Αγαπητή «Α, μπα»: Σημαίνει κάτι το γεγονός ότι δεν έχω κάνει ποτέ μου μακροχρόνια σχέση;

Είναι η ζωή απόλυτοι αριθμοί;

Αγαπητή Αμπά, Συγχαρητήρια για την υπέροχη στήλη σου και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί με έχεις βοηθήσει να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι για πάρα πολλά πράγματα! Παρόλο που σε διαβάζω καθημερινά εδώ και χρόνια, σήμερα σου γράφω πρώτη φορά. Είμαι 31 χρονών και παρόλο που έχω γνωρίσει πολλούς άντρες και έχω αρκετές εμπειρίες δεν έχω κάνει κάποια μακροχρόνια σχέση μέχρι στιγμής. Έχουν υπάρξει φορές που διέκοψε ο άλλος, αλλά τις περισσότερες φορές ο χωρισμός ήταν δική μου απόφαση. Για να μην τα πολυλογώ, η μεγαλύτερή μου σχέση ήταν διάρκειας ενός χρόνου συνολικά, και αυτός με ένα διάλειμμα χωρισμού ενδιάμεσα. Είμαι ένας άνθρωπος που δε μπορεί να κάνει πολλές υποχωρήσεις και είμαι πολύ καλά και μόνη μου. Είμαι πολύ ανεξάρτητη από πολύ μικρή, αρκετά εμφανίσιμη, ζω στο εξωτερικό, έχω πολλούς φίλους, καλή δουλειά, ταξιδεύω πολύ, βγαίνω, γνωρίζω κόσμο, φλερτάρω και έχω μια έντονη ζωή που με ικανοποιεί πολύ σε γενικές γραμμές. Θέλω να κάνω μια σοβαρή σχέση και οικογένεια, αν γνωρίσω τον κατάλληλο σύντροφο που μου ταιριάζει. Όμως, δε μπορώ να το κάνω με οποιοδήποτε κόστος και να δεχθώ πολλά από τα πράγματα που βλέπω γύρω μου, όπως αδιαφορία, απιστία, χλιαρές καταστάσεις, ασυνενοησία ή ανθρώπους να είναι με κάποιον απλά για να μην είναι μόνοι τους. Η ζωή μου μου αρέσει ως έχει και για να βάλω κάποιον μέσα σε τόσο σημαντικό ρόλο, πρέπει να αξίζει. Επομένως, αν μια κατάσταση δε με ικανοποιεί ή βλέπω ότι δεν προχωράει, τη σταματώ νωρίς, αντί να σπαταλάω ενέργεια και χρόνο. Αυτό νομίζω ότι μου εχει βγει σε καλό από άποψη αυτοεκτίμησης, αλλά βλέπω ότι μεγαλώνοντας τα όρια της υπομονής μου και το τι θεωρώ ανεκτό, στενεύουν όλο και περισσότερο. Πρόσφατα, σε 2 διαφορετικά ραντεβού με 2 διαφορετικούς άνδρες (όχι Έλληνες αν έχει σημασία), τους οποίους γνώριζα από πριν σε φιλικό επίπεδο, συζητούσαμε για αυτό και μου είπαν και οι δυο χοντρικά ότι το γεγονός ότι δεν έχω κάνει μακροχρόνια σχέση δεν είναι καλό σημάδι και κάτι δείχνει. Εν τω μεταξύ, ο ένας μου ανέφερε προηγουμένως ότι είχε μείνει 3 χρόνια στην τελευταία του σχέση, εκ των οποίων τα 2 υπήρχαν συνεχείς τσακωμοί, μέχρι και χειροδικια από την πλευρά της κοπέλας. Νευρίασα πολύ, τον ρώτησα γιατί έμεινε τόσο καιρό και εξήγησα ότι από το να είμαι με κάποιον 2 χρόνια (!) που να με βγάλει τόσο εκτός εαυτού ώστε να φτάσω σε σημείο να τον χτυπήσω, χίλιες φορές να τον είχα χωρίσει εξαρχής και να ήμασταν και οι δυο ήρεμοι. Και σε ρωτώ Αμπά μου, είναι η ζωή απόλυτοι αριθμοί; Βάζουμε τις εμπερίες μας στο ζύγι και κρίνουμε την αξία του καθενός με απόλυτα κριτήρια; Τσεκάρουμε κουτάκια; Δηλαδή όποια έχει πάνω από 3 χρόνια σχέση θεωρείται αυτομάτως σοβαρή, από 2-3 χρόνια ψιλογυριστρούλα και κάτω από 1 χρόνο επιφανειακή αντροτραγανίστρα; Και αν είναι έτσι, δεν αλλάζει αυτό όταν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες; Είναι στραβός ο γυαλός ή στραβά αρμενίζω Αμπά μου;

