in

Αγαπητή «Α, μπα»: Πώς αντιμετωπίζεις τους κακούς συνεργάτες;

Με κουτσομπολεύει και μου κάνει τη ζωή μαρτύριο

Με κουτσομπολεύει και μου κάνει τη ζωή μαρτύριο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

meric tuna a8BYzjkkH4w unsplash

Αγαπητη α,μπα και παρεα, πως αντιμετωπιζεις τους κακους συνεργατες; Θα σας περιγραψω χωρις πολλα πολλα οσο καλυτερα μπορω την κατασταση. Ειμαι επικουρικο προσωπικο σε μια δημοσια υπηρεσια. Εμενα με τοποθετησαν σε διπλα γραφειο απο την παλιοτερη της υπηρεσιας, η οποια ομως δεν ειναι διευθυντρια. Τα αντικειμενα μας ειναι εντελως ασχετα, δεν την αφορα καπου η δουλεια μου, δεν την επηρεαζει πουθενα, δεν εχει λογο στο κομματι της δουλειας μου, εκει παιρνω εγω αποφασεις. Οι αλλοι 2 συναδελφοι (ιδιο αντικειμενο) τοποθετηθηκαν σε αλλα γραφεια/κτιρια. Εχουν λοιπον αλλη ελευθερια. Πολλες φορες ανοιγει ο ενας πχ και κλεινει ο αλλος. Εγω προσπαθω οσο μπορω να ειμαι οκ στη δουλεια μου, γιατι ετσι το θελω εγω και να μην με αφορα τι κανει ο διπλανος μου. Ελα μου ομως που αυτη εμενα με εχει βαλει στο ματι. Δεν της εκατσα καλα, γιατι διαφωνησα μαζι της σε κατι πανω στη δικη μου δουλεια. Ανακατευτηκε ταχα μου ως παλαιοτερη χωρις να εχει λογο να ανακατευτει(ελειπε ο διευθυντης, ο οποιος ειναι σε αλλο κτιριο μακρια απο εμας) και της απαντησα πως οταν λειπει ο διευθυντης(αλλο αντικειμενο απο το δικο μου κι εκεινος, αλλα ειναι διευθυντης) κουμαντο κανω εγω, οχι εκεινη! Ε, αμπα μου, εγινε εξαλλη, αλλαξε 100 χρωματα και απο τοτε με εχει βαλει στο ματι. Ξερεις πως ειναι το παλιο καλο δημοσιο, δεν θελω να γενικευω αλλα ξερεις. Εγω ειμαι η μονη νεα. Δουλευω πραγματικα. Αλλα πχ αν δεν βρω παρκινγκ και παω στη δουλεια στις 8 παρα 20 η αν δεν με δει αυτη τι ωρα εφτασα, παιρνει τηλεφωνο τον διευθυντη. Με κουτσομπολευει με τους υπολοιπους. Σχολιαζει τι ωρα μπηκα/τι ωρα βγηκα. Γενικα, μου κανει τη ζωη μαρτυριο και δεν μπορω να το ανεχτω αλλο. Εξοργιζομαι γιατι ειμαι αρκετα καλη στη δουλεια μου και ακομα κι αυτο το αμφισβητει. Αυτη ειναι μια κλωσσα που δεν εχει αλλες ασχολιες στη ζωη της, εγω ομως δεν μπορω να γινομαι 1000 κομματια για ενα επικουρικο! Δεν ξερω πως να την αντιμετωπισω εξοργιζομαι που εμενα μου εκατσε αυτη η θεση και οι 2 συναδελφοι περνανε ζαχαρη, εχω ενημερωσει την κεντρικη διευθυνση. Στη δουλεια δεν μπορει να μου πει κατι, ειπαμε αλλο αντικειμενο. Στα υπολοιπα ομως με τραμπουκιζει. Ο διευθυντης ειναι ενας ανθρωπακος του Θεου που τη φοβαται και δεν την βαζει στη θεση της, αλλα αν τσακωνεται μαζι της γιατι ξερει πως θελει να του φαει τη θεση. Δεν ξερω τι να κανω. Εξοργιζομαι γιατι αν πχ μου πει αργησες 5 λεπτα κι εχει δικιο, θα νιωσω πολυ ασχημα. μεχει βαλει στο ματι και τα κανει επιτηδες αυτα επειδη της ειπα πως δεν ειναι αυτη η διευθυντρια και απο τοτε δεν ξερω πως να ησυχασω. Τη μισω πλεον αυτη την παλιογυναικα, γιατι ειναι αδικη απεναντι μου. Τι μπορω να κανω ωστε να μην με νοιαζει και να πραττω οπως κρινω;

Αν η ερώτηση σου είναι «τι να κάνω ώστε να μη με νοιάζει» δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Είναι δικός σου αγώνας αυτό, και δεν ξέρω και αν είναι ρεαλιστικός στόχος.

Η απάντησή μου στην ερώτηση που δεν έκανες είναι ότι σε επαγγελματικό περιβάλλον, ειδικά αν είσαι καινούρια και κάποιος παλιός ανακατεύεται, ακόμα και αν το κάνει κακόβουλα, δεν είναι καλή ιδέα να απαντάς «κουμάντο κάνω εγώ και όχι εσύ». Χρειάζεται διπλωματία στις επαγγελματικές σχέσεις γιατί δεν ξέρεις ποτέ πώς θα βγει μια απότομη απάντηση και τι επιπτώσεις θα έχει, αν δεν ξέρεις ακόμα τις ισορροπίες στο γραφείο.

Τώρα στα πρακτικά, αν αργήσεις πέντε λεπτά και αυτή πάρει τον διευθυντή, κι εγώ σου λέω ας πάρει και τον υπουργό, τι θα γίνει; Και πες ότι παίρνει και κάθε μέρα. Και πάλι, τι θα γίνει; Κι εσύ που ενημέρωσες την κεντρική διεύθυνση (δεν κατάλαβα ποιον κάρφωσες και γιατί το έκανες και τι περίμενες να γίνει) τι έγινε; Το μαρτύριο είναι ότι σχολιάζει πότε μπήκες και πότε βγήκες; Αν σε κουτσομπολεύει, κουτσομπόλεψε τη κι εσύ. Μαρτύριο είναι αν κάποιος έχει εξουσία πάνω σου. Τώρα απλώς έχεις μια αντιπαθητική στο γραφείο που δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. Βάλε ακουστικά, τι να πω. Ακόμα καλύτερα, πήγαινέ της έναν καφέ μια μέρα, ζήτα τάχα βοήθεια επειδή αυτή τα ξέρει καλύτερα μια φορά, και λύθηκε το πρόβλημα.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

82 Comments
δημοφιλέστερα
νεότερα παλαιότερα
Nya92
Nya92
5 χρόνια πριν

Ελα παιδια μην ειμαστε υπερβολικοί οτι δεν μπορεί να χαρακτηριζει καποιος στο κεφάλι του εναν συνάδελφο άσχημα. Ολοι έχουμε περάσει απο ενα περιβάλλον που υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι που έχουν θέμα να φαίνονται και να το παίζουν ειδικοί ενω δεν εχουν ιδέα (αν δεν το έχετε περάσει συγχαρητήρια είστε πολλοι τυχεροί). Κ κυρίως αν ο αλλος σου δημιουργεί αγχος κάθε μέρα στη δουλειά γιατί τον νιώθεις να σε παρακολουθεί για να δει οτι μικρο κάνεις λαθος είναι σίγουρα εκνευριστικό, αγχωτικό και πολύ άσχημο να το νιώθεις, οπότε λογικό να νιώθει έτσι.

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nya92

Συμφωνώ Nya92! Απόλυτα!!

