Αγαπητή «Α, μπα»: Πρέπει πρώτα να ζήσουμε μαζί και μετά να κάνουμε οικογένεια

Νοιώθω απογοητευμένη από τον εαυτό μου που δεν προέβλεψα κάποια πράγματα

Είμαι η κοπέλα αυτή . Αφού διασταύρωσα πως δεν πρόκειτε για τον δικό μου λιμενικό που διεκδικεί η νησιώτισσα και ανακουφίστηκα, είπα να ξανά στείλω για την πορεία των πραγμάτων. Για γνώμες δικές σου και των σχολιαστών που εκτιμώ πολύ. Ο δικός μου δεν πήρε τη μετάθεση. Παραμένει σε κοντινό νησί με εμάς να βρισκόμαστε όσο συχνά μπορούμε και να κυλά η σχέση μας όμορφα και ομαλά. Είμαι πλέον 33 και εκείνος 30.Η μετάθεση θα έρθει λογικά φέτος ή σε ένα χρόνο το αργότερο. Νοιώθω τον χρόνο να κυλά και εμείς να μένουμε στάσιμοι. Σε συζήτηση για γάμο και για παιδιά που ξανά ήρθε στο προσκήνιο, μου έκανε ξεκάθαρο πως πρώτα θα πρέπει να μείνουμε μαζί και ύστερα να ακολουθήσουν όλα τα υπόλοιπα. Δηλαδή εαν πάει σε μεγάλο νησί να τον ακολουθήσω, να πάω εκεί να ανοίξω πάλι τη δουλειά μου και ύστερα απο 5-7 χρόνια καλώς εχόντων των πραγμάτων πάλι πίσω στον τόπο καταγωγής και των δύο ( επαρχία, οπού εγώ βρίσκομαι τώρα) να ξανά μεταφέρω την επιχείρηση μου εδώ. Δεν θεωρώ πως το λέει για να αποφύγει γάμους, παιδια κτλπ Θεωρώ πως έχει δίκιο πως πρέπει να ζήσουμε μαζί πρώτα. Αλλά τα χρόνια κυλάνε, βάρεσα κρίση ηλικίας για 1η φορά στη ζωή μου γιατί νοιώθω πως τα χρονικά πλαίσια για ένα παιδί αρχίζουν να στενεύουν. Νοιώθω πως για την ηλικία μου έχω πετύχει να είμαι εκεί που θέλω επαγγελματικά και για μένα είναι απόλυτα σημαντικό αν δημιουργήσω οικογένεια να έχω λεφτά και να μπορώ να συνεισφέρω τόσο για το σπιτικό όσο για το παιδί εάν προκύψει.Για μένα είναι ρίσκο να κάνω το μπαλάκι του πινγκ πονγκ τα επαγγελματικά μου.(κλείνω από δω- πάω σε άλλη αγορά εργασίας- ξανά επανέρχομαι στον τόπο μου) και όλα αυτά θα πετύχουν; σχέση, δουλειά;τα παιδιά που θέλω;ή έστω η προσπάθεια για να γίνω μαμά. Ή θα περάσω ένα πατατράκ που θα είναι όλο δικό μου; Νοιώθω απογοητευμένη από τον εαυτό μου που δεν προέβλεψα όλα αυτά όταν μπήκα σε μια τέτοια σχέση.Να χωρίσω με κίνδυνο το χάος; δεν ξέρω τι να πρωτοβάλω ιεραρχικά στην ζυγαριά. Λογικά το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να επισκεφτώ Ψυχολόγο για να με βοηθήσει να τα βάλω σε μια σειρά; Και εσύ και κάποιοι σχολιαστές ενθουσιάστηκαν που το αγόρι είπε πως θέλει να το ακολουθήσω σε μεγάλο νησί και ωω τι ωραία ζωή που θα είναι.Μήπως είμαι αχάριστη και τα πράγματα είναι τόσο απλά τελικά και τζάμπα κλαίω τη μοίρα μου από χτες;

Με αυτόν που θα αποφασίσεις να κάνεις γάμο και παιδιά, θα πρέπει να λειτουργείτε ως ομάδα. ΟΜΑΔΑ. Δεν υπάρχει εγώ κι εσύ και κυρίως δεν υπάρχει «εγώ εγώ εγώ» γιατί όλο «εγώ» κι «εγώ» διαβάζω. Θα κάνετε ό,τι είναι καλύτερο και για τους δυο σας, συνολικά, ως ομάδα. Ομάδα. Με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για τους δυο, αλλά αν κάποιος χάσει κάτι (εσύ; ) τότε θα γίνει γιατί αυτό είναι σωστό για την ομάδα, γιατί συνολικά η ομάδα μακροπρόθεσμα θα κερδίσει.