Προβληματισμένη

Δεν μπορώ να σχολιάσω όλη σου τη ζωή από πέντε προτάσεις, πόσο μάλλον σε συνδυασμό με ένα σχόλιο που σου έκανε ένας τρίτος. Αν εσύ ξέρεις ποια είσαι και τι κάνεις, ούτε το τι πιστεύει ο καθένας έχει σημασία, ούτε τι σχόλιο θα έκανα εγώ για οτιδήποτε. Ρωτάς αν είναι στραβός ο γυαλός αν αρμενίζεις εσύ στραβά. Είναι σημαντικό να ξέρεις αν αμφιβάλλεις για την κοσμοθεωρία που σε έχει φτάσει ως εδώ ή όχι. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις στο α μπα, ή σε όποιον κάνει επιπόλαια σχόλια για το αν έχεις κάποιο πρόβλημα ή όχι, χρειάζεται όμως οπωσδήποτε, απαραιτήτως, να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου. Αυτό το πολύ γενικό, γιατί κι αυτό που λες πολύ γενικό είναι. Ο τρόπος που ζεις τη ζωή σου δείχνει «κάτι», μόνο που αυτό το κάτι μπορεί να είναι οτιδήποτε. Την απάντηση την ξέρεις μόνο εσύ.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

27 points
Upvote Downvote

28
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
11 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
21 Συντάκτες σχολίων
AlouteroΜονόφθαλμοςDioniΜουσίτσαΝα το συζητήσουμε Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μπελ Ρεβ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αυτό είναι το τίμημα της γαματοσυνης

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Απλά κι ωραία!

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Κι εγώ ότι ακούγεται γαμάτη σκέφτηκα, αλλά το είπες λιτά κι απέριττα!

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Νομίζω ότι πριν 15 χρόνια σηκώθηκα στον ύπνο μου και έγραψα αυτήν την ερώτηση και σε μια δεύτερη υπνοβασία την έστειλα στη Λένα. Εγώ στη θέση σου θα αναρωτιόμουν αν ο γάμος και η οικογένεια είναι όντως δική μου επιθυμία ή αν έτσι είμαι εργοστασιακά φτιαγμένη να νομίζω. Πολλές φορές όταν ζούμε τη ζωή μας λίγο διαφορετικά από την πλειοψηφία, αμφιβάλλουμε για τις επιλογές μας. Η φράση κλειδί είναι “……και έχω μια έντονη ζωή που με ικανοποιεί πολύ σε γενικές γραμμές”. Αν σε ικανοποιεί σε γενικές γραμμές και το αποδεχθείς ότι είσαι οκ με αυτό, θα έρθει και η ικανοποίηση… Διαβάστε περισσότερα »

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ταυτίζομαι πολύ με την ερωτώσα, αλλά πιο πολύ ταυτίζομαι με το σχόλιό σου! 🙂

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Δεν είναι τυχαίο το νικ σου 🙂

Gigi@
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το «αντροτραγανίστρα» μόλις μπήκε στο λεξιλόγιο μου ! Σαν να έχω σακουλάκι με τσιπς σε σχήματα αντρών . Φανταστικό , ευχαριστώ , το αγνοούσα

