Αγαπητή «Α, μπα»: Πρέπει να διαλέγουμε τους ανθρώπους με βάση τη δουλειά που κάνουν;

Δεν βλέπει όλα τα νέα ζευγάρια που παλεύουν;

Γεια σου αμπα, Εγώ κ το αγόρι μου φιλοξενούμαστε στους γονείς μου{εδώ κ δυο χρόνια γιατι ειναι ορφανός κ απο άλλη πόλη}, ώσπου να μαζέψουμε χρηματα και να νοικιάσουμε. Εγώ πολύ πρόσφατα έπιασα μια δουλειά, το αγόρι μου ειναι σερβιτόρος εποχιακός κ δουλεύει πολλές ώρες, ειδικά τωρα το καλοκαίρι, και λείπει όλη μέρα, μόνο το πρωί τον βλέπω λίγο. Και την μητέρα μου, της προάλλες που μιλούσαμε, μου λέει να νοικιάσετε εδώ κοντά γιατι όλη μέρα νύχτα μόνη σου θα εισαι, να σαι τουλάχιστον κοντά μη γίνει κάτι. Απαντά εγώ, και τι να κάνουμε, θα περάσει κάποια στιγμή..καλοκαίρι ειναι θα περασει..και μου λέει εγώ το έχω σκεφτεί..εσυ δεν το σκέφτηκες και όταν φτάσει το αυγό στο κωλο θα δεις ότι θα σε πειράξει… το ερώτημα μου… δηλαδή πρέπει να διαλέγουμε τους ανθρώπους με την δουλειά που κάνουν; Κι αν συμφωνούν τα ωράρια μας; Βλέπω πολλα ζευγάρια να μην προλαβαίνουν να ειδωθούν λόγω του δουλειών τους ή των υποχρεώσεων τους…αυτό ειναι Το ζήτημα; Να διαλέξουμε ενα δημόσιο υπάλληλο που να σχολάσει το μεσημέρι; Ή κάποιον ακριβώς με μας;… έπεσα άπο τα σύννεφα γιατι μόνο αυτό δεν περίμενα απο την μητέρα μου…κάποιες φορές νιωθω ότι δεν ειναι στο παρόν..ότι επειδή τα πράγματα για αυτήν ήταν οπως ήταν {καλα, κακά} πρέπει να ειναι κ για τους άλλους..και στην τελικά, απο ότι καταλαβα κάνει συγκρίσεις με τις ζωές απο τα μεγάλα ξαδέλφια μου, που κ είχαν κ τις δικές τους δουλειές, και σπίτια έτοιμα για να μείνουν..και περισσότερες πρακτικές διευκολύνσεις..ωστε να τρώνε ένα μεσημεριανό μαζί.. ειναι όμως άδικο… δεν βλέπει όλα τα νέα ζευγάρια που παλεύουν για έστω κ μια δουλειά των 490€. Θα έπρεπε να το βλεπω αλλιώς;;

Θλιμμενη μελισσουλα

Αν η μητέρα σου θεωρεί ότι το φυσικό και αναμενόμενο είναι τα ζευγάρια που μπορούν να τρώνε ένα μεσημεριανό μαζί, τότε πρέπει να σου δώσει στρωμένη δουλειά και έτοιμο σπίτι, μαζί με επιπλέον διευκολύνσεις, όπως τα είχαν και τα ξαδέρφια σου, και να μην περιμένει να το κάνεις εσύ «μόνη σου» διαλέγοντας τον άντρα που θα σου τα δώσει έτοιμα. Αυτό που περιγράφει ως ιδανικό είναι τεράστια πολυτέλεια για πολύ λίγους, για τους πολύ ευνοημένους της ζωής.