Ladida
Ladida
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nya92

Nya92 δεν είπε κανείς ότι η άλλη υπαλληλος είναι πρότυπο εργαζομενης αλλά η ερώτηση λέει ξεκάθαρα ότι η κόντρα μεταξύ τους άρχισε όταν η άλλη της έκανε μια σύσταση ως πιο senior και η δικιά μας απάντησε ‘όταν λείπει ο διευθυντής κουμάντο κάνω εγώ’. Νομίζω είναι αδιανόητο να απαντάς έτσι σε συνάδελφο, ακόμα και στο ίδιο επίπεδο να είστε, αλλά ειδικά αν είναι ανώτερος σου. Μπορούσε να της πει ευχαριστώ για τη συμβουλή, θα το ξαναδώ και μετά πρακτικά να την αγνοήσει.

Leftmind
Leftmind
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Nya92

ναι, από τον τρόπο που γράφει όμως και εκφράζεται, δεν βλέπω έναν αδικημένο άνθρωπο, βλέπω έναν άνθρωπο που με το που πήγε είπε “κουμάντο κάνω εγώ”, τουλάχιστον αντιεπαγγελματικο, αλλά και πολύ επιθετικό. ακόμα χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς και την υποτιμά, πράγμα που το πιθανότερο είναι να κάνει και ανοιχτα, άρα δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε πράγματι να τη θεωρήσουμε το θύμα εδώ.

the_duck
the_duck
5 χρόνια πριν

Το “Αυτη ειναι μια κλωσσα που δεν εχει αλλες ασχολιες στη ζωη της, εγω ομως δεν μπορω να γινομαι 1000 κομματια για ενα επικουρικο!” Είναι περιττό, κακο, άσχετο, μισογυνιστικο, και κοίτα να δεις, επειδη λες ότι προσπαθείς να εισαι τυπική όσο μπορείς, δεν μπορείς να γίνεις 1000 κομμάτια: τελικά την κάνεις την δουλειά σου 100% ή οχι; Γιατι αν δεν την κάνεις, τότε βρίσκει πατήματα και σε κουτσομπολευει και εκεί εσύ είσαι φάουλ. Ναι, αυτή χώνει τη μυτη της, αλλά βρίσκει και λέει. Δεν λέει ψέματα. Αρα, να μην αργείς. Να φεύγεις πιο νωρίς από το σπίτι να εισαι πάντα… Διαβάστε περισσότερα »

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Έλα τώρα για 10 λεπτά, μου φαίνεται υπερβολή! Ειδικά σε αντιδιαστολή ότι της έχει κάνει η άλλη τη ζωή κόλαση…

Xthesini
Xthesini
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimosiokafrina

Έχει γίνει η ζωή της κόλαση επειδή την κουτσομπολεύει μια συνάδελφος, η οποία δεν έχει και καμία εξουσία πάνω της? Εμένα αυτό μου φαίνεται υπερβολή.

πάπια
πάπια
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Ενώ μου φάνηκε εχθρικός και ο τρόπος που μίλησε η γυναίκα που έστειλε τημ ερώτηση και συμφωνώ με το δεκαλεπτο νωρίτερα, ο τως γίνεται η ζωή σπυ να γίνει κόλαση με κατι τέτοιο. Γιατί δεν έχουν όλοι ίδιες αντοχές, μπορει να έχει κι αλλα αυτη τημ περίοδο και η δουλειά να είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μπορεί να μην μπορεί αυτό το κλίμα, ο καθένας αλλιώς αντιμετωπίζει τα πράγματα. Υπερβολή το πώς βιώνει την κατάσταση που της συμβαίνει;

Granita Lemoni
Granita Lemoni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimosiokafrina

Αν το 10 λεπτά γίνεται συστηματικά καμία υπερβολή. Και δεν το λέω ως άσχετη. Δουλεύω σε δημόσια δομή (αναπληρώτρια σε σχολείο) και φροντίζω πάντα να ξεκινώ 10 λεπτά νωρίτερα για να είμαι εγκαίρως στη δουλειά μου ακόμη κι αν τύχει κάποια καθυστέρηση.
Όπως ανέφεραν και σε άλλα σχόλια, αν ήταν σε ιδιωτικό πλαίσιο, όχι 10 λεπτά, αλλά ούτε 1 δεν θα μπορούσε να αργήσει.

the_duck
the_duck
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimosiokafrina

Όταν η υπηρεσία πρέπει να ανοίγει στις 7.30, πρέπει να ανοιγει στις 7.30. Όταν δούλευα σε ξενοδοχείο, έπρεπε να ανοιξω την ρεσεψιόν στις 8, και την πρώτη φορά που ήμουν εκει 8.10, ήταν απέξω οι πελάτες και περίμεναν να τους εξυπηρετήσω και μου έπεσαν τα μουτρα. Άρα, οκ, αν δε σε νοιάζει να είσαι τυπικός, μπορεις να είσαι και 30 λεπτα αργοπορημένος, νο προμπλέμο, αλλά μην έχεις και την απαίτηση να κάνουν όλοι τα στραβά μάτια επειδή είναι καλοί άνθρωποι. Αν θες να είσαι τυπικός και να μην έχει κανείς να πει κάτι για εσένα, πρέπει να είσαι στην ώρα… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Granita Lemoni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  the_duck

Kι ο σύζυγός μου που δούλευε σε κατάστημα (υποκατάστημα μεγάλης αλυσίδας) το ίδιο. Κι εγώ που δούλευα για χρόνια σε κέντρο ειδικών θεραπειών επίσης.

mm
mm
5 χρόνια πριν

Είχα δει ένα βιντεάκι από αυτά με τα 5 minute hacks που έλεγε ότι αντί να τηλεφωνήσεις στις 8:00 και να πεις “Θα αργήσω 5 λεπτά” είναι καλύτερα να τηλεφωνήσεις στις 8:00 και να πεις “Καλημέρα, έρχομαι, στο καφέ είμαι, τι καφέ/ντόνατς θέλεις να σου πάρω;” και να πας στο γραφείο στις 8:15 με τον καφέ και το ντόνατς.

Xthesini
Xthesini
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Ωραία ιδέα! Τη συγκεκριμένη την βλέπω να χαλάει όλα τα λεφτά της σε καφέδες και ντονατς βέβαια, δεν φαίνεται να μιλάει για μεμονωμένο περιστατικό αργοπορίας.

Sister of mercy
Sister of mercy
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  mm

Που να έχουν μέσα καθαρτικό.

Observer
Observer
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Sister of mercy

Αυτό δεν είναι προτροπή σε παράνομη ενέργεια;

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
5 χρόνια πριν

Θα σου πω εγώ – που κι εγώ σε δημόσια υπηρεσία, και έχω ίδιο άτομο, προϊσταμένη, αμόρφωτη, ανορθόγραφη, αργεί και λείπει όποτε γουστάρει. 1) Να τα έχεις καλά με τον ανώτερό της, αλλά μην περιμένεις να σε υπερασπιστεί. Τουλάχιστον όμως δεν θα σου δημιουργεί προβλήματα. 2) Αν σου πει “αργησες” απάντα: “έχεις δίκιο, δεν θα ξαναγίνει”. Αν ξαναγίνει, ξαναπές το ίδιο. 3) Κάνε τη δουλειά σου και φεύγα. 4) Μουσική, βοηθά φουλ. 5) Μη σε νοιάξει να σε συμπαθήσει ούτε να σε αντιπαθήσει. Γιατί θα τα εκμεταλλευτεί εναντίον σου και τα δύο. Ουδετερότητα, τυπικότητα και διπλωματία.. 6) Φτιάξε τις σχέσεις… Διαβάστε περισσότερα »

Ameli
Ameli
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimosiokafrina

Περιέγραψες ακριβώς τη ζωή στο δημόσιο. Τυχεροί λέμε όλοι για το μισθό που πέφτει κάθε μήνα αλλά η καθημερινότητα ειδικά των νέων υπαλλήλων σε σχέση με τους συναδέρφους είναι τουλάχιστον προβληματική.

