Αμπα, πιστεύεις ότι συγχωρείται η προδοσία? Θα δινες σε άνθρωπο άφεση αμαρτιών αν η δικαιολογία του για το ψέμμα του ήταν ότι δεν ήθελε να σε πληγώσει? Ο επί 4 χρόνια σύντροφος μου και μέλλων σύζυγος με απατούσε συστηματικά τον τελευταίο 1μιση χρόνο. Μπορεί και παραπάνω αλλά εγώ για αυτό το διάστημα έμαθα σίγουρα. Αλλά δεν μιλάω για τη δική του προδοσία στον πρόλογο. Η “κολλητή” μου, με την οποία έχουμε μεγαλώσει μαζί, φίλες 15+ χρόνια, η οποία ήταν για μένα η αδερφή που δεν είχα το ήξερε. Και μάντεψε, δεν μου είπε τίποτα. Με άφηνε να γυρνάω σαν το βλάκα και να ευγνωμονώ την τύχη μου για το σύντροφο που έχω. Με άφηνε να τρέχω και να ψάχνω νυφικά, ερχόταν μαζί μου και μου δίνε και συμβουλές για το ποιο μου ταιριάζει καλύτερα, ενώ δεν μπορούσα να περάσω την πόρτα από τα κέρατα και το ήξερε. Γνώριζε την ύπαρξη αυτής της σχέσης σχεδόν από την αρχή της. Τους είχε δει μαζί. Δεν ξέρω αν είχε υπολογίσει ότι πάνω στον καβγά ο αγαπημένος μου του οποίου έκανε πλάτες θα την έδινε στεγνά. Μάλλον όχι, με θεωρούσε τόσο ζώο που δεν θα το καταλάβαινα ποτέ λογικά. Όταν της ζήτησα εξηγήσεις, η απάντηση της ήταν ότι “δεν ήξερε πως να μου το πει “,”ότι της είχε ορκιστεί ότι ήταν one time thing “,”ότι δεν ήθελε να με κάνει δυστυχισμένη “.Γιατί ως γνωστόν καλύτερα να ‘σαι χαρούμενος ζώντας μέσα στο ψέμα παρά να μάθεις την αλήθεια .Πονάω πολύ Αμπα. Μέσα σε μια μέρα έχασα κάποιον που θεωρούσα σύντροφο ζωής και κάποια που είχα σαν αδερφή. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει η φιλία μας να ναι ποτέ ξανά η ίδια .Νιώθω ότι όλος ο κόσμος μου κατέρρευσε εν μια νυκτί κι ότι δεν έχω κουράγιο να τον ξαναχτίσω.
– Λ.
Το σκέφτηκα κάποια ώρα, αλλά πώς να το πω; Δεν υπάρχει τρόπος να σου ελαφρύνω το βάρος. Δεν υπάρχει πλευρά που δεν έχεις σκεφτεί, να φωτιστεί διαφορετικά αυτό που έζησες. Μπορώ να σου πω μετά βεβαιότητας ότι υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που προτιμούν να ζουν χαρούμενοι μέσα στο ψέμα, και τα βάζουν με τον αγγελιοφόρο αντί με τον θύτη, αλλά φίλη που σε ξέρει δεκαπέντε και βάλε χρόνια θα έπρεπε να ξέρει αν είσαι από αυτούς. Μοναδική εξήγηση – όχι ελαφρυντικό – είναι μήπως είναι η ίδια από αυτούς; Ίσως θα ήταν χρήσιμο να τη ρωτήσεις. Αυτό θα ήθελε για τον εαυτό της; Όχι για να συγχωρήσεις ή για να δώσεις δεύτερη ευκαιρία. Μήπως και καταλάβεις, μήπως και εξηγηθεί μέσα σου αυτή η προδοσία.
Μη ρωτάς εμένα ή οποιονδήποτε άλλον αν αξίζει να δώσεις ευκαιρία, αν συγχωρείται το ένα ή το άλλο. Δεν είμαστε στο δικαστήριο, δεν λειτουργεί έτσι η φιλία, ή οι σχέσεις. Εσύ πρέπει να ξέρεις αρκετά καλά τον εαυτό σου ώστε να μπορείς να πάρεις αυτή την απόφαση. Αν δε νομίζεις ότι η φιλία σας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, έτσι είναι.
