Αγαπητή «Α, μπα»: Παντρεύτηκε και δεν με κάλεσε

Είναι παιδικός μου φίλος

Λατρεμένη αμπούλα μου. Πρίν λίγο ενημερώθηκα μέσω fb ότι παντρεύτηκε ένας παιδικός φίλος και δε με κάλεσε. Στην ουσία με τις αδερφές του ήμουν αυτοκόλλητη, μας ένωναν οι κοινές ηλικίες και τα κοινά μας οικογένειακα δράματα, η μη παρουσία πατέρα εν ολίγοις και οικονομικές δυσκολίες. Πέρασαν τα χρόνια εγώ σπούδασα, ζω με το σύντροφό μου εδώ και πολλά χρόνια, τα παιδιά επίσης σπούδασαν, έπιασαν τις δουλειές και ο γαμπρός έκανε μια ιδιωτική επιχείρηση με τρελή επιτυχία, έχει 2 παραρτήματα(στα οποία δε μπορούσα, να πηγαίνω συχνά, λόγου οικονομικών) και κάπως έτσι χαθήκαμε, μιλούσαμε σε γιορτές, στα σόσιαλ αραιά και που, και όταν έγινε πατέρας του έστειλα και μιλήσαμε ένθερμα. Με πείραξε σαν μαχαίρια αυτή η απόρριψη. Ένιωσα πόνο, που οι ενήλικες πράξεις μας μπήκαν στο κουτάκι των παιδικών αναμνήσεων και τις τραυματισαν θανάσιμα. Το ερώτημα μου είναι… Να μιλήσω κάποια στιγμή μαζί τους γι αυτό? Να προσπαθήσω ή να θεωρήσω δεδομένο, ότι δε με θέλουν πια στη ζωή τους και να το αφήσω ετσί? Υ. Γ. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ταρταρούγια

Ταρταρούγα, είναι πολύ κατανοητή η στενοχώρια σου, αλλά «τραυμάτισαν θανάσιμα»; Για τον παιδικό φίλο που πέρασαν τα χρόνια και είχατε χαθεί και μιλούσατε αραιά και πού; Και όπως φαίνεται, με τις αδερφές ήσουν φίλη, όχι με τον ίδιο. Παιδικός φίλος είναι ο φίλος που έχεις τώρα και τον έχεις από παιδί, όχι όλοι όσοι ξέραμε όταν ήμασταν παιδιά αλλά έχουμε χαθεί.

Θα ήθελες να νιώσεις ότι με την πρόσκληση αναγνωρίζει ότι περάσατε πολλά μαζί, αλλά δίνεις έναν συμβολισμό σε μια κίνηση που δεν είναι πανανθρώπινη. Δεν σημαίνει ο γάμος το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Άλλοι κάνουν ανοιχτούς, άλλοι κλειστούς, και όλοι έχουν τον έναν ή τον άλλον περιορισμό. Μπορεί να σκέφτηκε ότι δεν ξέρεις κανέναν από τους τωρινούς του φίλους, πώς να σε καλέσει. Μπορεί – αυτό που φοβάσαι – να μην θυμάται αυτά τα χρόνια με τον ίδιο τρόπο, που είναι και το πιο πιθανό. Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι για σένα. Εσύ μπορείς να τα θυμάσαι όπως θέλεις.

Σίγουρα δεν είναι «απόρριψη». Να τους μιλήσεις για ποιο; Που δεν κάνετε πια παρέα; Τι θα πει «δεν σε θέλουν πια στη ζωή τους;» Μόνη σου λες ότι έχετε χαθεί. Δεν κατάλαβα να σε αποφεύγουν συστηματικά.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

41 points
Upvote Downvote

17
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
17 Θέματα σχολίων
0 Απαντήσεις θεμάτων
1 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
17 Συντάκτες σχολίων
KaramouzaAlternative GirlLobeliaπόντια ιντερνάσιοναλMitsi Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
δε σου λέω!
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Ήρθε η μέρα που θα το πω, κι ας μη ρώτησες: ναι, είσαι υπερβολική!

Aloutero
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Είσαι από τους πολύ τυχερούς μάλλον ανθρώπους, που δεν έχουν νιώσει απόρριψη στη ζωή τους

sugar
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Εντάξει, αν δε σε καλούσε η φίλη σου θα καταλάβαινα πιο πολύ την τόσο μεγάλη αναστάτωση. Με αυτούς που μιλάμε αραιά και που στις γιορτές και μέσω social -ούτε καν από το τηλέφωνο- δεν τους λες και ανθρώπους που πέφτεις από τα σύννεφα αν δε μας υπολογίσουν στους γάμους τους.
Και κάτι άλλο! Αν εσύ θα τον καλούσες στον γάμο σου, μπορείς να το κάνεις. Αν τον θες εκεί, δε χρειάζεται να το δεις ανταποδοτικά το πράγμα. Μπορεί έτσι να αναθερμανθούν και οι σχέσεις σας.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Drama queen much? Ήταν κάποιος που τον ήξερες από παιδί και με τον οποίον έχετε πλέον μια αραιή επαφή στο Facebook, το οποίο δίνει μια αίσθηση επικοινωνίας που είναι όμως επιφανειακή αν δεν συνοδεύεται από μια μορφή επαφής στον τρισδιάστατο κόσμο. Δεν χρειάζεται κάθε αντίδραση να την λαμβάνουμε ως απόρριψη, δεν του πέρασε καν από το μυαλό να σε καλέσει γιατί όπως είπε και η Λένα δεν σε θυμάται με την ίδια αίσθηση όπως εσύ. Ο γάμος έγινε, να ζήσουν, είτε μιλήσεις είτε όχι δεν νομίζω να έχει κάποια επίδραση πάνω του. Είσαι απλά μια επαφή στο Facebook, που σε… Διαβάστε περισσότερα »

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ήρωας

Σιγά ρε Βασιλάκη Καΐλα, δε θα τα βάψουμε και μαύρα που κάποιος που έκανες κάποτε παρέα παντρεύτηκε σήμερα και δεν κάλεσε στο γάμο όποιον ξέρει και δεν ξέρει.

mm
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Έστω ότι γυρνάς σπίτι σου φορτωμένη ψώνια και στραμπουλάς το πόδι σου. Θες βοήθεια, αλλά ο σύντροφος είναι εκτός πόλης και τα αδέρφια δεν απαντάνε, ποιός / ποιοί είναι οι αμέσως επόμενοι που θα τηλεφωνήσεις για βοήθεια; = κολλητοί Ετοιμάζεις πάρτι για την Πρωτοχρονιά και θα καλέσεις 10 άτομα, σε ποιούς θα έστελνες πρόσκληση αν ήσουν ελεύθερη από πρακτικούς και κοινωνικούς περιορισμούς (ακόμα και αν μένουν μακριά και χωρίς να υπολογίζεις απαραίτητα τους συντρόφους τους); = φίλοι σου. Αν σου συνέβαινε κάτι συναρπαστικά καλό (ας πούμε μια καταπληκτική δουλειά, ή μια εγκυμοσύνη) σε ποιούς ανθρώπους θα το έλεγες αμέσως μετά… Διαβάστε περισσότερα »

πόντια ιντερνάσιοναλ
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Κειμένων
Μέντορας

Συμφωνώ απολύτως με την απάντηση. Να προσθέσω και το εξής που ίσως συμβαίνει: Αυτό που σας ενώνει, είναι τα κοινά οικογενειακά δράματα. Έκτοτε δεν υπήρξαν, αν καταλαβαίνω καλά, άλλες κοινές εμπειρίες να μοιραστείτε και η σχέση σας να προχωρήσει ή να αλλάξουν οι λόγοι που σας ενώνουν πια. Διαχειρίζεστε διαφορετικά το παρελθόν σας. Εσύ μάλλον το κρατάς ζωντανό, αυτός ή το έχει αφήσει ή προσπαθεί να το αφήσει. Έχε επίσης υπόψη, ότι την απόρριψη/ματαίωση που αισθάνεται κάθε παιδί που μεγαλώνει με απόντα γονιό, ακόμα κι αν η απουσία οφείλεται σε θάνατο, μεγαλώνοντας τη διαχειρίζεται διαφορετικά. Άλλοι σκληραίνουν, άλλοι το ξεπερνάνε,… Διαβάστε περισσότερα »

Cycling in the rain
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Αχ τι μου θύμησες……. Για 2 χρόνια έκανα σχεδόν κολλητή παρέα με τον Μ. Μετά λίγο αραιωσαμε αλλά εξακολουθούσαμε να κάνουμε παρέα. Την κοπέλα του δεν την είχα γνωρίσει ποτέ. Όταν παντρεύτηκε, δε με κάλεσε και για την ακρίβεια ούτε καν ήξερα ότι παντρεύεται όπου έκανε ένα μεγάλο γάμο με πολλούς κοινούς φίλους κτλ. Ο γάμος ήταν Μάιο λίγο μετά τα γενέθλιά του. Στα γενέθλια του τον πήρα να ευχηθώ και ούτε τότε ανέφερε τίποτα. Για τον γάμο έμαθα εν τέλει από κοινό φίλο που με ρώτησε γιατί δεν ήμουν εκεί και έμεινα λίγο μ@λ&@ς. Δε με πείραξε το ότι… Διαβάστε περισσότερα »

mongrel
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Έχω μπερδευτεί λίγο, ποιος μόλις παντρεύτηκε, ποιος γαμπρός άνοιξε μαγαζί, ποιος έγινε πατέρας, αλλά δεν έχει σημασία. Δεν είναι ότι δε σε θέλουν πια στη ζωή τους, εκ των πραγμάτων δεν είσαι στη ζωή τους και δεν είναι στη δική σου. Η πίκρα σου είναι τόσο παραπανίσια! Αν θέλεις να τους βλέπεις περισσότερο, τίποτα δε σε εμποδίζει να το επιχειρήσεις, με θετική όμως διάθεση και χωρίς να σε νοιάζει τι θέση έχεις στην ιεραρχία των φίλων τους. Αν δεν έχει περάσει και πάρα πολύς καιρός, μπορείς να στείλεις και ευχες: “είδα στο fb ότι παντρευτηκες, να ζήσετε…”

Karlee
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Στεναχωρήθηκα κ εγώ από παιδική φίλη, είχαμε χαθεί η αλήθεια κάποια χρόνια, έφυγε και εξωτερικό. Πήγα τυχαία στην πόλη της πριν το γάμο, βγήκαμε, τα είπαμε, με κέρασε, είπαμε για τον επικείμενο γάμο. Αλλά πρόσκληση μηδέν. Να πω την αλήθεια όταν έμαθα από άλλες κολλητές της ότι τις είχε φτυσμένες στο γάμο κ γενικά έσφυζε από τυπικουρα, κάπως με πείραξε λιγότερο, αλλά και πάλι. Τελικά το πήρα απόφαση και δε με πειράζει πια, αλλά πλέον θέλω πρόσκληση για τον οποιονδήποτε γάμο, δε θεωρώ ότι επειδή κάνουμε χψ παρέα με κάποιον ότι όντως θα με καλέσει. Α, κ η ξαδέρφη που… Διαβάστε περισσότερα »