Αγαπητή «Α, μπα»: Προσπάθησε να με φιλήσει με το ζόρι μέσα στο αμάξι

Είναι κοινός φίλος και με την αδερφή μου, η οποία συνεχίζει να κάνει παρέα μαζί του και δεν με υποστηρίζει

Αγαπητή αμπα, Το ζήτημα που με απασχολεί είναι καθαρά κοινωνικής φύσεως και θα ήθελα τη γνώμη σου. Με την αδερφή μου έχουμε κοινές παρέες με λίγα άτομα στο περίγυρο μας. Ο ένας κοινός μας φίλος, με τον οποίο φλερταραμε πριν από δέκα χρόνια στην εφηβεια (δηλ. Φιλάκια χωρίς σεξ), όταν έμαθε ότι έχω χωρίσει από 4 χρόνων σχέση και ενώ ποτέ δεν ήταν πολύ ομιλητικος διαχυτικος εκδηλωτικος (σχεδόν στα όρια του σε μισώ για το παρελθόν που μου είπες ότι δε θες να προχωρήσεις στο σεξ αλλά σε ανέχομαι) έκανε κίνηση και με το θάρρος του προτερου μας φλερτ με φιλησε με το ζόρι στο αμαξι του ενώ γυρνούσαμε από βόλτα με την παρέα και εγώ προσπαθησα να απομακρυνθω σπρωχνοντας τον όσο επέμενε να συνεχίσει. Εγώ τότε έπαθα σοκ, εννοείται δεν ήθελα γιατί μόλις είχα χωρίσει, εννοείται δε μου είχε δώσει ποτε αφορμή να πιστέψω ότι με θέλει έστω στο ελάχιστο, σχεδόν ένιωσα ότι με μισούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ενώ έκατσα συζήτησα και ξεκαθάρισα ότι δεν ξανά μπλέκω φιλικά με γκομενικα, εκείνος είπε ότι “δεν έκανες τίποτα και είσαι πάρα πολύ καλό κορίτσι και κυρία και δε μου έδωσες αφορμή και εννοείται θα κάνουμε παρέα τι λες τώρα?!”. Αντίθετα από τα λεγόμενα του λοιπόν, πάλι δείχνει σα να με μισεί, δε μου μιλάει, στις παρέες δε ρίχνει καν την προσοχή του όταν του μιλάω, μου απαντάει απότομα και αγενως, γενικά φαίνεται πως δεν είχε υπολογίσει ότι δεν ήθελα με το ζόρι φιλί, έπρεπε κατά αυτόν να κάτσω και να το θέλω και πολύ μαλιστα. Η αδερφή μου λοιπόν λέει ξεκάθαρα πως φέρθηκε βλακωδώς, ότι είναι απαράδεκτος για το πως μου μιλάει και ότι δείχνει πολλά για το ποιόν του ως άνθρωπος. Όμως εννοείται συνεχίζει να κάνει παρέα μαζί του, μου ξεκαθαρίζει πως παρόλο που έχουμε κοινούς φίλους άλλο οι φίλοι της και άλλο οι φίλοι μου (?!?!?) και κανονίζουν βόλτες όλοι μαζί ως παρέα χωρίς εμένα. Εννοείται το κανονισμα γίνεται μπροστά μου όσο την ακούω δίπλα μου να μιλάει στο τηλέφωνο και μετά μου λέει “εσύ δε θα έρθεις γιατί θα είναι και αυτός εκεί” και “δεν μπορώ να κόψω τις παρέες μου επειδή εσένα σου φέρθηκε άσχημα αυτός”. Εννοείται θυμώνω γιατί εκεί υπάρχουν και οι υπόλοιποι φίλοι που θα ήθελα να δω και γιατί περίμενα μια άλλη υποστήριξη από την αδερφή μου. Τονίζει πως”θα πρέπει να δώσω τις δικές μου μάχες” και δε θελει να πάρει το μέρος μου, αντίθετα μου λέει πως ή να κάτσω αδιάφορη σε ένα περιβάλλον που νιώθω παρεισακτη ή να φύγω μια για παντα. Αυτή τη στιγμή λοιπόν που σου γράφω είμαι πάρα πολύ εξοργισμένη και ταραγμένη. Πως πρέπει να το διαχειριστώ όλο αυτό?

