Αγαπητή «Α, μπα»: Σκέφτομαι ότι δεν με θεωρούν φίλο τους

Απογοητεύτηκα και στεναχωρήθηκα που δεν θα τους πειράξει η απουσία μου από το ταξίδι

Με τον κολλητό μου γνωριζόμαστε 6 χρόνια, από το στρατό. Έχει αποδείξει ότι με αγαπά, με στηρίζει και είναι στο πλάι μου, και θέλω να πιστεύω ότι και εγώ ανταποδίδω όσο καλύτερα μπορώ. Η παρέα μας συμπληρωνεται από τον δικό του κολλητό, με τον οποίο είναι μαζί από παιδιά, και έναν ακόμη φίλο. Περνάμε καλά, είμαστε αγαπημένοι, και, παρά τη διαφορά ηλικίας μας – τους περνάω όλους 7 χρόνια, δεν ξέρω αν ενδιαφέρει, εγώ 31, αυτοί 24- με έβαλαν ουσιαστικά στην παρέα τους και με έκαναν να τους αισθάνομαι τα τελευταία χρόνια οικογένεια μου. Τις προάλλες συνέβη κάτι που με στενοχώρησε πολύ και με προβλημάτισε εξίσου. Εχουμε βγει οι δύο μας για καφέ και μου λέει σε κάποια φάση “Λέμε να πάμε με τα παιδιά ένα ταξίδι Ντουμπάι το Σεπτέμβριο, θες να έρθεις;” Η δουλειά μου, Α Μπα μου, είναι αυστηρά εποχική, εργάζομαι Μάρτιο με Νοέμβριο, 6ημερο, ακόμη και η σκέψη για άδεια είναι απαγορευμένη, πέραν μιας εβδομάδας τον Αύγουστο για όλους τους εργαζόμενους, γεγονός που ο κολλητός μου ασφαλώς γνωρίζει. Του απαντάω “Ξέρεις ότι δεν μπορώ τότε, θέλετε να πάμε Αύγουστο η τέλος Νοέμβρη;” και η απάντηση ήταν “Όχι δε γίνεται, είπαμε Σεπτέμβριο” και εκεί μαθαίνω ότι όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε, είχαν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για έκδοση-ανανέωση διαβατηρίων κτλ. Ουσιαστικά δηλαδή με έθεσε προ τετελεσμενου. Απογοητευτηκα φοβερά, Α Μπα μου, και στεναχωρηθηκα. Θεωρώ ότι σε μια παρέα θα έπρεπε το εν λόγω θέμα να συζητηθεί και να βρεθεί ένας κοινός τόπος-ημερομηνία για ολους. Ένιωσα ότι δεν με ήθελαν καν σε αυτό το ταξίδι ζωής μαζί τους, η εν πάση περιπτωσει, δεν τους πειράζει καθόλου η απουσία μου. Και όλο αυτό γιγαντωθηκε μέσα μου σε μια έτι μεγαλύτερη ανασφάλεια ότι στην ουσία δεν με θεωρούν καν φίλο τους. Η κουβέντα έληξε εκεί, δεν θέλησα να το κουβεντιασω περαιτέρω, η να ζητήσω κάποια σχετική εξήγηση, για να μην τσακωθούμε. Ναι, ίσως τα εισιτήρια και το ταξίδι εν γένει να είναι φτηνότερο το Σεπτέμβριο, αλλά και πάλι δεν με ανακουφίζει αυτή η δικαιολογία. Σκεφτηκα να απομακρυνθώ, αλλά δεν ξέρω αν είναι πολύ παιδικό και εγωιστικό όλο αυτό. Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη σου, θεωρείς δικαιολογημενη τη στενοχώρια μου; Και μήπως αυτή η στάση τους είναι ενδεικτική του πως αισθάνονται πραγματικά για μένα; Σε ευχαριστώ.
– Γιώργος

Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σου, αλλά από την απογοήτευση μέχρι την αμφιβολία ότι δεν σε θεωρούν καν φίλο τους, ενώ ξεκινάς γράφοντας ότι γνωριζόσαστε έξι χρόνια και σου έχει σταθεί και έχει αποδείξει ότι σε αγαπά, υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Νομίζω ότι έπρεπε να ρωτήσεις γιατί είναι τόσο απαραίτητο να είναι Σεπτέμβριο το ταξίδι, χωρίς να θεωρείς απαραίτητο ότι θα τσακωθείτε. Τα λεφτά είναι μεγάλος παράγοντας. Εσένα μπορεί να μην σε ανακουφίζει, αλλά μήπως είναι επειδή τα έχεις; Όσο δεν το συζητάς και δεν προσπαθείς να καταλάβεις, όσο αποφεύγεις να εκφράσεις την στενοχώρια σου, αυτό που καταφέρνεις είναι να βράζεις στο ζουμί σου και μέσα σου να επιβεβαιώνεις ξανά και ξανά ότι έχεις δίκιο, φτάνοντας από την απογοήτευση στην βεβαιότητα ότι όλα αυτά είναι ένα ψέμα.

Δικαιολογημένο να θέλεις να περιλαμβάνεσαι σε τέτοιου είδους σχέδια. Στην ηλικία που βρίσκεσαι όμως θα έπρεπε να έχεις τα εργαλεία να επικοινωνείς την δυσαρέσκεια σου με έναν τρόπο που δεν θα οδηγεί οπωσδήποτε σε τσακωμό.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

67 points
Upvote Downvote

22
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
16 Θέματα σχολίων
6 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
Kiss And tellPrivatemarukabella ciaoI_am_the_law Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Σιγά το ταξίδι ζωής στο Ντουμπάι.

Από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να γίνεσαι drama queen. Ήθελαν για διάφορους λόγους να πάνε Σεπτέμβριο. Ο καθένας έχει μία επιθυμητή περίοδο, τι να κάνουμε, άμα ήταν έτσι δεν θα πηγαίναμε πουθενά.

Να παραμείνεις κουλ γιατί μετά θα σε λένε γκρινιάρη, είσαι και πιο μεγάλος δε θες και πολύ να γίνεις γερογκρινιάρης.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ή γεροπαραξενος. Ακόμα πιο ωραιο

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

comment image

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Είναι πάρα πολύ ύποπτο το ότι σου είπαν “θες να έρθεις?” ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορείς. Είναι υποκριτικό. Αφού το ξέρουν εκ των προτέρων ότι αποκλείεσαι αυτόματα. Πολύ ύποπτο. Από την άλλη το να μην θες η να μην σε νοιάζει αν θα συμπεριληφθεί κάποιος σε ένα ταξίδι, δεν είναι και το πιο δηλωτικό του αν τον βλέπεις σαν φίλο ή όχι. Έχω πολύ καλόυς φίλους και δεν θέλω να ταξιδέψω μαζί τους γιατί θεωρώ ότι τα ταξιδιωτικά μας γούστα δεν ταιριάζουν. Οπότε να πάω ταξίδι, να ξοδέψω πολλά λεφτά και στο τέλος να με ακολουθήσει ένα αρνητικό… Διαβάστε περισσότερα »

Laurel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πες τα. Φίλοι τόσα χρόνια και να μην ξέρουν οτι δεν μπορείς συγκεκριμένη εποχή, αποκλείεται. Δεν σε ρώτησαν για να πεις ναι. Στο είπαν για να βγουν λάδι αφού είχαν ΗΔΗ κανονίσει. Οπότε ορθά ρωτάς γιατί κανόνισαν χωρίς να στο πουν. Θα σου πρότεινα κι εγώ να τους ρωτήσεις ευθέως, και να μην αρκεστείς στο α μα σου είπαμε, γιατί αυτό είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Άλλοι είναι οι λόγοι και ελπίζω να έχουν τα κότσια να στους πουν. Θα ρωτούσα επίσης και αν έχεις άλλους φίλους πέρα από αυτήν την παρέα. Κάτι η διαφορά ηλικίας, κάτι που εσύ τους… Διαβάστε περισσότερα »

