Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς θα μοιραστεί το σπίτι ανάμεσα σε μένα και τον αδερφό μου, δίκαια;

Η στάση των γονιών μου είναι συζητήστε και βρείτε τα μεταξύ σας

Καλησπέρα Λένα και σε όλη την ομάδα! Δεν θα κάνω μεγάλο πρόλογο, θα πω μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ <3 Σε εσένα και σε όλους όσους βοηθούν και στηρίζουν το Α,μπα, γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Έχω τον εξής προβληματισμό. Είμαι 24 χρόνων με έναν δίδυμο αδελφό και ζούμε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι με τους γονείς μας. Εγώ αφού τελείωσα το σχολείο ασχολούμαι με την τέχνη, δουλεύω σε ένα κατάστημα κάνοντας κάποιες ιδιαίτερες κατασκευές και προς το παρόν πάει πολύ καλά. Ο αδελφός μου φέτος τελειώνει μια δύσκολη σχολή. Εκτός από το διαμέρισμα που μένουμε, οι γονείς μου διαθέτουν άλλο ένα σπίτι 120 τμ πολύ κοντά από εκεί που μένουμε τώρα. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν είναι ότι έχω μαζέψει κάποια χρήματα και σκέφτομαι να πάω να μείνω σε αυτό το σπίτι. Τώρα είναι κλειστό και έχω τα χρήματα για να κάνω τις μικροεπισκευές που χρειάζεται για να γίνει λειτουργικό. Επίσης ξέρω ότι είναι τεράστιο για ένα άτομο αλλά έχω σκεφτεί να κλείσω όλα τα δωμάτια και στην ουσία να βάλω το κρεβάτι στο «σαλόνι» που είναι μεγάλο. Το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέρω αν είναι σωστό. Ο αδελφός μου αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να το κάνει, να το συντηρήσει δηλαδή, γιατί σπούδαζε όσο εγώ δούλευα. Αν πάω να μείνω εγώ εκεί, επενδύοντας και κάποια χρήματα, δεν είναι σα να κατοχυρώνω ανεπίσημα το σπίτι; Και όταν ο αδελφός μου μαζέψει χρήματα αποκλείω να γυρίσει να μου πει φύγε τώρα θα μείνω έγω, απλά θα ψάξει να νοικιάσει. Και εγώ να έφευγα θα έπρεπε να ψάξω να νοικιασω εγώ. Άρα ο ένας μένει «βολευμένος». Εδώ να σου πω πως η στάση των γονιών μου είναι ότι το σπίτι είναι και των δυο και υπήρχε η ιδέα να χωριστεί στη μέση και να δημιουργήσουν 2 μικρότερα σπίτια όμως αυτό δεν βγαίνει στο σχέδιο να είναι πλήρως ανεξάρτητα άρα τι να το κάνεις με κοινή κουζίνα; Από εκεί και πέρα η στάση τους είναι συζητήστε και βρείτε τα εμείς συμφωνούμε με ότι απόφαση και να πάρετε. Από την άλλη ξέρω πως αν του πω πως θέλω να πάω να μείνω εκεί θα μου πει φυσικά να πάω όπως και ξέρω ότι θα προτιμούσε να ψάξει για ενοίκιο από το να με ξεβολέψει, όπως το ίδιο θα έκανα και εγώ. Πως το βλέπεις λοιπόν; Να πάω για τώρα; Και στο μέλλον πως θα ήταν δίκαιο να μοιραστεί χωρίς να πουληθεί; Ευχαριστώ!!!

Το καρπούζι και το μαχαίρι

Οι γονείς σας κάνουν τα γνωστά μεγάλα λάθη των Ελλήνων κυρίως γονιών που αποφεύγουν να είναι γονείς και αφήνουν στα παιδιά τους ένα κληρονομικό τουρλουμπούκι.

Το σπίτι σίγουρα μπορεί να μοιραστεί στα δυο, προσθέτοντας μια δεύτερη κουζίνα. Για αυτό το θέμα χρειαζόσαστε αρχιτέκτονα. Αν δεν θέλετε με τίποτα να το πουλήσετε, αυτή είναι η καλύτερη λύση. Αλλιώς, το νοικιάζετε και μοιραζόσαστε το ενοίκιο με τον αδερφό σου. Η λύση σου για τα κλειστά δωμάτια είναι κάπως αστεία. Το ρεύμα, η θέρμανση, η σκόνη και τα κοινόχρηστα δεν θα μειωθούν επειδή θα κλείσεις τις πόρτες. Η άλλη προφανής λύση είναι να συγκατοικήσετε μέχρι να βρείτε μια καλύτερη λύση για να μοιραστείτε και τα έξοδα. Γενικώς, υπάρχουν πολλές λύσεις πέρα από αυτή που σκέφτηκες, που ναι, είναι άδικη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