WTF?!

Είναι δυο διαφορετικά μέτωπα. Και είναι και τα δυο τρομερά δυσάρεστα.

Οι φίλοι σου, δεν είναι φίλοι σου. Αν νιώθεις παρείσακτη, και όλοι θεωρούν δεδομένο ότι θα απέχεις γιατί αυτός είναι προτεραιότητα, και ανέχονται τέτοιου είδους παρενόχληση, σίγουρα δεν είναι φίλοι σου. Δεν διευκρινίζεις αν ξέρουν για το περιστατικό, (δεν κατάλαβα αν έγινε μπροστά τους ή όχι) ξέρω όμως ότι κάποιος που φέρεται έτσι δεν το περιορίζει σε μερικές στιγμές μόνο, δεν γίνεται να το περιορίσει, κι αυτό δείχνει μια γενικότερη δυναμική της παρέας. Άλλωστε φαντάζομαι ότι μπροστά τους και με την δική τους ανοχή, άρα και υποστήριξη, σου φέρεται απότομα, οπότε, αναρωτιέμαι: γιατί τους θεωρείς φίλους; Μάλλον επειδή δεν έχεις άλλους; Ή επειδή ακόμα δεν σου έχει περάσει από το μυαλό να μην τους θεωρείς;

Κι εγώ θα περίμενα άλλη υποστήριξη από την αδερφή σου. Αυτό είναι το άλλο μέτωπο, κι αυτό είναι πολύ πιο στενάχωρο, γιατί τους φίλους τους διαλέγεις αλλά τους συγγενείς όχι. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για το ποια συμμαχία επιλέγει. Μπορεί να φοβάται τον κοινωνικό αποκλεισμό όπως κι εσύ, και προτιμάει αυτή την ασθενική παρέα από το τίποτα, αφού εσένα σε έχει σίγουρη. Δεν το λέω για δικαιολογία, βέβαια, αλλά ως διαπίστωση. Αυτή η σχέση είναι πιο βαθιά και πιο μόνιμη, οπότε δεν μπορώ να σου πω περισσότερα. Νομίζω ότι αν αποφασίσεις να αποχωρήσεις από αυτή την παρέα και βρεις φίλους που σου ταιριάζουν περισσότερο, θα έρθεις σε καλύτερη επαφή με τον εαυτό σου και θα καταλάβεις περισσότερα για την σχέση σου με την αδερφή σου.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

57 points
Upvote Downvote

14
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
12 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
Mr MazisFridaFreeΦριζαρισμένο μαλλίSouthwest Mprince frog Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
ακρίδα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπημένη μου wtf διάβασα το μήνυμα, πέρασε καμια ώρα και επέστρεψα για να σου γράψω. Σε παρόμοιο (και πολύ χειρότερο) περιστατικό, φίλη που τη νόμιζα αδερφή πήρε το μέρος του τραμπούκου γιατί λέει “είσαι μεγάλη και πρέπει να μάθεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου”, “σε μένα πότε δεν έχει φερθεί έτσι”, “εσύ αν δε θες μην έρχεσαι στην παρέα” και άλλα τέτοια νόστιμα…. εγώ νόμιζα ότι η αντίδραση της ήταν ντόμπρα και πως έχει δίκιο. Παρόλα αυτά ξέκοψα από την παρέα, τότε νόμιζα ότι ήταν το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη να χάσω τους “φίλους” μου και όσο για τη… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Αγαπητή WTF (πολύ μου άρεσε το ψευδώνυμό σου), δεν έχεις καταλάβει λάθος, ο “φίλος” σε μισεί. Σε μισεί γιατί στο μυαλό του τον απέρριψες. Προσπάθησε να πάρει το αίμα του πίσω και δεν του βγήκε, οπότε τώρα μάλλον σε μισεί ακόμη περισσότερο. Είναι επικίνδυνος για εσένα, γιατί με αυτήν του την κίνηση δείχνει πόσο θα ήθελε να έχει έλεγχο πάνω σου. Δεν είναι απλά θέμα κακής συμπεριφοράς, είναι κάτι παραπάνω απο αυτό, φαίνεται να έχει κάποιου είδους κόλλημα μαζί σου και να βλέπει το σεξ μαζί σου σαν στόχο που πρέπει να πετύχει. Δεν έχει σημασία γιατί το βλέπει έτσι,… Διαβάστε περισσότερα »

