Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς θα γίνει το παιδί αν δεν μπορώ να κάνω σεξ μαζί του;

Δεν νιώθω πια ερωτική έλξη

Βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Είμαι 36 χρόνων αε σχέση τα τελευταία 6 χρόνια. Μια σχέση που πέρασε από 40 κύματα, με πολλούς καβγάδες. Στην αρχή υπήρχε πολύ σεξουαλικη χημεία (έτσι νόμιζα) αλλά με τον καιρό και με το κερασάκι να έχω φάει ένα σωρό κερατά, μειώθηκε η όρεξη μου όχι μόνο ως προς αυτόν αλλά γενικότερα. Αποφάσισα να τον συγχωρήσω αλλά βλέπω ότι κάτι δε λειτουργεί μέσα μου. Αυτός φυσικά τον τελευταίο καιρό τα έχει δώσει όλα να φανεί ότι μετάνιωσε κι ότι με φροντίζει και οντως έχει αλλάξει αλλά δεν νιώθω ερωτική έλξη. Νομίζω ούτε αυτός, ίσως από τις χυλόπιτες που του έχω ρίξει; Ίσως… Φτάνουμε λοιπόν σε ένα σημείο προβληματισμού για παιδι, καθώς είναι η ηλικία μας τέτοια και καθώς και όλος ο κοινωνικός περίγυρος έχει κάνει 2-3 όποτε επηρεάζεσαι και νιώθεις ο παράξενος της παρέας. Ενώ λοιπόν θέλω να κάνω παιδάκι αναρωτιέμαι πως θα γίνει αυτό το παιδί αν δεν μπορώ να κάνω σεξ μαζί του όπως παλιά. Δηλαδή πως θα γίνει; Θα κάτσουμε ένα μήνα σε προγραμμα μόνο και μόνο για να το πετύχουμε και μετά τι θα γίνεται; Θα έχουμε ένα μωρό και πάλι περιορισμένη σεξουαλικη επαφή; Το μωρό το θέλω, φοβάμαι όμως πολύ πως θα εξελιχθεί μετά. Ενώ υπάρχει τρυφερότητα μεταξύ μας και γενικά περνάω ωραία, στο σεξουαλικο κομμάτι έχω μπλοκάρει απίστευτα. Τώρα έχω βάλει και στο κεφάλι μου ότι τα περιθώρια στενεύουν και δε θα μπορώ μετά και που να βρω κάποιον αργότερα, το οποίο είναι λάθος σκέψη το ξέρω. Αλλά πραγματικά πως θα γίνει; Έχει συμβεί σε κανέναν αυτό; Πως είμαι η σεξουαλικη ζωή πριν και μετά το παιδι; Άραγε θα μπορέσει να επανέλθει η χημεία μεταξύ μας; Όλοι κάνουν αχαλίνωτο σεξ σε αυτήν την ηλικία;

Ρομπότ εν δρασει

Δε νομίζω ότι το πρόβλημα που έχεις είναι η μειωμένη σεξουαλική όρεξη.

Δεν θέλεις να κάνεις σεξ μαζί του επειδή κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας. Η έλλειψη σεξ είναι αποτέλεσμα, από θέματα που έχετε αποφύγει να επεξεργαστείτε. Το πρόβλημα που έχεις είναι ότι ίσως είσαι με έναν άνθρωπο που δεν εμπιστεύεσαι. Έχει αλλάξει ‘τον τελευταίο καιρό’ που δεν ξέρω πόσος είναι, αλλά δεν φαίνεται να είναι αρκετός. Προσπέρασες όλο αυτό το μεγάλο θέμα των σαράντα κυμάτων, με την απιστία να είναι το κερασάκι; Φοβάμαι να υποθέσω τι είναι τα σαράντα κύματα.

Και μέσα σε μια σχέση που έχει πολλά άλυτα ακόμα θέματα, που βασίζεται στην αβεβαιότητα ότι αυτός «έχει αλλάξει», που όλοι ξέρουμε πόσο επικίνδυνο είναι να βασίζεσαι στο ότι ο άλλος άλλαξε προκειμένου να μείνεις μαζί του, σκέφτεσαι να κάνεις παιδί, επειδή α) πέρασαν τα χρόνια και β) όλοι έκαναν.