Αν δε νιώθεις ομάδα με αυτόν τον άνθρωπο, αν αυτός ο άνθρωπος δεν σε κάνει να νιώθεις ομάδα, αν νιώθεις ότι πρέπει να εξασφαλιστείς από μόνη σου πρώτα, αν δεν καταλαβαίνει τι λέει όταν προτείνει να αλλάξεις εργασιακή βάση δυο φορές σε πέντε χρόνια, και τι σημαίνει αυτό για το εισόδημα της ομάδας, και ποιος θα αναλάβει τη χασούρα, αν υπάρξει χασούρα (που θα υπάρξει), τότε να μην κάνεις ομάδα με αυτόν τον άνθρωπο, και κυρίως όχι επειδή έβαλες μέσα σου το όριο που θα έπρεπε να είχες κάνει παιδιά.

Ναι μεν καλά λέει αυτός όταν έχει την συγκατοίκηση ως προϋπόθεση, αλλά αν ακούγεται σαν «έλα εδώ και θα δούμε», αυτός δεν θα χάσει τίποτα. Αν ακούγεται σαν «έλα εδώ γιατί δεν γίνεται κάτι άλλο, εγώ δεν μπορώ να φύγω», είναι πολύ διαφορετικό. Εσύ τι από τα δυο ακούς; Γιατί νομίζω ότι το μόνο που ακούς αυτή τη στιγμή είναι «τα περιθώρια που στενεύουν να γίνω μαμά» και «αν χωρίσω τώρα το χάος». Ενώ αν χωρίσεις μετά από τρία χρόνια;

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

64 points
Upvote Downvote

12
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
10 Θέματα σχολίων
2 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
11 Συντάκτες σχολίων
ElenaldaErsi Georgiadoudex_LobeliaΚοτόπουλο με μπάμιες Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Είχα κι εγώ ενθουσιαστεί με το μεγάλο νησί και τις (οικονομικά) καλύτερες συνθήκες για έναν ελεύθερο επαγγελματία αλλά τώρα μας λες ότι αυτό θα είναι για μια 5ετία μόνο. Μέχρι να ορθοποδήσεις δηλαδή (να σε μάθει η τοπική κοινωνία κτλ) πάλι πίσω. Και γυρνώντας δε θα βρεις το ίδιο τοπίο αυτό ειναι σίγουρο. Δεν ξέρω δεν υποτιμώ τη δουλειά του συντρόφου σου αλλά ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορείς να ακολουθείς ένα δημόσιο υπάλληλο που πάει όπου φυσάει ο άνεμος και δεν έχει να χάσει τίποτα ακόμα και αν πάρει μετάθεση στο Καστελόριζο. Μου φαίνεται μεγάλο το ρίσκο για σένα, στη… Διαβάστε περισσότερα »

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Ακριβώς ό,τι λέει η Εντελβάις. Εσύ ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν μπορείς να αλλάζεις περιβάλλοντα συνεχώς γιατί μέχρι να εδραιωθείς, θα πρέπει να γυρίσετε πάλι πίσω που στο μεταξύ όλο κ κάποιος θα έχει βρεθεί να καλύψει το κενό που άφησες. Ούτε μπορείς να είσαι στον αέρα και ό,τι κάτσει, επειδή ο άλλος έχει τη σιγουριά του δημοσίου. Να κυνηγήσει τη μετάθεση και να έρθει εκεί που είσαι τώρα, ώστε να έχετε δουλειά και οι δύο, επί ίσοις όροις.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Αν και αρχικά είχα ενθουσιαστεί με αυτά που έλεγε πλέον με τη σημερινή ερώτηση είμαι πολύ σκεπτική αγαπητή φίλη. Να ήσουν κι εσύ δημόσιος υπάλληλος να αλλάξεις και πέντε φορές τόπο εργασίας. Αλλά το πλάνο έλα για πέντε χρόνια και μετά πάλι πίσω και τότε ίσως παντρευτούμε και κάνουμε οικογένεια κάπου δε μου αρέσει. Το ότι πρέπει να συγκατοικήσετε πριν πάρετε σοβαρές αποφάσεις είναι το μόνο σίγουρο. Γιατί όμως να πρέπει να περάσουν πέντε χρόνια συγκεκριμένα για να παντρευτείτε και να κάνετε παιδι; Γιατί αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν γυρίσετε πίσω στον τόπο σας; Ένα καλύτερο πλάνο για μένα… Διαβάστε περισσότερα »

Κοτόπουλο με μπάμιες
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Όταν είσαι 33 και ελεύθερη επαγγελματίας,δεν αναβάλεις τίποτα για 7 χρόνια.Ούτε για 5.Είσαι σαφής στο τι θέλεις,ο σύντροφός σου όμως είναι άντρας,μόλις 30 και λιμενικός.Που σημαίνει ότι έχει ηλικιακό περιθώριο για τεκνοποίηση και μια δουλειά που έχει συμβιβαστεί με την ιδέα των συνεχών μετακομισεων.Και μήνας μπαίνει,μήνας βγαίνει,μισθό. Οπότε εδώ καλείσαι εσύ να κάνεις αλλαγές και παραχωρήσεις.Σκέψου σοβαρα αν το θέλεις και κατά πόσο έχετε κάνει όλες τις “δύσκολες” συζητήσεις πιο πριν. Ποιός θα πληρώνει όταν θα πας και δεν θα έχεις ακόμα εισόδημα,θα πάρει αυτός άδεια ανατροφής γιατί μετά η δουλειά σου πάπαλα,είσαι σίγουρη ότι φαντάζεται τον εαυτό του σε… Διαβάστε περισσότερα »

