in

Αγαπητή «Α, μπα»: Προσπαθούμε να δούμε πώς θα καταφέρουμε να γίνουμε μπαμπάδες

Είμαι ένας άντρας κοντά στα 35 και θα ήθελα επιτέλους να μπορέσω να κρατήσω το παιδί μου στην αγκαλιά μου. Να του μάθω όσα πράγματα ξέρω και να το κάνω έναν υπέροχο άνθρωπο. Γιατί δεν μου δίνεται αυτή η δυνατότητα;

Είμαι ένας άντρας κοντά στα 35 και θα ήθελα επιτέλους να μπορέσω να κρατήσω το παιδί μου στην αγκαλιά μου. Να του μάθω όσα πράγματα ξέρω και να το κάνω έναν υπέροχο άνθρωπο. Γιατί δεν μου δίνεται αυτή η δυνατότητα; ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Capture 2

Είμαι 34 χρόνων και 12 χρόνια σε ομοφυλοφιλική σχέση (το διευκρινίζω για την συνέχεια). Αποφασίσαμε να κάνουμε την δική μας οικογένεια. Ζούμε και οι δύο στο εξωτερικό (Γερμανία) και προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη πως θα μπορέσουμε να γίνουμε μπαμπάδες. Όσο ερευνώ το θέμα υιοθεσίας και παρένθετης μητρότητας τόσο περισσότερο εκνευρίζομαι με τους ευρωπαϊκούς νόμους. Η υιοθεσία είναι μια διαδικασία απίστευτα χρονοβόρα που μπορεί να πάρει έως και 5 χρόνια (στην Ελλάδα δε μόλις δούνε ομοφυλο ζευγάρι θα αρχίσουν τους εξορκισμούς) και στην τελική ίσως να μην μπορέσεις καν να υιοθετήσεις το παιδί που θέλεις. Το θέμα όμως που με απασχολεί περισσότερο είναι είναι η παρένθετη μητέρα. Στην Ελλάδα για να μεσολαβήσει κάποια γυναίκα θα πρέπει το ζευγάρι να είναι ετεροφυλο, παντρεμένο ή σε σύμφωνο συμβίωσης και αποδεδειγμένα να μην μπορεί να τεκνοθετησει. Σε άλλα μέρη της Ευρώπης ισχύει ακριβώς το ίδιο και σε κάποια άλλα, όπως η Γερμανία είναι απαγορευμένο ακόμη και για αυτούς. Τα παραθυράκια που ανοίγουν ή τους νόμους που παρακαμπτουν κάποιοι για να σου “χαρίσουν” αυτό που λαχταράς είναι δύσβατα, επικίνδυνα και πολυεξοδα. Για παράδειγμα στην Αμερική καθόλα νόμιμα τα πάντα για όλους το κόστος μπορεί να φτάσει έως και 150.000 δολάρια για να αποκτήσεις το δικό σου παιδί. Στον Καναδά το ποσό αυτό πέφτει στα 120.000 δολάρια. Δεν είναι τραγικό; Είμαι ένας άντρας κοντά στα 35 και θα ήθελα επιτέλους να μπορέσω να κρατήσω το παιδί μου στην αγκαλιά μου. Να του μάθω όσα πράγματα ξέρω και να το κάνω έναν υπέροχο άνθρωπο. Γιατί δεν μου δίνεται αυτή η δυνατότητα;

-Τζώρτζης Κ.

 

Για να γίνει παιδί χρειάζεται ένα ωάριο και σπέρμα. Μετά, χρειάζεται μια μήτρα. Δεν γίνεται να το προσπεράσουμε αυτό. Έχεις το εμπόδιο της βιολογίας. Αν ήσουν γυναίκα γκέι, θα ήταν αρκετά πιο εύκολα τα πράγματα.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλη ομοφοβία και ρατσισμός ενάντια στους ομοφυλόφιλους ανθρώπους, και υποθέτω ότι αυτό θέλεις να μας πεις. Ναι, ισχύει, και λυπάμαι και οργίζομαι που οι γκέι άνθρωποι βιώνουν αποκλεισμό. Εσύ ως γκέι άντρας έχεις πολλαπλά εμπόδια. Αλλά είναι σημαντικό να ξέρεις ποια είναι εναντίον σου επειδή είσαι γκέι, ποια υπάρχουν εκ των πραγμάτων (δηλαδή, είσαι άντρας και δεν μπορείς να κυοφορήσεις) και ποια υπάρχουν για όλους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να αποκτήσουν δικά τους παιδιά, άντρες και γυναίκες.

Οπότε, ας πούμε, δεν βλέπω γιατί εκπλήσσεσαι που είναι χρονοβόρα διαδικασία να υιοθετήσεις. Υπάρχουν πολύ σοβαροί (και σωστοί) λόγοι για αυτό, και πέντε χρόνια, για να πω την αλήθεια, δεν μου φαίνονται τόσα πολλά. Ας πούμε υπάρχουν γυναίκες που κάνουν εξωσωματικές για πέντε χρόνια, και δεν κάνουν ποτέ παιδί. Αντίστοιχα, είναι – πώς να το κάνουμε – κατανοητό να είναι δύσκολο, πανάκριβο και δύσβατο να βρεθεί μια γυναίκα που θα κυοφορήσει το παιδί άλλων και μετά θα το παραδώσει. Υπάρχουν πάρα πολλές αντικειμενικές, οικονομικές και συναισθηματικές δυσκολίες να βρεθεί μια τέτοια γυναίκα για κάθε ζευγάρι που τη χρειάζεται. Αυτή η γυναίκα δεν είναι μέσο για την ευτυχία κάποιου άλλου, είναι ένας άνθρωπος.