Το πότε θα κάνετε σεξ για να κάνετε παιδί πραγματικά είναι επουσιώδες. Είσαι πάντως πολύ αισιόδοξη ότι είναι ένας μήνας υπόθεση. Τυπικά είναι υπόθεση ενός έτους, πριν πας να το διερευνήσεις σε γιατρό (κι αυτό μόνο αν έχεις σταθερό κύκλο και μπορείς όντως να υπολογίσεις την ωορρηξία σου). Το τι θα γίνει με την σεξουαλική σας ζωή αφού κάνετε παιδί, είναι επίσης επουσιώδες (για σένα, σε σχέση με τα υπόλοιπα, όχι γενικώς). Αυτό που είναι ουσιώδες είναι ότι οι λόγοι που αναφέρεις εδώ σχετικά με το να γίνεις μητέρα είναι πολύ λάθος λόγοι. Τυχαίνει να ξέρεις στα 36 σου μόνο ανθρώπους με παιδιά. Εγώ στα 36 είχα ελάχιστους φίλους με παιδιά. Δεν γίνεται να πάρεις τέτοια απόφαση λες και είμαστε στην αυλή του σχολείου και δεν θέλουμε να διαφέρουμε. Ο άλλος λόγος είναι ότι δεν ξέρεις αν θα βρεις καλύτερο άντρα. Το ξέρεις ότι είναι λάθος, αλλά δεν ξέρω αν ξέρεις ότι δεν είσαι εσύ το θέμα. Αν κάνεις παιδί, το θέμα είναι το παιδί και όχι εσύ. Έχεις ευθύνη γονέα από την στιγμή που αποφασίζεις ότι θέλεις να γίνεις γονέας.

Δεν θα είσαι η πρώτη που θα έκανε παιδί για λάθος λόγους με τον λάθος άνθρωπο. Δεν ξέρω αν έχεις άλλους λόγους πέρα από αυτούς που αναφέρεις, ή αν αυτός τελικά είναι ο σωστός άνθρωπος για να κάνεις τόσο τεράστιο, τόσο δεσμευτικό βήμα. Να ξέρεις όμως ότι αυτά που θα γλιτώσεις βραχυπρόθρεσμα (το άγχος της ηλικίας, η πίεση των γύρω), αν πάρεις την λάθος απόφαση, θα μετατραπούν σε μόνιμα προβλήματα που όχι μόνο δεν θα λύνονται ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, αλλά θα γίνονται όλο και ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ. Σου τα γράφω με κεφαλαία, γιατί πρέπει να τα διαβάσεις οπωσδήποτε, και τότε δεν θα είσαι απλώς μόνη, αλλά θα πρέπει να προστατέψεις και έναν άνθρωπο για τουλάχιστον 18 χρόνια.

Όλο και περισσότερο διαπιστώνω ότι μερικοί όταν λένε «θέλω παιδί» εννοούν μωρό που θα το ταχταρίζουν και θα το πηγαίνουν βόλτες σε καρότσι εις τους αιώνες των αιώνων, και όχι ότι θα βάλουν στη ζωή τους έναν άγνωστο άνθρωπο που θα πρέπει να φροντίζουν για όλη τους τη ζωή. Κάπως «θα κάνω παιδί και θα ξεμπερδέψω», όχι «θα κάνω παιδί και θα αλλάξουν τα πάντα για πάντα και θα είμαι πολύ πιο εκτεθειμένη και πολύ πιο εξαρτημένη από άλλους με κίνδυνο να δυσκολέψει πραγματικά πάρα πολύ η ζωή μου από δω και πέρα». Υποθέτω ότι είναι αποτέλεσμα της τεράστιας πίεσης για την υποτιθέμενη ολοκλήρωση της γυναίκας μέσα από αυτό. Αν υπήρχε μεγαλύτερη συνειδητοποίηση, καλύτερος ευθυγραμμισμός με την πραγματικότητα ενός παιδιού, πολλές γυναίκες πιστεύω ότι θα χώριζαν πιο εύκολα, ή δεν θα έκαναν καθόλου παιδιά, και συνολικά θα είχε μειωθεί η δυστυχία στον κόσμο.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

152 points
Upvote Downvote

62
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
45 Θέματα σχολίων
16 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
47 Συντάκτες σχολίων
PinkPawpyroklaniMia kapoia knot today...Dr B Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Cyberiad
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δηλαδή κάποιον που σου φέρθηκε ψιλο(χοντρο)σκάρτα με αποτέλεσμα το ίδιο σου το σώμα να επαναστατεί στην ιδέα να κάνει σεξ μαζί του εσύ τον θες για πατέρα του παιδιού σου. ΟΚ.

