Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς να του δείξω ότι θέλω ν’ αλλάξω;

Είμαι τόσο ευτυχισμένη μαζί του..

Αγαπητή α,μπα , εδώ και 6 χρόνια είχα μια σχέση με ένα παιδί από τα 16 μας..Και το μόνο παράπονο που έχω είναι η μερική απόσταση που είχε δημιουργηθεί λόγω σχολών, στρατού κλπ, κατά τα άλλα ήμουν πολύ ευτυχισμένη. Πρόσφατα πριν φύγει για Κρήτη καθώς θα δούλευε για 6 μήνες εκεί μου είπε να χωρίσουμε χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.. Εγώ ξαφνιάστηκα ιδιαίτερα καθώς έχουν ξαναγίνει κάποια σκηνικά αλλά ποτέ δεν είχαμε ξαναχωρίσει, πάντα το προσπαθούσαμε. Αφού τον κυνήγησα αρκετά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα αποφάσισα να μην ξαναστείλω μήνυμα και να δείξω ενδιαφέρον σε άλλους χωρίς όμως να το πετυχαίνω..κάποια στιγμή με ξαναπήρε αυτός τηλέφωνο φανερά μετανιωμένος λέγοντας ότι θυμόταν τις παλιές στιγμές που έχουμε ζήσει και ότι θα ήθελε να πάω εκεί να με δει, και φυσικά εγώ ήμουν θετική (για τα τέλη καλοκαιριού) καθώς ακόμα ένιωθα αισθήματα γι αυτόν. Το επόμενο διάστημα που ακολούθησε κρατήσαμε κάποια επαφή και μετά από κάνα μήνα προέκυψε μια πιο σοβαρή συζήτηση στην οποία μου ξεκαθάρισε τον λόγο που χωρίσαμε, ότι δηλαδή εγώ τον πίεζα και ότι του επέβαλα τι έπρεπε να κάνει, χωρίς όμως να δείχνει ότι τον ενοχλεί όλο το διάστημα της σχέσης μας. Γενικά είναι πολύ κλειστός άνθρωπος και συνήθως δεν μιλούσε για τα προβλήματα του, έπρεπε να τα ψυχανεμίζομαι. Επίσης και ο δικός μου χαρακτήρας μου είναι σε μεγάλο βαθμό επιβλητικός αλλά από τότε που τον γνώρισα έχω κάνει φανερή αλλαγή. Επομένως μετά από αυτήν την συζήτηση που είχαμε σταματήσαμε να μιλάμε και όταν τον ξαναπήρα εγώ μου είπε ότι το σκέφτεται και ότι δεν αποφάσισε ακόμα. Εγώ είμαι διατεθειμένη να αλλάξω για να είμαι με αυτόν τον άνθρωπο καθώς είμαι τόσο ευτυχισμένη μαζί του, αλλά με την απόσταση ανάμεσά μας και τις συγκυρίες δεν μπορώ να του δείξω ότι θέλω να αλλάξω…. πως να του το δείξω;;; τι μπορώ να κάνω από την θέση που βρίσκομαι;;;

– χαμένη

 

Αν πιστεύεις ότι είσαι επιβλητική (;) σε βαθμό που σου δημιουργεί προβλήματα με τους άλλους, και δεν σου αρέσει αυτή η πλευρά του εαυτού σου, να κάνεις προσπάθειες να αλλάξεις για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου, όχι για έναν συγκεκριμένο άντρα. Εσύ κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς για να βελτιώσεις τον δικό σου χαρακτήρα, και αν αυτός το δει ή το εκτιμήσει ή όχι, είναι άσχετο, και καθόλου δεν πρέπει να επηρεάζει την προσωπική σου προσπάθεια.

Μπορεί να μην σε θέλει ακόμα και αν γίνεις υποτακτική, που λέει ο λόγος. Δεν γινόμαστε κάτι για να αρέσουμε στον άλλον, ο άλλος δεν είναι κάτι σταθερό, άσε που ούτε ο άλλος ξέρει τι ακριβώς θέλει, συνήθως.

Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις από τη μεριά που βρίσκεσαι, εκτός από το να προσπαθείς να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, γενικά, και για όλους.

in ,

Αξιολογήστε το άρθρο

47 points
Upvote Downvote

17
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
14 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
14 Συντάκτες σχολίων
Po the PandaNomilaΜαύρος Γάτοςhighlight Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Sleepy yet busy
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Το παιδί θα έφευγε σεζόν για 6 μήνες και χωρίσατε,και στα τέλη του καλοκαιριού επικοινώνησε πάλι γιατί του έλειψες… κ σου είπε ότι πιεζόταν. Εντάξει όχι δε θα βγω κακιά,είναι όλα συμπτώσεις.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Το πουλάκι μου πήγε σεζόν στην Κρήτη, χώρισε να είναι ανέμελο κι ελεύθερο, αλλά κρατάει και την καβάτζα καλού κακού μη και γυρίσει και η φωλιά είναι άδεια. Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο είναι αυτό το “ότι το σκέφτεται και ότι δεν αποφάσισε ακόμα”. Τί μας λες!

Εσύ χαμένη μας εύχομαι όταν γυρίσει να έχεις κάνει όλη τη δουλειά που χρειάζεται ώστε να στείλεις το πουλάκι από εκεί που ήρθε. Αν στην πορεία διορθώσεις και την “επιβλητικότητά” σου, τόσο το καλύτερο για εσένα.