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ameli

Ακριβώς Ameli. Ακριβώς!

Μαύρος Γάτος
Μαύρος Γάτος
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimosiokafrina

Μια δοκιμασμένη τακτική είναι η παγερή τυπική ευγένεια, ήρεμη φωνή που δεν ανεβάζει ποτέ τόνο, συνοδευόμενη συχνά από ένα σαρδόνιο χαμόγελο.

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimosiokafrina

JJ ευχαριστώ πολυ! 😊Μαύρε Γάτε θα συμφωνήσω – αλλά θα έβαζα αθώο υφάκι!

ω βάι βάι
ω βάι βάι
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimosiokafrina

Πωπω… κι εγώ έχω περάσει άσχημα, καταλαβαίνω γιατί τα συστήνεις όλα αυτά αλλά από την άλλη ρε γαμωτο, γιατί να πρέπει να κάνουμε ολόκληρη στρατηγική και εκστρατεία για να πάμε απλά να κάνουμε τη δουλειά μας με ηρεμία; (ρητορικό ερώτημα)

NANA KOMSI
NANA KOMSI
5 χρόνια πριν

Τώρα μας μπερδεύεις. Στο ίδιο γραφείο και έχετε τόσο μα τόσο διαφορετικό αντικείμενο εργασίας, που αυτή σαν παλιά δεν μπορεί να σε συμβουλεύσει σε κάτι ; ας πούμε εσύ είσαι γιατρός και αυτή δικηγόρος ; εσύ είσαι αρχιτέκτονας και αυτή μουσικός ; όπως καταλαβαίνεις, αυτά δεν στέκουν. Εντάξει, στο δημόσιο δουλεύεις, οπότε και θα αργείς και θα βγάζεις γλώσσα. Αν ήσουνα σε κάναν ιδιώτη, τώρα θα έψαχνες για δουλειά.

Corry Karav O'Keerie
Corry Karav O'Keerie
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

Δεν έχεις ιδέα από αθάνατο ελληνικό δημόσιο. Έχω εργαστεί σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες σαν ιδιωτική υπάλληλος ( η εταιρία που δούλευα συνεργαζόταν με τις εν λόγω υπηρεσίες). Υγειονομικό στο ένα γραφείο, ΕΛΓΑ στο δίπλα, γεωπόνος το παραδίπλα. Και άντε ελγα και γεωπόνος έχουν κάποια συσχέτιση. Υγειονομικό όμως?
Για τα υπόλοιπα που λες, σου δίνω χίλια δίκια. Αλλά τον καθέναν τον πονάνε οι ξυλιές στον δικό του το πισινό.

Melia
Melia
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι είναι πληροφορικάριος και πήγε για τη μηχανοργάνωση άσχετης υπηρεσίας. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση τελείως ανεξάρτητη δεν θα την έλεγες.

Tsikaki
Tsikaki
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  NANA KOMSI

Ας δούλευε στον ιδιωτικό και θα βλέπαμε πόσο θα σήκωνε η δικαιολογία δεν βρίσκω πάρκινγκ. Δεν λέμε μιά στο τόσο αλλά να της φαίνεται νορμάλ να αργεί συστηματικά στην δουλειά, με ξεπερνά…!

Σουβλίτσα-renewed
Σουβλίτσα-renewed
5 χρόνια πριν

Ήσουν όμως αγενής. Επίσης θα έπρεπε να λες ‘ευτυχώς που είμαι στο δημόσιο’ κι όχι να σου φταίει, γιατί για να κινηθεί κάποιος μηχανισμός εναντίον σου, επειδή αυτή καρφώνει ότι αργείς 5 λεπτά, είναι δύσκολο έως απίθανο. Να έβλεπες τι θα γινόταν αν αυτό το είχες κάνει στον ιδιωτικό τομέα, αν και πιστεύω πως σε μια ιδιωτική εταιρεία θα ένιωθες πολύ πιο επισφαλής για να μιλήσεις έτσι. Μάλλον προσαρμόστηκες γρήγορα.