Είναι πολύ τραγικό να μην μπορείς να αποκτήσεις παιδί ενώ το θέλεις, αλλά είναι και πάρα πολύ κοινό, δυστυχώς. Αν θέλεις να επικεντρωθούμε στις ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γκέι άντρας που θέλει παιδί επειδή είναι γκέι άντρας, πολύ ευχαρίστως. Ας πούμε, ναι, είναι τραγικό που ένας γκέι άντρας δεν μπορεί να παντρευτεί τον σύντροφό του και να αναζητήσει παρένθετη μητέρα, ή να το κάνει και ως single, όπου υπάρχει η δυνατότητα για παρένθετες μητέρες, αλλά δεν είναι ακριβώς «τραγικό» το ότι εκεί που επιτρέπεται κάνει 150 χιλιάδες δολάρια. Πόσο να έκανε, δηλαδή. Δεν είναι δημόσιο αγαθό μια μήτρα για να υπόκειται σε κρατικό έλεγχο η τιμή (όπως δεν είναι «τραγικό» το ότι σε κάποιες χώρες απαγορεύεται έτσι κι αλλιώς, για όλους. Χρειάζεται μια άλλη λέξη).

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

53 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Mrs Brightside
Mrs Brightside
4 χρόνια πριν

Με εκνευριζει παρα πολυ το αισθημα entitlement που εχεις σχετικα με την παρενθετη μητερα. Οι μητρες δεν ειναι τσιφλικι των ζευγαριων που δεν μπορουν να τεκνοποιησουν. Θα προτεινα πριν γινεις πατερας να γινεις φεμινιστης.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Brightside

Εγώ θα πρότεινα πριν κρίνεις κάποιον που δέχεται ρατσισμό όλη του τη ζωή να καταλάβεις ίσως γιατί είναι άκρως απελπιστικό να χρειάζεται αυτός 150.000€ για να αποκτήσει παιδί ενώ οποιοσδήποτε στρειτ που δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί να μπορεί να το κάνει μέσω ιδιωτικής υιοθεσίας με κόστος απείρως μικρότερο. Αν είχε κάποια άλλη δυνατότητα προφανώς θα τη σκεφτόταν πρώτα, δεν έχει όμως. Οπότε πριν κρίνεις αυτόν σκέψου το γεγονός ότι μιλάμε για τη μοναδική του βιώσιμη επιλογή η οποία κι αυτή αποκλείεται λόγω χρημάτων. Πριν κατηγορήσεις κάποιον μπες στην θέση του πρώτα. Προσωπικά είμαι ενάντια στο θεσμό της παρένθετης μητέρας… Διαβάστε περισσότερα »

Mrs Brightside
Mrs Brightside
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Εγω που δεν εχω δεχτει καθολου μα καθολου ρατσισμο στη ζωη μου και δεν καταλαβαινω τον αλλον θα σου απαντησω λοιπον. Δε διαφωνω οτι ειναι κριμα κι αδικο να δυσκολευονται τα γκευ ζευγαρια αλλα οποιος επιλεγει την παρενθετη μητερα, γκευ η στρειτ τα ιδια θα πληρωσει. Ε, τι να κανουμε τωρα που οι γκευ καταληγουν να εχουν μονο αυτην την επιλογη; Μακαρι το συστημα υιοθεσιας να βελτιωθει αλλα εγω δεν αναφερθηκα σε αυτο. Δηλαδη επειδη καποιος αποφασισε να κανει παιδι, ασχετα με τον προσανατολισμο του θα πρεπει να βρεθει μια οικονομικη μητρα για να πετυχει το στοχο του; Τοσο φθηνη… Διαβάστε περισσότερα »

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Brightside

Νομίζω ότι όλη η απάντηση περιλαμβάνεται στη φράση «Ε τι να κάνουμε τώρα που οι γκει έχουν μόνο αυτή την επιλογή»… όταν δεν μας νοιάζουν τα προβλήματα των άλλων ομάδων και τους λέμε ουσιαστικά not my problem τότε αρχίζουν πολλααααα προβλήματα.
Στο κάτω κάτω δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να γίνει πιο φθηνή η διαδικασία της παρένθετης μητέρας, αντιθέτως είπα ότι πρέπει να σταματήσουν οι υπόλοιπες αδικίες ώστε να σταματήσει ακολούθως και αυτό. Ακόμα και να απαγορευτεί εφόσον υπάρχουν εναλλακτικές.