aeromango
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Υπαρχει κατι χειροτερο απο το να μην κανεις ποτε οικογενεια. Να κανεις οικογενεια με τον λαθος ανθρωπο. Θα τον εχεις πανω απο το κεφαλι σου ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ακομα και αν χωρισετε το διανοεισαι αυτο; Θα ειναι για παντα ο πατερας του παιδιου σου, προτυπο θετικο η αρνητικο για το παιδι σου, ποσο μεγαλη ευθυνη ειναι αυτο; Θες να κανεις παιδι επειδη ετσι κανουν ολοι, ειναι λογος αυτος; Ελα χριστε κι αποστολε. Θες να κανεις παιδι μαζι του επειδη ετσι κανουν ολοι, επειδη αυτον τυχαινει να εχεις τωρα, που να βρισκω αλλον μωρε. Πω ρε φιλε συγκεντρωσου. Χωρισε κοριτσι μου και… Διαβάστε περισσότερα »

Μπριζίτ Μπορντό
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Ακριβώς αυτό! Χώρισε και ζήσε τη ζωή σου! Θα φας πολλά σκ@τα να συνέλθεις, κανείς δεν λέει ότι είναι εύκολο, αλλά θα είναι δικά σου σκ@τα, όχι του άλλου. Χώρισε, ζησε, ερωτευσου, ζήσε. Εγώ χώρισα στα 35. Τώρα είμαι 40. Παιδιά δεν εχω, μπορεί να αποκτήσω, μπορεί και όχι. Δεν με νοιάζει. Η ζωή μου είναι δύσκολη, εγκατέλειψα τα πάντα, δουλειά, φίλους, τόπο ζωής, τα πάντα. Αλλά σίγουρα ειμαι πιο αληθινά καλά από ότι θα ήμουν ζώντας σε μια φούσκα. Επιλέγω εγώ για μένα, όχι για τους άλλους. Ζησε.

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Αγαπημένη, μας λες ότι έχεις φάει ένα σωρό κέρατα (σωρό, όχι ένα, όχι δύο) και απορείς γιατί δεν έλκεσαι από αυτό το άτομο; Τα περί παιδιού τα κάλυψε η Λένα, εγώ το μόνο που θα σου συστήσω είναι να δουλέψεις την αυτοεκτίμησή σου.

Σοκοφρέτα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

ΜΗΝ ΚΆΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ
ΜΗΝ ΚΆΝΕΙΣ ΠΑΙΔΊ
Από τότε που έκανα κι εγώ παιδί, λέω το εξής: σχέσεις κάνε με κάθε λογής άνθρωπο. Όλες μπορεί να είναι διδακτικές και χρήσιμες για τη ζωή σου, ακόμα και οι κακές σχέσεις (ίσως, κυρίως αυτές). Το ποιόν θα επιλέξεις όμως ως πατέρα του παιδιού σου είναι Η σημαντικότερη απόφαση της ζωής σου. Σε παρακαλώ, μην κάνετε αυτή τη σχέση να καταλήξει σε ένα παιδί.

Μπουκαμβίλια
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Η ερώτηση είναι: πώς θα κάνω παιδί με έναν άνθρωπο που δεν θέλω ούτε να αγγίξω, που με κεράτωσε και μαλώνουμε συνέχεια, είναι ακατάλληλος σύντροφος (ίσως και για πατέρας), επειδή νομίζω πως στενεύουν τα περιθώρια και έχουν κι όλοι οι άλλοι οπότε γιατί όχι;

Maxima
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Αγαπητή δεν ξέρω από που να το πιάσω… Καταρχήν να σου πω ότι είμαστε σχεδόν συνομήλικες, πριν λοιπόν κάποιους μήνες στα 36+ μου αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε για παιδί. Να πω εδώ ότι είμαι παντρεμένη με έναν άνθρωπο που ό,τι και αν γίνει νιώθω ότι μπορώ καταρχήν να ζήσω μαζί του τη ζωή μου, έτσι πάρθηκε η απόφαση κ μάλιστα αφού ο άντρας μου το σκέφτηκε κ παραπάνω από μένα (έως κ πολύ!), να μη μακρηγορώ είμαστε και οι 2 υγιείς (έχουμε κάνει ΟΛΕΣ τις εξετάσεις λόγω ηλικίας για να μη χάνουμε χρόνο), έχω τον πιο σταθερό κύκλο που μπορείς να… Διαβάστε περισσότερα »

Αποδημητικό Πτηνό
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Εκνευρίστηκα γράφουσα μαζί σου! Αναφερεσαι στην αποκτηση παιδιου τελειως αφελως λες και θα παρεις κουκλιτσα στο σπιτι σου ή λες και το παιδι ειναι ενα αξεσουαρ κοινωνικα της μοδας και απαραιτητο! Εισαι σε μια σχεση με πολλα προβλήματα επικοινωνιας στην ουσια, το σεξουαλικο νομιζω ειναι η εκφραση τους, αλλα οχι! Εχεις κολλησει στο πώς να κανεις παιδι και το μονο που σε προβληματιζει ειναι οτι γινατε σεξουαλικα δυσλειτουργικοι μεταξύ σας!