Δυστυχώς, δεν νιώθεις χωρίς λόγο ότι κατέρρευσε ο κόσμος σου. Κατά κάποιο τρόπο αυτό έγινε. θα τον ξαναχτίσεις όμως, οι κόσμοι των ανθρώπων καταρρέουν κάθε μέρα, παντού, συνέχεια, και οι περισσότεροι συνεχίζουν. Αυτό θα κάνεις κι εσύ.
Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

Αγαπητή Λ. δεν γράφεις πως κατέληξε η σχέση σου με τον σύντροφο σου.. Γιατί αν είστε ακόμα μαζί & προσπαθείτε να το ξεπεράσετε,η φίλη δικαιώνεται… Αν σου το έλεγε,μόλις το μάθαινε & εσύ αργότερα αποφάσιζες να συγχωρήσεις τον «άπιστο»,εκείνη θα ήταν ακόμη φίλη σου/σας;; Ή θα πλήρωνε το οτι μπήκε ανάμεσα σας;; Οι προδοσίες απο φίλους όντως δεν συγχωρούνται εύκολα,αντιθέτως όμως οι προδοσίες απο συντρόφους συγχωρουνται αρκετά συχνά..(& αυτός που ανακατεύτηκε γίνεται το «καρφί»…) ΥΣ. Ο σύντροφος μεγάλος μαλάκας,οχι για το κέρατο,αλλά για την μετατόπιση ευθύνης που πήγε να κάνει & το κατάφερε!!! Έδωσε στεγνά την φίλη σου για την… Διαβάστε περισσότερα »
Από τον τρόπο που γράφει, δε φαίνεται πάντως να τον έχει συγχωρήσει..
Τέλειο σχόλιο! Συμφωνώ απόλυτα.
Πριν πολλά χρόνια έμαθα πως ο γκόμενος της καλύτερής μου φίλης είχε παράλληλη σχέση. Τον έπιασα και του είπα πως δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει αλλά δεν μπορεί να την δουλεύει έτσι. Πρέπει να αποφασίσει με ποια από τις δύο θα είναι και με ποια θα το λήξει, ειδάλλως θα αναγκαζόμουν να τον δώσω στη φίλη μου. Του έδωσα και μερικές μερες διορία να το σκεφτεί (τρομάρα μου! – αλλά τόσο νόγαγα στα είκοσί μου). Όταν τον ξαναβρήκα και τον ρώτησα τι προτίθεται να κάνει, με έστειλε στο διάολο. “Κάνε ότι θες, εμένα θα πιστέψει ούτως ή άλλως”. Όντως,… Διαβάστε περισσότερα »
ΤΙ
WHAT 😆
OMG! 😲
Αυτό συμβαίνει με ανθρώπους που δεν εχουν ισχυρό χαρακτήρα. Δυστυχώς ταλαιπωρούνται στην ζωή τους γιατι δυσκολεύονται να κρίνουν ποιοι τους φέρονται σωστά και ποιοι όχι.
Δεν βοηθά σε κάτι, αλλά πραγματικά λυπάμαι πάρα πάρα πολύ για αυτό που σου συνέβη.
Εχω βρεθεί δυστυχώς στη θεση της κολλητής φίλης και εγώ επίσης δεν μίλησα. Μπροστά στα μάτια μου “φίλη” την έπεφτε στον γκόμενο της κολλητής μου τάχα για πλάκα.Σηκώθηκα και έφυγα γιατί ένοιωθα αμήχανα.Λίγο αργότερα μου “εξομολογήθηκε” πως έκαναν και σεξ. Το σκέφτηκα πολύ και τελικά δεν είπα τίποτα. Ηταν γιατί ήμουν μικρή (20 χρονών ) και δεν ηξερα τι να κάνω; Δεν την πίστεψα; Το θεώρησα τόσο διεστραμένο που δεν ήθελα ανάμειξη; (πράγματι δεν άντεξε και το είπε μόνη της αργότερα στην κολητή μου και μαντεψε! Ο γκόμενος πήρε πόδι και μείς συνεχίσαμε να κάνουμε όλες παρέα!).Απο δειλία; Να μη… Διαβάστε περισσότερα »
Και γω στα 17 που το ειπα τι καταλαβα; θα επεστρεφε η φιλη μου στη πόλη της κ μ’εβαλε να της υποσχεθω πως εαν δω το παραμικρο να της το πω και οταν την ενημερωσα οτι κατι παιζει με κάποια (δεν χρειαστηκε να πω με ποια, ειχε καταλαβει, χωρια που για να μου το ζητησε τον υποπτευοταν ηδη/δεν τον θεωρουσε πιστό) δεν μου ξαναμιλησε ποτε και αυτος με ειπε ρουφιάνα μπροστα στους φιλους μου. Οποτε αποφασισα οτι δεν θα ξαναμιλησω σε αναλογη περιπτωση, εκτος αν ειμαι σιγουρη οτι η φιλη ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ.
