Αγαπητή «Α, μπα»: Ποιο το νόημα να φέρομαι σωστά όταν στο τέλος ανταμείβονται οι ανήθικοι;

Πότε θα γυρίσει ο τροχός;

Είμαι εξαιρετικά φιλήσυχη κ ψυχοπονιάρα, βοηθαω οπου μπορω μου ειναι παρα πολυ δύσκολο να πω ψέματα… Είμαι ευτυχισμενη με την ζωη μου εχουμε υγεία μια σχετικη οικονομική άνεση μια χαρα είμαστε.. Βλέπω ομως στο περιβάλλον μου ατομα να είναι κακα να φερονται άσχημα με Θεο το χρημα, χωρις κανεναν ηθικό φραγμό, να εκμεταλλευονται μέχρι αηδίας συγγενείς! Κ ομως οι “ανήθικοι” στους οποίους αναφερομαι πάνε μπροστά, εχουν οτι θα ήθελε πολύς κοσμος υγεία, χρήματα, οικογένειακη συνοχη (πραγματικα δεν ζηλεύω)… Οπότε σκέφτομαι εγω… ποιο το νοημα να φερεσε σωστά αν δεν υπάρχει αυτη η ριμαδα η θεια η δίκη? Αν δεν γυρίζει αυτος ο τροχός γιατί να φερεσε σωστά? Γιατί να προσπαθώ να μην στεναχωρήσω κανεναν, να αρρωσταινω με την αδικια, να προσπαθω να φερομαι με καλοσυνη οταν οι “ανήθικοι” ανταμείβονται? Όταν οι ανήθικοι βγαίνουν κ μαγκες απο πάνω? Είμαι να σκασω αυτες τις μερες…πραγματικά

Marimar

Όταν οι θρησκευόμενοι λένε «αν δεν πιστεύαμε στο Θεό η κοινωνία μας θα ήταν ανεξέλεγκτη» και εγώ καγχάζω που νομίζουν ότι έχουν την αποκλειστικότητα της ηθικής, δεν έχω υπόψη μου ανθρώπους σαν κι εσένα. Τελικά κάτι ξέρουν που το λένε.

Το μοναδικό κίνητρο που έχεις για να είσαι ηθική είναι η επιβράβευση; Άλλο λόγο δεν έχεις; Προσπαθείς να είσαι καλή επειδή οι κακοί πάνε στην Κόλαση, και φοβάσαι την τιμωρία;

Ενώ μάλιστα δηλώνεις ότι έχεις την υγεία σου και οικονομική άνεση και είσαι μια χαρά;

Αν δεν πιστεύεις ότι υπάρχει νόημα στο να φέρεσαι σωστά, σταμάτα να φέρεσαι σωστά, και δες αν θα ανταμειφθείς. Ποιος σε εμποδίζει να το κάνεις; Τουλάχιστον μην λες όμως ότι είσαι εξαιρετικά φιλήσυχη και ψυχοπονιάρα, όταν θυμώνεις και πας να σκάσεις που οι «ανήθικοι» (κατά την γνώμη σου) βγαίνουν και μάγκες, αντί να τιμωρούνται παραδειγματικά από την Θεία Δίκη.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

46 points
Upvote Downvote

18
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
3 Απαντήσεις θεμάτων
0 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
Nya92EstrelladescenderGranita Lemoni Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ο καθένας στο τέλος της ημέρας λογοδοτεί στον πιο αυστηρό κριτή, που λέγεται συνείδηση. Δεν είναι διαγωνισμός ούτε έχουν όλοι την ίδια άποψη περί δικαίου και αδίκου. Οπότε μην μπαίνεις σε διαδικασία σύγκρισης, εφόσον μάλιστα τα έχεις καταφέρει όλα μια χαρά στη ζωή σου.

