Αγαπητή «Α, μπα»: Όταν κάνει παιδί θα του πει ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι «φυσιολογικό»

Εγώ θεωρώ ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι απολύτως νορμάλ

Αγαπητή α,Αμπα Είμαι σε σχέση εδώ και 6 χρόνια με το σύντροφό μου και συγκατοικούμε τα 2. Παρότι μοναχοπαίδι κ μεγαλωμένος να τα έχει όλα στο χέρι μπορώ να πω ότι λόγω του φόρτου εργασίας μου έχει αναλάβει τουλάχιστον το 80% των δουλειών του σπιτιού με δίκη του πρωτοβουλία. Επίσης παρότι μεγαλωμένος σε ξεκάθαρα πατροπαράδοτη πατριαρχική οικογένεια είναι υπέρμαχος των ίσων δικαιωμάτων μεταξύ των δυο φύλων και μπορώ να πω ότι το έχει αποδείξει και ενεργά (σε καθημερινά πλαίσια βέβαια). Ένα αγκάθι όμως είναι ότι πάνω σε κουβέντα μας είπε ότι αν κάνει παιδί ένα από τα πράγματα θέλει να του εμφυσήσει είναι το ότι ναι μεν πρέπει να σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους και να τους έχουμε στη ζωή μας με βάση το ήθος τους και όχι το σεξουαλικό τους προσανατολισμό αλλά ότι παράλληλα θα του πει και ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος δεν είναι «φυσιολογικό». Τον ρωτησα αν πιστεύει η ομορφυλοφιλια είναι ένα «πρόβλημα» που πρέπει να λύσει κανείς και απάντησε πώς όχι, είναι θέμα αρεσκειας, ότι αν κάποιος γεννήθηκε έτσι γούστο του καπέλο του και φυσικά πρέπει να είναι σε θέση να φέρεται με το σύντροφό του δημόσια όπως ένα στρέιτ ζευγάρι. Ότι αν το παιδί του γίνει ομοφυλόφιλος δεν θα χαρεί αλλά θα δεχτεί την επιλογή του αυτή σε καμία περίπτωση δε θα το καταπιέσει/απορρίψει. Από τη μια χαίρομαι που ο ανθρωπός μου βγήκε από ένα οικογενειακό καλούπι το οποίο πολύ θα συνέφερε να μη σπασει αλλά από την αλλά αυτή του η «άποψη» για την ομοφυλοφιλία με στεναχωρεί. Αυτό όμως που με στεναχωρεί περισσότερο από όλα είναι ότι δεν είχα να δώσω απάντηση σε αυτό. Εσυ πώς θα απαντούσες σε αυτή την άποψη εφόσον θεωρείς ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι απολύτως νορμαλ;

-Ι.Β.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι αυτές οι απόψεις δεν έρχονται μεμονωμένα. Κουμπώνουν πάνω σε άλλες, και αυτές πάνω σε άλλες, και όσο πιο πίσω πας, όλο και χειρότερα γίνεται το πράγμα. Η κοσμοθεωρία μας δεν είναι κουτάκια που δεν επικοινωνούν για να ισχύει το «είναι υπέρμαχος των ίσων δικαιωμάτων» και ταυτόχρονα το «η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική». Όταν μιλάει για ομοφυλόφιλους, εννοεί άντρες. Κι εσύ αυτό εννοείς, παρόλο που δεν το συνειδητοποιείς. Αν λοιπόν δεν είναι φυσιολογικό να είσαι άντρας που του αρέσουν οι άντρες (που σημαίνει ότι παίρνεις τον «γυναικείο» ρόλο), τότε είναι αδύνατο να πιστεύεις ότι οι άντρες και οι γυναίκες έχουν ακριβώς την ίδια αξία ως άνθρωποι. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αν πας τις σκέψεις προς τα πίσω ακολουθώντας τις, τότε πιστεύεις ότι ο άντρας είναι ανώτερης αξίας. Όσες σκούπες κι αν βάλεις στο σπίτι, αυτό πιστεύεις.

Οι άνθρωποι δεν είναι από το μηδέν στο άπειρο. Όπως λες κι εσύ, έσπασε το καλούπι και μπράβο του, είμαι σίγουρη ότι έχει κάνει εξαιρετικά μεγάλα άλματα σε σχέση με την αρχική του οικογένεια. Δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη συνειδητοποίηση όμως, και αυτό που πρέπει εσύ να ξέρεις, γιατί για σένα μιλάμε τελικά, είναι ότι ψήγματα αυτής της σκέψης υπάρχουν παντού, και θα τα δεις αν κάνετε παιδί (το αργότερο).

