Αγαπητή «Α, μπα»: Παντρεύονται δυο καλές μου φίλες την ίδια μέρα!

Τι μου προτείνετε να κάνω;

Αγαπημένη μου Α, μπα, Έχω βρεθεί σε δίλημμα και χρειάζομαι τη συμβουλή σου και των φίλων-αναγνωστών. Τον Αύγουστο του 2019 παντρεύονται δυο καλές μου φίλες… την ίδια μέρα! Η μία θα παντρευτεί Θεσσαλονίκη και η άλλη Καβάλα κι εγώ μένω σε προάστιο της Αθήνας. Με την “Θεσσαλονικιά” γνωριζόμαστε σχεδόν 15 χρόνια, ως μέρη κοινής παρέας από το πανεπιστήμιο. Δεν είμαστε κολλητές, ούτε είμασταν ποτέ. Κάναμε παρέα λόγω ενός κοινού πολύ πολύ καλού φίλου. Λέμε τα νέα μας σε γιορτές και γενέθλια μόνο τώρα πια – λείπω 5 χρόνια από την Θεσσαλονίκη-, αλλά τη νιώθω κοντά μου, δηλ. αν μέναμε κοντά θα κάναμε καλή παρέα, και μάλιστα τόσο την περίοδο που έφευγα (ιδιαίτερα επώδυνο για μένα μετά από 10 χρόνια ζωής σε αυτή την περιοχή), όσο και τις ελάχιστες μέρες που επιστρέφω για να δω τους φίλους μου μέσα στο χρόνο, θα βρει πάντα χρόνο μέσα στην δύσκολη πλέον καθημερινότητά της για μένα. Κάτι που άλλοι, θεωρητικώς πιο κοντινοί μου από τα φοιτητικά χρόνια, δεν κάνουν. Με το σύντροφό της γνωριζόμαστε αλλά περιοριζόμαστε στα απολύτως τυπικά. Δε “δέσαμε”. Η “Καβαλιώτισσα” είναι ένα πλάσμα χαρούμενο και γελαστό που θες οπωσδήποτε να έχεις κοντά σου γιατί είναι η χαρά της ζωής. Την γνωρίζω πολύ λιγότερο, μόλις 2 χρόνια ζήσαμε κοντά αλλά πραγματικά δεθήκαμε πολύ και διατηρήσαμε καλή ηλεκτρονική επαφή και μετά την απομάκρυνση. Με αυτήν την κοπέλα βέβαια συναντηθήκαμε μόνο άλλη μια φορά από κοντά στα 5 χρόνια που έχουν περάσει απ’ όταν έφυγα από Θεσσαλονίκη, διότι κι εκείνη μετακόμισε Καβάλα. Με το σύντροφό της δε γνωριζόμαστε διότι εκείνος δεν ήθελε να γνωρίσει τις φίλες της όσο ζούσε στην Θεσσαλονίκη (άλλη ιστορία αυτός ο τύπος). Τα υπόλοιπα δεδομένα έχουν ως εξής: ο φίλος μου θα με συνοδεύσει αν πάω στην Καβάλα αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη γιατί αντιπαθεί το γαμπρό. Ωστόσο, η παρουσία του συντρόφου μου δε με απασχολεί. Θα πήγαινα οπουδήποτε είτε ήταν παρών ή όχι. Στην Καβάλα θα μείνουμε σε ξενοδοχείο (για να σκεφτώ και τα πρακτικά), ενώ στη Θεσσαλονίκη αφού θα είμαι μόνη θα με φιλοξενήσει κάποιος από τους παλιούς φίλους. Στη Θεσσαλονίκη θα ξαναπάω όμως τόσο το Μάιο, όσο και το Σεπτέμβρη για τους γάμους των άλλων δυο κοριτσιών της παρέας. Είμαι, λοιπόν, διχασμένη. Αγαπώ πολύ και τα δυο κορίτσια. Αλλά σκέφτομαι… να πάω σε αυτή που ξέρω τόσα χρόνια και θα είναι όλοι μας οι φίλοι; Ή να πάω στην Καβάλα να δω και την κοπέλα που έχω να δω τόσο καιρό, καθώς και όλους αυτούς που είχε τύχει να γνωρίσω μέσω εκείνης; Αν πάω στην Θεσσαλονικιά, θα έχω χάσει μια από τις ελάχιστες ευκαιρίες να ξαναβρεθώ με την Καβαλιώτισσα. Αν πάω στην Καβαλιώτισσα, δε θα φανεί άσχημο που θα πάω στο γάμο των άλλων δυο κοριτσιών από τη Θεσσαλονίτικη παρέα αλλά όχι σε αυτόν; Ο φίλος μου μου σύστησε να πάω εκεί που νιώθω καλύτερα. Αλλά η ζυγαριά μια γέρνει από τη μια και μια από την άλλη. Αυτό που σκέφτηκα είναι να πάω στο bachelor της Καβαλιώτισσας και στο γάμο της Θεσσαλονικιάς ή το αντίστροφο… Εσείς τί θα μου προτείνατε;