Mrs Brightside
Mrs Brightside
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Κάτσε κάτσε γιατί θα με βγάλεις και ομοφοβικ@. Ουτε γνωρίζεις σε ποια ομάδα ανοικω, ουτε τι προτιμησεις έχω, ουτε τι με νοιάζει και τι όχι. Το θέμα είναι βιολογικό, πως να το κάνουμε τώρα; Και το δέρμα μου να βγάλω για να υποστηρίξω τα δικαιώματα των ομοφυλοφιλων ε με βιολογικο τρόπο δεν κάνουν παιδι. Δε διαφωνώ σε αυτά που λες ανθρωπε μου, αν θελεις εσυ να παρεξηγηθεις παρεξηγησου. Αλλά οχι και να υποστηριξουμε έναν ακόμη άντρα που νιώθει entitled με τα γυναικεία σωματα. Καταλαβαινω ότι ταυτίζεσαι με αυτόν που έστειλε την ερώτηση αλλά μη βλέπεις παντου εχθρους.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mrs Brightside

Μα απ όλη την ερώτηση το μόνο που σε απασχόλησε είναι το λεγόμενο entitlement για το γυναικείο σώμα. Αυτό είναι το θέμα της ερώτησης; Προφανώς και όχι. Παίρνεις ένα θέμα που αφορά ένα συγκεκριμένο πρόβλημα μιας κοινωνικής ομάδας, πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται και χωρίς να ασχοληθείς καθόλου με το πρόβλημα αυτό γυρνάς και λες ότι φταίνε. Ίσως θα μπορούσες να πεις κάτι να βοηθήσεις. Θα μπορούσες να πεις ότι έχουν δίκιο. Απ όλα αυτά επιλέγεις μόνο να τους επιτεθείς κατηγορώντας τους κιόλας.

Mrs Brightside
Mrs Brightside
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Ο καθενας διαλεγει τι θα σχολιασει. Το οτι επελεξα να σχολιασω τον τροπο που βλεπει τις γυναικες δε σημαινει οτι τα υπολοιπα δε με ενδιαφερουν. Δημοκρατια εχουμε (σχετικα) και το comment section ειναι ανοιχτο για να εκφρασουμε αυτα που θελουμε. Αντιστοιχα εσυ, θα μπορουσες μεταξυ αλλων να σχολιασεις και το οτι βλεπει τις γυναικες σαν αντικειμενα η υπαλληλους ετοιμες να προσφερουν υπηρεσιες. Εσενα γιατι να μη σε νοιαζει αυτο; Θα περιμενα απο τον αποστολεα της ερωτησης που εχει βιωσει ρατσισμο οπως λες κι εσυ, να ειναι πιο ευαισθητοποιημενος και σε θεματα που αφορουν τις γυναικες. Τελος παντων, δε νομιζω οτι… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν

Είναι άδικο το ότι ένα ομοφυλο ζευγάρι δεν έχει την ιδια πρόσβαση σε υπηρεσίες υιοθεσίας οπως ένα ετεροφυλο ζευγάρι. Επίσης, άδικο το γεγονός ότι σε πολλες χωρες οπως η Ελλάδα ακόμα κι αν ενας από τους δυο έχει παιδί δε μπορεί να υιοθετηθεί και από τον άλλο παρόλο που ουσιαστικά το μεγαλώνουν μαζί. Εκεί τελειώνουν οι αδικίες που υφίστασαι κατά τη γνώμη μου.
Σκοπός της υιοθεσίας δεν είναι να δώσουμε στα ζευγάρια τη δυνατότητα να γίνουν γονείς αλλά να βρεθεί μια ασφαλής στέγη και οικογένεια για εγκαταλελειμμένα παιδιά.

egomesa
egomesa
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Χαίρομαι που θέτεις το θέμα στη σωστή του διάσταση, ή σε μια διάσταση που δεν αναφέρεται όσο συχνά θα έπρεπε.Ακούμε συνεχώς γκρίνια για το ότι είναι δύσκολο και χρονοβόρο να υιοθετήσεις κλ. Ο σκοπός της υιοθεσίας είναι να δωθεί ασφαλής στέγη σε ένα “απροστάτευτο” παιδί (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί το παιδί έχει την προστασία της Κρατικής Πρόνοιας αλλά οι ανάγκες του θα καλύπτονται καλύτερα στα πλαίσια μιας οικογένειας). Κάτω από αυτό το πρίσμα ο αρμόδιος επαγγελματίας θα αξιοποιήσει όλους τους τρόπους για να εξασφαλίσει αυτή την ασφάλεια και τη ποιότητα ζωής του παιδιού. Η υιοθεσία είναι θεσμός που λειτουργεί… Διαβάστε περισσότερα »

φρουφρού και αρώματα
φρουφρού και αρώματα
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Ετσι ακριβως!

