in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς θα κάνω το σπίτι μας να μην μοιάζει με αποθήκη;

Ψάχνω τιπς και συμβουλές

Ψάχνω τιπς και συμβουλές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

hub 05 03 PIVOT mariekondo Hero

Πώς θα κάνω το σπίτι μας να μη μοιάζει με αποθήκη; μικροσυσκευές, καλώδια, χαρτιά, μπουκάλια, μια απλωστρα με ρούχα μόνιμα στο σαλονι, δύο κάδρα στο τραπέζι που ΘΑ φτιάξουμε, λαπτοπ, ηχεια, κι αλλα καλωδια, σύνεργα γυμναστικής στο πάτωμα στην άκρη, πιεσόμετρο και σακούλες με διάφορα είναι αυτα που βλέπω αυτή τη στιγμή και μόλις καθάρισα/συμμάζεψα! Δεν τρεφω αυταπατες οτι θα εχω σπιτι σαν των περιοδικών αλλά μήπως υπάρχουν τρικ(ς) που θα βοηθούσαν;

Θα διαβάσεις πολλά στα σχόλια, θα σου πω την δική μου βασική αρχή.

Δεν θέλω να το παίξω Konmari, αυτό το πίστευα και πριν το πει και γίνει δισεκατομμυριούχος. Ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος δεν είναι “τρικ”, είναι στάση ζωής και είναι δύσκολος.

Πέτα πράγματα.

Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι, ο κόσμος μας είναι γεμάτος σκουπίδια και υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν, έχουμε μια ανασφάλεια “και αν μου χρειαστεί στο μέλλον”. αλλά δεν κάνεις τον κόσμο πιο καθαρό κρατώντας σκουπίδια μέσα στο σπίτι σου, και πάλι σκουπίδια είναι. Ό,τι χαρίζεται, πουλιέται, εννοείται το χαρίζεις ή το πουλάς. Είναι βέβαιο όμως, απολύτως βέβαιο, όπως δεν σε βλέπω και δεν με βλέπεις αλλά όπως τώρα διαβάζεις, ότι αν το σπίτι σου μοιάζει με αποθήκη, είναι επειδή κρατάς πράγματα που δεν χρησιμοποιείς ή/και δεν χρειάζεσαι. Και είναι πάρα πολλά. Μα πάρα πολλά.
Πολλοί θα μπορούσαν να σου πουν για κούτες, βιβλιοθήκες και ντουλάπες, αλλά αν δεν πετάξεις / χαρίσεις μεγάλες, ΜΕΓΑΛΕΣ ποσότητες, καμία αποθηκευτική μέθοδος δεν θα σε σώσει, απλώς θα μεταφέρεις το πρόβλημα.

Αν έχεις δυο κάδρα στο τραπέζι που θΑ φτιάξεις αλλά δεν φτιάχνεις, κάνε το δύσκολο. Παραδέξου ότι δεν πρόκειται να το κάνεις και χάρισέ τα. Αν δεν αντέχεις τη σκέψη, θα τα φτιάξεις. Αν σκεφτείς “θα το κάνω όταν έχω χρόνο”, μάντεψε, δεν πρόκειται.

Μια καλή μέθοδος είναι επίσης να μην αποθηκεύεις κάτι αν δεν είσαι σίγουρη ότι το χρειάζεσαι οπωσδήποτε. Πχ, τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα που σου φέρνουν με το ντελίβερι; Μην τα βάζεις καν στο συρτάρι “για αργότερα”, αν δεν υπάρχει το αργότερα. Ξέρω ότι υπάρχει περίπτωση να χρειαστούν, όπως ξέρω πολλά συρτάρια που είναι γεμάτα με τέτοια πλαστικά μαχαιροπήρουνα που μαγκώνουν το συρτάρι σε σημείο να μην ανοίγει, και αχρηστεύεται το συρτάρι στο τέλος. Μάθε να λες στο ντελίβερι να μην σου φέρνουν πλαστικά μαχαιροπήρουνα. Το ίδιο ισχύει για τα διαφημιστικά των ντελίβερι. Για τα περιοδικά, για τις εφημερίδες. Για όλα.

Ο λόγος που δεν αποχωριζόμαστε πράγματα είναι ψυχολογικός και σπάνια πρακτικός. Είναι ψευδαίσθηση ελέγχου. Αν καταφέρεις να νιώσεις ότι πετώντας, ελέγχεις καλύτερα το περιβάλλον σου, μπορεί και να νιώσεις κάτι που μοιάζει με απελευθέρωση.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

45 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
WordPress › Σφάλμα

Παρουσιάστηκε ένα κρίσιμο σφάλμα σε αυτόν τον ιστότοπό.

Μάθετε περισσότερα για την αποσφαλμάτωση του WordPress.