Αγαπητή «Α, μπα»: Προσπαθώ να βρω δουλειά στον τομέα μου αλλά συναντάω όλο εμπόδια

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσω;

Κάπου διάβασα ότι αν έχεις 100 εμπόδια σε κάτι που κάνεις στη ζωή σου, σημαίνει ότι πρέπει να πάρεις την απόφαση να το αφήσεις και να στραφείς αλλού που ίσως εκεί είναι ο δρόμος σου. Στο κομμάτι των ερωτικών και φιλικών σχέσεων το κατανοώ. Στον τομέα των επαγγελματικών με δυσκολεύει λίγο γιατί δεν είναι όλα τόσο απλά και “στο χέρι μας”. Για παράδειγμα, μία γνωστή μου με τις ίδιες σπουδές με ‘μένα βρήκε αμέσως δουλειά, χάρη σε μια πολύ καλή γνωριμία που της άνοιξε διάπλατα μια πόρτα, κι εδώ και χρόνια είναι διορισμένη σε πολύ καλή θέση. Δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου, δε συνάντησε εμπόδια, όλα κυλούν άψογα, σε ευθεία γραμμή. Εγώ, αντιθέτως, είδα κι έπαθα να βρω δουλειά στον τομέα μου, έστελνα συνέχεια βιογραφικά, έβρισκα κλειστές πόρτες, σε αυτές που βρήκα άλλοτε πληρωνόμουν με 200 ευρώ άλλοτε δεν μου έβαζαν ένσημα και τώρα βρίσκομαι πάλι σε κατάσταση ανεργίας γιατί έληξε η 7μηνη σύμβασή μου σε μία θέση μέσω ΟΑΕΔ. Το αγαπάω το αντικείμενό μου πάρα πολύ, χαίρομαι που το σπούδασα, μόνο αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Τα εμπόδια που έχω τί σημαίνουν; Ότι πρέπει να σταματήσω να το εξασκώ και να στραφώ κάπου αλλού γιατί ίσως δεν είναι εκεί ο προορισμός μου; Μα εγώ εκεί αισθάνομαι ότι είναι, δεν μπορώ να με σκεφτώ κάπου αλλού. Και σου φέρνω το παράδειγμα της γνωστής μου όχι από ζήλια, αλλά για να επισημάνω ότι άνθρωποι με τις ίδιες σπουδές (και μάλιστα και ίδιο μεταπτυχιακό), βιώνουν διαφορετικές συνθήκες απασχόλησης και διαφορετικές επαγγελματικές ευκαιρίες όχι επειδή το θέλησαν ή το προσπάθησαν διακαώς, αλλά επειδή έτυχε. Η ερώτηση είναι, αν από τη μέχρι τώρα εμπειρία σου, συμφωνείς με τη φράση που διάβασα περί εμποδίων και αλλαγή ρότας ζωής….

-μία που νιώθει αποτυχημένη

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου μπορώ να σου πω ότι δεν μπορείς να ζήσεις όλη σου τη ζωή για κάτι τόσο πολυπαραγοντικό βασιζόμενη σε μια φράση. Τι φράση πια να είναι αυτή που θα σε οδηγεί σαν φωτεινό αστέρι; Υπάρχει φράση που μπορεί να καλύψει όλες τις πιθανότητες και όλες τις ζωές; Ούτε στις φιλίες είναι όλα στο χέρι μας. Ποτέ δεν είναι όλα στο χέρι μας.

Οι άνθρωποι με τις ίδιες σπουδές και τα ίδια μεταπτυχιακά δεν έχουν αξιωματικά ακριβώς τις ίδιες ικανότητες, ούτε τις ίδιες δυνατότητες, ούτε τις ίδιες γνωριμίες, ούτε την ίδια τύχη. Όλα αυτά μαζί καθορίζουν το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν εσύ συγκεκριμένα βρίσκεσαι στο κατάλληλο περιβάλλον επαγγελματικά, αν είναι ο τομέας ιδιαίτερα δύσκολος, αν κάνεις τις σωστές κινήσεις, αν έχεις τις ικανότητες, τις δυνατότητες ή την τύχη που χρειάζεται. Ξέρω όμως ότι η σύγκριση με την τυχαία κοπέλα δεν σε ωφελεί σε τίποτα απολύτως. Ναι, μερικοί είναι πιο ευνοημένοι από σένα, αλλά άλλοι λιγότερο. Για μερικούς, έτυχε, κυρίως. Η ζωή δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε άδικη. Ζούμε σε μια χαώδη σούπα, χωρίς εγγυήσεις. Οπότε, επικεντρώσου στον εαυτό σου. Όσο δεν μας αποκαλύπτεις τον μυστηριώδη τομέα και το μυστηριώδες μεταπτυχιακό, δεν μπορούμε να σου πούμε κάτι άλλο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

31 points
Upvote Downvote

11
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
1 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
11 Συντάκτες σχολίων
CuteloverNow or neverκουκουρούκουacantholimonPrivate Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Αγκινάρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ρε παιδιά, μα τον Τουτατή, γιατί δεν μας λέτε το αντικείμενο σπουδών; Γκόμενος δεν είναι, πολή δεν είναι, συγγενής δεν είναι, ένας ρημαδοεπαγγελματικός τομέας είναι, δεν θα σας κρεμάσουμε ανάποδα στην πλατεία του χωριού. Πώς να σε βοηθήσουμε τώρα, να σου πουμε τι;

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Κοίτα, είναι ζόρικη η ανεργία, αλλά όχι και για να πέσεις σε τέτοια αίρεση με τσιτάτα, αυτά τα κρατάμε για πραγματικά ζόρικες καταστάσεις όπως να μη σε γουστάρει κάποιος όσο εσύ.