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Καταλαβαίνεις ωστόσο φαντάζομαι ότι αυτό που λες έχει κρυμμένη μέσα μια πολύ πιο βασική αδικία. Ότι τα παιδιά που γεννιούνται βιολογικά από στρειτ ζευγάρια δεν γεννούνται με σκοπό να βοηθηθεί το παιδί, ούτε υπάρχει κανένας έλεγχος για την σωστή διαβίωση αυτού του παιδιού πρακτικά. Άρα πάλι μιλάμε για διαφοροποίηση λέγοντας στους γκει και στους άτεκνους bad luck που είστε έτσι, εμείς κάνουμε ότι θελουμε με παιδιά κλπ χωρίς να δώσουμε λογαριασμό σε κανέναν για το αν είναι καλές οι συνθήκες διαβίωσης του παιδιού. Εσείς πάλι οι μισοί αποκλείεστε εντελώς από το να αποκτήσετε παιδί (γιατί έτσι γουστάρει το κράτος) και… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Cryodragon προφανως έχουμε διαφορετική αντίληψη του όρου αδικία. Αδικία για μένα είναι να μην εχεις ως gay τα ιδια νομικά δικαιώματα με ένα straight ζευγάρι, αδικία είναι να μην έχεις πρόσβαση στην εκπαίδευση λόγω φτώχειας. Το ότι κάποιοι άνθρωποι δε μπορουν να κάνουν παιδιά με φυσικό τρόπο είτε γιατί βρίσκονται σε ομοφυλη σχέση είτε λόγω υπογονιμότητας για μένα δεν είναι αδικία αλλά οπως λες απλά ατυχία, οπως είναι το να γεννηθείς με μια αναπηρία.

Την πρόταση σου να γίνεται έλεγχος καταλληλότητας σε ανθρώπους πριν την απόκτηση παιδιού προτιμώ να μην τη σχολιάσω.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Αδικία είναι να έχουμε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Είσαι άτεκνος/γκει θα περάσεις από συμπληγάδες πέτρες και αν είναι ευθυγραμμιστούν τα αστέρια και έχει ούριο άνεμο τότε μπορείς να αποκτήσεις παιδί. Όχι επειδή έχουμε κάτι μ εσένα, αλλά θελουμε το καλό των παιδιών. Είσαι στρειτ ζευγάρι χωρίς βιολογικό θέμα, κάντε παιδιά άσχετο αν θα δεινοπαθήσουνε πολλά από αυτά. Κανένας έλεγχος, για τα παιδιά αυτά έχει ο θεός δεν μας νοιάζει… δεν είναι δα ότι υπάρχουν τόσες χιλιάδες κακοποιητικές οικογένειες κλπ, τόσες οικογένειες που ποτέ δεν θα πληρούσαν τα κριτήρια υιοθεσίας αλλά παρόλα αυτά έχουν παιδιά μ ότι σημαίνει αυτό… Εξήγησε… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Βρε cryodragon όταν πρόκειται για υιοθεσία υπάρχει ένα παιδί και αναζητούν ανθρωπους που μπορουν να αντεπεξέλθουν στις αναγκες του με βαση κάποια κριτήρια. Για τους βιολογικούς γονείς τι να κάνουν δηλαδή, μολις μένει κάποια έγκυος να την περνάνε από επιτροπή για την καταλληλότητα της ως γονέα και αν κοπεί να της παίρνουν το παιδί στο μαιευτήριο; Αν μιλάς για περιστατικά κακοποίησης εννοείται πως συμφωνώ ότι η επέμβαση της πρόνοιας θα πρέπει να είναι πολύ πιο δραστική και άμεση. Επισης ας μην ξεχνάμε ότι ο λογος που αργούν τόσο πολύ οι υιοθεσιες είναι ότι η λίστα με τους υποψήφιους γονείς είναι… Διαβάστε περισσότερα »

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Αν είναι για το καλό του παιδιού αν δεν υπάρχει κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ναι να τους παίρνουν το παιδί. Απλά. Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να φροντίζει ώστε όλα τα παιδιά να είναι σε κατάλληλες συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020 να υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες περιστατικά μόνο στη χώρα μας με παιδιά που δεν θα έπρεπε να είναι στα περιβάλλοντα που είναι και να μην υπάρχει κανένας έλεγχος από την πολιτεία και αντί να είναι αυτό το πρόβλημα μας να ασχολούμαστε για το αν πρέπει ή όχι ένα ομόφυλο ζευγάρι (κατόπιν εξονυχιστικού… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Ε, δεν είναι ιδια τα κριτήρια με τα οποία θα αποφασίσεις αν θα δώσεις σε ένα ζευγάρι ένα παιδί για υιοθεσία και το αν θα επιτρέψεις σε ένα ζευγάρι να μεγαλώσει το δικό του παιδι. Καταλαβαίνω ποσό ψυχοφθόρο είναι για κάποιον να μη μπορεί να κάνει παιδιά αλλά η λύση δεν είναι να παίρνουμε με συνοπτικές διαδικασίες τα παιδιά από βιολογικους γονεις που αντιμετωπίζουν καποιες δυσκολίες (προφανως και δε μιλάω για περιπτωσεις κακοποίησης). Συζητάμε για ομόφυλα ζευγάρια γιατί ο Τζωρτζης που έκανε την ερώτηση ζει στη Γερμανία οπου η υιοθεσία είναι εφικτή αλλά καθυστερεί. Εξ αρχης ειπα ότι προφανως θεωρώ… Διαβάστε περισσότερα »

avis
avis
4 χρόνια πριν

από τις εμπειρίες γνωστών μου που υιοθέτησαν, είναι απίστευτα πιο χρονοβόρο όταν θέλεις συγκεκριμένο παιδί από το να υιοθετήσεις αυτό που σου δίνουν. Και είναι πολύ λογικό, για μένα τουλάχιστον. Εννοείται ότι είναι άδικη η αντιμετώπιση των γκέι σε αυτό το θέμα. Ξέρετε όμως τι παθαίνει το σώμα μιας γυναίκας που γίνεται παρένθετη μητέρα; γι’ αυτό το απαγορεύουν κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, γι’ αυτό και κοστίζει τόσο πολύ εκεί που επιτρέπεται