Dancing DJ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Πολύ ύποπτη η συμπεριφορά αγαπητέ, σε καταλαβαίνω απόλυτα, κι εγώ θα ξενερωνα. Εαν ήθελαν να πατε ταξίδι όλοι μαζί θα σε είχαν συμπεριλάβει απο την αρχή στη συζήτηση. Τώρα στο είπε σαν ενα ‘μπαι δε γουει’ για να είναι καλυμμένος ότι αυτός το είπε, και δε φταίει εκείνος που δε μπορεις ΕΣΥ να έρθεις. Να ξέρεις πως όταν αρχίζουν να γίνονται τέτοια συνήθως έχει πέσει και κουτσομπολιό απο πίσω για χίλια άλλα. Αλλά όπως λέει και η Λένα, μια ειναι η λύση – μιλα. Πες παιδιά το και το, νιώθω έτσι κι έτσι. Κανείς δεν κέρδισε ποτέ τίποτα με το… Διαβάστε περισσότερα »

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Μία φορά, έκανα βόλτα στη γειτονιά και πέτυχα τυχαία δύο φίλες από την παρέα να πίνουν καφέ! Όταν με είδαν, έκαναν λες και είδανε φάντασμα και άρχισαν να απολογούνται ότι και καλά κανόνισαν τελευταία στιγμή και δεν προλάβαιναν να μου στείλουν κλπ… Κι εγώ απάντησα “σιγά βρε κορίτσια, δε χρειάζεται σε ΚΑΘΕ καφέ να κανονίζετε με τους πάντες. Άσε που μπορείτε να θέλετε να πείτε και κάτι δικό σας!” Και το πιστεύω ακράδαντα. Το ότι υπάρχει μία παρέα, δε σημαίνει πως όλοι νιώθουν τα ίδια με όλους. Παιδιά, έχουμε 100 θέματα να πιεζόμαστε.. Ας μην είναι οι φίλοι ένα από… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ναι, είσαι υπερβολικός. Ακόμα και σε μια παρέα μπορούν κάποια από τα μέλη να κάνουν δραστηριότητες στις οποίες δε θα θέλουν η δε θα μπορούν να ακολουθήσουν όλοι. Κάποιοι άλλοι κανόνισαν ένα ταξίδι και σε ρώτησαν αν θέλεις να πας. Εσύ το έχεις αναγάγει για κάποιο απροσδιόριστο λίγο σε προσβολή της φιλίας σας. Λες και δεν είναι ελεύθερος ο φίλος να κανονίσει ο,τι θέλει να κανονίσει με όποιον θέλει να κανονίσει. Θα είχες δίκιο αν ήταν κάτι που είχατε συζητήσει οι δυο σας και στο τέλος σε κρέμασαν. Εδώ απλά δύο φίλοι σου κανόνισαν ένα ταξίδι με βάση το ποτέ… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σόρυ που θα στο πω έτσι αλλα αυτοί ειναι 24 και εσύ συμπεριφερεσαι σαν 14. Αφου είστε τοσο φίλοι και έιστε τοσο δεμνεοι γιατι η συζήτηση σταμάτησε εκει; Επρεπε να ρωτησεις και αν δεν το εχεις κανει να το κανεις τωρα, γιατι συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο. Χωρίς να ξέρεις τους λόγους μη βγάζεις αυτόματα συμπεράσματα πως δεν σε θέλουν για φίλο. Όταν δεν το συζητάς και το θεωρείς δεδομένο κάθε συμπεριφορά τους θα την μεταφράζεις με δεδομένο πως δεν σε θελουν για φίλο. Εσυ θα αντιδράσεις με κινησεις πανικου και θα απομακρυνθείς χωρίς εξηγηση. Αυτοι θα θυμώσουν που απομακρύνθηκες χωρίς εξηγηση… Διαβάστε περισσότερα »