Η Καλεσμένη

Τι ωραία που είναι να έχεις τέτοια ζητήματα να σκεφτείς. Δεν το λέω ειρωνικά.

in

Αξιολογήστε το άρθρο

8 points
Upvote Downvote

30
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
19 Θέματα σχολίων
11 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
24 Συντάκτες σχολίων
AlouteroCsConsciousness Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
no_roots
Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Θρύλος

Εγώ λέω να πας στο bachelor της Καβαλιώτισσας και στο γάμο της Θεσσαλονικιάς. Έτσι και θα δεις την φίλη σου από την Καβάλα, αλλά όχι τον σύντροφό της που δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να σε γνωρίσει, και θα περάσεις καλά σε έναν γάμο που θα είναι όλοι οι φίλοι σου (της Θεσσαλονικιάς). Επίσης, νομίζω πως όντως θα φανεί κάπως αν πας σε 2 από τους 3 γάμους στη Θεσσαλονίκη.

Chr1s
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Καλύτερα να παντρευτείς κι εσύ την ίδια μέρα. Και δεν θα στενοχωρήσεις καμιά τους, και θα είσαι με τον σύντροφό σου, χαρούμενοι και οι δύο (μάλλον)

Eleanor Oliphant
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

τέλειο!

Mitsi
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Μέντορας

Έτσι κι αλλιώς την ημέρα του γάμου τη νύφη ούτε τη βλέπεις επί προσωπικού ούτε της μιλάς. Μόνη σου θα είσαι στην Καβάλα, χωρίς άλλους φίλους. Καλύτερα αν είναι να το χωρίσεις μπάτσελορ στην Καβάλα γάμο στη Θεσσαλονίκη μαζι και με την παρέα σου. Αυτό με το φίλο σου που σε συνοδεύει με όρους θα το αφήσω ασχολιαστο. Πάντως όταν παντρευόταν παλια μου συμμαθήτριά που την ήξερα είκοσι χρόνια και φίλη που την ήξερα τρία πήγα στη νέα φίλη που την ένιωθα πολύ πιο κοντινή μου και στην άλλη απλά εξήγησα ότι λυπάμαι αλλά παντρεύεται μια από τις καλύτερες μου… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Λοιπόν, εγώ θα πήγαινα στο Bachelor της Καβαλιώτισσας γιατί στο Bachelor θα είχα περισσοτερο χρόνο και ευκαιρίες για να κάνω catch up. Σίγουρα περισσότερες από το γάμο που θα είναι απασχολημένη. Και θα πήγαινα στο γάμο της Θεσσαλονικιάς, την οποία έτσι και αλλιώς θα είχα την ευκαιρία να δω περισσότερο με την ευκαιρία των άλλων γάμων το Μάϊο και τον Σεπτέμβριο. Υπάρχει φόβος να παρεξηγηθεί βέβαια η Καβαλιώτισσα, αλλά αυτό παίζει πάντα.

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Συμμετέχων

Πραγματικά ωραίο πρόβλημα! Συμμετέχω στη διασκέδαση προτείνοντας μπάτσελορ της Καβαλιώτισσας (όπου πράγματι θα έχεις την ευκαιρία να τη δεις και να περάσετε ωραία, γιατί στο γάμο αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο με τα σόγια κλπ) και γάμο Θεσσαλονικιώτισσας (για να τιμήσεις τη μακρόχρονη φιλία και να μην παρεξηγηθεί που θα πας στους άλλους γάμους – και, ακόμα κι αν δεν την πολυδείς στο γάμο, θα την ξαναδείς σύντομα για να κάνετε παρέα). Ό,τι κι αν κάνεις, καλή διασκέδαση!

Maggie
Μέλος
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ειδικός

Θεσσαλονίκη να έρθεις στο γάμο και Καβάλα στο μπάτσελορ, γιατί οπως είπε και η Mitsi στο γάμο δεν προλαβαίνεις να δεις τη νύφη και θα είσαι λίγο ξέμπαρκη. Πήγαινε στο μπάτσελορ να γλεντήσετε που θα είναι και χαλαρή και μετά πήγαινε Θεσσαλονίκη για το γάμο της φίλης που γνωρίζεις 15 χρόνια.

Neverlander
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

Λοιπόν, έτσι όπως τα γράφεις, ψηφίζω αυτό προς το οποίο κλίνεις: μπατσελορέτ Καβάλα, ώστε να περάσεις ωραία με τη φίλη σου, στον γάμο άλλωστε θα έχετε ρεαλιστικά ελάχιστη αλληλεπίδραση, και ΞεΣαλονίκη για τον γάμο, όπου έχεις και καλούς φίλους να χαβαλεδιάσεις στο γλέντι. Btw, γνώμη μου, με παλιόφιλους αν ο σύντροφος σου δεν είναι του κεφιού, χίλιες φορές να πας μόνη σου🙄

Ικμάδα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Να πας στο μπατσελορ της Καβαλιωτισας, αν μπορείς να πας και κάποιο ΣΚ πριν το γάμο μαζί με το φίλο σου, θα έχεις την ευκαιρία να τη δεις και περισσότερο. Πήγαινε στον άλλο γάμο αφού θα είναι και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους φίλους σου. Αλλά γενικά μη χολοσκάς πιο πολύ θα εκτιμήσουν την ανταλλαγή ιδεών (δηλαδή ένα ζευγάρι αυτιά) για τις λεπτομέρειες με τα του γάμου, και θα χαρούν που χαίρεσαι με τη χαρά τους, φαίνονται αυτά θέλω να πιστεύω, παρά με τη φυσική σου παρουσία στον έτσι κι αλλιώς σχετικό χαμό!

Εύα Ευσταθιάδου
Μέλος
Επιβεβαιωμένος Χρήστης
Δημιουργός Περιεχομένου
Χρόνια συμμετοχής
Συνεργάτης

Πάνε στο μπάτσελορ της Καβαλιώτισσας κ αν μπορεις πιειτε κ εναν καφε την ιδια ή την επομενη μέρα να τα πειτε απο κοντα, να την χορτασεις μιας κ δεν την εχεις δει τοσο καιρο. Μετα πάνε στο γάμο της θεσσαλονικιας που ξερεις περισσοτερο κόσμο. Την νύφη ελάχιστα θα την δεις, αλλα ηδη την βλέπεις συχνότερα συν οτι θα περάσεις καλύτερα με περισσότερους φιλους. Φυσικά, εξηγησου και στις δυο για τους λογους απουσιας απο το μπατσελορ/γαμο,βαλε μια συγκινητική καρτα στο δωρο, πάρε ενα ευχαριστηριο τηλεφωνο μετα και θα δεις πως θα εμπλακεις περισσότερο απο άλλους τυπικους καλεσμέννους. Ολα καλα.

Lola
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Συμμετέχων

Ιδέα: σε πολλές περιοχές της Ελλάδας κάνουν ένα πρόγαμο (pre wedding party το λένε στο χωριό μου). Μήπως να ρωτήσεις αν κάποια από τις 2 θα κάνει κάτι τέτοιο και να πας στον πρόγαμο της μίας και στον γάμο της άλλης;;