αν και εγώ δε θα μπορούσα να μην το πω, δεν το θεωρώ προδοσία εκ μέρους της φίλης. Λάθος ναι, μεγάλο, αλλά προδοσία για μένα θα ήταν αν ήταν και η ίδια μπλεγμένη στην εξαπάτηση με κάποιον τρόπο, ούσα το τρίτο πρόσωπο ή με κάποιον τρόπο υπεύθυνη για τη γνωριμία και σχέση των άλλων.
Αγαπητή Λ. σε καταλαβαίνω. Ξέρω ότι δεν παρηγορεί πάντα το γεγονός ότι υπάρχουν και χειρότερα, όμως στη δικη μου περίπτωση γνώριζαν τα κερατά ύψους Πύργου Άιφελ και οι γονείς μου και η αδερφή μου, με την οποία επίσης προσπάθησε να έχει σχέση ο ακατανόμαστος πρώην και δεν έλεγαν τίποτα. Τα είπαν εκ των υστέρων αφού χώρισα, φτάνοντας σε απεριγραπτες καταστάσεις. Δες τη θετική πλευρά, δεν παντρεύτηκες, δεν έχασες χρόνια από τη ζωή σου και δεν έκανες παιδιά με αυτόν τον άνθρωπο. Κι επίσης «έμαθες» τη φίλη σου . Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, προχωρά με θάρρος . Ελπίζω να… Διαβάστε περισσότερα »
Μια απορία: “υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που προτιμούν να ζουν χαρούμενοι μέσα στο ψέμα, και τα βάζουν με τον αγγελιοφόρο αντί με τον θύτη” Υπάρχουν ναι, αλλά είναι πάντα διαφορετικοί από αυτούς που όταν αποκαλυφθεί τυχαία το ψέμα νοιώθουν πληγωμένοι και από το θύτη αλλά και από το φίλο που ήξερε αλλά δεν έγινε αγγελιοφόρος ; Μήπως νοιώθουν πληγωμένοι, ακόμα και αυτοί που θα προτιμούσαν να ζουν στο ψέμα ; Μήπως η φίλη σωστά εκτίμησε ότι η εξομολογούμενη ανήκει σε αυτούς ;
Στην εξομολογούμενη δεν έχω να προσθέσω κάτι, μια αγκαλιά από μένα!
Η φίλη σου θα έπρεπε να στο είχε πει. Ήσασταν φίλες τόσα χρόνια και έπρεπε να ξέρει τι είδους άτομο είσαι κι ότι θα ήθελες να ξέρεις την αλήθεια. Το μόνο ελαφρυντικό που ίσως βρίσκω είναι οτι όντως πίστεψε ότι ήταν ένα one time thing να ήξερε πόσο αγαπούσες τον πρώην και να μην ήθελε να είναι αυτή η αιτία να χωρίσετε. Ίσως να νόμιζε ότι θα θύμωνες μαζί της ή δεν θα την πίστευες αν ο πρώην τα αρνούνταν όλα (έχουν χαλάσει πολλές φιλίες έτσι). Σκέψου τι θα έκανες εσύ στην θέση της. Ο κόσμος σου όντως γκρεμίστηκε, το… Διαβάστε περισσότερα »
Στα θετικά: Γλίτωσες από δύο ανθρώπους που δεν σου κάνουν.
Συνήθως οι άνθρωποι κρίνουν εξ ΄ ιδίων οπότε πιθανότατα και η φίλη έτσι σκεφτόμαστε. Πιστέυω οτι δεν πρέπει αν είμαστε πολύ αυστηροί με τους γύρω μας, δεν ξέρουμε πως θα αντιοδρούσαμε παρα μόνο όταν όντως βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Εδω η ιστορία απο την ανάποδη μεριά, τι θα συμβούλευες εδώ?
https://ampa.lifo.gr/apantiseis/agapiti-a-mpa-an-po-to-mystiko-tha-chaso-enan-apo-toys-dyo/