Xthesini
Xthesini
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουβλίτσα-renewed

Μπα, έτοιμη πήγε αυτή. Τουπέ, αγένεια, αργοπορίες, μαλλιοτραβήγματα, κουτσομπολιά (κλώσα που δεν έχει άλλες ασχολίες στην ζωή της…) αλλά το αγαπημένο μου προσωπικά είναι το «εγώ προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι οκ στη δουλειά μου γιατί έτσι το θέλω εγώ», τύπου εντάξει δεν είναι κι απαραίτητο να είμαστε οκ στην δουλειά μας αλλά εγώ το κάνω γιατί είμαι καλός άνθρωπος.

Tsikaki
Tsikaki
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Ναι, πήγε μεπολύ φιλικές διαθέσεις. Είναι να απορεί κανείς που δεν την συμπαθούν.

Granita Lemoni
Granita Lemoni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Xthesini

Γιατί το “εγω ομως δεν μπορω να γινομαι 1000 κομματια για ενα επικουρικο” πού το πας; Δηλαδή εγώ κι όσοι είμαστε αναπληρωτές και φέτος είμαστε του χρόνου δεν είμαστε δεν έπρεπε να πατάμε καν στο σχολείο και να μας πληρώνουν τιμής ένεκεν…

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουβλίτσα-renewed

Στον ιδιωτικό δύσκολα βλέπεις αδαείς παλαιοτερους!

Granita Lemoni
Granita Lemoni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimosiokafrina

Μια χαρά βλέπεις και στον ιδιωτικό αδαείς παλαιότερους. Το λέω από προσωπική εμπειρία. Οκ, είναι δύσκολο να έχεις έναν αχώνευτο συνάδελφο που ανακατεύεται και ανακατεύει (το πέρασα και πρόπερσι, το περνάω και φέτος), αλλά η δεν μιλάμε καν για προϊστάμενο ή για εργοδότη ώστε να προκαλεί ουσιαστικό θέμα (παρά μόνο σπάσιμο νεύρων). Επίσης μην κοροϊδευόμαστε, και η θεματοθέτρια δεν είναι καν τυπική αλλά θέλει να της πούμε και μπράβο. Με τέτοια συμπεριφορά πουθενά δεν θα περάσει καλά, ούτε στο ιδιωτικό ούτε στο δημόσιο. Μόνο αν βρει ομοίους της και τα βρούνε μεταξύ τους (βέβαια υπάρχει κι ο κίνδυνος να φαγωθούν… Διαβάστε περισσότερα »

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Granita Lemoni

Γρανίτα λεμόνι, δούλευα 10 χρονια ιδιωτικο τομεα: καθηγητρια σε φροντιστηρια, σερβιτορα, πρακτικη μεταφραση, στο δρομο για ΜΚΟ και customer service σε τηλεφωνικη. Όχι. Δεν έχω δει αδαείς έτσι. Μιλαμε για δουλεια γραφειου, να μην ξερουν να χρησιμοποιουν το μειλ, να βαζουν αλλους να πληκτρολογουν και να το παιζουν και αρχηγοι επειδη ειναι δεινοσαυροι σε οσους ειναι νεοι μορφωμενοι. Και οχι μη μου συγκρινεις το ωρομισθιο της διδακτικης ωρας με το 8ωρο. Το δεκαλεπτο δεν ειναι το ιδιο.