Thereisalwayshope11
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Έχει παρατηρήσει και άλλος ότι τελευταία οι ερωτήσεις μοιάζουν λίγο με Σούπερ Κατερίνα ή νοσταλγώ τα νιάτα μου;! Μα αυτά τα παιδιά δεν ξέρουν πού στέλνουν και ποιόν ρωτάνε;! Θα τρελαθώ! Τα φαντάζομαι να περιμένουν απάντηση του στυλ “παίξτο δύσκολη, όσο φτύνεις τόσο αυτός κολλάει κτλ” και αντί για αυτό παίρνουν απαντήσεις Λένας! Μακάρι να ακούν με προσοχή αυτά που τους απαντά η Λένα, μακάρι πραγματικά…

phychodelico
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Και εμένα αυτό μου θυμίζουν οι ερωτήσεις. Μάλλον υπάρχουν πολύ teenagers αναγνώστες.

Po the Panda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Η αλήθεια είναι οτι πολύ θα ήθελα να είχα απαντήσεις Λένας όταν ήμουν έφηβη.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Ολες οι ερωτησεις σε αυτον τον κοσμο ειναι οι ιδιες και οι ιδιες. περιπου καμια δεκαρια στο συνολο…
οι απαντησεις κανουν την διαφορα.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ο μόνος άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να αλλάξουμε είναι εαυτός μας. Ξέρω ότι ακούγεται σαν τσιτάτο ανατολικής φιλοσοφίας αλλά είναι αλήθεια. Με αυτόν γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε, κοιμόμαστε, ξυπνάμε, πεθαίνουμε. Αν θέλεις να αλλάξεις για κάποιον άλλαξε για εσένα, για την δική σου ευτυχία, ηρεμία και ολοκλήρωση. Στο τέλος της ημέρας, μόνοι μας είμαστε.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αγαπώ ανθρώπους που χωρίζουν λέγοντας “είσαι “πιεστικός” όχι “πιέζομαι”, ποτέ αυτοπαθές και μετά λένε ότι θα το σκεφτούν και σε παίζουν σε αυτό ↗ 🖐 το δαχτυλάκι.

Αν του έλεγες εσύ ότι ποτέ δεν παίρνει πρωτοβουλίες πώς λες θα αντιδρούσε; Αυτό που σου απάντησε η Λένα, αν θες να αλλάξεις να το κάνεις για τον εαυτό σου και μάλιστα να έχεις ρεαλιστικές προδοκίες για το αποτέλεσμα.

Mafalda
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Ειδικός

Θες να αλλάξεις ή θες να του δείξεις ότι άλλαξες; Πρόσεχε, γιατί όσοι είπαμε ότι θα αλλάξουμε για να μας θέλει κάποιος άλλος, πάλι στα ίδια γυρίσαμε. Αν θες να αλλάξεις, πρέπει να το κάνεις για σένα και απαιτεί πολλή δουλειά και πολλή είλικρίνεια. Μην ωραιοποιείς τα ελαττώματά σου λέγοντας ότι είσαι επιβλητική. Επιβλητικός είναι ο Παρθενώνας. Είσαι πιεστική κι αυτό είναι άσχετο με το αν αυτός είναι κλειστός άνθρωπος. Είσαι πιεστική λόγω δικής σου ανασφάλειας και αυτή την ανασφάλεια πρέπει να αντιμετωπίσεις για να πάψεις να είσαι πιεστική. Αντί, λοιπόν, να επικεντρώνεσαι στο πώς να του δείξεις μια επιφανειακή… Διαβάστε περισσότερα »

phychodelico
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Εμένα η συμπεριφορά του μου κάνει σε χώρισε σκεπτόμενος ότι στη Κρήτη θα είναι ελεύθερος να “παιξει” , δε του ήρθαν τα πράγματα όπως τα είχε στο μυαλό του και σου ζήτησε να τα ξαναβρειτε.

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Αλλάζουμε μόνο για τον εαυτό μας, όχι για άλλους ανθρώπους. Αν αυτό που σου λέει ως πρόβλημα το θεωρείς και εσύ πρόβλημα, τότε το δουλεύεις με τον εαυτό σου για να μην αποτελέσει πρόβλημα στο μέλλον. Αν δεν το θεωρείς πρόβλημα το αφήνεις, και να ξέρεις ότι αν είναι όντως πρόβλημα θα το βρεις μπροστά σου. Αλλά ποτέ, και το εννοώ δεν αλλάζουμε για να αρέσουμε σε κάποιον άλλο. Αλλάζουμε όταν ο χαρακτήρας μας μας προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις μας με τους άλλους, όχι για να ταιριάξουμε στα κουτάκια κάποιου γκόμενου. Πρόσεξε γιατί είσαι μικρή και υπάρχει κίνδυνος να πέσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Πολύ λανθασμένα αρκετές φορές θεωρούμε ότι ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας εκφράζεται και μας λέει ότι νιώθει.
Αυτό συμβαίνει όταν η σχέση έχει καλή βάση και ενδιαφέρονται και τα δυο μέλη για τη διατήρησή/βελτίωσή της.
Επίσης, όταν μέσα σου αισθάνεσαι πως κάτι έχει τελειώσει ή πως δε θα βγάλεις συνεννόηση, δεν μπαίνεις στον κόπο να ανοίξεις συζήτηση. Απλά προσπαθείς να βρεις την καταλληλότερη στιγμή για να το λήξεις.

Ιζόλδη
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Σίγουρα όχι πιέζοντάς τον να δει πόσο θέλεις να αλλάξεις και πόσο μη πιεστική θέλεις να γίνεις.

Ανεξάρτητα απ’αυτό όμως, τόσος καιρός συζητήσεων επί συζητήσεων με αυτόν συνέχεια να σκέφτεται και να ξαναματασκέφτεται και να μην αποφασίζει, μου θυμίζουν το ρητό ” όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει”