Αγαπητή «Α, μπα»: Προσπαθώ να καταλάβω γιατί θέλω να φερθώ έτσι στον φίλο μου

Καλησπέρα! Έχουμε σχέση 3 χρόνια και το θέμα μου είναι το σεξ. Το κάνουμε 5 φορές τη βδομάδα, έχει διάρκεια, είναι καλό αν και πιστεύω πως θα μπορούσε να γίνει καλύτερο (δεν έχω δοκιμάσει με κάποιον άλλον για να ξέρω). Τη βδομάδα που θα έχω περίοδο είναι λες και έχω σχέση με άλλον άνθρωπο. Το λογικό στο μυαλό του είναι ότι αφού δεν μπορούμε να το κάνουμε κανονικά, θα το κάνουμε από πίσω. Και όταν εγώ δεν δέχομαι, γιατί δεν έχω πάντα όρεξη να το κάνω από κει, δεν ασχολείται μαζί μου, του κάνω στοματικό και είναι όλα εντάξει, γι αυτόν! Του έχω θίξει πολλές φορές το θέμα αυτό και πάντα λέει ότι καταλαβαίνει, όμως μόνο όταν εγώ θα σταματήσω να του κάνω στοματικό θα παραπονεθεί και θα ασχοληθεί όσο θέλω. Όλη αυτή η συμπεριφορά με κάνει να έχω μια πολλή έντονη επιθυμία να ικανοποιήσω τις σεξουαλικες μου ανάγκες, σαν από αντίδραση. Επίσης υπάρχει κάποιος άλλος με τον οποίο στο παρελθόν συνομιλούσαμε (ερωτικά) για ένα χρονικό διάστημα παράλληλα με τη σχέση μου. Μετά έκοψα τελείως επαφές χωρίς εξήγηση, γιατί αισθανόμουν άσχημα απέναντι στον φίλο μου και τώρα αυτός μου έκανε μια κλήση για να επικοινωνήσω. Αυτό έγινε επειδή δεν είχε καταλάβει ότι τον είχα μπλοκάρει (αυτός μου έστελνε μηνύματα, χωρίς να φαίνεται από κάπου ότι δεν τα λαμβάνω), και γιατί λόγω στρατού δεν μπορούσε να επικοινωνήσει πολύ συχνά. Έστειλε λοιπόν, εγώ του είπα ότι τον είχα μπλοκάρει, νευρίασε αλλά στο τέλος με παρακάλεσε και πάλι να μη σταματήσουμε να μιλάμε. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να του πω να βρεθούμε γιατί έχουμε κοινές φαντασιώσεις και επιθυμίες στο κομμάτι αυτό, θέλω πολύ αυτή τη νέα εμπειρία, και το βλέπω ως εκδίκηση προς τον φίλο μου. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί έχω κολλήσει έτσι, και γιατί θέλω να φερθώ έτσι στον φίλο μου και αν τελικά κάνω αυτό που φαντάζομαι, θα αλλάξει κάτι στη μεταξύ μας σχέση; θα νιώθω -λιγότερο άσχημα όταν θα δέχομαι αυτή τη απαξιωτική συμπεριφορά τις μέρες της περιόδου μου;

Είναι δικαιολογία η ανασφάλεια;

Φαντάζομαι ότι σε αυτό ελπίζεις, αλλά θα σε ρωτήσω το εξής.