Franny
Franny
4 χρόνια πριν

γιατι ειναι πολλα τα 5 χρονια για υιοθεσια;
δεν τα βρισκω τοσο πολλα.
θα μπορουσατε να ειστε ετεροφυλοφιλο ζευγαρι και σε 5 χρονια να μην ειχατε καταφερει να κανετε παιδι, οπως μπορει και να ειχατε την ευκαιρια για παρενθετη μητερα, να μην καταφερνατε επι χρονια την γονιμοποιηση.
επομενως, αφου θελετε τοσο να προσφερετε σε ενα παιδι και δεν εχετε μια γυναικα να προσφερεται να σας το χαρισει, καντε τις διαδικασιες και υιοθετηστε.

Karlee
Karlee
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Franny δεν είναι πολλά τα 5 χρόνια για υιοθεσία? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ? Επειδή κάποιος μπορεί να κάνει δέκα για γονιμοποίηση μέσω παρένθετης ή να μην τα καταφέρει καθόλου? Τι σύγκριση είναι αυτή? Πάντα θα υπάρχουν χειρότερα, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Λίγο να φέρνουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου.

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

5 χρόνια εννοούν και στην Ελλάδα όταν λένε ότι είναι πάρα πολύ χρονοβόρο;; Πρώτη φορά το ακουώ σαν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όχι δεν είναι πολύ, και δικό σου να έκανες εε 2 χρονάκια θα τα ήθελες (από την απόφαση μέχρι να αρχίσεις τις προσπάθειες + 9 μήνες εγκυμοσύνης μέχρι να το έχεις στην αγκαλιά σου). Τι θέλατε δηλαδή να κάνετε παραγγελία και να σου έρθει μέσα σε 3 εργάσιμες;;

Ladida
Ladida
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Karlee

Karlee απλά με τον τρόπο που έχει γράψει την ερώτηση ο Τζωρτζης είναι σα να θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα του το να κάνει παιδί και τραγικό το ότι του το στερούν. Ε όχι, το να υιοθετήσεις ένα παιδί αν για καποιο λόγο δε μπορείς να το κανεις με φυσικό τρόπο δεν είναι δικαίωμα σου. Ο σκοπός της υιοθεσίας δεν είναι να βοηθήσει τα άτεκνα ζευγάρια να κάνουν παιδί, είναι να βρει μια ασφαλή οικογένεια για αυτά τα παιδιά. Και στις περισσότερες χωρες του δυτικου κόσμου τα υγιή βρέφη που είναι διαθεσιμα προς υιοθεσία (δε ζουν δηλαδή απλά προσωρινά σε καποιο ίδρυμα)… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

ακριβως.
τι ειναι τα παιδια; κουταβια; που οποιος εχει την επιθυμια, σβερκωνει ενα και το παει σπιτι του;
μας φτανουν τοσοι ανικανοι βιολογικοι γονεις. τουλαχιστον στην υιοθεσια δινεται η δυνατοτητα να γινεται μια επιλογη της καταλληλοτητας των θετων γονεων.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Σωστά ας αφήσουμε το 99.99% των παιδιών στην τύχη τους κι ας ασχοληθούμε μόνο με το 0.01%. Δίκαιο και σωστό για την κοινωνία ακούγεται αυτό…

Ghostwriter
Ghostwriter
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Στην πράξη πως θα γίνει αυτό; Αν πάρουν το παιδί στο μαιευτήριο, τι επιπτώσεις θα έχει αυτό πχ στην ψυχολογία των γονιών και των αδερφών του βρέφους; Ή να επιβάλλεται έλεγχος στη μήτρα της κάθε μιας ‘ανάξιας’ και να υποβάλλεται υποχρεωτικά σε έκτρωση ; Προκύπτουν άλλα θέματα μετά, όπως η αυτοδιάθεση, η ελεύθερη επιλογή κτλ. Άλλωστε η φροντίδα του παιδιού κοστίζει, δε συμφέρει το κράτος να αναλάβει εκείνο τη φροντίδα, την αφήνει στους γονείς και στηρίζεται στην κοινωνική πρόνοια. Εδώ να πω ότι στην Ελλάδα η διαδικασία υιοθεσίας είναι πολύπλοκη εν μέρει και για να έχουν δουλειά τα ορφανοτροφεία –… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Μόνο για να εγγραφείς και να παρακολουθήσεις την υποχρεωτικη προετοιμασία για αναδόχους γονείς, και να πάρεις το πιστοποιητικό, φεύγει ένας χρόνος εύκολα. Εν συνεχεία πρέπει να υπογράψεις σύμβαση με κάποιο από τα ιδρύματα που φιλοξενουν παιδιά και να ξεκινήσει η διαδικασία κοινωνικης, ψυχολογικης κλπ αξιολόγησης των υποψηφίων γονέων. Εκεί είναι που υπάρχουν οι αναμονές. Φεύγει άλλος ένας χρόνος, μπορεί και 2. Στη συνέχεια αφού όλα είναι οκ θα πρέπει οι υπηρεσίες να βρουν ένα παιδί που θεωρούν εκείνες ότι θα ταίριαζε στο συγκεκριμένο ζευγάρι, κι όταν λέμε ταίριαζε εννοούμε ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει το κατάλληλο προφίλ για να καλύψει… Διαβάστε περισσότερα »