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Έχεις κάνει μακροχρόνια σχέση. Απλά όχι τόσο μακροχρόνια. Καλά κάνεις και δεν συμβιβάζεσαι με όσα δεν σου ταιριάζουν. Η πιθανότητα να γυρίσει μπούμερανγκ και απλά να χάσεις κι άλλο χρόνο και ενέργεια είναι πολύ πιθανή. Η αλήθεια είναι πως όταν κάνεις πιο μεγάλες σχέσεις λειαίνονται τα σημεία και συμβιβάζεσαι περισσότερο, χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό, εξαρτάται για τι πράγμα μιλάμε, π.χ. να πας διακοπές σε μέρος που προτιμά ο άλλος κλπ. Είναι κι αυτό μια ικανότητα. Δεν είναι τίμημα της γαματοσύνης το να μην έχεις βρει αυτό που σου ταιριάζει. Είναι και τύχη, είναι και πόσο πολύ το θες.… Διαβάστε περισσότερα »

Να το συζητήσουμε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Νάσαι καλά που προσφέρεις το χρόνο σου. Εγώ με το που είδα πρώτο σε “λάικ” το σχόλιο περι γαματοσύνης, βαρέθηκα ακόμα και να γράψω “και το τίμημα της ψευδαίσθησης της γαματοσύνης είναι η απομόνωση”,

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Η απομόνωση;!
Δεν μου φάνηκε και πολύ απομονωμένη η ερωτωσα. Εκτός κι αν όλος ο κόσμος είναι ένας γκόμενος /α και χωρίς αυτούς είμαστε ολομόναχοι.
Επίσης, αυτοί που πάτησαν λαικ σε αυτό το σχόλιο είναι αυτοί που ξέρουν για ποιο πράγμα μιλαει αυτό το σχόλιο. Οι υπόλοιποι είναι αυτοί που δεν ξέρουν.

Λώνσομ Κάουμποη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Χωρίς να έχω σκοπό να διαφωνήσω απαραίτητα μαζί σου, φαίνεται ότι είναι αρκετά biased η άποψή σου – πιθανόν επειδή ταυτίζεσαι.

Για γαματοσύνη δεν ξέρω, είναι πολύ υποκειμενικός ο όρος. Αυτό που είναι τελείως αντικειμενικό είναι ότι το να ζεις με έναν τέτοιο τρόπο, δηλώνει απόκλιση από το μέσο όρο.

Κι απόκλιση από το μέσο όρο, όσο και να μας αρέσει να τη βαφτίζουμε με ευφάνταστα ονόματα, έρχεται πάντα με τίμημα βαρύ. Αυτός είναι κι ο λόγος που πρέπει να γίνεται το δυνατόν όσο πιο υπεύθυνα και συνειδητά.

Αν έχεις τέτοιες εμπειρίες, καταλαβαίνεις, νομίζω.

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Όσο και να σου φαίνεται περίεργο η βαρύτητα του τιμήματος είναι υποκειμενική. Για μερικούς “το τίμημα” δεν είναι και τόσο βαρύ.
Το μόνο που πέφτει λίγο βαρύ είναι η επιμονή των υπολοίπων να σε πείσουν ότι είναι βαρύ το τίμημα και εσύ δεν το βλέπεις γιατι το έχει βαφτίσει με άλλο όνομα και ζεις σε μια πλάνη. Τύπου είσαι δυστυχισμένος αλλά δεν το ξέρεις.
Είναι τόσο δύσκολο άραγε να καταλάβουμε ότι δεν είναι για όλους τους ανθρώπους ίδια η οπτική της ζωής;

flavors
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Μπράβο σου αν έχεις την ικανότητα να προ-βλέπεις ότι μια σχέση δεν θα πάει καλά και την σταματάς νωρίς, δεν είναι καθόλου εύκολο προσόν. Όμως αλήθεια πως είσαι τόσο σίγουρη;Το καταλαβαίνω πως ίσως βλέπεις κάποια ελαττώματα που δεν μπορείς να αφομοιώσεις αλλά είσαι σίγουρη πως σε όλες τις περιπτώσεις ήταν λόγος να φύγεις έτσι γρήγορα χωρίς να το δεις αν πάει λίγο παραπέρα η σχέση; Και οι σχέσεις που εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο πάντως, κάτι μας μαθαίνουν. Κυρίως πως ο Mr perfect ζει σε ένα μακρινό σύμπαν (στο μυαλό μας ) και πως η συμβατότητα και η δημιουργία μιας καλής σχέσης… Διαβάστε περισσότερα »