Γιατί να είναι ο στόχος σου να νιώθεις λιγότερο άσχημα αντί να είναι να μη νιώθεις καθόλου άσχημα;

Η απαξιωτική συμπεριφορά δεν είναι τις μέρες της περιόδου σου, είναι απαξιωτική συνολικά. Δεν είσαι κάποιος άλλος άνθρωπος όταν έχεις περίοδο. Δεν ισχύει το «κατά τα άλλα είναι καλό παιδί» εδώ, όπως δεν ισχύει και αλλού, δηλαδή. Δεν τα έχεις με άλλο άνθρωπο πέντε μέρες το μήνα, ο ίδιος είναι, απλώς τις υπόλοιπες μέρες έχει αυτό που θέλει να έχει. Αυτό που κάνει δείχνει τι κάνει όταν δεν έχει αυτό που θέλει, σε ποια προτεραιότητα βάζει την δική του απόλαυση σε σχέση με τη δική σου, και επειδή τα καταλαβαίνεις όλα αυτά με το ένστικτο χωρίς να τα βάζεις σε λέξεις, θέλεις να τον εκδικηθείς με το ίδιο νόμισμα, ας πούμε. Ότι θα πας σε άλλον να σε ικανοποιήσει, αφού δεν το κάνει αυτός.

Μόνο που αν το μάθει αυτό που θα γίνει είναι ότι θα βγεις διπλά χαμένη, γιατί μπορεί να ζηλέψει, αλλά θα σε βγάλει σκάρτη, γιατί κάποιος που βλέπει έτσι το σεξ, φαντάσου πώς βλέπει μια γυναίκαι που διεκδικεί την απόλαυση στο σεξ. Θέλεις να σου γράψω τη λέξη, ή μπορείς να την βρεις μόνη σου; Επίσης, κανείς δεν σου εγγυάται ότι ο άλλος θα είναι καλύτερος ή έστω καλός, ή ότι θα εκπληρώσει τον σκοπό σου, δεν είναι οι άλλοι πιόνια για να παίξουν τον ρόλο που θα ήθελες. Δεν ξέρεις τι θα γίνει – κάθε φορά που κάνεις σεξ με κάποιον παίρνεις πολύ μεγάλο ρίσκο, είναι πολύ κακή ιδέα να το κάνεις βασιζόμενη σε ένα σενάριο, είναι επικίνδυνο, χρειάζεται επαγρύπνηση και δεν θα την έχεις.

Και αφού κάναμε αυτή την τεράστια εισαγωγή, το ρεζουμέ: άσε την εκδίκηση για τα μυθιστορήματα. Δεν εφαρμόζεται στην πραγματική ζωή. Κοίτα να καταλάβεις τι ακριβώς σου συμβαίνει μέσα στη σχέση που βρίσκεσαι, αν παίρνεις αυτά που θέλεις και χρειάζεσαι για να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Για να βοηθήσω, δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου, αλλά νομίζεις ότι είναι περιορισμένο το πρόβλημα στις μέρες περιόδου. Όχι, δεν είναι. Είναι συνολικό, αλλά και να ήταν, μιλάμε για το 25% του χρόνου σου, αν το πάμε πολύ κυνικά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

62 points
Upvote Downvote

67
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
23 Θέματα σχολίων
44 Απαντήσεις θεμάτων
3 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
38 Συντάκτες σχολίων
seagullΜίλτος ΠαπάραςMafaldaΤσ. Ολιβέραcarpe-noctem Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Guardian
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Συγνώμη αλλά βρίσκω τη συμπεριφορά του αισχρή, τελεία και παύλα. Ποιος είναι αυτός που πρέπει να ικανοποιείται με κάθε τίμημα? Γιατί ρε κορίτσια? Επιστροφή στον καιρό των γιαγιάδων μας!

Eleanor Oliphant
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Eleanor Oliphant

αισχρή μπράβο, αυτή τη λέξη έψαχνα!!