Μπορεί να θεωρεί ό,τι θέλει, αυτό που έχει σημασία είναι γιατί δεν περίμενες να σου το πει, και γιατί σε προβληματίζει τόσο πολύ που η μητέρα σου δεν μπορεί να μπει στη θέση σου. Ελπίζω να μην είσαι από αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους αν δεν πάρουν έγκριση από τη μαμά. Όλοι τη θέλουμε αυτή την έγκριση, αλλά όταν βλέπουμε ότι η μαμά είναι σε άλλο σύμπαν, πρέπει να φύγουμε από τη στάση, το λεωφορείο δεν θα έρθει. Μπορείς να κάτσεις και να αναλύσεις γιατί σκέφτεται έτσι ή αλλιώς, αν πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει σε κάτι, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Είναι υπερβολικά πολλές οι ερωτήσεις από γυναίκες που ζητάνε να ψυχαναλύσουμε τη μάνα τους. Έχετε τελειώσει με την ψυχανάλυση του εαυτού σας, και μπορείτε να αναλάβετε άλλον; Ή πιστεύετε ότι αν ψυχαναλύσετε τη μάνα σας, θα λυθούν και τα δικά σας προβλήματα; Η μάνα σας, όσο σημαντικό ρόλο κι αν έπαιξε στη ζωή σας, είναι ένας άνθρωπος σαν όλους τους άλλους. Με ακριβώς τους ίδιους περιορισμούς. Αν πέφτετε από τα σύννεφα για κάτι που σας λέει, είναι επειδή δεν αξιολογούσατε σωστά διάφορα άλλα που σας έχει πει στο παρελθόν.

Και εδώ θέλω να προσθέσω ότι το να έχεις τη μάνα σου κοντά, κι αυτό πολυτέλεια είναι. Θεωρούμε πολλά αυτονόητα όταν έρχονται εύκολα.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

68 points
Upvote Downvote

19
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
5 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
18 Συντάκτες σχολίων
LioFallenA17Xiao MeiΑγριομολόχαMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Επίσης, μερικές φορές πολυτέλεια είναι να έχεις τη μάνα σου μακριά. Όσο πιο μακριά, τόσο καλύτερα.

idril
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Ναι, είμαστε κι εκείνες που έχουμε αυτή την αντίληψη! Μακριά κι αγαπημένες (στη δική μου περίπτωση).

FallenA17
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Amen!

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

αναρωτιέμαι, μόνο το ζήτημα του ωραρίου έθεσε η μαμά σου; Ή την ενοχλεί γενικά το ότι κάνει (συγνώμη που θα το πω αυτό, δεν είναι η δική μου άποψη) μια κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές; Πιθανόν να ανησυχεί ότι ο συγκεκριμένος δεν θα μπορεί να σου “παρέχει” αυτά που θεωρούνται ίσως αυτονόητα για τη δική της γενιά; Δηλαδή οικονομική άνεση για σένα και τα παιδιά σας. Αν ήταν πχ δικηγόρος και δούλευε τρελά ωράρια θα είχε το ίδιο πρόβλημα;

Κασσάνδρα
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και το να φιλοξενείται και το αγόρι σου στο σπίτι των γονιών σου, είναι πολύ σπουδαίο! Δεν θα το έκαναν όλοι και μπράβο στους γονείς σου!
Καταλαβαίνω την πιθανή απογοήτευσή σου, αλλά νομίζω πως δεν είπε και κάτι φοβερό η μαμά σου. Δεν συμφωνώ, αλλά έχουμε ακούσει πολύ χειρότερα! Δεν χρειάζεται να πικραίνεσαι ή να απογοητεύεσαι, αλλά ακόμα και αν κάποια στιγμή απογοητευτείς με κάτι, σκέψου πως ναι, και οι γονείς ατελείς άνθρωποι είναι!
Εύχομαι να πετύχετε τους στόχους σας εσύ και το αγόρι σου, να είστε καλά μαζί και να ζήσετε σύντομα σε πιο άνετες συνθήκες!

Open S
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Ωχ! Υπάρχει ακόμα το μεσημεριανό στο σπίτι; Γεγονός;

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Δηλαδή εσύ δεν έχεις άλλη ζωή πέρα από τον φίλο σου και τη μητέρα σου; Εννοώ ότι το καλοκαίρι είναι 3 μήνες, δεν μπορείς να διαχειριστείς 3 μηνες, όχι μακριά από τον φίλο σου , αλλά απλά να τον βλέπεις λίγο. Και αν δεν είναι ο φίλος, πρέπει να έχεις κοντά τη μαμά να περνάς το χρόνο σου μαζί της. Μήπως η μαμά θέλει παρέα και σου λέει ότι χρειάζεσαι εσύ την παρέα της οπότε και να βρεις κοντά της σπίτι;

tsatsara
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Η σεζόν κρατάει 6 μηνες