Έχω και για σένα μερικές απορίες. Τι εννοείς «δεν είχα να δώσω απάντηση σε αυτό;» Στο αν είναι φυσιολογική η ομοφυλοφιλία; Όπως ήδη είπα σήμερα, όποιος ανατρέχει στη «φύση» για να υποστηρίξει την άποψη του, είναι μισογύνης/ομοφοβικός/ρατσιστής. Εν τω μεταξύ στη φύση προφανώς υπάρχει ομοφυλοφιλία, οπότε δεν ξέρω τι να απαντήσω, το επιχείρημα είναι εξ΄ορισμού της πλάκας. Αντί να πει «ΕΓΩ δεν το θεωρώ φυσιολογικό» λέει «δεν είναι φυσιολογικό». Δεν το θεωρεί φυσιολογικό επειδή είναι ομοφοβικός, όχι επειδή είναι αφύσικο. Δεν θα επιχειρηματολογήσουμε τώρα για το αν υπάρχει βαρύτητα. Και δεν υπάρχει απάντηση που θα ελευθερώσει κάποιον από την ομοφοβία του. Ωραία θα ήταν. Μόνος του πρέπει να το καταλάβει και να το παλέψει. Επειδή όπως φαίνεται έχει καταφέρει διάφορα, ίσως να καταφέρει κι αυτό.

Η ερώτηση δεν είναι τι να του πεις, αλλά αν είσαι σίγουρη ότι έχεις παραδεχτεί μέσα σου με ποιον συζείς.

Ακολουθήστε την Α,ΜΠΑ; στο Google News

in

Αξιολογήστε το άρθρο

53 points
Upvote Downvote

23
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
15 Θέματα σχολίων
8 Απαντήσεις θεμάτων
5 Ακόλουθοι
 
Με τις περισσότερες αντιδράσεις
Δημοφιλέστερο θέμα σχολίου
16 Συντάκτες σχολίων
The scientist_91Annastephiestep Πρόσφατοι συντάκτες σχολίων
  Εγγραφείτε  
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Ειδοποίηση για
εξωγήινη
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Χρόνια συμμετοχής
Ήρωας

Πες του ότι για τους gay αυτός δεν είναι ο φυσιολογικός. Πραγματικά την πρώτη φορά που έκανα κάτι με γυναίκα ένιωσα τι πάει να πει να σου βγαίνει κάτι τόσο φυσικά, κατάλαβα ποιο είναι το φυσιολογικό για μένα. Πες του ότι όποτε βλέπουμε ετεροζευγάρια κριντζαρουμε 😜. Συνέχισε να του ανοίγεις το μυαλό, γιατί δυστυχώς στο παιδί σου θα πουν ότι είμαστε ανώμαλοι οι δάσκαλοι του, οι παπάδες του αν είστε της Εκκλησίας, οι φίλοι του με τους ομοφοβικους γονείς, ακόμα και οι γονείς του συντρόφου σου έτσι όπως τους περιγράφεις. Με ανησυχεί πολύ κυρίως αυτό, θα σε βοηθάνε στην ανατροφή;… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Το έχω ξαναγράψει και θα το ξαναγράψω. Αν θέλετε να διαπιστώσετε τι μέρος του λόγου είναι ένας άντρας, κάντε του την ερώτηση: “Αν ο γιός σου είναι γκέι, πώς θα αντιδράσεις;”. Από την απάντηση σου θα φανούν πάρα πολλά για αυτόν. Και, μεταξύ άλλων, θα φανεί και τι πιστεύει για τις γυναίκες (το γιατί θα φανεί αυτό, το εξηγεί η Λένα στην πρώτη παράγραφο της απάντησης της).

Muse
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Ειδικός

– Γιατί πιστεύεις ότι δεν είναι φυσιολογική η ομοφυλοφιλία; – Επειδή είναι ενάντια στη φύση. Αν μαζέψεις όλους τους γκέι σε ένα μέρος, δεν θα μπορέσουν να αναπαραχθούν και θα εκλείψουν. – Μα δεν γεννιούνται γκέι από τους γκέι. Από στρέιτ γονείς γεννιούνται. Εξάλλου και μένα να με απομονώσεις κάπου με τον άντρα μου μπορεί να μην μπορώ να αναπαραχθω και να εκλείψει ο άνθρωπος. – Γιατι πιστευεις ότι οι γκει δεν είναι φυσιολογικοί; – Η ομοφυλοφιλία είναι θεμα επιλογής, θέμα άποψης. – Δηλαδή μπορεί αύριο να ξυπνήσω και να έχω άλλη άποψη και να γίνω γκέι;; – Με εκνευρίζει… Διαβάστε περισσότερα »

Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Ειδικός

Έχω βρεθεί σε τέτοιες συζητήσεις και τελικά καταλήγαμε να μη συμφωνούμε. Οι τέτοιου είδους απόψεις περί ομοφυλοφιλίας είναι πιο προσωπικές και δομικές από όσο πίστευα, όπως η θρησκεία. Δεν αλλάζουν και πολλές φορές είναι εντελώς άκαμπτες, γιατί προφανώς κάτι εξαιρετικά προσωπικό απειλείται μέσα τους.

Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Advocate

επίσης ,πολλοί βρίσκουν κι λένε αυτό ηλίθιο και καλά αστείο ”ο θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα ,όχι τον Αδάμ και τον Βαγγέλη” έλεοςςςς δλδ

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Εμένα με στεναχωρεί που η λέξη άποψη μπήκε σε αποσιωπητικά, που ακόμα θεωρείται ότι κάποιος που λέει κάτι τέτοιο μπορεί να ειναι φεμινιστης επειδή σκουπίζει, που είναι παραχώρηση ότι θα επιτρέψει στο παιδί του να είναι γκέι (να ‘ναι καλά, μεγάλη ψυχή), που θεωρείται φυσιολογικό να λέμε ότι κάτι που υπάρχει στη φύση μας είναι αφύσικο, που αν το παιδί σας είναι ομοφυλόφιλο θα μάθει απο νωρίς οτι δεν είναι φυσιολογικό και πώς να μισήσει τον εαυτό του. Το τι θα του έλεγα δεν με στεναχωρεί καθόλου, αντιθέτως θα χαιρόμουν για το πόσο εύκολη μου κάνει τη ζωή λέγοντάς μου… Διαβάστε περισσότερα »

Τσιτσίγκειος Πένα
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Ειδικά με κάτι τέτοιες απαντήσεις της Λένας, χειροκροτώ ειλικρινά. Συγγνώμη, αλλά πόσες π@π@ριές θα ακούσουμε ακόμα; Έχω κουραστεί με αυτούς τους “ναι μεν αλλά”, που εντάξει μωρέ να είναι καλά τα παιδιά, μας επιτρέπουν να υπάρχουμε ανάμεσά τους, τέτοια μεγαλοκαρδία και προδευτικότητα(νοτ). Ασχέτως των βημάτων που κάνει στη ζωή του κάθε άνθρωπος, δεν μπορούμε στο όνομα αυτού του πράγματος να στρογγυλεύουμε τα υπόλοιπα και να στρουθοκαμηλίζουμε. Οι απόψεις για τη ζωή και η κοσμοθεωρία είναι κάτι συνεκτικό, όλα συνδέονται. Αν είσαι ρατσιστής, είσαι ρατσιστής και τελεία. Φίλη της ερώτησης, κανείς δεν μπορεί ως δια μαγείας να αλλάξει κανέναν. Το ποιους… Διαβάστε περισσότερα »

Andromeda
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Εθισμένος στα Lenoji
Ενθουσιώδης

Πάντως εμένα μου κάνουν εντύπωση οι άνθρωποι που τους παίρνει 6 χρόνια για να ανακαλύψουν τόσο στοιχειώδη πράγματα για την κοσμοθεώρια του συντρόφου τους. Δηλαδή, ειλικρινά τι συζητούσατε όλον αυτό τον καιρό;

Μέλος
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Δημιουργός Κειμένων
Ήρωας

Πάντως, ακόμα και αν δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία στην φύση, παρατηρώ ότι το επιχείρημα της φύσης το χρησιμοποιούμε όποτε μας συμφέρει. Γιατί, αν είναι να λειτουργούμε μόνο σύμφωνα με την φύση μας, τότε θα έπρεπε πχ. όλοι, άντρες και γυναίκες, από τα 12 – 13 που είμαστε σε αναπαραγωγική ηλικία να κάνουμε συνέχεια παιδιά.

Louise B.
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Up/Down Voter
Δημιουργός Κειμένων
Χρόνια συμμετοχής
Ειδικός

Άλλη μια δημιουργικά ασαφής παράφραση της “αγαπημένης” άποψης “δεν έχω πρόβλημα μαζί τους, ας κάνουν ότι θέλουν στο κρεβάτι τους αλλά να μην προκαλούν”.
Έχετε δρόμο μπροστά, ελπίζω να τον διασχίσετε και να οδηγηθείτε στην σωστή Ιθάκη.