Granita Lemoni
Granita Lemoni
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Dimosiokafrina

Dimosiokafrina, δούλευα 8 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε κέντρα ειδικών θεραπειών, σερβιτόρα και σε τουριστική επιχείρηση. Ο σύζυγός μου δούλευε 8 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα στο customer service και οι 2 έχουμε συναντήσει αδαείς εργαζόμενους και μάλιστα σε ανώτερα πόστα. Γιατί; Άλλος είχε κεφάλαιο και άνοιγε επιχείρηση και το έπαιξε CEO χωρίς να ξέρει τίποτα, άλλος ήταν ο ανιψιός του manager και πάει λέγοντας. Το ότι δεν έχεις συναντήσει εσύ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν (όπως και στο Δημόσιο υπάρχουν). Επίσης το δεκάλεπτο είναι δεκάλεπτο σε όποιο πλαίσιο και να είσαι. Ειδικά για τα σχολεία που αναφέρθηκα, όταν λέω ότι… Διαβάστε περισσότερα »

Ladida
Ladida
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Σουβλίτσα-renewed

Εγώ νομίζω ότι το βασικό της πρόβλημα είναι ότι νιώθει ότι αδικήθηκε στη μοιρασιά γιατί οι άλλοι δυο συνάδελφοι που δεν τους ελέγχει κανείς από ο,τι φαίνεται τα βρήκαν μεταξύ τους και ο ένας αργεί το πρωί και ο άλλος φεύγει νωρίτερα.
Γενικά κατηγορούν τους παλιούς αλλά κι οι τρεις νέοι υπάλληλοι βλέπω μια χαρά βρήκαν τα κόλπα και ταίριαξαν εκεί μέσα.

Ladida
Ladida
5 χρόνια πριν

Πάλι καλά που είσαι στο παλιό καλό δημόσιο να λες. Γιατί σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον αν μια senior υπαλληλος (ακόμα κι αν δεν είναι μάνατζερ σου, ακόμα κι αν δεν είναι στην ομάδα σου) σου κάνει μια σύσταση κι εσύ της πεις πως όταν λείπει ο διευθυντής κουμάντο κάνεις εσύ, είναι αρκετά σημαντικός λογος απόλυσης.
Επίσης, αφού είσαι τόσο καλύτερη από όλους τους άλλους εκεί μέσα, γιατί δε βρίσκεις μια άλλη δουλειά;

Mastiha
Mastiha
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Όχι και να ωραιοποιήσουμε τη δουλοπρέπεια και την ψευτοευγένεια που είναι προαπαιτούμενα για να επιβιώσεις στον ιδιωτικό τομέα. Θα πρεπει να βρούμε εναν ευγενικο τροπο να βαζουμε όρια και στους παλιους. Το εγώ κάνω κουμάντο δεν ειναι τροπος αλλα και ο ανευ λόγου σεβασμος στον senior μπαζει απο παντου.

idril
idril
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mastiha

Άλλο ωραιοποιώ την ευγένεια, και άλλο βρίσκω τα σωστά λόγια που επικοινωνούν αυτό που θέλω χωρίς να προσβάλλουν τον συνομιλητή μου.

Ladida
Ladida
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Mastiha

Mastiha δεν είναι δουλοπρέπεια να αναγνωρίσεις ότι κάποιος που είναι πιο εμπειρος και ανώτερος ιεραρχικά από σένα σε μια δουλειά μπορεί να έχει κάτι χρήσιμο να σου πει. Μπορούσε να της πει ευχαριστώ για τη συμβουλή και αν τη θεωρεί λάθος να τη αγνοήσει μετά.
Το ‘κουμάντο κάνω εγώ’ δείχνει άνθρωπο που δε μπορεί να δουλέψει ομαδικά, δε μπορεί να δεχτεί feedback και αγνοεί βασικούς κανόνες συμπεριφοράς. Εγώ μια τέτοια υπάλληλο δε θα την ήθελα στην ομάδα μου.