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Θες να τον εκδικηθείς γιατί πονάς. Αντιλαμβάνεσαι οτι με τον τρόπο του σε μειώνει αλλά δυσκολεύεσαι να το διαχειριστείς. Πιθανότατα θες να τον πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα παίρνοντας αυτό που θες και αδιαφορώντας για το πως θα νοιώσει. Όμως μη ρίχνεις το επίπεδό σου χαμηλότερα από το δικό του. Η απουσία σου θα είναι η καλύτερη “τιμωρία” του.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Επιπλέον, επειδή δεν έχει αναφερθεί σε κάποιο άλλο σχόλιο, είναι ο πρώτος σου. Σεβαστό. Τα έχετε τρία χρόνια, επίσης σεβαστό. Όμως έχεις μια ζωή μπροστά σου. Θα ήταν καλύτερα να γνωρίσεις αυτό που καταλήγει και η αμπα στο άρθρο με τον Ζιντ: «Η χαρά της ζωής είναι στην αγαπη…»

Clocloudaki
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ας φτιάξει μια τρύπα στον τοίχο να είστε όλοι ευχαριστημένοι. Ντουβάρι θέλει, όχι άνθρωπο.

Κατλέϊα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή να μην έχεις όρεξη κάποιες μέρες αποκλείεται να γίνει δεκτό.
Το μόνο δεκτό δεν γίνεται κανονικά αν έχεις περίοδο.
Οπότε τότε σου επιβάλλει κάτι άλλο! Κι αν δεν μπορείς το άλλο κάτι τρίτο!
Τι φάση; Το ΌΧΙ από ότι βλέπω, αυτοδιάθεση, δεν περνά από το μυαλό του!!

Αναρωτιέμαι αν ότι έχεις κάνει και κάνεις μαζί του, σου αρέσει ή το κάνεις γιατί νομίζεις έτσι είναι αν θες να είσαι σε σχέση!!

Goxhi
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Βρε κορίτσια ηρεμήστε λίγο.
Είναι κουραστικό αυτό.
Οπως και να το κάνουμε κάποια επαγγέλματα γίνονται κατά 99% από άντρες.Δεν έχω δει ας πούμε γυναίκα υδραυλικό ή οικοδόμο.
Επειδή ο γραπτός λόγος παρεξηγείτε,να διευκρινίσω ότι το λέω καλοπροαίρετα.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Πολύ καλοπροαίρετα που κολλάνε οι υδραυλικοί με τον ουγκανο που θεωρεί οτι η γυναίκα πρέπει να τον ικανοποιεί με οποιοδήποτε τρόπο οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, θέλει δε θέλει, χωρίς να σκεφτεί ποτέ τη δική της ικανοποίηση;

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Προφανώς πήγαινε σε άλλο σχόλιο.

Κατλέϊα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

99% άνδρες οι τεχνικοί υπολογιστών ;;;; Στις σχολές ΗΜ υπολογιστών σχεδόν οι μισές είναι πλέον γυναίκες!!!
Και όσον αφορά τους υδραυλικούς κτλ λόγω σεξισμού δεν υπάρχουν γυναίκες.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Μήπως ήρθε η στιγμή απλα να χωρίσεις ; Έχεις καταλάβει ότι για τον άνθρωπο αυτό δεν είσαι παρά ένα σκεύος ηδονής; Είναι δυνατόν οπότε έχεις περίοδο να το κάνετε από πίσω για να μην πάθει τίποτα ο πασάς; Η να πρέπει να του κάνεις στοματικό; Πώς κατέληξε σε τέτοια ρουτίνα μια φορά το μήνα για τόσα χρόνια; Ποιος σε έπεισε ότι οφείλεις να του δίνεις σεξ οπότε αυτός θέλει με τον τρόπο που αυτός θέλει χωρίς οι δικές σου ανάγκες να γίνονται σεβαστές; Και πώς γίνεται να νομίζεις ότι αυτή η συμπεριφορά δεν επεκτείνεται σε όλη του την κοσμοθεωρία και… Διαβάστε περισσότερα »

μέντα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Κάθε φορά που κάνεις σεξ με κάποιον παίρνεις πολύ μεγάλο ρίσκο”. Ήταν καιρός να ειπωθεί κι αυτό.