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Η αδερφή σου έχει πολύ δρόμο μπροστά της και δεν την βλέπω καθόλου πρόθυμη να τον διανύσει. Έχει υιοθετήσει συμπεριφορές αγέλης – προτιμά να συντάσσεται με τον τραμπούκο, γιατί φοβάται ότι θα πέσει η ίδια θύμα της βίαιης συμπεριφοράς του αν του πάει κόντρα. Πιστεύει ότι αν είναι αρκετά cool girl, ο αυστραλοπίθηκος της παρέας σας θα την εκτιμήσει αρκετά και θα την προστατέψει από άλλους αυστραλοπιθήκους. Φυσικά και δεν της περνάει καν απ’ το μυαλό ότι αυτός, όπως και ολόκληρο το παρεόνι, την έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Αυτές είναι λυκοφιλίες, φίλη, περισσότερο κακό σου κάνουν παρά… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Βασικά θέλω να σου πω ότι ο λόγος που τον έσπρωξε δεν ήταν επειδή μόλις είχες χωρίσει, ούτε επειδή δε σου έδειξε ποτέ ότι σε ήθελε, αλλά επειδή πολύ απλά δεν ήθελες εσύ. Μη δίνεις δικαιολογίες ούτε στον εαυτό σου, δε χρειάζεται να συντρέχουν ειδικοί λόγοι για να μη θέλεις να σε φιλήσει κάποιος. Από κει και πέρα δεν καταλαβαίνω πως γίνεται ακόμα να θέλεις να έχεις οποιαδήποτε φιλική επαφή μαζί του ώστε να σε νοιάζει αν σου απαντάει ή πως σου φέρεται. Και ναι, σε μισεί. Σε μισεί επειδή κάποτε του αρνήθηκες το σεξ, και επειδή πάλι τώρα του… Διαβάστε περισσότερα »

FridaFree
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Την έψαχνα αυτή τη φράση ”μισογυνηδες, απαιτούν και μισούν”!

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ελπίζω να είστε πολύ νεαρά άτομα και να έχετε όλο τον χρόνο να ωριμάσετε και να μάθετε να αξιολογήτε τα γεγονότα. Αυτό το λέω για την παρέα και την αδελφή σου. Έχεις δίκιο που αισθάνεσαι έτσι, και οι “φίλοι” και ή αδελφή σου φέρονται άσχημα και ανώριμα. Δεν προσφέρει κάτι η συναναστροφή μαζί τους. Με την αδελφή είναι πιο σύνθετο, ελπίζω η σχέση να βελτιωθεί και να διασωθεί, διότι το δείγμα συμπεριφοράς της δεν είναι και πολύ ελπιδοφόρος

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Κι εγώ το ελπίζω Louise γιατί κατά τα άλλα αγριευτηκα.

Lela
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχω εκνευριστεί όσο δεν πάει και παίρνω εντελώς το μέρος σου αγαπητή γράφουσα. Ας βάλω τις σκέψεις μου στη σειρά: ο παλιός αυτός φίλος είναι ένας κακοποιητικός χαρακτήρας και δεν είναι ότι σε μισεί απλά, θέλει να σου επιβάλει αυτό που θέλει για να νιώσει αυτός καλά. Δείξε σε παρακαλώ πάρα πολύ προσοχή και απόφυγε τον όχι μόνο για την ψυχική σου ηρεμία αλλά και την σωματική σου ακεραιότητα! Σήμερα ένα φιλάκι με το ζόρι, αύριο τι; Όσον αφορά την συμπεριφορά της αδερφής σου, είναι ανεκδιήγητη ναι. Αλλά εξαιτίας αυτών που έγραψα παραπάνω δες το σαν blessing in disguise :… Διαβάστε περισσότερα »