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Λένα δεν το λένε μόνο οι θρησκευαμενοι για τον εαυτό τους, το λένε και οι άθεοι για εκείνους. Ένας γνωστός μου (άθεος) παλιότερα έλεγε “ευτυχώς που φοβούνται το θεό και κάτι τους κρατάει, αλλιώς θα ήμασταν κολοχανιο”. Αν το σκεφτείς δυστυχώς ισχύει…

Εντελβάις
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό. Βέβαια τον ίδιο ρόλο επιτελεί και η Δικαιοσύνη. Αυτός που θα σκοτώσει δηλαδή εκτός από πρώτο τραπέζι κόλαση (αν πρόκειται για θρησκευόμενο) θα τιμωρηθεί και στην επίγεια ζωή στη στενή.
Υ.Γ.Αυτό που οι άθεοι νομίζουν ότι έχουν ανώτερη ηθική και νοημοσύνη από τους θρησκευόμενους πάντως με ξεπερνά. 😒

no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Καλά αυτό που λες ισχύει εκατέρωθεν, ο καθένας θεωρεί πως το δικό του πιστεύω είναι καλύτερο/υψηλότερο από του άλλου. Αλλά νομίζω αναφερόταν σε συμπεριφορές που δεν άπτονται της δικαιοσύνης, όπως ψέματα ή πισώπλατα “μαχαιρώματα” κλπ, που και πάλι εξισορροπούνται με μια καλή εξομολόγηση ή νηστεία ή δεν ξέρω τι, αλλά κάπως το σκέφτεται ο άλλος 2 φορές γιατί σου λέει θα με τιμωρήσει ο μεγάλος εν τέλει.

Magica De Spell
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Δε ξέρω αν η κοπέλα διαπράγματεύεται μέσα της μόνο ζητήματα ηθικής. Και μουφάνηκε πολύ ειρωνική η απάντηση. Δε θα εκμεταλλευτώ τους συγγενείς μου (και κανέναν άνθρωπο προφανώς), όχι γιατί τρέμω μη πάω στην κόλαση αλλά γιατί δε θέλω! Όμως πάρα πολλά πράγματα της καθημερινότητάς μας που θεωρητικά ρυθμίζονται από κανόνες (οι κανόνες όμως δεν εφαρμόζονται, ή σίγουρα όχι εξίσου) με φέρνουν κ μένα σε θέση πολλές φορές να νευριάζω με την ατιμωρησία που επικρατεί. Και δεν εννοώ οτι θέλω να πίασω πρώτη θέση στον παράδεισο γιατί είμαι η καλύτερη, εννοώ οτι δε μου αρέσει να κάνει ότι γουστάρει ο κάθε… Διαβάστε περισσότερα »

Granita Lemoni
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Εθισμένος στα Lenoji
Συνεργάτης

Θα συμφωνήσω, γιατί κάπως έτσι νιώθω κι εγώ. Δεν κάνω το καλό ούτε για να πάρω τα εύσημα, ούτε για να πιάσω θέση στον παράδεισο (προφανώς!) όμως όταν βλέπεις τον άλλον να φέρεται σκάρτα σε τρίτους (και πολλές φορές η συμπεριφορά του να σε επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα) σε πιάνει το γαμώτο.

Mrs Shelby
Μέλος
Δημιουργός Κειμένων
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Παράσημο που κάνεις το σωστό, όχι δεν θα πάρεις! Επίσης αν πετύχεις το κεικ πορτοκάλι, πάλι παράσημο δεν δινουν!

ezel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

“Όπως οι δαυλοί και τα πυροτεχνήματα φαίνονται μπροστά στον ήλιο χλωμά και δεν διακρίνονται, έτσι και το πνεύμα, ακόμη και το μεγαλοφυές, κι επίσης η ομορφιά, επισκιάζονται και σκοτεινιάζουν μπροστά στην καλοσύνη της καρδιάς. Όπου η καλοσύνη αυτή εκδηλώνεται σε υψηλό βαθμό, μπορεί τόσο πολύ να αναπληρώνει την έλλειψη εκείνων των πνευματικών ιδιοτήτων ώστε η επισήμανση της έλλειψής τους να αποτελεί ντροπή. Ακόμη και η πιο περιορισμένη διάνοια , ακόμη και η πιο χτυπητή δυσμορφία, μόλις γίνει φανερό ότι συνοδεύονται από ασυνήθιστα μεγάλη καλοσύνη αποκτούν κάτι σαν λάμψη, καταυγάζονται από μιαν άλλη, ανώτερη ομορφιά, καθώς μιλάει μέσα απο αυτές μια… Διαβάστε περισσότερα »

all things must pass
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Καλό είναι ο όποιος κώδικας ηθικής συμπεριφοράς υπάρχει για κάποιον άνθρωπο, να υπάρχει γιατί αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπάρχει και λειτουργεί.Αυτός είναι ο τρόπος που μπορεί ο ίδιος να αντιληφθεί τον εαυτό του ως κοινωνικό ον. Τα περί ανταμοιβής κλπ κλπ..καλό θα είναι επίσης, να τα ξεχάσετε,την λαϊκή παροιμία “κάνε το καλό και ριξ’το στο γυαλό”την ξέρετε;; Ε..αυτό. Α..και κάτι άλλο,ο αυστηρός ασπρογέννης παππούς,που υποτίθεται πως δημιούργησε το κόσμο,και αχολείται με το τι κάνουν ή δεν κάνουν τα ανθρώπινα πλάσματα στον πλανήτη ΓΗ και ανάλογα μοιράζει bonus and penalties,είναι ένα εξαιρετικό δημιούργημα του ανθρώπινου… Διαβάστε περισσότερα »

Μάνα Κουράγιο
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Συνεργάτης

Την ιστορία με το δαχτυλίδι του Γύγη την ξέρεις; Ψαξτην, διαβάζεται ευχάριστα και τα λέει όλα.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ενθουσιώδης

Οι θρησκείες, εκτός από την υπόσχεση της μετά θάνατον ζωής, ευαγγελίζονται και την θεία δίκη ή κάποιου είδους συμπαντική δικαιοσύνη. Όσο ανάγκη έχουν οι άνθρωποι να πιστέψουν ότι δεν τελειώνουν όλα με τον θάνατο, άλλο τόσο έχουν ανάγκη να πιστέψουν ότι κάπως, κάποτε όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Το ότι όλοι θα πεθάνουμε ίσως δεν είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχτούμε, όσο το ότι όσο ζούμε, καλοί και κακοί, μικροί και μεγάλοι, είμαστε έρμαια της τύχης/του χάους.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Φερόμαστε καλά γιατί το γουστάρουμε να φερόμαστε καλά, όχι γιατί φοβόμαστε κάποια θεϊκή τιμωρία. Αυτό θα ήταν υποκριτικό. Τώρα για αυτούς που εκμεταλλεύονται τους άλλους, γράφεις και για συγγενείς, δεν έχω βέβαια και τη καλύτερη γνώμη, αλλά ας τα βρει ο καθένας με τη συνείδησή του. Η γνώμη μου είναι ότι εσύ βλέπεις ότι οι “κακοί” έχουν λεφτά, εκεί εστιάζεις και θεωρείς ότι επίσης είναι υγιείς (ξέρεις το ιατρικό ιστορικό του καθενός) και έχουν και οικογενειακή συνοχή (ακόμα πιο δύσκολο). Μη ζηλεύεις κανέναν, τίποτα δεν είναι δεδομένο για κανέναν, ούτε και για σένα, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που πρέπει… Διαβάστε περισσότερα »

Alex Rainers
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια παιδί μου. Δες τον Τσοχαντζοπουλο και όλους αυτούς που έκλεψαν/ εξαπάτησαν/ έκαναν εγκληματα κατά καιρούς, τελικά τους έπιασαν ακόμα και μετά από πολλά χρόνια. Είναι καλύτερο να μην κάνεις παρατυπίες και να γλιτώσεις το άγχος και την ξεφτίλα του να σε πιάσουν οι νόμοι. Μπροστά πάνε οι έξυπνοι και καπατσοι που προετοιμάζονται και δρουν με σχεδιο. Αυτοί μπορεί να έχουν καλούς η καλούς σκοπούς το πως θα κρίνουν οι άλλοι τους σκοπούς τους- καλούς η κακους- είναι άλλο καπέλο που έχει πολύ περισσοτερο πισω του. Οι ανήθικοι με εισαγωγικά που λες έχουν μάλλον άλλο ορισμό… Διαβάστε περισσότερα »