Dreamer
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Δεν σε κατηγορώ που τα σκέφτεσαι πολύ, κάνεις το καλύτερο. Αλλά δεν βλέπω να παίρνεις απόφαση, οπότε μήπως δεν θέλεις; Για να έχεις δική σου δουλειά πρέπει να είσαι δυναμική, τολμηρή και έξυπνη γυναίκα. Μήπως ο φίλος σου δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που θελεις και γι’ αυτό δεν προχωράς και έχεις τόσους δισταγμούς; Μάλλον το ένστικτό σου σου λέει ότι δεν είναι για εσένα αυτός και η ζωή που θα έχεις μαζί του. Επίσης, εσύ θέλεις όντως να κάνεις παιδιά και οικογένεια εδώ και τώρα ή είναι η κοινωνική πίεση που σου έχει κάνει πλυση εγκεφάλου; Αν ήθελες παιδιά εδώ… Διαβάστε περισσότερα »

Lobelia
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Μια απλή ενημέρωση….υπάρχουν άπειρα ζευγάρια που διορίζονται μέσα στο γάμο και απομακρύνονται, οικογένειες με παιδιά χωρισμένες λόγω διορισμών του ενός και εξακολουθούν να είναι μαζί και αγαπημένοι και μετρούν ποτέ θα μπορέσουν να γυρίσουν πίσω. Οικογένεια είναι και 2 άτομα μόνο όταν είναι ΟΜΑΔΑ όπως είπε και η Λένα. Εσείς είστε εγώ η δουλειά μου και αυτός με την μετάθεση του…Και όχι δεν είναι εύκολο μια ιδιωτική δουλειά να την πηγαινοφερνεις σύμφωνα με τις μεταθέσεις του άλλου.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Νομίζω ότι δεν βρίσκεστε πλέον στην ίδια σελίδα του βιβλίου της σχέσης σας. Εσύ θέλεις κάτι που ηλικιακά καλώς ή κακώς είναι πιο περιοριστικό στη γυναίκα από ότι στον άντρα. Είναι εφικτό βεβαίως αλλά πώς να το κάνουμε υπάρχει και η βιολογική πλευρά του ζητήματος. Δοκιμάστε πρώτα πως θα είστε από απόσταση και παίρνετε την απόφαση έχοντας περισσότερα δεδομένα.

dex_
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Απλά να αναφέρω ότι στην εποχή μας ο άντρας δεν είναι απαραίτητος για να αποκτήσει κάποια παιδιά. Αν αυτό που θες είναι τα παιδιά γενικά.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Με τον σύντροφό σου συμφωνώ ότι πρέπει να συζήσετε ένα διάστημα μαζί για να δείτε εάν ταιριάζετε. Αυτό το διάστημα όμως, η γνώμη μου, μην είναι και λίγο … αιώνιο. Ας βάλετε από τώρα ένα χρονικό όριο, κάνα χρόνο ? Μέχρι τότε θα έχουν φανεί και τα καλά και τα άσχημα του καθενός, δεν είσαστε μικρά παιδιά, και οι 2 σε ηλικία γάμου είσαστε. Αυτό είναι το εύκολο κομμάτι της ερώτησης. Εκεί που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, για μένα, είναι το εργασιακό σας κομμάτι. Δεν χρειάζεται να σου αναλύσω τους κινδύνους που διατρέχεις εσύ και μόνο εσύ, από αυτές τις αλλαγές… Διαβάστε περισσότερα »

Elenalda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή φίλη, η ερώτηση δυστυχώς δεν έχει απάντηση, πρέπει εσύ να τη βρεις, αφού ιεραρχήσεις πόσο σημαντικά είναι για σένα η προοπτική να κάνεις παιδιά, αυτός ο άνθρωπος και η δουλειά σου. Αυτό που σου λέει ο σύντροφός σου είναι βάσιμο. Για να ξέρεις αν θες να κάνεις παιδι(α) με κάποιον πρέπει να έχεις ζήσει μαζί του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα είναι καταστροφικό να κλείσεις μια επιχείρηση, να την ξανανοίξεις σε άλλο μέρος, μετά να την ξανακλείσεις και να την ξαναματανοίξεις στο πρώτο μέρος. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Πρώτον να χωρίσεις ελπίζοντας να γνωρίσεις μέσα στα επόμενα… Διαβάστε περισσότερα »

Lou
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αν θελει να μεινετε μαζι πρωτα, ας μετακομισει εκεινος στην πολη σου! Τι, οχι?

Elenalda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν σου δίνουν μετάθεση όπου θες εσύ.