Dimosiokafrina
Dimosiokafrina
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ladida

Μα δεν ειναι παντα πιο εμπειρος επειδη ιεραρχικά ειναι πιο πανω καποιος. Εχει τυχει να μιλησω με συναδελφο (δημοσιο παντα) και να μου πει να μη στειλω μειλ γιατι νομιζε οτι ερχεται μονο οταν ανοιγει τον υπολογιστη αλλιως φρακαρει και δεν ερχεται. Σαν να μην ακουσε το τηλεφωνο ενα πραμα. Οχι δεν ξερουν την τυφλα τους κ γι αυτο εφτασε η ελλαδα εδω που εφτασε. Και αυτο ειναι ενα απο τα παραδειγματα.

bookworm
bookworm
5 χρόνια πριν

Ρε παιδιά, γιατί δημιουργείτε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν; Ούτε εξαρτημένη σχέση εργασίας υπάρχει, ούτε ίδιο αντικείμενο είστε. Σε πιστεύω ότι ήταν ανακατώστρα αλλά η απάντηση που έδωσες ήταν αγενής και μη επαγγελματική. Και μετά αυτή συμπεριφέρεται ακόμα πιο αντιεπαγγελματικά. Τι σου έχει κάνει πια για να φτάσεις σε σημείο να πεις ότι “μισείς αυτήν την παλιογυναίκα”; Άλλο να πεις π.χ. είναι αντιπαθής χαρακτήρας. Σε καμιά περίπτωση δε το βλέπω ρομαντικά, ούτε θα πω να είστε αγαπημένοι. Αλλά με τις συνθήκες εργασίας σας, μπορείτε να συνυπάρξετε. Τώρα ένα σχόλιο είναι αυθαίρετο, και ναι ξέρω #notallδημόσιοιυπάλληλοι, αλλά ελπίζω να μην έχετε… Διαβάστε περισσότερα »

Ηλιοστάλλακτη
Ηλιοστάλλακτη
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  bookworm

Δεν ακούγεται σαν υπηρεσία με κοινό θαρρώ. Αλλά δύσκολο να καθυστερείς να ανοίξεις αν έχεις κοινό.

Tsikaki
Tsikaki
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Ηλιοστάλλακτη

Μην το λές Ηλιοστάλακτη.Συμβαίνει αυτό. Σε εμένα έχει τύχει πάντως.Οκ,να μην τους τσουβαλιάζουμε όλους αλλά απίθανο δεν μου φαίνεται. Ακόμα κι αν δεν εξυπηρετεί όμως, το βρίσκω αντιεπαγγελματικό να γίνεται συστηματικά.

Lil
Lil
5 χρόνια πριν

Εντελώς μισογυνικό.οπως και το παλιογυναίκα. Στον δε γραπτό λόγο, μου χτυπάει πάρα πολύ άσχημα.

Tsikaki
Tsikaki
5 χρόνια πριν

Ναι οκ, κοίταξε να δείς…Η έκφραση εγώ κάνω κουμάντο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!Δλδ σοβαρά τώρα, όταν με τόση ευκολία ξεστομίζεις τέτοιες κουβέντες , έχεις την απαίτηση να μην υπάρχει αντίδραση;;; Ακούγεσαι τρομερά entitled.Είναι δυνατόν σε καινούργιο περιβάλλον εργασίας να έχεις τέτοιο αέρα και τέτοιο attitude;;; Είσαι κοσμάρα, ειλικρινά. Επίσης λυπάμαι πάρα πολύ αλλά το να καθυστερείς συστηματικά στην εργασία σου είναι φούλ αντιεπαγγελματικό.Τι θα πεί δεν βρίσκω πάρκινγκ;;;Ποιός σου είπε ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία;;; Πολύ υφάκι,πολλές απαιτήσεις.Αν σου βγεί σε καλό τέτοια αντιεπαγγελματική συμπεριφορά καλώς.Και μην αναρωτιέσαι,φούλ αντιεπαγγελματική. Απορώ με το θράσος σου και περισσότερο που δεν το βλέπεις.