Bomba
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ενθουσιώδης

Αυτό το “αν έχεις περίοδο, έχεις και άλλη δίοδο”, όποιος το έγραψε δεν είχε ιδέα πώς λειτουργεί το γυναικείο σώμα… Και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην “άλλη δίοδο” κατά την διάρκεια της περιόδου 😛

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κι όχι μόνο. Κάνε σύντροφο άτομο με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και πρότεινε το. Να δεις τη γλύκα!

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

Έχεις παραπάνω από έναν λόγο για να τον χωρίσεις. Το μόνο που τον δικαιολογεί είναι η (λογικά) μικρή του ηλικία και οι πολλές τσόντες που (πιθανότατα) θα έχει δει. Οι άντρες που αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις γυναίκες όταν έχουν περίοδο και που χρειάζονται παραπάνω από ένα hint για να ασχοληθούν με τη σύντροφό τους και την απόλαυσή της, θα εκλείψουν ως υποκατηγορία όταν σταματήσουμε συλλογικά να νομιμοποιούμε την ανωριμότητά τους με την αποδοχή των επιθυμιών και των πρακτικών τους. Σου υπόσχομαι ότι δεν είναι όλοι έτσι, ότι αυτό που νιώθεις δεν είναι το φυσιολογικό και δικαιούσαι να νιώθεις καλά με το… Διαβάστε περισσότερα »

Μαριάννα Θ.
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Advocate

Δεν ξέρω αν θα με πείτε υπερβολική, αλλά το πρωί που είχε κατέβει το σάιτ για επισκευές και μας πληροφορούσε με ένα σκίτσο ενός άντρα τεχνικού υπολογιστών, δε μου άρεσε αυτή η αναπαραγωγή στερεοτύπου. Και δε μου άρεσε που κι εγώ η ίδια σκέφτηκα έναν άντρα να επιδιορθώνει το σάιτ δηλ, κι όχι μια γυναίκα. Αυτά.

Κατλέϊα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Κι εγώ το ίδιο σκέφτηκ! Μόλις το είδα σαν να μου πέρασε από το μυαλό 90% γυναίκες εδώ αλλά τα τεχνικά στους άνδρες πάλι….. Εντάξει λέω είναι pick on the little things, μήπως είμαι υπερβολική και που ξέρεις μπορεί να τυχαίνει να είναι ανδρας δεν είναι ότι τον πήραν λόγω στερεοτύπου, Κατλέϊα σταμάτα να είσαι υπερβολική!

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ψυχραιμία παιδιά! Μια εικόνα είναι μερικές φορές απλώς μια εικόνα.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Εντωμεταξύ ήταν και πολύ ωραία εικόνα.

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Γράψτο στον κάζουαλ σεξισμό. Εδώ θα χαθεί.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Μπορεί απλά ο τεχνικός τους να είναι όντως άντρας 😉

Μακαρονοτέρας, το αληθινό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Κι εγώ αρχικά αυτό σκέφτηκα, αλλά μετά το ξανασκέφτηκα. Αν ήταν όντως άντρας αυτός που έκανε τις εργασίες στο site; Γιατί να μην έβαζε μια εικόνα δικιά του; Αν όμως ήταν γυναίκα, τότε κακώς που δεν απεικονίζονταν εκείνη.

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ας μην καταλήγουμε να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος ομως ε; Από εμένα είσαι υπερβολική.

BigDag
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Σύμφωνα με έρευνα του εθνικού κέντρου τεκμηρίωσης οι γυναίκες που απασχολούνται στον κλάδο TΠΕ στην Ελλάδα αποτελούν περίπου το 21.7%, 30% παγκοσμίως σε επαγγέλματα επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM). Ας το αποδεχτούμε, λοιπόν, δεν είναι προκατάληψη είναι γεγονός. Όσο για την εικόνα, ο τεχνικός συμβολίζεται κατά 99% με κάποιο άντρα (80% πιθανότητα να πέσουμε μέσα με βάση την ανωτέρα έρευνα έναντι 20%)…λίγο δύσκολο να πληρώνανε γραφίστα ειδικά για να τον κάνουν γυναίκα για τη μία ώρα που έπεσε το site. Ας μη ψάχνουμε ασήμαντους λόγους να θιχτούμε. Αυτά από μία γυναίκα Πληροφορικό.