Felis
Μέλος
Εθισμένος στα Lenoji
Χρόνια συμμετοχής
Advocate

Νομίζω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, κι έτσι όπως τα περιγράφει η Ι.Β., αυτό που εγώ μπορώ να παρατηρήσω είναι ότι ο σύντροφός σου είναι σε μία διαδικασία προβληματισμού που έχουν πάρα πολλοί, οι οποίοι σπάνε το καλούπι μεν, κουβαλούν κατάλοιπα δε. Και είναι κατανοητό, ως φαινόμενο, δεν γίνεται να πας από το 0 στο 100, έχει δρόμο η συνειδητοποίηση των δικών μας αγκυλώσεων/φοβιών. Αυτό που κατάλαβα είνα ότι η σκέψη του είναι “ναι μεν το σέβομαι ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, αλλά δυσκολευομαι να το αποδεχτώ εαν συμβει ΣΕ ΕΜΕΝΑ”. Με λίγα λόγια, είναι σε καλό δρόμο γιατί εκφράζει απόψεις που ξεφεύγουν από… Διαβάστε περισσότερα »

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Unpopular opinion αλλά μήπως είναι λάθος έκφραση του λόγου; Προσωπικά, στα πλαίσια συζήτησης, δεν χρησιμοποιώ το “για μένα” και όλες τις παραμέτρους πάνω στο θέμα . Αφ’ενός, θα κατέληγα σε μια τεράστια συζήτηση που ακόμα και εγώ θα χανόμουν,πόσο μάλλον ο συνομιλητής, αφ’ετέρου τουλάχιστον στις μακροχρόνιες σχέσεις μου, μπορώ να καταλάβω πάνω-κάτω τις απόψεις τ@ άλλ@ και αυτ@ τη δική μου. Και αν υπάρχουν απορίες ή ζητηθούν διευκρινίσεις,επαναφέρεις το θέμα. Από την άλλη, αναρωτιέμαι το εξής: Σε ένα ζευγάρι με κοινό όραμα ευτυχίας την απόκτηση οικογένειας, πέρα από την ομοφυλοφιλία, την έκτρωση,τον θηλασμό, συζητείται άραγε το ενδεχόμενο ανικανότητας δημιουργίας απογόνων;… Διαβάστε περισσότερα »

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Έχεις δίκιο, είναι unpopular να καθόμαστε το 2020 να αναρωτιόμαστε μήπως κάθε ομοφοβικός μισογύνης ρατσιστής εννοούσε κάτι άλλο από αυτό που ξεκάθαρα είπε για να τον δικαιολογήσουμε. Ας μάθει ότι αυτό που λέει είναι unpopular από μόνος του, και να βρει τρόπο να εξηγηθεί αν θέλει, αρκετή δουλειά κάναμε γι αυτούς.

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Μιλώντας για τη συγκεκριμένη περιπτωση και τουλάχιστον από αυτά που έγραψε η Ι.Β, ο σύντροφος της φαίνεται συζητήσιμος και φαίνεται να έχει κάνει προοδο σε αυτα τα θεματα. Αλλά τουλάχιστον, μπορουν να το συζητήσουν ξανά και από κει και πέρα, ας πράξει η γραφουσα ο, τι θέλει. Ζευγάρι τόσα χρόνια είναι, θα έχουν αναπτύξει τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας.

Απο εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι δουλειά έχεις κάνει εσυ σαν Άννα με τους συντρόφους σου, η γραφουσα έχει την όρεξη να το συζητήσει και εδώ, αλλά και με τον συντροφό της.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Εσύ λες συζητησιμος, εγώ λέω αλλάς.

Αν ήταν να είναι ένας σύντροφος θα ήταν καλά (ευχαριστώ για το προσωπικό του πράγματος), αλλά είναι δάσκαλοι, συνάδελφοι, ευρύτερες παρέες, ο παπάς, ο περιπτεράς, το αυριανό ραντεβού, ο σύντροφος της φίλης, ο πατέρας, ο γνωστός, ο περαστικός, ο γιατρός κοκ.

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Ευχαριστώ για την ανταπόδοση 😉 Συμφωνώ σε αυτά που λες, μολονότι τώρα μιλάμε για την συγκεκριμένη περιπτωση. Με την ίδια λογική, μπορούμε να μιλάμε και για τον εσωτερικευμενο μισογυνισμό/ρατσισμό/ομοφοβια, οπότε βάλε σε αυτές τις μάχες και τις γυναίκες. Αξίζει να ασχοληθεί ο καθένας μας με όλους και ολες;Ναι.Το κάνουμε;Οχι.Οπως είχε πει και η Λένα, διαλέγουμε τις μάχες μας και θέλω να πιστευω πως την κάνουμε την μαχη, ειδικά με τον/την συντροφο μας.

Anna
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Up/Down Voter
Εθισμένος στα Lenoji
Μέντορας

Εκεί διαφωνούμε τότε 😊
Κι εγώ πιστεύω οτι όλοι αξίζουν, αλλά πιστεύω επίσης ότι πρέπει να προσέχουμε πολύ ποιόν βάζουμε στη ζωή μας. Αλλιώς υπάρχει μεγάλη διάβρωση.

The scientist_91
Μέλος
Χρόνια συμμετοχής
Ενθουσιώδης

Σαφώς! 🙂