Αγαπητή «Α, μπα»: Συμπεριφέρονται λες και κακοποιώ το μωρό

Λες και το υποβάλλω σε μαρτύρια

Γεια σας Αμπα και σχολιάστες! Γα ήθελα τη γνώμη σας όσον αφορά μια κατάσταση που βιώνω πρόσφατα. Έχω ένα μωράκι 7 μηνών και πολλές φορές υπάρχουν άνθρωποι που θα πουν κάτι απευθυνόμενοι στο μωρό σχολιάζοντας τον τρόπου με τον οποίο το μεγαλώνω. Και εξηγούμαι. Ένα ωραίο καλοκαιρινό πρωί ήμουν για βόλτα με το καρότσι και το μωρό αφού δεν είχα εκείνη την ημέρα κάποιον να το προσέχει και εγώ έπρεπε να κάνω διαφορά ψώνια. Συναντάω στο δρόμο μοα γνωστή η οποία απευθυνόμενη στο μωρό (ω ναι) του λέει: καλά που σε πάει η μάνα σου με αυτή τη ζέστη; Το μωρό εντωμεταξύ μέσα στο καρότσι με το σκέπαστρο στην σκιά να μην παραπονιέται καθόλου. Άλλη περίπτωση, παίρνοντας το μωρό από την πεθερά μου που το κρατούσε για λίγο αφήνω το κλειδί του αυτοκινήτου στο σπίτι της, για να μην ανεβαίνω να το παίρνω της λέω να το κατεβάσει εκείνη. Παράλληλα εγώ με το μωρό μου περιμέναμε σε έναν ίσκιο. Και λέει ξανά απευθυνόμενη στο μωρό: κακόμοιρο μωρό μες στον ήλιο περιμένεις (ήμασταν κάτω από δέντρο). Ας πούμε εγώ που κουβαλάω συνέχεια καρότσια, καλάθι με το μωρό συν τσάντες στους ώμους είμαι μια χαρά και πάντα ξεκούραστη και το μωράκι έχει πρόβλημα που το ειδε το ήλιος για μερικά δευτερόλεπτα. Γενικά λοιπόν απλά με έχει εκνευρίσει η συγκεκριμένη συμπεριφορά από διάφορες γυναίκες (κατά κύριο λόγο) που συμπεριφέρονται λες εγώ κακοποιώ το μωρό ή το υποβάλλω σε μαρτυρία. Σας ρωτώ είμαι υπερβολική που σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις απαντώ κάπως ξινισμένα και νευριασμενα; Είμαι η κακιά, νευρική και ξυνή μαμά;

Desperate mam

Ελπίζω να μην απαντάς κάπως ξινισμένα, αλλά σκέτο νευριασμένα. Είναι μόνο 7 μηνών, άρα έχεις εμπειρία μόνο 7 μήνες στα κακόβουλα σχόλια από γυναίκες σχετικά με το πόσο άξια μάνα είσαι, έχεις άλλους 7 κα μετά άλλους 777 περίπου, οπότε κράτα δυνάμεις.

Είναι κυρίως από γυναίκες επειδή όλες οι γυναίκες έχουμε μάθει από τα γεννοφάσκια μας ότι συμμετέχουμε σε έναν μαμαδοδιαγωνισμό με σούπερ έπαθλο τη χρυσή ανοιχτή παλάμη και καμία νικήτρια, και μάλιστα είτε έχουμε παιδί, είτε όχι.

Συνέχισε απαντώντας νευριασμένα, αλλά μην περιμένεις και θαύματα. Ουσιαστική αλλαγή θα αρχίσεις να προκαλείς όταν συνειδητοποιήσεις ότι κι εσύ κάνεις το ίδιο σε άλλες μαμάδες, και αν δεν το κάνεις ήδη, να δεις ότι κάποια στιγμή, κάτι θα σου ξεφύγει. Ω, είναι πολύ εύκολο να σου ξεφύγει.

Στο ίδιο καζάνι βράζουμε, αλλά η αλλαγή έρχεται μόνο μέσα από εμάς. Το πρώτο στάδιο είναι να αναγνωρίσουμε το φαινόμενο (πατριαρχία κλπ) και το δεύτερο είναι να το περιορίσουμε ή εξαφανίσουμε στην δική μας συμπεριφορά.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

70 points
Upvote Downvote

24
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
20 Θέματα σχολίων
4 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
Miraculous Ladybugverve de vieΦούστα ΚλαρωτήChublis Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Απαντάς με μωρουδίστικη φωνή: «Να κοιτάς την δουλειά σου γιαγιάκα, εμένα μου αρέσει η άτα»

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

😂😂😂

Perilio
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χαχαχαχα τέλειο!Εγώ θα αντικαθιστούσα τη λέξη γιαγιάκα με το θείτσα για να υπάρξει περισσότερος εκνευρισμός! :p

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Εδώ: https://youtu.be/6P6fR1o7OzA , στο 53:40

MARS
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Κλασσικό φαινόμενο! Σ αυτούς που σ ενδιαφέρει η σχέση τους μαζί τους, απάντησε τους μια φορά ήρεμα αλλά αυστηρά τι είναι αυτό που κάνουν και σ ενοχλεί. Αυτοί, που ενδιαφέρονται και οι ίδιοι για τη σχέση σας, θα το καταλάβουν και θα σε συμβουλεύουν μόνο όταν τους ρωτάς. Οι υπόλοιποι, οι αδιάφοροι, ανάλογα τα κέφια, πότε με κοροϊδία ποτέ με νεύρα, πότε με ειρωνεία.Κλασσική μου ατάκα, “δικό μου είναι, ό, τι, θέλω το κάνω.” Η δύσκολη πίστα είναι οι παπουδογιαγιάδες. Κι εκεί όμως εξαρτάται η απάντηση από τη σχέση σας. Κάποτε που το παιδί μου ήταν λίγων μηνών, στο καρότσι,… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Στο μεγάλωμα του παιδιού σου, τα κάνεις ΌΛΑ λάθος. Και το ξέρουν όλοι. Και θα στο πουν. Γιατί μπορούν. Γιατί πάνω απ’όλα, η αποψάρα τους. Έσο έτοιμη (και ψύχραιμη).