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν

Μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια… κανείς δεν είπε ότι είναι υποχρεωμένες κάποιες γυναίκες να νοικιάζουν ουσιαστικά το σώμα τους για γονιμοποίηση (προσωπικά έτσι κι αλλιώς είμαι ενάντια στο θεσμό της παρένθετης μητέρας, τόσα παιδιά σε ανάγκη υπάρχουν). Το θέμα είναι ότι είναι σχεδόν αδύνατο για ομόφυλο ζευγάρι ανδρών να αποκτήσει παιδί. Στην Ελλάδα είναι παράνομο. Οπότε μη μου συγκρίνετε με ετερόφυλα ζευγάρια, γιατί έχω στο περιβάλλον μου ετερόφυλο ζευγάρι που δεν μπορούσε να κάνει παιδί, υιοθέτησε παιδί μέσα σε κάποιους μήνες με συνολικό κόστος κάτω από 10.000€ κατόπιν συνεννόησης με τη μητέρα. Οι περισσότερες υιοθεσίες έτσι γίνονται στην Ελλάδα,… Διαβάστε περισσότερα »

Entropy
Entropy
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Η δημόσια υιοθεσία επιτρέπεται μόνο από ετερόφυλα παντρεμένα ζευγάρια. Η ιδιωτική δεν έχει τέτοιους περιορισμούς.

Ο μόνος περιορισμός είναι να μην υπάρχει χρηματική συναλλαγή. Και αυτό που αναφέρεις είναι παράνομο. Ισχύει ως κάνονας, αλλά είναι παράνομο.

Αρκεί να δεις τους τζίρους που γίνονται σε Βουλγαρία κτλ με τις παράνομες υιοθεσίες.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Entropy

Στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η ιδιωτική υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι. Δεν προβλέπεται πουθενά κάτι τέτοιο. Μόνο για έγγαμα ζευγάρια αναφέρει, οπότε προφανώς τα ομόφυλα αποκλείονται και από αυτό.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

προβλεπεται απο αγαμους ομως!!!! ποιος τους απαγορευει να υιοθετησουν χωρις να εχουν παντρευτει; ετσι κι αλλιως η διαδικασια ειναι παρανομη . δηλαδη πρεπει να πουν ψεματα οτι δεν πληρωσαν. ε, ας πουν ψεματα κι οτι δεν ειναι ζευγαρι…

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Το να βρεθεί μια λύσει χωρίς ψέματα δεν παίζει ας πούμε… το ότι και να γίνει αυτό που λες αύριο θα τρέμουν τον όποιον κοινωνικό λειτουργό μπορεί να θεωρήσει ότι δεν υπάρχει νομικό υπόβαθρο για την ύπαρξη παιδιού σε ομόφυλο ζευγάρι και μπορεί να κινήσει διαδικασίες να τους πάρει το παιδί?
Τα έχετε όλα παρα πολύ εύκολα ζώντας στην απέξω. Να με συγχωρείς εγώ δεν θα ζήσω μια ζωή μέσα στα ψέμματα και στο φόβο επειδή δεν μπορεί να ακουστεί μια κοινή λογική σ αυτή τη χώρα.

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Είναι παράνομη η υιοθεσία που περιγράφεις!!!

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

Συμφωνώ, επίσης είναι και μακραν ο πιο κοινός τρόπος υιοθεσίας βέβαια.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

Στην Ελλάδα ως ομόφυλο ζευγάρι δεν μπορείς ούτε ιδιωτική υιοθεσία να κάνεις… οπότε δεν πρόκειται για κανένα ίδιο καζάνι. Στην Ελλάδα δεν μπορείς ως ομόφυλο ζευγάρι να αποκτήσεις παιδί.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

πως δεν μπορεις; μπορεις να αποκτησεις βιολογικο παιδι.
πολλοι ομοφυλοφιλοι εχουν βιολογικα παιδια.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Άρα πάλι καταλήγοντας σε περίπτωση παρένθετης μητέρας, αυτό προτείνεις?