I_am_the_law
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Γιατί, το γεγονός πως ήταν χίπστερ που το βάζεις;;

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Απο τον τρόπο που γράφεις εμένα μου σχηματίζεται η εντύπωση οτι ακόμα και τις φορές που δέχεσαι να το κάνετε απο πίσω οταν εχεις περίοδο, το κάνεις με μισή καρδιά.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Κι εγώ αυτό νιώθω, γιατί λέει “η λογική ΤΟΥ είναι αφού δεν γίνεται από μπροστά, να κάνουμε από πίσω”. Η απορία η δική μου είναι γιατί δεν γίνεται από μπροστά; Δεν είναι τόσο ανθυγιεινό όσο νομίζεται γενικά, αν τηρούνται οι προφυλάξεις. Κι αν είναι εκτός των δύο ή τριών πρώτων ημερών δεν λερώνει καν πολύ, άσε που γενικά υπάρχει και το μπάνιο στο οποίο μπορούμε να κάνουμε δουλειά μας, να καθαρίσουμε το χάλι που κάναμε και να καθαριστούμε κι εμείς άμεσα. Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω. Βέβαια, σε αυτή την ιστορία έχω την εντύπωση ότι ο φίλος σιχαίνεται το αίμα. Μπορεί… Διαβάστε περισσότερα »

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Έχεις δίκιο, αλλά πολλοί σιχαίνονται το αίμα, άντρες-γυναίκες, άσε που μερικές γυναίκες πονάνε πολύ στην περίοδο και το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι σεξ. Προσωπικά δεν βρίσκω τίποτα τραγικό να μην το κάνεις για λίγες μέρες ούτε βρίσκω κακό να ικανοποιήσεις τον άλλο με στοματικό αν το θες κι ΕΣΥ κι όχι επειδή ο άλλος στο επιβάλλει άμεσα ή έμμεσα.

Cocker Spaniel
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Ακριβως αυτο, δεν τον ενδιαφέρει οτι η άλλη μπορεί να μη θέλει σεξ. Βρίσκω τη συμπεριφορά του αισχρή, όπως έγραψε και κάποια άλλη σχολιάστρια, πέρα για πέρα εγωιστική και κατ῾επέκταση, μισογυνιστική. Τον ενοχλεί που έχει περίοδο και το βρίσκει αηδιαστικό και ελλατωματικό. Η γραφούσα ίσως το αναγνωρίζει αλλά φοβάται να το παραδεχτεί.

Jelly Roll
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Α μπράβο, απλά μιλάω από προσωπική εμπειρία καθαρά κι έχω κι εγώ φορές που πραγματικά δεν θέλω ούτε για πλάκα. Το λέω απλά επειδή η κοπέλα λέει πως έχει όρεξη κι ο άλλος είναι στην κοσμάρα του κι ότι αν θέλει, υπάρχει τρόπος να μην είναι. Σημασία έχει να είναι όλοι χαρούμενοι με κάποια λύση και να μην νιώθει κάποιος ότι μόνιμα κάνει υποχώρηση και δεν κερδίζει τίποτα ποτέ, όπως νομίζω ότι προσπαθεί να μας πει η κοπέλα. Η αδιαφορία του συντρόφου όμως με φουρκίζει. Γιατί και ο δικός μου σύντροφος σιχαίνεται το αίμα, από την άλλη εγώ δεν έχω… Διαβάστε περισσότερα »