Ελάφι
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εναλλακτικά μπορείς κι εσύ να τους απαντάς απευθυνόμενη στο μωρό.
Δηλαδή: “Καλά πού σε πάει η μάνα σου με τέτοια ζέστη”, κι εσύ: “Είχαμε δεν είχαμε την ακούσαμε την αποψάρα του καθενός και σήμερα, ε μικρέ/ή μου;”

Ugetsu Monogatari
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Α, καλά! Μια απ’ τα ίδια! Συγγνώμη που το μικρό ανθρωπάκι δεν μπορεί να μείνει μόνο του στο σπίτι να δει λίγο νέτφλιξ, ξέρετε θα το προτιμούσα κι εγώ. Στη βόλτα, που κοιμάται: “κοιμήθηκε, γύρε το καρότσι” (δε γέρνει), στο σούπερ μάρκετ: “εδώ και έχει και γέρους, θα κολλήσει καμιά μηνιγγίτιδα”, στη θάλασσα, 10 το πρωί: “θα το ψήσεις το μωρό. Για να μη μιλήσω για τις μέρες που παίρνουν τηλ οι παππουδογιαγιαδες κι εγώ είμαι σινεμά, κομμωτήριο κτλ και το μωρό μωρό μένει με το μπαμπά του ( ο μπαμπάς δεν έχει βυζάκια και πίνει ΣΚΟΝΗ!!!). Πόσα και πόσα… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“εγώ που κουβαλάω συνέχεια καρότσια, καλάθι με το μωρό συν τσάντες στους ώμους είμαι μια χαρά και πάντα ξεκούραστη και το μωράκι έχει πρόβλημα που το ειδε το ήλιος για μερικά δευτερόλεπτα”.
Αν απαντήσεις έτσι μπορεί να τούς ταρακουνήσεις λίγο, γιατί θεωρείται αυτονόητο ότι η γυναίκα δεν πρέπει να ενδιαφέρεται καθόλου για τον εαυτό της από την στιγμή που γίνεται μάνα.

Mirka Janic
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Τι γίνεται σήμερα με τις ερωτήσεις έχω γίνει έξαλλη. Έχω καταλήξει: μας ενοχλεί ο,τι μλκ μας λένε γιατί κάπου βρίσκει μέσα μας και χτυπάει φλέβα. Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί καθομαστε και ασχολούμαστε με την τρέλα του καθενός! Ε όχι δεν βασανίζεις το παιδί σου επειδή το είχες έξω με ζέστη! Τι να κάνουμε,δε ζούμε στη Σιβηρία, και ζέστη θα κάνει το καλοκαίρι, δεν πάθαμε τίποτα!

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Οποία πέτρα και να σηκώσει μια γυναίκα θα βρει κάποιον ή κάποια να την κρίνει για την ανεπάρκεια της, σε όλους τους τομείς, αδιάκριτα. Πολλές φορές βρίσκουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό κάτω από την πέτρα. Θέλει προσπάθεια καθημερινή και διαρκή ώστε να αποβάλλουμε όλα αυτά τα πρέπει που μας έχουν επιβάλλει ώστε να κατακτήσουμε την τελειότητα η οποία δεν απαιτείται από κανέναν άλλον, μόνο τις γυναίκες. Όμορφες, έξυπνες, σέξυ, καλές νοικοκυρές, άψογες μητέρες, δοτικές κόρες, υποστηρικτές αδελφές, καυλωτικές ερωμένες αλλά όχι πουτάνες αν θέλουμε να γίνουμε οι κυοφορούσες του ιερού σπόρου, δυναμικές επαγγελματίες αλλά όχι τόσο ώστε να… Διαβάστε περισσότερα »

Wolfcry
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Από την έως τώρα εμπειρία μου έχω να σου πω ότι έχεις πολλά ακόμα να ακούσεις. Όλοι έξω από το χορό το παίζουν γνώστες και εσύ δεν ξέρεις. Ή έχουν μεγαλώσει ήδη παιδιά και επιδεικνύουν την εμπειρία τους. Μάλιστα, πολλές φορές κοιτάνε να είναι καλοπροαίρετοι ξεκινώντας “Δε θα ήταν καλύτερα το μωρό…;”. Εκεί καταλαβαίνεις το ύφος που θα πάρει η ερώτηση όταν ολοκληρωθεί. Έχουμε ακούσει και ως ζευγάρι διάφορα αλλά και μεμονωμένα, π.χ. ότι εγώ είμαι υπερπροστατευτικός και διάφορα άλλα. Πλέον δε συζητάω εύκολα για το παιδί κι αν με ρωτάνε κάτι σχετικά, προσπαθώ να μην ανοίξω πολύ τη συζήτηση… Διαβάστε περισσότερα »

Pandora
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το τι ακούει η νυφη μου επειδή βάφει τα νύχια της.