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

το ξέρω αλλά είπε ότι ειδικά το καλοκαίρι λείπει περισσότερο οπότε και υπάρχει πρόβλημα

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Παρεξηγήθηκες με κάτι που σου είπε η μαμά σου και το έκανες τόσο θέμα και το τράβηξες σαν λάστιχο αλλά αναρωτιέμαι αν είσαι , έστω και λίγο, ευγνώμων, που οι γονείς σου φιλοξενούν εδώ και δύο χρόνια ένα ξένο παιδί, γιατί στην ουσία ξένος είναι, για να είσαι εσύ ευτυχισμένη. Και μπράβο τους.

demonoula
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Καλά δεν είπε και τίποτα το τρομερό… Να μένετε κοντά είπε, όχι να τον χωρίσεις. Μου φαίνεται λογικό άλμα το μεσημεριανό οικογενειακά που αναφέρεις. Με τα ωράρια που επικρατούν ποιος τρώει μεσημεριανό σπίτι του;;;
Ίσως το πάει και πιο μελλοντικά (δεν ξέρω σε τι φάση είσαι με το αγόρι σου), όπου αν κάνετε και παιδάκι(α), θα χρειαστείτε βοήθεια.
Εκτός κι αν, όπως αναφέρθηκε ήδη, σου είπε κι άλλα, οπότε τελικά το πρόβλημα δεν είναι τα ωράρια αλλά το είδος της δουλειάς του φίλου σου. Εκεί έχεις ανοίξει διαφορετικό σάκο με προβλήματα δυστυχώς…

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Έλεγα λοιπόν, (έστειλα αλλά δεν έφυγε), ότι η μαμά σου μάλλον χτύπησε φλέβα. Όταν κάτι μας ενοχλεί, σημαίνει ότι δεν το έχουμε επεξεργασθεί αρκούντως. Μάλλον δεν είσαι σίγουρη ότι θέλεις, να ζήσεις με το φτωχό πλην τίμιο παλικάρι. Προφανώς και από το όνομα, που βάζεις “θλιμμένη μελισσούλα” είσαι μικρή κοπέλα και δεν έχεις σκεφτεί αυτά τα θέματα. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι, εφόσον σε απασχολούν θέματα, που έχουν να κάνουν με συμβίωση, χρόνους εργασίας και οικονομικά, πρέπει σιγά σιγά , να σκεφτείς, πως θέλεις τη ζωή σου. Αν θέλεις να ζήσεις όπως λέει κι ο Φέρμας στο Μπακαλόγατο… Διαβάστε περισσότερα »

Σκιάς όναρ άνθρωπος
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Λες ότι δεν περίμενες τέτοια απάντηση από τη μαμά σου αλλά λάβε υπόψη σου ότι αυτά που κάνουμε εμείς απέχουν από αυτά που θα συμβουλεύαμε τα παιδιά μας να κάνουν. Η μαμά σου ανησυχεί και στενοχωριέται γιατί σκέφτεται ότι το παιδί της θα γυρίζει σε ένα άδειο σπίτι και δε θα έχει τον άνθρωπό της να πουν δυο κουβέντες. Είναι λογικό να το βλέπει έτσι. Μη σκέφτεσαι ότι δε σε στηρίζει, ήδη φιλοξενούν το αγόρι σου και τον έχουν αποδεχτεί.

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Όντως δείχνει κακή κρίση το να πέφτει κανείς απ’τα σύννεφα, με οποιονδήποτε έχει μια σχέση για ένα αξιόλογο διάστημα. Με τους γονείς όσο να πεις, όσο κι αν είναι απαραίτητο για να προχωρήσεις και να ωριμάσεις, ο πόνος από την πτώση είναι διαφορετικός, όπως ακριβώς κι εκείνοι διαφέρουν από τους άλλους ανθρώπους της ζωής μας. Σχετικά με το πόσο αναγκαίο είναι να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά της μάνας μας προκειμένου να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, τι να πω εγώ, τα έχουν πει άλλοι. Μπορεί να βαραίνει τις μητέρες η σκέψη ότι μπορεί να επηρεάσουν τόσο πολύ τα παιδιά τους, αλλά είναι… Διαβάστε περισσότερα »