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Πλάκα κάνεις jelly roll? Oτιδηποτε είναι λιγότερο ανθυγιεινό από το από πισω.Αν το πάρουμε με όρους υγιεινής.Αν το πάρουμε με όρους σιχασιας, σιχαίνονται το αίμα και όχι τα προϊόντα του από πίσω? Απλώς το σεξ με περίοδο δεν είναι σε μεγάλη κατηγορία στις τσόντες που βλέπουν ολημερίς.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Το λες και λίγο σεξιστικό το σχόλιο σου Μιλτος Παπάρας « το σεξ με περίοδο δεν είναι σε μεγάλη κατηγορία στις τσόντες που βλέπουν ολημερίς» …

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Το σχόλιο μου προκύπτει από το ότι οι συμπεριφορές που αναπαραγονται στην πορνογραφία, έχουν μεγάλη επίδραση στη σεξουαλικη συμπεριφορα, ειδικά των νέων. Από πίσω είδαν, από πίσω κάνουν. Κουκιά έφαγαν, κουκιά μαρτυράνε. Αν έβλεπαν σεξ με περίοδο θα έκαναν σεξ με περίοδο. Αν εννοείς ότι θεωρώ ότι τσόντες βλέπουν μόνο άντρες, καθόλου δεν το θεωρώ αυτό, αλλά εκείνοι είναι που συχνότερα αναπαράγουν μια συμπεριφορά που είδαν στο πορνο γιατί λόγω της πατριαρχιας δεν έχουν θέμα να ζητήσουν ότι τους κατεβει. Λες μια 20 Χρόνη να ζητούσε από το φίλο της έτσι, casually να κάνουν σεξ όπου αυτή θα εχει ενεργητικό… Διαβάστε περισσότερα »

Τσ. Ολιβέρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με αφορμή αυτή τη συζήτηση, ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το πώς επηρεάζει η πορνογραφία τους εφήβους και την εξέλιξη τους https://www.psychologynow.gr/arthra-psyxologias/prosopikotita/seksoualikotita/5203-seks-prin-to-proto-fili-pos-ta-15xrona-koritsia-antimetopizoun.html

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αναπαράγουν συμπεριφορά που είδαν στον πορνό; Όχι όχι δεν φταίει το πορνό για αυτό συγνώμη. Φταίει το ότι γενικά βλέπουμε τον άλλο σαν αντικείμενο και φυσικά φταίει και η γυναίκα που δέχεται τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό δεν οφείλεται στις τσόντες που βλέπουν -ολημερίς- κατά δήλωση σου τα αγόρια αλλά στην δομή της κοινωνίας μας, στα πρότυπα κλπ κλπ

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Προφανώς η πορνογραφία επηρεάζει πολύ τα σεξουαλικά μας γούστα όπως και τις προσδοκίες μας, ειδικά σε μικρότερες ηλικίες. Φυσικά και ευθύνεται και το πορνό για τα πρότυπα που αναπαράγονται. Δεν είναι καθόλου ξέχωρο από την πατριαρχική κοινωνία και την αντικειμενοποίηση της γυναίκας μέσα σ’αυτή. Το γεγονός ότι η βιομηχανία πορνό είναι κατασκευασμένη σε μεγάλο βαθμό με βάση τα αντρικά γούστα και το ότι η θέασή του θεωρείται ακόμα και σήμερα ταμπού για πολλές γυναίκες είναι αλληλένδετα.

Μίλτος Παπάρας
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Διαφωνώ.Ειδικά οι μικρότερες ηλικίες ειναι φερέφωνα του τσοντάδικου.Πολύ συχνα απο ανασφάλεια ,αλλά ειναι.

seagull
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Συμφωνώ στο κομμάτι του προτύπου και φυσικά και παίζει ρόλο. Για τον αποκλειστικό ρόλο είναι η διαφωνία μου και δεν παύω να θεωρώ ότι το σχόλιο «αφού βλέπουν ολημερίς πορνό» είναι σεξιστικό.