ElementaryMyDearWatson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συμφωνώ με την Λένα. Μίλα. Ρώτα τους ξεκάθαρα, τους γνωρίζεις 6 χρόνια και είστε κολλητοί, είναι δυνατόν να μη μπορείτε να επικοινωνείτε; Πες τους το ξεκάθαρα άλλα ήρεμα και χαλαρά. Γνώριζαν σίγουρα το πρόγραμμά σου; Μήπως υπέθεσαν ότι θα μπορούσες να πάρεις μια μικρή άδεια φέτος; Τα χρήματα είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο σε ταξίδια. Εάν τα εισιτήρια ήταν 80% (πχ) φθηνότερα, τότε λογικό το βρίσκω να θέλουν να πάνε τότε. Όπως και να έχει, ρώτα τους, μίλα για να μάθεις τί συνέβη.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

80% σε πτήση για το Ντουμπάι? Ρε παιδιά τι λέμε, δεν έχει low cost εκεί και τις πτήσεις τις ακολουθεί μια γενική σταθερότητα στο ποσό ακριβές η φθηνές ειναι.

ElementaryMyDearWatson
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βρε παράδειγμα ήταν, στην υπερβολή. Όσο και λιγότερο να ήταν, τα χρήματα είναι σημαντικότατος παράγοντας σε κάθε ταξίδι.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Οι φίλοι σου είναι 24 χρονών και στο υπογράφω ότι είναι σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής τους οι περισσότεροι, έχουν ήδη αρκετές οικονομικές ανάγκες, ειδικά αν προσπαθούν να ανεξαρτητοποιηθούν ή να βρουν το δρόμο τους για την ανεξαρτητοποιηση. Ακόμα και αν από πίσω έχουν βοήθεια γι αυτό, οικονομικά οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας αντιμετωπίζουν αρκετές οικονομικές δυσκολίες. Το ταξίδι ζωής που θέλουν να κάνουν είναι πραγματικά πάρα πολύ ακριβό και αν καταφέρουν να εξοικονομήσουν ακόμα και 200 ευρώ από εισιτήρια και διαμονές είναι πάρα πολύ ανακουφηστικό. Κάνοντας τώρα πρόσφατα ένα τέτοιο ταξίδι ζωής, το μόνο που έχω να πω… Διαβάστε περισσότερα »

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν και είσαι ο μεγαλύτερος, σκέφτεσαι παιδικά. Δε σε υπολόγισαν εξαρχής στα σχέδιά τους για το συγκεκριμένο ταξίδι, αλλά δε σε απέκλεισαν από αυτό. Αν μπορούσες να πάρεις άδεια το σεπτέμβριο, θα ήθελαν να σε έχουν μαζί τους, αλλιώς δε θα σε ενημέρωναν και μάλιστα τόσο καιρό νωρίτερα- σιγά τις ετοιμασίες, ανανέωση διαβατηρίων έκαναν οι χριστιανοί, δεν έκλεισαν εισιτήρια. Αλλά δε θα αλλάξουν όλοι το πρόγραμμά τους ώστε να πάτε σώνει και ντε κουαρτέτο. Πάντα τετράδα κανονίζετε ή έτυχε άλλες φορές κάποιος άλλος να μείνει στην απ’έξω, που επειδή δεν ήσουν εσύ αυτός, δε σε ένοιαξε; Πέραν του οικονομικού λόγου,… Διαβάστε περισσότερα »

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

“Πάντα τετράδα κανονίζετε ή έτυχε άλλες φορές κάποιος άλλος να μείνει στην απ’έξω, που επειδή δεν ήσουν εσύ αυτός, δε σε ένοιαξε”, πάρα πολύ σωστή παρατήρηση, dear

Eva
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Περα από τις πολυ ωραίες συμβουλές που ήδη έχουν διατυπωθεί, ισως να κοιτάξεις από που πηγάζει αυτή η ανασφάλεια και ο φόβος σου ότι οι φίλοι σου θα σε απορρίψουν. Συνήθως αυτά έχουν να κάνουν πιο πολυ με μας και με το πώς νιώθουμε εμείς για τους εαυτούς μας, παρά με τους άλλους.