Ξερεις δεν ειναι απαραίτητο να κανεις παιδι ντε και καλα και ποσω μαλλον μ εναν ανθρωπο με τον οποίο δεν τραβαει αλλο απ ο, τι φαινεται…

tsikampoum
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Όχι μάλλον δεν τον ξέρει και αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσει μέσα της. Ότι δεν είναι υποχρεωτικό να κάνει παιδί και αν αποφασίσει να κάνει ας το κάνει με έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο την σέβεται!

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Έγραψες ένα σωρό λέξεις αλλά απέφυγες να αναφέρεις το πασιφανές: Δεν τον θέλεις πια.

BabyDoll
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Είσαι με έναν άνθρωπο που σε έχει κερατώσει πολλές φορές, πλέον δεν του έχεις εμπιστοσύνη και δεν σου βγαίνει το σεξουαλικό κομμάτι και το μοναδικό σου πρόβλημα είναι πως θα κάνετε σεξ για να κάνετε παιδί; Σοβαρά μιλάς; Λύσε πρώτα τα προβλήματα στην σχέση σου και μετά σκεφτείτε το παιδί. Το παιδί δεν ενώνει τα ζευγάρια, τα προβλήματα σε ένα ζευγάρι δεν λύνονται με το παιδί αλλά πολλές φορές επιδεινώνονται. Η κούραση, το άγχος και τα ξενύχτια των πρώτων χρόνων μάλλον θα σας απομακρύνουν περισσότερο. Είσαι σίγουρη ότι θες να ενώσεις την ζωή σου με έναν άνθρωπο που ήδη δεν… Διαβάστε περισσότερα »

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Και στο American horror story s01 έκαναν παιδί για να κρατήσουν το γάμο τους και τελικά (SPOILER ALERT) βγήκε δαίμονας 😂

not today...
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Πρώτη φορά τυχαίνει να δω σχόλιο σου, και δεν μπορώ να μην σχολιάσω το nickname σου! Πυροκλανι; Θεός / θεά! 🤣🤣🤣

pyroklani
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Συμμετέχων

Σας μερσώ not today…επίσης ωραίο όνομα, ιδίως αν είσαι αναβλητικός/η 😉

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Καταπληκτική απάντηση και πραγματικά κι εγώ έχω παρατηρήσει ότι πολλές αναφέρουν το “θα κάνω παιδί” ως την ευτυχή κατάληξη των προβλημάτων τους και όχι ως την αρχή νέων και σοβαρότερων. Το ίδιο και στο θέμα του γάμου, έχουμε χίλια προβλήματα αλλά “μου έκανε πρόταση γιουπιιι τελείωσαν τα βάσανα”. Δεν μπορώ να το καταλάβω καθόλου.

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Έχετε δίκιο ολες/οι που το επισημαίνετε, ξεκινώντας από τη Λένα και την πόλη ωραία απάντησή της, όμως πιστεύω ότι το να βάζουμε κάποια ορόσημα, να χαιρόμαστε η να γιορτάζουμε το κλείσιμο κάποιων κύκλων, είναι ένας μηχανισμός που βοηθάει να προχωρήσουμε στη ζωή μας, από στάδιο σε στάδιο, κάνοντας το άγνωστο μέλλον ίσως λιγότερο τρομακτικό. Λιγες/οι μπορούν να πορευονται με πλήρη συνείδηση όλων των δυσκολιών και προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, γι αυτό και υπάρχει το “we’ll cross that bridge when we get to it”. (συγνώμη, δεν μου ερχόταν η αντίστοιχη ελληνικη έκφραση)

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Mongrel δε θα διαφωνήσω 100% αλλά θεωρώ ότι αυτός ο μηχανισμός που αναφέρεις προκύπτει ξεκάθαρα ύστερα από κοινωνική πίεση και συχνά οδηγεί σε πολύ λάθος αποφάσεις. Έχω ξανααναφέρει νομίζω το παράδειγμα μιας καλής μου φίλης, η οποία είχε χωρίσει μετά από πολλα χρόνια σχέσης στα 33 της. “Δεν είμαι ερωτευμένη, δε μου λείπει καθόλου μου έλεγε αλλά αν θέλει να ξαναείμαστε μαζί ας έρθει γονατιστός με δαχτυλίδι και το συζητάμε”. ΓΟΥΑΑΑΤΤ;; Δεν μπόρεσα να την πείσω εκείνη τη στιγμή πόσο λάθος ήταν αυτό (ευτυχώς ο λεγάμενος δεν γύρισε).