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

καταληγοντας σε περιπτωση παρενθετης μητερας, ακολουθεις τους ορους που βαζει η μητερα αυτη, ή φευγεις. δεν εχει κανεις δικαιωμα να απαιτησει απο μια ξενη (ή και γνωστη) γυναικα, να κανει το παιδι του με τους δικους του ορους…αυτο το θεωρω αδιαπραγματευτο.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Και ξαναρωτώ… αυτό από που κι ως που είναι δίκαιο? Να υπάρχουν τόσες δυνατότητες υιοθεσίας από στρειτ ζευγάρια και για γκει ζευγάρια να μην υπάρχει κανένας, παρα μόνο ένας οριακά παράνομος και ασύγκριτα πιο δύσκολος, πανάκριβος και πιο απάνθρωπος απ όλους τους άλλους? Σωστό είναι αυτό? Γιατί μάλλον καταλήγεις να μου λες ότι μάλλον μια χαρά μπορούν να υιοθετούν παιδιά οι γκει στην Ελλάδα και απλά γκρινιάζουν αδίκως.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

τι απαγορευει δηλαδη στους γκει να κανουν ιδιωτικες υιοθεσιες, εφοσον οι περισσοτερες ειναι ιδιωτικες, οπως λες;;;

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Απαγορεύει σε ομόφυλο ζευγάρι να υιοθετήσει παιδί ναι.

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

ας το υιοθετησει ο ενας.

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Να υιοθετεί τότε μόνο ο ένας και στα στρειτ ζευγάρια. Γιατί αλλά μέτρα και άλλα σταθμά εδώ?
Και ποιος εγγυάται ότι μετά ένας κοινωνικός λειτουργός μετά δεν θα κινηθεί ενάντια στην υιοθεσία όταν δει ότι το παιδί στην πραγματικότητα βρίσκεται σε σπιτι ομόφυλου ζευγαριού? Ή θα κρύβεσαι πάλι μια ζωή?

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Cryodragon

μα απαγορευει και σε ετεροφυλο ζευγαρι να υιοθετησει πληρωνοντας!!! αλλα υιοθετουν παιδια γιατι πληρωνουν! επομενως κι εκεινοι θα ηθελαν να πουν την αληθεια αλλα δεν την λενε για να παρουν το παιδι.
συμφωνω οτι θα επρεπε να υπαρχουν ιδιοι οροι για υιοθεσια σε ομοφυλα ζευγαρια οπως και σε ετεροφυλα. αλλα στο ξαναλεω οτι και τα ετεροφυλα , ψεματα θα πουν για να κανουν μια ιδιωτικη υιοθεσια. δεν ασχολουνται οι κοινωνικοι λειτουργοι με τις ιδιωτικες υιοθεσιες, αν δεν κακοποιειται καποιο παιδι. σε ταινια πρεπει να το ειδες αυτο…

Cryodragon
Cryodragon
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Franny

Να δεις που αν κυκλοφορήσεις στην Ελλάδα ως ομόφυλο ζευγάρι με παιδί να δεις ότι ένα σκασμός καλοθελητές θα υπάρξουν να δημιουργήσουν ένα κάρο προβλήματα και να εμπλέξουν και κοινωνικές υπηρεσίες.
Στο κάτω κάτω άμα ήταν τόσο απλό όσο το λες θα έπρεπε να υπάρχουν παρα πολλά γκει ζευγάρια με παιδί στην Ελλάδα, αλλά επειδή ξέρω το μισό γκει κόσμο της Αθήνας σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει ούτε ένα. Παρόλα αυτά συνεχίζεις να θεωρείς ότι γίνεται;

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν

Νομίζω πως η λύση που έρχεται πιο κοντά σε αυτό που θέλετε και είναι προσβάσιμη και δωρεάν, η εν πάσει περιπτώσει χαμηλού κόστους, είναι να προσανατολιστεις προς μόνες μητέρες που θέλουν παιδί με δότη σπέρματος. Επειδή η νομοθεσία στην Ελλάδα και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν επιτρέπει τη γονιμοποίηση με σπέρμα γνωστού δότη, η χρήση ανώνυμου αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για πάρα πολλές γυναίκες οι οποίες φοβούνται τις ηθικές και συναισθηματικές συνέπειες που μπορεί να έχει στο μελλοντικό παιδί τους η πλήρης άγνοια της ταυτότητας και κάθε άλλου στοιχείου που αφορά τον πατέρα του. Πολλές από αυτές προτιμούν να βρουν έναν… Διαβάστε περισσότερα »

Franny
Franny
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mia idea

μα τι να την κανει την γυναικα που ψαχνει δοτη σπερματος για να κανει μονη της παιδι;;;
η γυναικα αυτη, ψανχει δοτη για να μεγαλωσει η ιδια το παιδι, οχι για να το χαρισει σε ατεκνο ζευγαρι!!!

Clocloudaki
Clocloudaki
4 χρόνια πριν

Πιστεύω πως μεγάλη ζημιά κάνουν οι σελέμπριτιζ οι οποίοι σε ότι σχέση και να βρίσκονται (ετεροφυλοφιλική, ομοφυλοφιλική, silgle) αποκτούν εκατό κουτσούβελα ο καθένας με ότι μέθοδο μπορείς να φανταστείς. Μετά φυσικά, πιστεύουμε ότι για να το έκαναν αυτοί, πόσο δύσκολο να είναι και για εμάς τους φουκαριάρηδες; Εμ είναι, είναι πολύ δύσκολο αλλά αυτοί όλοι είναι σε πολύ πλεονεκτική θέση και αυτό καλύπτεται από το θαύμα της γέννησης (!!!). Καλύπτεται το υπέρογκο κόστος, τα παραθυράκια του νόμου ενδεχομένως που ξετρύπωσαν επί αδράς αμοιβής κτλ. Μου ανάβουν πολλά λαμπάκια οι διάσημοι που βγαίνουν τάχα μου να πουν τι κατάφεραν και να… Διαβάστε περισσότερα »

