” για το παιδι καθαυτο, αλλο το “καλο” για την οικογενεια και αλλο το “καλο” για τους τριτους. Κατι που μου ειχε πει μια φιλη και προσπαθω παντα να θυμαμαι ειναι: μη σε νοιαζει τοσο τι θα πουν οι αλλοι (αλλοι λεγοντας εννοουσε ευρυτερη οικογενεια, κοινωνικος περιγυρος, οι αλλοι πελατες στο σουπερ μαρκετ κτλ). Η αληθεια ειναι ωστοσο οτι οσο και να το αποφευγω η να το καθυστερω η επαγγελματικη βοηθεια θα με παει γρηγοροτερα εκει που θελω να φτασω και που το διαβασμα ενδεχομενως να μην με παει ποτε. Σ… Διαβάστε περισσότερα »

Elisaveta
Μέλος
Συμμετέχων

Συμφωνώ τόσο πολύ πόσες φορές θέλω να ρωτήσω τι έχω κάνει λάθος… Και όποτε έχω πάρει απάντηση από κάποιον να μην είμαι υπερβολική, παιδί είναι και μάλιστα έξυπνο για αυτό ειναι τόσο δραστήριο μόνο χειρότερα με κάνει να νιωθω γιατί είναι σαν να μου χρυσωνουν το χαπι. Και εγώ μπορεί να έχω κάνει τέτοια σχολια και δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι η δική μου “ζηλεια” (εντός πολλών εισαγωγικών, με την καλή έννοια πάντα) για την ηρεμία και την καλή διαγωγή ενός άλλου παιδιού μπορεί να ερμηνευτεί έτσι από έναν άλλο γονιό.

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εγώ ήμουν ήσυχο παιδάκι! Όταν πηγαιναμε επίσκεψη φρόντιζα να απασχολώ τον εαυτό μου ζητώντας μερικά χαρτιά και μολύβια ή ό,τι είχανε και καθόμουν και ζωγράφιζα (αν αργούσαν μπορεί να έφτιαχνα και τη Μονα Λίζα ξερωγω). Στο τέλος της επίσκεψης χάριζα την ζωγραφιά στην οικοδεσποινα και γεια σας. Αν το σπίτι είχε παιδάκια πηγαίναμε στο παιδικό και παίζαμε και μόλις έλεγε η μαμά ότι πρέπει να φύγουμε, απλά φεύγαμε. Μιλούσα μόνο όταν μου μιλούσανε γιατί βαριόμουν να πιάσω κουβέντες με τους μεγάλους. Ο λόγος που ήμουν ήσυχη ήταν γιατί για κάποιο λόγο καταλάβαινα ότι εκείνες οι στιγμές είναι ο χρόνος των… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Συγγνώμη κιόλας αλλά η φράση το παιδί σου είναι ήσυχο και ακούει είναι κοπλιμεντο, όχι κατηγορία. Τι άλλο θα ακούσουμε πια;

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Κι όμως, μπορεί να στο πουν σαν κατηγορία. Εμάς κυρίως γονείς συνομήλικων παιδιών με την κόρη μας, που μας παρακολουθούν να συνεργαζόμαστε με το παιδί. Αλλά ανακάλυψα και άλλη κλάση. Μητέρα φίλου μας, που ήρθε να φάει με το γιο της σπίτι μας, έλεγε και ξανάλεγε πόσο υπάκουη και συνεργάσιμη είναι η κόρη μας. Πραγματικά είχε βάλει τα δυνατά της εκείνη την ημέρα, έπαιξε ήσυχη, έστρωσε και το τραπέζι. Εμείς καμαρώναμε. Ακόμη κι όταν η μικρή πέταξε το μπιφτέκι της στη βιτρίνα του σαλονιού, η επισκέπτρια επαναλάμβανε πόσο ήσυχη είναι. Στο τέλος μας λέει “να ξέρετε δεν είναι καλό να… Διαβάστε περισσότερα »