Αν χρειάζεσαι βοήθεια, δώσε μας πληροφορίες, μπορεί να μπορούμε να βοηθήσουμε, δε γίνεται να αποφασίσεις την επαγγελματική σου πορεία με συμβουλές που εμφανίζονται στο timeline σου. 😊

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Ε αυτά τα τσιτατα πια. Τα έχει σιχαθεί η ψυχή μου. Αμπελοφιλοσοφιες είναι, όχι θέσφατα!

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Μην το βάζεις κάτω. Για τους περισσότερους δυσκολα ειναι. Εμένα μου πήρε 15 χρόνια και λίγη τύχη για να βρω τη δουλειά των ονείρων μου. Δεκαπέντε χρόνια που άλλαξα 5 δουλειές, ξεκινώντας από τις χειρότερες δυνατές εργασιακές συνθήκες και κάνοντας μικρή βελτίωση σε κάθε επόμενη δουλειά.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

Ναι, αλλά αν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις.. Άρα;;

κουκουρούκου
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Επίσης the grass is always greener on the other side!

acantholimon
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Μετάφραση: “Αυτό θέλω να κάνω,νιώθω,ότι μου ταιριάζει,αλλά λες να μην είναι το γραφτό μου τελικά;Της γνωστής μου,που της ήρθαν όλα βολικά,μάλλον ήταν”.Δεν ξέρω από γραμμένα κι άγραφα.Αυτό που μπορώ να πω είναι,να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να δίνεις στον εαυτό σου κι άλλες ευκαιρίες.Σαφώς κι υπάρχουν άνθρωποι,που έχουν το μεράκι τους.Το έχουν διαλέξει,έχουν κουραστεί για αυτό,έχουν ασχοληθεί,τους τραβάει.Από εκεί και πέρα,υπάρχει το βιοποριστικό κομμάτι,που δυστυχώς δε γίνεται,να το αγνοήσουμε,γιατί η κοιλιά βαράει ταμπούρλο και η ζωή είναι μικρή,για να στερούμαστε τις χαρές,που μπορούμε να αγοράσουμε.Επομένως κάποιες φορές ίσως αναγκαστούμε,να λοξοδρομήσουμε.Δεν είναι και απαραίτητα τόσο κακό.Ίσως δούμε,ότι έχουμε ταλέντο… Διαβάστε περισσότερα »

Private
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Η φίλη σου είχε μπάρμπα απ’την Κορώνη και δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία. Μόνο αν αναζητάς συνεχώς το καλύτερο για τον εαυτό σου έχεις πιθανότητες να το βρεις τελικά. Αφού νιώθεις ότι σου αρέσει ο τομέας που έχεις επιλέξει τότε κυνήγα το όσο πάει

Now or never
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μπορεί να κάνετε το ίδιο επάγγελμα με την φίλη σου αλλά όπως είπες και εσύ είχε κάποιον γνωστό. Επίσης, πες ότι είναι τυχερή, θα κάτσει εκεί μέχρι πότε? μέχρι την σύνταξη και όλα θα είναι ρόδινα? Μπορώ να γράψω άπειρα πράγματα για αυτό, αλλά αυτό που θα πω είναι ότι και πέραση να έχει το επάγγελμα σου πάλι θα βρίσκεσαι σε αναζήτηση της ιδανικής εργασίας (εάν υπάρχει).

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Κοιταξε επειδη τα καταφερε η γνωστη σου στον τομεα αυτο και εσυ δεν τα καταφερνεις οπως θελεις, αυτο δεν σημαινει οτι φταιει ο τομεας πανω στον οποιο θελεις να εργαστεις. Ισα ισα που αυτο αποδεικνυει περιτρανα οτι δε σε φτιαχνει το επαγγελμα η το αντικειμενο που επιλεγεις να σπουδασεις. Εσυ πρεπει να το αναδειξεις. Η γνωστη σου, αφου τα καταφερνει σε αυτο το αντικειμενο, μαλλον προμοταρει τη δουλεια της καλυτερα, μαλλον εχει περισσοτερο παθος γι αυτο, ισως να ξερει να παρουσιαζει καλυτερα τον εαυτο της στις δουλειες/συνεντευξεις κι ας μην της αρεσει το αντικειμενο τοσο οσο σε εσενα. Κοιτα πως… Διαβάστε περισσότερα »

Cutelover
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και εγώ βλέπω κάποιους γνωστούς μου να τα έχουν καταφέρει στο αντικείμενό μας. Δυστυχώς,για μένα αλλά και για τους περισσότερους συμφοιτητές μου η λύση στην ανεργία ήταν να βρω μια καθαρά χειρονακτικη εργασία. Από τη στιγμή που έπιασα το δίσκο (καταλάβατε τι δουλειά )δεν έχω μείνει χωρίς δουλειά όμως και χωρίς εισόδημα(ευτυχώς γιατί δεν με συντηρούν οι δικοί μου). Άρχισα να το εκτιμώ πολύ και αυτό το επάγγελμα επειδή δεν σε αφήνει να πεινάσεις. Δεν λέω στην κοπέλα να παρατήσει το όνειρό της και αυτό που σπούδασε. Αλλά μπορεί να μάθει μια άλλη δουλειά ώστε να εργάζεται τις περιόδους ανεργίας… Διαβάστε περισσότερα »