57 points
Upvote Downvote

29
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
22 Θέματα σχολίων
7 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
25 Συντάκτες σχολίων
ElenMia ideaΣπανακόπιταMitsialphafemale Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Από την άλλη, πολύ χάρηκα τη σχέση σου με τον αδελφό σου

bella ciao
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Ο άντρας μου έχει τεχνικο Γραφείο και το 70% των πελατών του παει για να χωρίσει μια σπιταρονα σε 2 παιδιά! ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μη χωρίζεται. Αποκλείεται!!!! Το πιο κουλό που έχω δει, είναι να μοιραστεί ένα σπίτι στα 3.. ήταν τρελά παράξενο και στριμοκωλο,ο άντρας μου ΙΔΡΩΣΕ να το βγάλει, αλλά στο τέλος έγινε!! Πηγαιντε σε αρχιτέκτονα! ( τηλ επικοινωνίας συζύγου 69… χαχαχαχα)

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Φαντάσου όταν, μετά από πολλά πολλά χρόνια, κούφια η ώρα που το ακούει, χρειαστεί να χωρίσουν και το πατρικό. Θα καταλήξουν με δυο σπίτια εξ ημισείας

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Να ορίσετε ένα ενοίκιο του σπιτιού και να δίνεις τα μισά στον αδερφό σου.
Οι γονείς σου μπορούν να κάνουν γονική παροχή την ψιλή κυριότητα αυτού που μένουν στον αδερφό σου και αυτό που σκοπεύεις να μείνεις εσύ σε σένα.
Όσο οι γονείς ζουν και χρησιμοποιούν το σπίτι εσύ θα δίνεις ενοίκιο στον αδερφό σου.
Αργότερα, θα έχετε από ενα σπίτι δικό σας και τα χρήματα που θα έχεις επενδύσει στο σπίτι σου δεν θα έχουν πάει χαμένα.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Αφού τα πηγαίνετε καλά, γιατί να μην συγκατοικήσετε προς το παρόν; 120 τετραγωνικά σπίτι είναι!

tsoupra
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

έλα μου ντες

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ποτέ μα ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ μη δεχτείτε συνεταιρικό σπίτι. Θα καταλήξετε σκοτωμένοι, δεν εχω δει ούτε μία περίπτωση που να εξελίχθηκε ομαλά. Ας το πουλήσουν και να μοιραστείτε τα χρήματα.

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με εμάς τώρα. Το πατρικό του άντρα μου, το έχτισε ο πεθερός μου με το σκεπτικό να χωριστεί στα 2. Έχουν βγει τα νέα σχέδια και το έχει μοιράσει πολύ δίκαια ανάλογα με την αξία που αντιστοιχεί στο καθένα και το έκανε κλήρωση ποιος θα πάρει ποιο σπίτι. Η ανακαίνιση είναι εξολοκλήρου δική μας και είναι και ριζική καθώς θα δημιουργηθούν εκ νέου κουζίνες και μπάνια ώστε να γίνουν 2 αυτόνομες κατοικίες. Μέχρι και η θέρμανση χωρίστηκε.
Επομένως, όλα γίνονται.

Mia idea
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Καλά πόσα τετραγωνικά σπίτι ήταν πια που το χωρίσατε και βάλατε και νέες κουζί ες και πάλι χωράτε 2 οικογένειες ??

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Ελα αστα αυτα, το εχεις βαλει στο ματι το σπιτι και θες να εγκατασταθεις. Το επιχειρημα θα κλεινω τις πορτες ειναι μαλλον η απαντηση σου στους δικους σου οταν σε ρωτανε ‘τι θα το κανεις τοσο μεγαλο σπιτι, θα κρυωνεις’. Αμα θελετε μπορειτε να το νοικιασετε και να μοιραζεστε τα εσοδα! Σιγα το προβλημα της μοιρασιας!

δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Αν δε χωρίζεται με τίποτα, και δε θέλετε να συγκατοικήσετε είτε το πουλάτε και μοιράζεστε τα χρήματα, είτε το νοικιάζετε και μοιράζεστε το ενοίκιο (και με τα λεφτά αυτού του εισοδήματος εσύ νοικιάζεις κάτι άλλο), είτε φέρνετε κάποιον να εκτιμήσει την αξία του σπιτιού και αγοράζεις το μερίδιο του αδερφού σου.

Σίγουρα δεν κατοχυρώνεις το σπίτι δίνοντας κάποια λεφτά για επιδιορθώσεις και ξεμπερδεύεις.

Origami Lover
Επισκέπτης
Συμμετέχων
Origami Lover

Η το πουλάτε και νοικιάζετε ανεξάρτητα και οι δύο. Γλιτώνετε και από φόρους κληρονομιάς, πρώτη κατοικία κλπ

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Εκνευρίζομαι πολύ με τους γονείς που το κάνουν αυτό. Αφήνουν τα παιδιά να βρουν τη λύση με μεγάλο κίνδυνο να μαλώσουν στην πορεία. Οι γονείς οφείλουν να διαχειριστούν σωστά την ακίνητη περιουσία και να τη μοιραστούν επίσης σωστα.