δε σου λέω!
δε σου λέω!
4 χρόνια πριν

Θα αφήσω στην άκρη το θέμα της παρένθετης μητέρας και θα σχολιάσω την υιοθεσία και μόνο. Δεν είναι πολλά τα 5 χρόνια για υιοθεσία; Εμένα μου φαίνονται πάρα πολλά. Μη μου πείτε “και τι θα ήθελες, να χαρίζουν παιδιά δεξιά κι αριστερά σε όποιον ζητήσει” – όχι, αλλά ένα λειτουργικό σύστημα δε θα μπορούσε μέσα σε 1 ή χρόνια ας πούμε να αξιολογήσει αν ένα ζευγάρι (γκέι ή στρέιτ) είναι κατάλληλο να αποκτήσει παιδί, και να προχωρήσει τη διαδικασία; Δεν υπάρχουν αρκετά ορφανά μωρά για να δοθούν; Δεν ξέρω τι εννοεί με το “να υιοθετήσεις το παιδί που επιθυμείς”. Ελπίζω… Διαβάστε περισσότερα »

Εντελβάις
Εντελβάις
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

Κι εμένα αυτό μου ξένισε, λες και είναι προιόντα σε ράφια σούπερ μάρκετ. Ας υποθέσουμε ότι ήταν ατυχής έκφραση.

avis
avis
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  δε σου λέω!

φίλοι που υιοθέτησαν, χρειάστηκαν ένα χρόνο ώστε η μικρή να νιώσει ασφαλής στο σπίτι τους και να μη θέλει να γυρίσει το βράδυ στο ίδρυμα. Τα διαδικαστικά έγιναν πολύ γρήγορα. Αν όμως θες συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με το δίκιο τους θα σε ξεψαχνίσουν. Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να επιστρέφουν το παιδί στο ίδρυμα επειδή δεν τους κάνει…

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Δεν είναι ότι δεν τους κάνει, το λες και μόνος σου ότι η κόρη των φίλων σου χρειάστηκε 1 ολόκληρο χρόνο για να νιώσει ασφαλής να κοιμηθεί στο σπίτι τους… Φαντάζεσαι τι σημαίνει αυτό? Η προσαρμογή μετά από υιοθεσία είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία και αυτά τα παιδιά παρουσιάζουν πολλών ειδών δυσκολίες ψυχολογικές, συμπεριφοράς κλπ. Γιαυτό είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση πριν ξεκινήσει καν η διαδικασία της υιοθεσίας ώστε να συνειδητοποιουν τα ζευγάρια πως δεν πρόκειται για κατάσταση διαφήμιση Βιτάμ, πάμε σπίτι αγκαλιασμενοι και το αγγελούδι μας στην αγκαλιά ευτυχισμένο. Το αγγελούδι μπορεί να υποφέρει τόσο που να κάνει τη ζωή… Διαβάστε περισσότερα »

Mia idea
Mia idea
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  avis

Δεν είναι ότι θα σε ξεψαχνίσουν επειδή θες συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. θα σε ξεψαχνίσουν για να δουν αν μπορείς να ανταποκριθείς σε κάτι τόσο δύσκολο. Το να “διαλέξεις” εσύ ποιο παιδί θέλεις ή πως θα είναι το παιδί που θα πάρεις δεν παίζει καν.

Ghostwriter
Ghostwriter
3 χρόνια πριν

Φίλη συναδέλφου ήθελε να γίνει μητέρα (ένοιωσε να την πιέζει ο χρόνος) και γνώρισε σε ένα ηλεκτρονικό φόρουμ ένα γκει ζευγάρι που ήθελαν να γίνουν μπαμπαδες.΄Εκαναν συμφωνία ότι θα γεννήσει το παιδί με το σπέρμα του ενός και θα έχουν κοινή κηδεμονία. Νοίκιασαν διπλανά σπίτια, το παιδάκι γεννήθηκε και η κηδεμονία είναι μοιρασμένη.
Για το πρακτικό κομμάτι: απλά έβαλε μέσα της το σπέρμα του ενός με κάποιο εργαλείο που χρησιμοποιείται στη σπερματέγχυση. Προφανώς δεν υπήρχαν προβλήματα υπογονιμότητας από καμία πλευρά. Φαντάζομαι μπορεί να γίνει και σε γιατρό αν απλά δηλώσεις ζευγάρι με τη γυναίκα.

Smallcatboy
Smallcatboy
3 χρόνια πριν

Ένα είναι το μόνο σίγουρο. Η καλύτερη ασπίδα ενός παιδιού απέναντι στους ηλίθιους της κοινωνίας που ζούμε είναι οι ίδιοι οι γονείς του. Να φροντίσεις να ‘οπλίσεις’ το παιδί σου για να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό του, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από ένα παιδί να πρέπει να τραβήξει μόνο του το κουπί του bullying.
Εγώ ακόμα μετανιώνω που δεν είπα αρκετά νωρίς στου δικούς μου ότι είμαι bi.