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εμένα πάντως, η σχέση που κράτησα 5,5 χρόνια, χωρίς να έχει κάτι ακραία κακό, ήταν απλώς ωχαδελφιστής/θρήσκος … τύπου έχει ο Θεός, μου έμαθε λοιπόν, ότι τουλάχιστον από τα 5,5 χρόνια τα 5 χρόνια και 3-4 μήνες ήμουν ηλίθια. Το ότι νιώθεις οικειότητα/ασφάλεια/έχεις καλή χημεία δεν λένε τίποτα αν δεν έχεις και κοντινή οπτική στα πράγματα, κοινό όραμα επί του πρακτέου. Και ότι ισχύει για τις μέτριες σχέσεις, που τις τραβάμε για να μας χωράνε, γιατί μωρέ είναι καλό παιδί.. ισχύει και για τις μέτριες δουλειές. Απλά στις δουλειές έχεις την πολυτέλεια, να αναζητάς την επόμενη παράλληλα. Σίγουρα όμως το… Διαβάστε περισσότερα »

Eleanor Oliphant
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ποιο είναι το όριο για τη μακροχρόνια ρε παιδιά; Να ξέρουμε δηλαδή πότε να ανησυχούμε και πότε όχι. Δύο χρόνια είναι καλά, να τ’αφήσω;

Να το συζητήσουμε
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

+1

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Επειδή τυχαίνει να είμαι ένας από αυτούς που έχουν μακροχρόνια σχέση θα ήθελα απλά να πω πως η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Δεν υπάρχει τέλεια σχέση γιατί πολλές φορές εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τι θέλουμε από την ζωή μας- τον άλλο κλπ κλπ.
Συνεπώς είναι παραμύθι ότι κάποιοι γνωρίστηκαν στα 20 και από καθαρή τύχη έμειναν μαζί μια ζωή.
Μήπως καμιά φορά ταμπουρώνεσαι στα θέλω σου και εμμονικά ζητάς δικαίωση?

Leftmind
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν καταλαβαίνω. Έψαχνες επιβεβαίωση από την αμπα; Δεν ξέρεις τη γνωμη της για κουτακια, απόλυτα και κατηγοριοποίηση δηλαδή, εφόσον τη διαβαζεις; ήθελες απλώς να σου επιβεβαιώσει κάποιος ότι μπράβο σου που είσαι ετσι; εσύ έβγαλες το σύμπερασμα των 3 κατηγοριών ή το είπε κάποιος άλλος; Και γιατί τα 3 χρόνια, συγκεκριμένα; μπορεί να κάνω λάθος, αλλά η ερώτηση σου μου έβγαλε μια υπεροψία.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Μόνο εσύ ξέρεις αν είναι έτσι επειδή ξέρεις πολύ καλά τι θέλεις ή επειδή είσαι δύσκολος χαρακτήρας που δεν κάνει συμβιβασμούς σε τίποτα. Αλήθεια όμως, ήξερες από τα 18 τόσο καλά ποια είσαι και τι θέλεις;

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κατά τη γνώμη μου, η ζωή δεν είναι απόλυτοι αριθμοί. Η ζωή είναι συνδυασμός επιλογών και τύχης.
Μπορεί να τύχει να γνωρίσεις τον ιδανικό για σενα στα 20 και να έχεις ανάγκη και από άλλες εμπειρίες ζωής -όχι απαραίτητα μόνο στον ερωτικό τομέα-. Και έτσι κάτι που είχε τη δυναμική να κρατήσει για πάντα – ότι κι αν σημαίνει αυτό το για πάντα- να είναι μια πολύ όμορφη ολιγόμηνη/ολιγόχρονη σχέση. Ε και;
Μην το ψειρίζεις. Έχε τις κεραίες σου ανοιχτές για ακομπλεξάριστους ωραίους τύπους, φρόντισε να κυκλοφορείς και να χαίρεσαι τη ζωή σου και μια χαρά θα γίνουν όλα.