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Εγώ για την αδερφή στεναχωρήθηκα πιο πολύ. Ο αλλος μ@λ@λ@ς είναι που πίστεψε οτι επειδή δεν έχεις άντρα τώρα έχει κάθε δικαίωμα να σε φιλήσει γιατί είχατε ξαναφιληθεί πριν 10 χρόνια. Και επειδή έφαγε πάλι χυλόπιτα και μάλιστα ενώ ήσουν μόνη και “ευάλωτη” φαντάστηκε το θεώρησε μέγα πλήγμα για τον ανδρισμό του και θύμωσε μαζί σου. Αν οι υπόλοιπο “φίλοι” τα έμαθαν όλα αυτά και σου γυρνάνε την πλάτη τότε δεν είναι φίλοι σου. Η αδερφή σου τώρα είναι το θέμα. Δεν ξέρω γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι ενώ σου δίνει δίκιο. Ισως να μην πιστεύει οτι είναι τόσο σοβαρό που σε… Διαβάστε περισσότερα »

dim
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Μου κάνει εντύπωση που δεν διάβασα τη λέξη παρενόχληση στην απάντηση και στα σχόλια. Δεν είναι παρενόχληση να προσπαθήσει και να ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ να σε φιλήσει με το ζόρι κάποιος ενώ δε θες? Επίσης αγαπητή WTF, λες ότι δεν ήθελες επειδή είχες χωρίσει μόλις. Είναι δικαίωμα σου να μη θέλεις γιατί μπορεί να μη σου αρέσει/ επειδή σου φέρεται άσχημα δέκα χρόνια/ επειδή είναι μισογύνης/ ή απλά γιατί δε θέλεις. Λεπτομέρεια, αλλά είναι σαν να προσπαθείς να δικαιολογηθείς ενώ δε χρειάζεται. Δε θες επειδή δε θες. αν ήθελες, θα τον φιλούσες εσύ. Αποψάρα μου.

prince frog
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εγω καταλαβαίνω ότι αυτός σε γουστάρει αλλά είναι τόσο νάρκισσος που δεν το παραδέχτηκε ποτέ ανοιχτά και η αδερφή σου σε ζηλεύει/ δεν σε θέλει στην παρεα και βρήκε αφορμή να σε πετάξει έξω . Αλλά μου δημιουργείται η απορία; οι φίλοι ποιανού είναι; Εγώ θυμάμαι στο σχολείο αλλά και αργότερα να έχω παρέες και η αδερφή μου (άλλος χαρακτήρας- πιο δύσκολη στην κοινωνικοποίηση) να τρυπώνει στις παρέες μου συνεχώς. Ενιωθα συχνα ότι παίρνει ένα κομμάτι από τον κόπο μου (γιατί έκανα κόπο να κάνω αυτούς τους φίλους) μπαίνοντας σε μια παρέα που θέλαμε να πουμε τα δικα μας. Μήπως… Διαβάστε περισσότερα »

Southwest M
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ο Μάρκος τα έχει πει όλα εδώ & εβδομήντα χρόνια για συγγενείς & φίλους.
https://www.youtube.com/watch?v=PW61a_AP1vE
Προσπάθησε από αυτές τις άσχημες εμπειρίες να βγάλεις τα μαθήματα της ζωής. Είναι τα διόδια που πρέπει να πληρώσει ο καθένας στη ζωή του. Μόνο πρόσεξε δεν χρειάζεται να πληρώνεις συνεχώς διόδια για την ίδια διαδρομή. Έχω καταλήξει ότι σε ένα χώρο με εκατό άτομα ο καθένας μπορεί να με κοροϊδέψει από μια φορά ,γιατί δεν θέλω να χάσω την εμπιστοσύνη μου στον Άνθρωπο, όμως δεύτερη φορά όποιος κι αν είναι πάρα πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει.