Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς να του πω ότι με τον πρώην μου κάνουμε παρέα;

Σίγουρα δεν θέλω να δημιουργήσω κλίμα ζήλιας

Αγαπητή Α, μπα, ξέρω πως μπορεί να είναι αργά όταν θα μου έχεις απαντήσει, αλλά που ξέρεις, μπορεί και να μην είναι. Όπως πολλές φορές με έχει ξεσκάλωσει, αν μπορείς, καντο άλλη μια. Έχω έναν πρώην με τον οποίο κάνουμε παρέα. Χωρίσαμε πρόσφατα, τα είχαμε δύο χρόνια, αλλά μας τελείωσε. Τώρα λοιπόν έχω γνωρίσει έναν καινούριο άνθρωπο ο οποίος έχει ανάψει το κορμί μου στα σίγουρα, τα συναισθήματά μου βλέπουμε, αν και είναι αρκετά cute και μπορεί να πάει καλά αυτό τ θέμα. Σε περίπτωση που με ενδιαφέρει αυτός ο άνθρωπος για πιο σοβαρά, νομίζω πως θα είναι αδύνατο να κρυφτεί το ότι κάνω παρέα τον πρώην και τη παρέα του ολη. Σίγουρα δεν θέλω να δημιουργήσω εγώ το κλίμα ζήλιας, που αν το κρύψω αυτό θα γίνει, από την άλλη δεν θέλω να τα έχω με ένα ζηλιάρη (σε περίπτωση που του πω τι τρέχει και το πάρει στραβά), όμως με σκαλώνει το να το πω και να το ξεκαθαρίσω από την αρχή. Δεν ξέρω πως ακριβώς να διαχειριστώ τη συγκεκριμένη κατάσταση, δεν ξέρω πως και σε τι κοντεξτ να το αναφέρω. Έχω σκεφτεί να μιλήσω στον πρώην, μπορώ να τον εμπιστευτώ για κάτι τέτοιο, να του πω τι τρέχει κι ότι θέλω να είμαι καλά και με τους δύο τους και να γνωριστούν μεταξύ τους, ίσως να κάνουμε όλοι μαζί παρέα. Ιδανικό θα ήταν αυτό εδώ που τα λέμε. Σίγουρα δεν χρωστάω εξηγήσεις για το παρελθόν μου σε κανένα, φοβάμαι όμως μην αποκαλυφθεί η αλήθεια άτσαλα και γίνουμε μπίλιες. Αυτό φοβάμαι βασικά, μην αποκαλυφθεί η αλήθεια άτσαλα, αλλά να αποκαλυφθεί και με έναν τρόπο που θα είναι βοηθητικός ώστε ο άλλος να το δεχτεί κάπως πιο γλυκά. Τι έχεις να μου πεις;

Έχω να πω, ότι αν το αντιμετωπίζεις σαν κάτι που χρειάζεται δικαιολόγηση, τότε μάλλον άτσαλα θα γίνει. Αν ο άλλος το πάρει στραβά ενώ εσύ είσαι ξηγημένη, δεν είναι δικό σου το πρόβλημα. Ίσως σκέφτεσαι ότι δεν θέλεις να χάσεις την ευκαιρία μαζί του, οπότε σε συμφέρει περισσότερο να περιμένεις για να δεις αν αξίζει να επενδύσεις, αλλά αν περιμένεις, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να το μάθει από αλλού.

Παρένθεση: δεν μου αρέσει που ένας πρώην είναι πρώην εις τους αιώνες των αιώνων. Πότε γίνεται φίλος, ή γνωστός από παλιά; Γιατί μένει αυτός ο τίτλος για πάντα;

Στο θέμα μας τώρα: κάνεις παρέα με τον πρώην επειδή χωρίσατε πρόσφατα. Ανάλογα με το πρόσφατα, δεν λέγεται απαραίτητα ‘παρέα’ αυτό που κάνετε, μπορεί να είναι ζήτημα συνήθειας, ή αδράνειας. Είναι πολύ πιθανό να ατονήσει όλο αυτό πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζεις. Όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσει αυτό, τόσο το καλύτερο. Για το παρόν, εφόσον έχεις με το νέο φλερτ σχέση τέτοια ώστε να ξέρει με ποιους βγαίνεις κάθε φορά, τότε θα πεις ότι βγαίνεις με τον Μπάμπη. Αν σε ρωτήσει τι μέρος του λόγου είναι ο Μπάμπης, πες την αλήθεια. Υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην τον ενδιαφέρει.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

31 points
Upvote Downvote

30
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
16 Απαντήσεις θεμάτων
2 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
20 Συντάκτες σχολίων
MitsiΥπνερωτομαχίαSailor EarthMarinaK Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Να’σαι ξεκάθαρη, αν δε σε πιστέψει, τρέχα στην πυροσβεστική φωλέα, σβήσε κορμί, και έφυγες. Θέλει εμπιστοσύνη. Εκτός αν τον κρατήσεις για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, να σου ανάβει φωτιά στην άμμο. Ή να ρίχνει στο κορμί σου σπίρτο. Ή μια φωτιά τα χέρια του να σου φέρνουνε, να την κάνεις ό, τι θες, θα’ναι για’ σενανε. ΝΑΙ, Μ’ΕΠΙΑΣΕ Η ΜΑΛΑΚΙΑ, ΤΙ ΘΕΤΕ;

Bourbourita
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Θέμε να συνεχίσεις.. Κλαίω!

Penthesilea
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Να ξέρεις, σε αγάπησα λίγο περισσότερο για την πυροσβεστική φωλέα. Χαχαχαχαχαχαχαχα!

Parisios
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Συμμετέχων

Τι είχαμε, τι χάσαμε, φωλέα σε ξεχάσαμε!
Γειά σου Υπνερωτομαχία με τα ωραία σου!

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

*Ναι, ναι, είναι φωλεΆ, κι αυτό με τους τόνους πρέπει να το κοιτάξω. Πέραν αυτού, σας αγαπώ <3

MarinaK
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Έχω λιώσει με την φωλέα ρε!!! Δεν γίνεται να το ξεπεράσω! Και μετά τον Parisios με το “Τί είχαμε, τι χάσαμε Φωλεα σε ξεχάσαμε, πάει δεν έχω ελπίδα”!

Υπνερωτομαχία
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ενώ εμείς οι υπόλοιποι… <3

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Προσωπικά με άντρες πρώην μου δεν μιλάω αλλά με γυναίκες με όλες εκτός από μία. Και καμαρωνω. Λέω ναι έκανα κι εγώ επιτέλους καλές επιλογές σε ανθρώπους, τόσο καλές που κρατάω ακόμα επαφή, γιατί τις αγαπάω και με αγαπάνε. Για μένα που έχω τον γνωστό πρώην από την κόλαση, το να έχω πρώην που είναι γλυκιές και καλές είναι τεράστια πρόοδος και δεν απολογούμαι γι’ αυτό. Όλες το δέχονται πάντως, ίσως γιατί όλες κάνουν παρέα με πρώην. Δεν σου λέω ότι δεν υπάρχει ζήλια, αλλά αν δεν βάζεις τ@ πρώην πάνω από τ@ νυν τότε είσαι εντάξει.

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ούτε εγώ μιλάω με άντρες πρώην μου. Με ΚΑΝΕΝΑΝ όμως. Οι περισσότεροι φέρθηκαν άσχημα ή είχαν πολλά ψυχολογικά για να συνεχίσω τη σχέση μαζί τους κι εκτός αυτού όποτε χωρίζαμε, κανένας δεν μπορούσε να με δει ως φίλη και για όσους δεν μου είχε φυγει ακόμα η κάψα ή τους σιχαινομουν ως ανθρώπους, ούτε εγώ τους ήθελα για φίλους. Στρέητ εδώ (δυστυχώς) και λέω δυστυχώς γιατί κάτι μου λέει ότι οι γυναίκες γενικότερα ως σύντροφοι πρέπει να είναι πολύ καλύτερες.

εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Έχεις δίκιο, είναι πολύ καλύτερες, αλλά η αιτία είναι η ιδια:πατριαρχια. Στους άντρες επιτρέπει να είναι απαράδεκτοι κάφροι και στις γυναίκες επιβάλλει να είναι ευχάριστες και δοτικες και και και για να κρατήσουν τη σχέση. Οπότε τελικά ναι μεν έχεις να κάνεις με ανθρώπους που φέρονται καλύτερα, το αυτονόητο δηλαδή, από την άλλη έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας οι γυναίκες για να ειμαστε η εαυτη μας χωρίς τον φόβο της απόρριψης. Οι περισσότερες ακόμα προσπαθούμε να είμαστε η τέλεια γυναίκα μέσα στη σχέση, κάτι πολύ κουραστικό και για την άλλη πλευρά, δημιουργεί μια αίσθηση υποχρεωτικής ανταπόδοσης αυτής της τελειότητας.… Διαβάστε περισσότερα »

Μαύρο Γατί
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ήρωας

Καλά κάνει και στο λέει αυτό που στο λέει. Αν και το “καλύτερες” είναι λίγο τσουβαλιασμα οπότε θα μιλήσω με παραδειγμα, η τελευταία πρώην μου : με χώρισε τελείως ξαφνικά λέγοντας μου ότι δε θέλει τελικά σχέση και αυτά τα μεγαλόπνοα που μου έλεγε δεν τα πίστευε. Άκουσε τα εξ αμάξης. Μου είπε ότι είναι μαλακισμένη και ανώριμη . Ναι, εκείνη το είπε. Και μια φορά το μήνα μου στέλνει και μου ζητάει συγγνώμη που μου φέρθηκε τόσο χάλια και μου ζητάει να προσέχω και να είμαι καλά. Ε ναι, μετά τις πέντε συγγνώμες άρχισα να νιώθω καλύτερα. Ήμουν απλά… Διαβάστε περισσότερα »

Sailor Earth
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Πω πω αυτό μαύρο γατί το ίδιο ακριβώς είχα πάθει με γκόμενο. Μόνο που αυτός όχι μόνο μου πούλαγε στην αρχή παραμύθια αλλά την τελευταία φορά που βρεθήκαμε παραλίγο να με βιάσει… Και μετά απο 1 χρόνο έμαθα από κοινές παρέες οτι πήγαινε κι έλεγε για μενα “Εγώ αυτή θα τη γ… σω θελει δε θέλει κι ας είναι παρθένα. Δεν θα περάσει μήνας και θα μου πάρει π.. πα.”. Τ’ αρ… δια που δεν έχω πήρε το σκουλήκι. 2 χρόνια μετά όταν τον ξανάδα στο δρόμο τυχαια μαζί με τις φίλες μου, του κάναμε τρομερό μπούλινγκ, μόνο ξύλο δεν… Διαβάστε περισσότερα »

Τρελή επιστήμονας
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Προσωπικά μου έχει τύχει το αίσθημα να κάνει παρέα με πρώην και να μην με ενοχλεί, αλλά έχει τύχει και να τρελαίνομαι από τη ζήλια και να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Ε όποτε έτυχε το δεύτερο, βγήκε τελικά άνθρακας ο θησαυρός. Δεν είναι η παρέα που δημιουργεί το πρόβλημα, είναι η όλη αίσθηση αναξιοπιστίας που υπάρχει και απλά εκεί κολλάει και μου βγαίνει ανασφάλεια.

snowflake
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Δεν ξέρω αν είμαι στενόμυαλη ή συντηρητική, αλλά δεν θα μπορούσα προσωπικά να είμαι ΦΙΛΗ με πρώην. Να κάτσω σε κοινή παρέα, οκ, να μιλήσω μια στο τόσο οκ, αλλά φίλη τύπου Σαββατακι έχουμε κοινό πρόγραμμα δεν θα μπορούσα να το κάνω. Και φυσικά, έχω πρώην που αγαπώ και νοιάζομαι και θέλω να μαθαίνω τα νέα του, τον σκέφτομαι ώρες ώρες, αλλά πώς να το πω. Θα μου ήταν άβολο να μιλάμε για τα προσωπικά μας. Μακάρι να είναι ευτυχισμένος στη ζωή του, αλλά δεν είμαι και σε θέση να κάτσω να αναλύσω πόσο γαμαουα είναι η Ελένη που βγαίνει… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

“δεν μου αρέσει που ένας πρώην είναι πρώην εις τους αιώνες των αιώνων. Πότε γίνεται φίλος, ή γνωστός από παλιά; Γιατί μένει αυτός ο τίτλος για πάντα;”
Πολύ σωστή παρατήρηση! Πιστεύω ότι (και αυτό) έχει να κάνει με το ότι η κοινωνία θεωρεί ότι το σεξ είναι κάτι που στιγματίζει την γυναίκα, άρα μια γυναίκα δεν μπορεί να αποκαλέσει έναν άντρα με τον οποίο έχει κάνει σεξ με τον χαλαρό χαρακτηρισμό “φίλος” ή “γνωστός”. Σε αντίθεση βέβαια με έναν άντρα που μπορεί να αποκαλεί “φίλη” ή “γνωστή” μια γυναίκα με την οποία κάνει σεξ.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Hello! Εδώ άνθρωπος που πιστεύει ότι κάποιες σχέσεις μας, που γίνονται με ανθρώπους που εκτιμάμε και έχουμε μοιραστεί πολλά μαζί τους, μπορούν να γίνουν μέχρι και φιλίες. Και που το έχει κάνει με 3 υπέροχους ανθρώπους μέχρι στιγμής (και έναν 4ο που η σχέση περιορίζεται στο “μιλάμε μια στο τόσο μόνο στο Facebook, αλλά χαίρομαι να βλέπω ότι είσαι καλά”). Όπως φαντάζεσαι κάποιοι υπάρχουν πολλά χρόνια στη ζωή μου. Κάποιοι έχουν παίξει και οι ίδιο το ρόλο εκείνου που έπρεπε να ‘δεχτεί’ ότι “υπάρχει ο πρώην στη ζωή μου” όταν ήμαστε μαζί σε σχέση. Δεν είπα ποτέ ψέματα, δεν απέκρυψα… Διαβάστε περισσότερα »

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Θα μπορούσες να είσαι πολύ φίλη μου.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

με χαρά 🙂

Cloud on Toast
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Οι σχέσεις των ανθρώπων αλλάζουν. Όταν θα βγείτε με το νεο γκομενάκι και την παλιοπαρέα, θα τους συστήσεις όλους με το ρόλο που έχουν στη ζωή σου σήμερα. Φίλοι. Όταν τα τα πειτε κατ ιδίαν μετά και σε ρωτήσει το γκομενακι, μπορείς να του πεις οτι με το Μπάμπη παλιά είχατε μια σχέση και σας τελείωσε και ολα καλά. Αν έχεις για κάποιο λόγο εσυ για να νιώθεις άσχημα θα το πιάσει το νέο γκομενάκι. Αν όμως εσύ νιώθεις καλά, για πιο λόγο γίνεται θέμα;

Cupcake
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Με τον πρωην μου εχουμε κοινη παρεα, αρα αναποφευκτα βρισκομαστε συχνα. Ο νυν μου ξερει οτι ο πρωην μου ειναι στην παρεα μου, το ηξερε απο την αρχη, το ειχαμε συζητησει. Οχι για να δωσω εξηγησεις, να το ξερει πληροφοριακα. Δεν ειχαμε ποτε θεμα με αυτο γιατι ηταν πολυ ξεκαθαρα τα συναισθηματα μου απο την αρχη και τα εποικοινωνησα στον νυν μου. Ισως του φανει περιεργο στην αρχη, δεν δεχονται ολοι επαφες με πρωην τοσο ευκολα, αλλα αμα του ξεκαθαρισεις την κατασταση και το πως νιωθεις εσυ θα καταλαβει και θα το αποδεχτει. Δεν υπαρχει λογος να αποκαλυφθει η αληθεια… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Είμαι η μόνη που άπαξ και χωρίσω με κάποιον δεν θέλω να ξέρω πως υπάρχει; Σα να τελείωσε ένα κομμάτι της ζωής μου που πλέον δεν με αφορά. Κάπως έτσι νιώθω, όχι και να κρατήσω τις ίδιες παρέες! Φτου κακά! 😁

Karamouza
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Εισαι σιγουρη οτι με τον πρωην ειστε φιλοι? Το λεω γιατι εκεινος μπορει κρυφα να ελπιζει ακομη κι αν δεν το εχει παραδεχτει σε εσενα…just a thought